ankarbergs

Fredag den 13!

Publicerad 2010-08-16 14:40:47 i Allmänt,

Ja många av oss kan ju tycka att fredag den 13 då ska man ta de lite lugnt,därför att det skrock-as om både de ena och de andra som kan hända.När det gäller min familj tror jag de kvittar vilken dag och datum som står på kalendern just när det gäller vad som kan hända och inte.Men så här vart iallafall våran fredag.

Fredag den 13 var en efterlängtad dag för Albin därför att hockeyträningen startade då och han skulle få träffa alla sina kompisar + åka skridskor uppe på eon.När klockan var slagen hoppade både Marcus som är en klasskompis till Albin och ville följa med å titta in i bilen och vi började rulla upp till träningen.Efter vägen bor några bekanta till oss i ett stort hus med många rum och dit har Albin varit men inte Marcus,men Marcus vet vem pojken är för han går på Böleskola han också. Tillsaken hör att både Albin och Marcus bor i små hus.När vi passerar familjen Ks hus (efternamnet börjar på de) säger Albin bakom gallret på hockeyhjälmen till Marcus i baksäter.
-Här bor familjen K Marcus!
-Görom,svarar Marcus
-Ja å dom har ett skit stort hus.
-Mmm de har dom,konstaterar Marcus.
-Jag har varit in där och dom har hur många rum och dörrar som helst åsså ett PS 3.
-Harom,undrade Marcus lite frågande.
-Jahaha,huset kostar nog 17 miljoner tror jag för dom har lika många rum och dörrar som kungen Marcus.
-Mmmm,svarar Marcus och följer huset med blicken ett bra tag sedan vi åkt förbi.
-Ja, jag tror inte de kostar 17 miljoner för de är ju väldigt mycke pengar Albin,svarar jag.
-Jooo,svarar Albin och vrider på huvudet så de bara smäller i gallret på hockeyhjälmen som han redan hemma i hallen satt på huve.Mamma dom har ju hur många rum som helst,ja lika många som kungen.
-Ja,svarar Marcus i baksätet.Har dom lika många rum som kungen då kostar de säker de.
-Ja men då äre väl så då,svarar jag och tänker att dom får väl tro de då!

Efter en stunds tystnad säger Albin till Marcus.
-Marcus du vet väl att de är inte kungen som bestämmer va.
-Nää jag vet,svarar Markus.
-Och de är inte Böönfelt heller! (Albin menar Reinfeldt men säger fel)
-Nää,ja vet svarar Marcus och tittar ut genom bilfönstret.
Efter ytterligare en stunds tystnad frågar jag
-Men vem äre då som bestämmer då?
-Jaa,svarar Albin och funderar en stund.De är ju demokraterna.
-Jaha och vilka är demokraterna då?undrar jag
-Jaa de är jag och Marcus de, svarar Albin.Ja eller de är hela min klass har Ulrika (läraren) sagt,vi röstar alltid så alla i klassen får vara med och bestämma.
-Ja just ja,svarar jag och får en bild i huvudet på en typ valaffich inför den 19 september 2010,där hela klass 3 b sitter samlad med texten " Sägupp 300 fritidsledare i kommunen så vi i 3b får råd med en eldriven pennvässare" eller " Ropen ska skalla Hemglass till alla"

Efter hockeyträningen skulle vi hem och rigga för en kräftskiva.Jag och Johanna hade beslutat att hon och jag skulle äta kräftor(jag visste inte då att hela släckten åt) och övriga fam medlemmar skulle få grillat.Innan dagen var slut hade alla barnen samt respektive + Herr-G anmält sig till Johannas och min kräftskiva,jag vet att min mamma tycker om när vi samlas hela fam Ankarberg(vi har ju alla lika sjuk humor) så jag slog en signal och bjöd in henne med.På eftermiddagen tittade Herr-Gs syster Lillemor in och fick syn på kräftorna som låg och tinade på köksbänken.
-Å ska ni äta kräftor,sa hon och torka tanvattnet i sina mungipor,då svänger jag i väg och köper en förpackning ja mä så kan jag käka de med er i kväll. Åsså gjorde hon de.
Medan jag höll på och fixa och trixa dök Herr-Gs pappa Birger upp som gubben ur lådan.Jag måste ju höra med honom tänkte jag om han också vill stanna och äta med oss.

Herr-Gs pappa vet jag inte riktigt hur jag ska beskriva men om vi säger som så hissen går inte riktigt enda upp vissa delar av dygnet.Han är till åren kommen och håller kanske på och bli lite dement,han håller för det mesta med föregående talare och är alltid snäll och glad.
-Vi ska äta kräftor här i kväll vill du stanna kvar och äta med oss,frågar jag Birger som sitter och väntar på Herr-G som strax ska komma hem från jobbe.
-Nä men huga huga,svarar Birger samtidigt som han skakar på huvudet och viftar med sin ena hand som är krogig och söndervärkt av reumatism.Sån där jävla dynga som man ska knåpe sönder och sörple nå satans skitvatten ur,nä gud bevare mä väl!
-Ja men jag har ju grillat också som du kan få istället.
-Jaa si grillat dä ät ja,de gör ja dä,sa Birger och tackade ja till inbjudan.(han pratar bonnit som dom gör i den by han bor och kommer ifrån)
När dukningen var nästan klar ropar Birger ut från bron
-Nä men Annika kom få ru si,nu kom a Goldis å.(min mamma)
-Ja men hon ska ju hit och äta hom också vettu Birger.
-Meeen huuuga huuga, ska na karve å sörple och håll på jävlas med de dännä odjura hon å.Vilket jävla påhitt.

Nu var vi alltså 12 pers och inte 2 som de va tänkt från början som skulle äta.Rickard som vart uppringd och erbjuden arbete på Jakt.se(kanske inte va så bra de när han verkar va största kunden själv) i juni jobbade till 18.00 så vi väntade in honom.När man jobbar i jaktaffär är man klädd ungefär som när man ska ut på pass så Rickard kom hem iklädd rutig skjorta och jaktbyxor och ett par hörselkåpor på huve.
-Varför har du hörselkåpor på huve,du ser ju ut som musse pigg Rickard,fråga jag
-Jag ska fara å skjuta in min nya bössa som jag har köpt,ska ru me farsan fråga Rickard Herr-G.
-Ja men nu ska vi äta,sa Herr-G och gick och satte sig.
-Vi vill också följa med och skjuta,sa Nicklas och Albin.(de är ju snart jakt så de börjar väl å rycka i avtryckar fingret på dom)

När alla har fått den mat dom ska äta sitter vi och småpratar å skrattar,efter en stund börjar Johanna skrika(hon sitter brevid Birger)
-NEEEEEJ VA FAAN GÖR DU FARFAR SPOTTA UT,MEN GUUUUUD GÖR NÅTT MAMMA!!!!!!
Alla runt bordet blir tyst och tittar mot Johannas håll, alla utom Rickard han säger
-Men vilket jävla liv de blev,och tar på sig hörselkåporna och fortsätter äta,för han ska iväg å skjuta innan de blir mörkt.
De här tror ni säkert inte är sant men vi var 11 vittnen som kan intyga vad de var som hände,Birger hade tagit en HEL kräfta och pulat in i sin mun.Hela kräftskivan vart lixom som en stillbild alla satt som fastfrusna med blicken på Birgers mun där det hängde ut en klo samtidigt som man kunde höra knastret från kräftans skal medan hans käkar jobbade.
-Men va i hellvette gör du farsan,får tillslut Herr-G fram.
-Jag smakade en kräfta,svara Birger så man kunde se hela kräftan åka omkring där inne i munhålan.
-Ja men du har ju för faan skal å klor kvar på kräfta,sa Herr-G och kliade sig i huvudet
-Jaa,svara Birger de har ja de!(ett av korten jag lagt in är exakt i detta skede när Herr-G torkar av händerna å ska hjälpa sin far samtidigt som Herr-Gs syster Lillemor pekar till Johanna att hon ska ta av sin farfar kräftan och Rickard käkar i lugnanro med hörselkåpor)
Då säger Nicklas efter en stunds tystnad och som sitter mitt i mot farfar
-Farfar måste ha en djävuls förbränning!
Då har Albin förstått vad som händer så han säger
-Kan man äta HELA pappa.
-Nä men de är väl klart som korvspad att man INTE kan jag ska ta av farfar kräftan, så reser han sig upp och tar av sin far dom delar som finns kvar.
Nu skrattar jag och min mamma så vi sitter dubbelvikt i utemöbeln,Jullan Rickards tjej sitter fortfarande blek,stel och brydd vid Birgers bord.Efter en stund la sig lugnet och kräftskivan kunde fortsätta.

När bordet var avdukat och mansfolket hade åkt till skjutbanan sa jag till Lillemor
-Ja men kanske vi ska ta båten till stan vi då där drakbåtsfestivalen är?
-Jaa,jag kan köra båten sa Johanna(de är ju 0,2 på vattnet)
-Ja och jag kan åka med ,sa Jullan.
 Åsså for vi!Båten startade inte när vi skulle iväg men vi fick hjälp av nån båtgranne så efter mycke om och men var vi på väg.Allt gick perfekt tills vi skulle lägga till i båthamn när vi kom hem vid 00.00 tiden,Lillemor och jag hade ju fått i oss några öl innanför flytvästen när vi var i stan så de gunga kanske lite mer för oss än övriga besättningen.
-Jag knyter fast bak,sa jag till Johanna och balansera på Y-bommen som är 20 cm bred och går längs båten.
Presis när jag fått tag på repet glider båten iväg över på andra sidan så jag blir hängande i taket på akteruffen och fötterna kvar på bommen.
-Men va faan,skrattar jag hjälp mig upp nån.
Lillemor står på bryggam med en Mariestads öl och tittar.
-Jaa,kanske du skulle behöva lite hjälp Annika de ser jävligt jobbigt ut de där.
-Jullan!!!ropar Johanna gå ut å lyft upp hon.
-Ok,säger Jullan och stegar ut på bommen som inte klarar bägge våra vikter utan sjunker så vi har vatten en bra bit upp till knäna. 
Jullan som är rätt stark tar i min byxlinning bak och lyfter upp mig så jag likt Kalsson på taket hänger i luften samtidigt som jag gapskrattar.Jag säger som Sally "Hur skulle världen se ut om alla bara lycks hela tiden" ;-)

Fredag den 13 vart en trevlig dag tillslut,jag menar tänk hur den har kunnat sluta typ
Klass 3b kunde ha kommit in i riksdagen(kanske skulle kunna funka lika bra som sittande regering förstås)
Birger kan ha kvävts av kräftan
Å själv har jag kunnat stått på botten bakom Klitt Marie(båten) som ett vackert lik resten av sommaren!!!!

Vi höres hörrni!!!!


Kräftskiva
Kräftskiva 2

Kommentarer

Postat av: Eva Olofsson

Publicerad 2010-08-16 14:54:15

Ja det händer verkligen mycke hos familjen Ankarberg.Har nu fått mig många goda skratt

Postat av: ulli

Publicerad 2010-08-16 15:36:23

Hahahahahahaha! Kan man lösa inträde till nästa kräftskiva.......Ni är då komplett galna ni! Många skratt/tårar har fallit under läsningen!!

Postat av: Maggan

Publicerad 2010-08-20 23:12:57

Hejsan

Ni är bara så underbara.

och bloggen är bara så DU.

Ja som det lilla jag känner av dig/er då :)

OM det inte var 30 mil bort så skulle jag äta hos er så ofta jag fick.

Eller jag behöver inte ens äta.

Jag skulle vara glad över att bara få vara med :)



Kramen

Maggan m familj

Postat av: mia

Publicerad 2010-08-24 15:02:03

Påminner mig om när pappas sambo med ohygglig demens, käkade julbord hos oss. Tanten satt i mys-stearinskenet och skar med kniven i nått på silltallriken. Hon jobbade väldigt, väldigt länge. jag tyckte att det var skönt att hon var sysselsatt.

Till slut säger hon : hasse, den här är för seg du måste hjälpa mig. Våra blickar riktades till hennes silltallrik, å va tror du låg där, jo en mycket misshandlad SKUMTOMTE!!!!!!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela