ankarbergs

När vi nu i båt ska bo,hoppas vi på lugn å ro ;-)

Publicerad 2010-06-24 21:20:02 i Allmänt,

Jaa, de var den ramsan delar av fam Ankarberg sjöng medan vi packade in de vi behövde i Utter 690 fredag den 18/6 för att vara ute med båten vår första helg. Om jag säger så här,de var en liknande ramsa som delar av fam Ankarberg krystade fram söndagen den 20/6 när vi parkerade bilen hemma på gården.Typ Äntligen på gårn vi landa,för att kanske hämta andan!

Vi hade under veckan tagit ett gemensamt beslut Herr-G å jag att vi skulle styra kosan ut till Kattskär för att fiska,basta å koppla av.Men som så många gånger förr strulade de till sig här hemma strax innan vi skulle iväg så vi vart lite sen i starten plus att det fattades viss utrustning i båten.
-Ja men då puttrar vi in till stan i kväll,sa jag och ligger i gästhamn där. Då kan vi knalla upp på Claes Olssons  imorgonbitte och inhandla vad som fattas till båten och efter de åka ut till Kattskär.
-TILL STAN,sa Herr-G med en hög stämma och tittade lite frågande på mig medan jag lastade bilen me grejer.
-Skulle vi inte ha lite LUGN Å RO sa du?
-Joo men de kan man väl ha i stan me,vi behöver väl inte kuta runt i stan på City festen utan vi kan vara i båten bara,förklarade jag.
-Ja, jo de har du ju rätt i,svarade Herr-G och hämtade de sista som stod på bron.

Vi la till mellan två STORA segelbåtar inne i Sundsvalls vars besättning troligast skulle på Casino kom vi fram till.Kvinnan i den största båten hade förmodligen haft papiljotter och ansiktsmask hela förmiddagen och var iklädd någon form av neglige och svanduns tofflor som hon trippade lite vingligt i, till och från service huset mellan varven.Hennes man bar en marinblå kavaj med ett litet broderat ankare på bröstet han hade vita byxor och seglarskor,mmm snoffsiga människor ett tag iaf.

Vi fixade och trixade i vår lilla båt med att tända värmeljus,koka kaffe och slog upp en wirre var.Vi hade även varit bort på macken och inhandlat varsin tidning vi kunde glutta 1. Herr-G köpte sig en jaktidning,jag en Allers och Albin en 91:an.Just i denna stund hade vi nog kanske lugn å ro i ca 10 min tills Albin började fnissade in ifrån akterruff medan han låg och läste.
-Hör här pappa,sa Albin och började läsa högt ur 91:an (jag har tidningen framför mig å skriver av)
"-Satans förbannade radiohelvete!Varför kan inte den här jävla skiten fungera när man vill det!" läste Albin.
Herr-G flyger upp och in till Albin,tar tidningen och läser exakt samma mening som pojken nyss har läst för oss.
-Näää men HUR kan man i en barntidning skriva på detta vis? Tre svordomar i samma pratbubbla,Annika!???
-Jaa,inte vet jag,svarar jag och fortsätter läsa i min tidning.
Sedan muttrar Herr-G i ca 20 min om denna mening som finns att läsa för minderåriga i 91:an.

-Nää,nu går jag ut och tar en rök sedan ska jag krypa till kojs,säger jag efter någon timme mellan gäspningarna. När jag satt mig ner fram på båten och fått fyr på ciggen,får jag syn på vår båtgranne i blå kavaj å med broderat ankare på bröstet stå och försöka slå koden in till toaletten ca 20 m bort.Förmodligen försvann hans sifferminne i takt men alkoholintaget han haft under kvällen ,för där står han och typ spelar "Gubben noa" på siffrorna 1-9 och kommer INTE in.Då vänder han sig om och drar ner gylfen, pillar fram sin lilla veke å börjar pissa åt mitt håll,när blåsan är tom och veken till baka pillad i sitt fodral vinglar han ner och ställer sig brevid vår båt med händerna i byxfickorna och sluddrar med en dialekt från 08 området.
-Under 15 knop elle?
-Japp,svarar jag å fattar ingenting av frågan.
-Under 10 meter?frågar han, medan han försöker hålla balansen på kajen.
-Ja ibland,svarar jag och rycker på axlarna.
-Då ere som de ska,svara han och går.
Eller hur tänkte jag å kröp till kojs.

02.15 vaknade jag av ett jädra liv utanför båten,de var en kvinnoröst som skrek, grät och skällde på en kille.Jag snegla över på Herr-G sida,han som jag ju hade lovat lugn å ro,men han sov så hela förruffen var fylld med zzzzzz,ja ni vet sådär som när Tarzan sitter vilande mot ett träd och sover i serietidningen.Faan tänkte jag måtte ingen av dom drutta i, de var ju nämligen 8 grader i luften å de var nog inge mer i vattnet skulle jag tro.Jag hann bara tänka tanken då jag hör ett "plopp" bakom vår båt.Helvete tänkte jag å skyndade mig ut och bak på båten för att se vem av dom som plurrat, å där låg en kille i 22 års åldern och höll sig krampaktigt i kajkanten som var 1 m hög och uppe på kajen stod tjejen med pekfingret i högsta hugg och predikade med hög och klar stämma
-Andreas,kliver du inte upp NU då ringer jag din mamma!!!
-Behöver ni hjälp,undrar jag där jag står i linne å trosor och en frisyr som som påminde om de största skatbo vi har här uppe i 060 området.
-Näärå,svara kvinnan och fortsätter att läsa högt ur vår herres dagbok med pekfingret i luften till killen som hänger i kajkanten å hacka tänder något berusad och fullt påklädd.
Herr-G som annars brukar vakna bara av att Torbjörn tappar ett hårstrå sover fortfarande.02.30 då ringer jag.

-112 vad har inträffat,svarar en kvinnoröst med en hjärna som en fiskmås visade sig efter ett tag.
-Ja hej,viskar jag.Jo det har ramlat en kille från kajen i gästhamnen inne i centrala S-vall och vi behöver hjälp med att få upp honom skulle ja tro.
-Bor du i området,frågar hon
-Jaa,typ mitt i,vi båtcampar i gästhamnen,viskar jag.
-Å du tror inte att ni får upp honom själv.
-Nää,han är stor, tung ,fullt påklädd, berusad och förmodligen oerhört nerkyld så jag skulle tro vi behöver er hjälp
-Du får prova å få upp han,men ta något emellan er därför att dom brukar ta i så när dom har panik så det är lätt att bli ner ryckt,förklarar fiskmåsen.
-Jaha ja,svarar jag lägger på luren och hoppa iland. 
Jag och tjejen provar men utan resultat,nu har killen börjat kippa efter andan och orkar inte hålla sig kvar.

Jag tar telen för andra gången och ringer 112.
-112 vad har inträffat,hör jag fiskmåsen säga i andra änden luren.
-Ja det är jag från båthamn igen å nu jävlar tar du och skickar hit en patrull jävel illa kvickt.Det är ju Cityfest i stan så nån satans polis måste väl patrullera runt omkring här.Nu har vi provat och få upp killen men ej lyckats,å jag har varken ork,lust eller betalt för att fara och bogsera en halv död människa runt den här satans kaj kanten.BEGRIPER du det!
-Jag skickar en bil,svarar fiskmåsen och tar mitt mob nr.
-TACK!!!!svarar jag.

Nu är goda råd dyra så jag kliver ner i båten å ropar "GUNNAR"!!!! När jag nu ser Herr-G trötta bleka ansikte sticka ut genom den lilla springan från förruffen  kisande med ögonen,slår mig tanken.
" Å herre gud,exakt så här såg det förmodligen ut den 8 oktober 1967 i en förlossningssal på Sundsvalls sjukhus efter någon timmes krystvärkar när Herr-G tittade ut ur sin mor Britt-ingers springa, för att födas"
-Ja va ä re?undrar Herr-G medan han kravlar sig ut sista biten.
-Ja de har ramlat i en kille du måste hjälpa mig me å dra opp för jag orkar inte själv!
Herr-G tar på sig en flis jacka å ett par foppatofflor,hoppar i land drar upp killen och lägger honom framstupa sidoläge tar en jacka som ligger brevid och lägger den över killen ställer sig brevid och tänder in ciggarett.(Herr-G röker inte i vanliga fall)

Nu har Albin vaknat och ställer sig brevid mig i båten å frågar
-Kan man bada i alla fall mamma.
-Nää,svarar jag de kan man INTE utan han har ramlat i.
-Ok,svarar Abin och hämtar sin tröja.
Nu stod jag och Albin i båten och tittade på de hela,en dyngsur kille som låg och hacka tänder på kajen,tjejen som sprang fram och tillbaka på bryggan å hade panik.Herr-G med en cigg i munnen följde tjejen hela tiden med huvudet så de såg ut som han var på en tennismatch.Herr-G är iklädd en fleecejacka kort kallingar å foppatofflor,å till saken hör att han ALLTID brukar ha keps vilket resulterar i att hans frisyr,ja eller hela hans huvudform ser ut som om han blivit tagen med sugklocka,jaa eller typ fam Simson= avlångt huvud.

Efter ca 15 min dök Kling å Klang upp (polisen) Herr-G vinkade och dom kom ner på kajen.
-Jaha,är det ni som har ringt.
-Japp,svarade Herr-G mellan halsblossen och pekade på killen som låg ner.
Kling å Klang försökte prata med killen men fick inget svar(han hacka tänder).Då säger Klang till killen
-Du vet här kan du inte ligga för då fryser du ihjäl,vi tar å sätter dig på bänken här brevid istället!
-JAAAHAAAA,svarar Herr-G där är det ju jävligt mycke varmare på den VA?Ni har väl för faaan skinnklädsel i permobilen eran så ni kan köra grabben så han får litte värme!!!!
Jag tar med mig Albin å kryper till kojs igen å Kling å Klang tar med killen i permobilen,Herr-G kastar fimpen i vattnet tar av tröjan och kryper under täcket med ett
-LUNGN Å RO!!!!!JO JAG TACKAR JAG....zzzzzzzzzzzzzzzzzz sedan somnade han sött.

Lördag for vi ut till Kattskär å DÅ vart det iaf lite lugn å ro.Vi träffade ett par från Matfors som vi skrattade å skålade med halva natten de var en kanooon trevlig kväll.Ja ja,Herr-G har alltid sagt "Lungn å ro Ankarberg de får du och jag när vi lägger näsan i vädre"!Å det är nästan så jag tror honom.

Oj oj vilket långt inlägg de här vart,men ni får läsa mellan raderna så ni orkar...hehehe! GLAD MIDSOMMAR på er!!!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela