ankarbergs

I ett väntrum på vårdcentralen 2010-10-15

Publicerad 2010-10-15 15:06:15 i Allmänt,

Jaa inte allt för otippat var det dax för ett besök till en "knöl dr" med Johanna  i dag pg av just en liten knöl i de vänstra bröstet,Johanna ringde i går em och fick en tid på Timråvårdcentra i dag kl 10.45.När vi kommer in på vårdcentralen går Johanna till luckan och anmäler sig,jag sätter mig i väntrummet där det ju sitter fler människor och väntade på sin tur. Brevid mig sitter det en man i 40 års åldern med två söner i åldrarna 5 och 8 år gamla där den äldsta satt och konstaterade att hans rast på skolan var snart slut.Mmmm svarade pappan hela tiden lite frånvarande medan han skrev på sin mobil tel.På andra sidan sitter det en man i 50 års åldern och snurrar på sin lilla bögslunga till handväska. Framför mig sitter det 3 muslimska kvinnor som har slöjor i samma mönster alla tre.(dom påminner om dom där ryska dockorna man kan plocka isär så dom blir mindre och mindre)

Efter en liten stund kommer det in ytterligare 2 muslimska kvinnor och en man i samma sällskap och sätter sig i väntrummet med ett prov resultat i näven.Strax efter dom kliver en man i 25 års åldern in tillsammans med sin son som kan vara ca 4 år gammal,dom sätter sig mittemot mig,mannen tar upp sin mobil telefon och slår ett nr till en polare skulle jag tro.Sonen har förmodligen i dagarna lärt sig att vissla för han visslar både på in och ut andningen oavbrutet helatiden där han sitter brevid sin pappa.Polaren svarar och pappan säger
-Tjenare faan läget? Polaren svarar men de hör jag ju inte.
-Jaa,va faan,tänkte höra om ni vill komma å grilla hemma hos oss i kväll och chilla med en bira å en köttbit.Polaren pratar.
-Jaa,faan de e lugnt vettu,dyk upp vid halv åtta du så glöder grillen å bärsen ä kall.
Pappan lägger på luren samtidigt som han tittar på sin visslande son och säger
-Jaa Filip då måste vi bara ringa morsan och förklara att Henke tänkte dyka upp i kväll.

Nu har sköterskan ställt sig i väntrummets ena hörn med en liten lapp i handen och ska ropa upp någon av oss.Till saken hör att just den här sköterskan har varit med sedan vårdcentralen byggdes så hon är till åren kommen.
-Macshman Bahara Kollmchad,(utlänska namn)ropar sköterskan ut över väntrummet.
Ingen reagerar,sköterskan vänder och går in till datorn igen.Efter någon minut kommer hon ut igen med ett a-4 i sin hand och ropar -Mochnat ,Krulhscar,Mammutlar(typ) Då reser sig dom tre likadana muslimska kvinnorna utan prov papper upp och går mot sköterskan.
-Nää de är inte ni eller,hör jag ssk säga,ni får gå och sätta er igen för ni har inge prov papper.
Dom muslimska kvinnorna står kvar framför sköterskan för dom kan inte svenska.Efter många om och men sitter dom nu där dom satt till en början.Sköterksan går in till datorn igen.

Nu har pappan med den visslande sonen fått tag på frun i telefonen,nu ska han alltså förklara för frun att hans kompis har ringt och vill grilla(fast de är tvärt om) frun säger förmodligen nej och han tjatar och erbjuder sig att fixa ALLT medan sonen visslar.Då kommer sköterskan ut för tredje gången och ropar två utländska namn samtidigt som det kommer en läkare från andra sidan väntrummet och ropar -Göran Fransson.(som förmodligen är han med bögslungan) Då reser sig mannen med sina två kvinnor iklädd slöja och går till läkaren,då börjar sköterskan vinka med sina armar och ropa -Hoho,till de sällskapet.Som visade sig vara fel personer även denna gång.

Nu sitter alla ytterligare igen som dom gjorde från början i väntrummet.Dåå kommer den äldre sköterskan ut med en svettig panna och en liten nr lapp och ropar med överlägsen ton(hon tror nämligen att hon har löst problemet)
-NR 95 kan komma,åsså nickar hon och ler.
Då reser sig ALLA 6 muslimer och går fram till sköterskan som i denna stund är blek i ansiktet och knölar ihop nr lappen.
Under den här tiden har det dykt upp en herre i 60 års åldern som förmodligen tjuvstartat sitt fredagsmys med å tagit sig en jävel ur innerfickan.
-Hörru,ropar han till sköterskan som ser ut att vara på väg ut på en pilgrimsfärd med ett gäng muslimer i tät följd eftersig.Vart faan ska jag då som har hål i trumhinnan
-Men du får väl sätta dig å vänta på din tur,säger sköterskan å råkar peka mot kapprumet vilket resulterar i att mannen sätter sig bakom kapporna och väntar på sin tur. 
Då skrattar jag till så mannen med pojkarna som undrade om rasten var slut tittade upp på mig som om jag inte var klok.(han har ju missat allt pg av sitt sms ande.)

Nu ropar dom upp Johanna och hon går in till dr Knöl.Efter en stund kommer hon ut och säger
-Mamma kan du följa med för jag ska få en spruta (hon tycker de är otäckt)
Jag lämnar väntrummet där äntligen grillningen har gått igenom för pappan med den visslande sonen,muslimerna har försvunnit längre ner i korridoren och festprissen sitter å väntar i kapprummed bakom ytterkläderna.
Dr knöl verkar stressad han sliter upp ett antal dörrar inne på behandlingsrummet och river,sliter,tappar och prasslar med sterila grejjer.
-Vad är det för spruta Johanna ska få,undrar jag medan han klättrar runt på bänken och förmodligen söker sprutan.Han stannar upp med händerna i ett av skåpen (ungeför som om jag skulle ha kommit på han med fingrarna i kakburken.
-Bedövning,svarar han frågande.
-Bedövning varför då?frågar jag.
-Ja jag vet inte, jag tror bedövningen gör ondare än själva hålet jag tänkt göra,vi kanske inte ska ta nån sån dårå?
-Nää de tror jag inte,säger Johanna från brittsen där hon ligger.
-Nä men då kör vi igång säger dr Knöl och hoppar ner från bänken med en litten kniv i sin hand.Han sticker hål på knölen tömmer den och går därifrån.
-Kanske vi skulle ha fått ett plåster för det blöder så,frågar jag dr Knöl.
-Japp de är en bra idé svarar dr Knöl och börjar riva i skåpen igen medan blodet rinner ner på brittsen och Johannas tröja, efter mycket om och men hittar han ett.....om än lite för sent!

Han tittar på ett utav Johannas födelsemärken som han säger till oss att beställa tid omg för att ta bort,de kan vi göra hos sköterskan i rummet brevid. Han visar ut oss i väntrummet och knackar på en dörr dör sköterskan sitter och ber henne hjälpa oss.Medan vi sitter där kommer det en annan sköterska och går förbi och får syn på han i kapprummet.
-Varför sitter du här,frågar hon.
-Jag har hål i trumhinnan svarar fetsprissen.
-Jaha,säger sköterskan och går vidare.
Nu öppnas dörren till vår sköterska å där står hon som nyss måste kommit tillbaka från sin ofrivilliga pilgrimsfärd.När vi satt oss för att boka tid frågar Johanna mig
-Vart har du min plånbok nurå?
-Men faan den glömde jag i behandlings rummet,svarar jag och rusar ut.
-Neeeej,hör jag en röst bakom mig, när jag tittar kommer sköterskan åkande på sin kontorstol å skriker
-Du får INTE gå in där nu de kan vara en ny patient där vet du.
-Ja men dörren är ju öppen,svarar jag.
-Jaa jag vet varken in eller ut i dag jag,svarar sköterskan.Det har varit OTROLIGT rörigt kan jag tala om,suckar hon och vänder kontors stolen sprattlar med benen i golvet för att försöka ge oss en tid till veckan med födelsemärket.

Den 23/10 ska vi dit igen Johanna å jag.......nån som vill hänga med...hahahaha

Kommentarer

Postat av: Goldis

Publicerad 2010-10-15 15:19:46

Tur att jag inte var med,det är alltid svårare att hålla igen skrattet om man är två,kunde du hålla dig utan att vråla av skratt

Postat av: ingmarie holmsten

Publicerad 2010-10-15 15:34:30

Så roligt är det aldrig på läkarstationen när jag är där , men det är nog för att jag blir plaserad till stolarna vid hissen jag

Postat av: Anonym

Publicerad 2010-10-15 15:37:10

Ja det är på Timrå vc allting händer..... jag hör ju Marie berätta om vad kaosigt det kan vara där.... och för o inte tala om stressen...dom springer ju ut o in i dörrarna där! men det kan vara spännande o sitta i väntrummet o se alla galenskaper....

Postat av: Inger

Publicerad 2010-10-15 16:48:07

Tack för ett gott skratt! Jag fick länken till din blogg av Goldis och jag har skrattat mig till magont!Tror jag ska byta vårdcentral...

Postat av: Carina

Publicerad 2010-10-16 13:58:41

Du får göra en komedifilm "En dag i väntrummet på Vårdcentralen i Timrå" haha .. åå herre gud ..

på tal om muslimer ..



"Vilket är det populäraste preventivmedlet i Iran?"



- Mus-lim.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela