ankarbergs

Matrester!!!

Publicerad 2011-06-26 09:18:58 i Allmänt,

Man hör ju allt för ofta att förhållanden tagit slut pg av att det finns inga känslor kvar, h*n var inte den rätta eller att nån helt enkelt träffat nån ny.Här hemma har vi oxå våra problem för tillfället som skulle kunna leda till skilsmässa om vi inte börjar bli lite mer ärliga mot varandra och kämpar HELA familjen, elle jaa de är väl i skrivandets stund alla här hemma mot Herr-G.Han har nämligen i dagarna börjat ljuga och undanhållit MATRESTER för mig,barnen och hönsen.

Joo ni förstår att han tycker att HÖNSEN får mer å godare matrester än Torbjörn och Gunnel nuförtiden. De uppdagades när vi för någon dag sedan åt pizza och jag å Jullan började bryta sönder dom hårda kanter som låg kvar på våra tallrikar å la i en bytta i kylen där jag samlar "skräde" till hönsen.
-Vad ska ni göra,undrade Herr-G med lite vitlöksås kvar på sin orakade haka å en bit pizza kvar på talriken.
-Vi ska ge hönsen de som blir över,svara Jullan och fortsatte finfördelade pizzakanterna.
-HÖNSEN??????,skrek Herr-G till så ytterligare lite sås rann ut på hakan.
-Jaa,sa Jullan lite frågande när hon hörde Herr-Gs barska stämma och slutade finfördela de hon hade kvar på tallriken.
-Jaa men va faan Jämthundarna då, dom stackarna har ju suttit här å väntat på att få de som blir kvar å de har dom fått i ALLA år,jaa även INNAN hönsen kom till å mä!!!!...visst då Annika.
-Jaa men nu äre ju som så Herr-G att hönsen är nyinflyttad och törs ju inte gå ut själv än, så därför dukar vi upp en STOR buffé ute i hönsgården åt dom varje dag så dom lär sig och törs gå ut ur hönshuset,svarade jag som hönsansvarig på Linjevägen.
-Jaha,så då blir Jämthundarna utan allt gott då....va faan dom är ju van å få en liten tallrik efter vi har ätit midda ju.
-Jaa dom blir utan just i dag,svara jag och nickade till Jullan som satt mittemot att hon kunde fortsätta dela till hönsen.
Herr-G tjaffsade och muttrade en stund till ang orättvisan som hade uppstått här hemma dom senaste dagarna för djuren.

När alla talrikar är tom och hönsskålen till hälften fylld går jag ut på brokvisten och tar en rök. Samtidigt som jag tänder ciggen hör jag hur bägge Jämthundarna gör en rivstart inne på laminatgolvet mot köksbordet så jag tittar in och ser hur Herr-G plockar fran 2 större pizzabitar som han gömt under reklamhögen för att ge Jämtarna.
-Hahaha...haru gömt mat till hundarna....hahaha...jag tror jag dör,skrattade jag
Herr-G påminner om ett barn man just hittat med fingrarna i kakburken medan Jämthundarna förbrilt kämpar med dom hårda pitzzakanterna som sticker ut ur mungiporna på bägge två.
-Nää,svarar Herr-G kort å jag kan se att de börjar rycka i mungiporna på honom för han insåg nog hur dumt de va.

Hönsen har nu bott hos oss en vecka å i går var första gången dom tordes gå ut och in ur hönshuset själva,jaa jag har ju lockat ut dom med en buffé som inte går av för hackor.Varje kväll stänger vi hönsluckan så dom får vara ifred under natten inne i hönshuse och det har ju inte varit nått problem genom att dom inte tordas gått ut själv så har dom vid 19.00 suttit på pinnarna å sovit redan då.När klockan slog 20.00 i går kväll undrade Herr-G va faan de var med hönsen som låg å badade i sanden och formligen i intervaller sprang omkring.
-Jaa men dom trivs väl och är lite busig,sa jag.
-Jaa men dom brukar ju sova vid den här tiden ju sa Herr-G undrande och blickade bort mot hönshuse samtidigt som han drog sig i håret bakom örat.

När klockan var ca 22.30 gick jag ut på brokvisten för å ta en rök igen,jag tittar bort mot hönsgården och där står alla 5 hönorna med höga halsar blickstill.Efter en liten stund hör jag ett konstigt oroväckande ljud in i från hönshuse"Men va faan"tänker jag och går bort.Ju närmare jag kommer hör jag tydligare och tydligare Herr-Gs kacklande in ifrån hönshuse"-Kommsi,kommsi.kakka,kacka ...tommi lommi in dåddå"
När jag rycker upp dörren står Herr-G mitt i hönshuse åter igen som om jag kommit på honom med händerna i kakburken fast denna gång har han dom över munnen för han tror han låter mer som en höna då.Jag brister ut i skratt så jag blir blåå!!!
-Va faaan gör du...hahaha.
Herr-G blir tyst en stund och slår ut med armarna som om de vore ett hopplöst fall.
-Ja men va faan jag vill ju gå å lägga mig nån gång jag å kl är ju snart 11 och hönsen VÄGRAR å gå in
-Ja men gå in i hönsgården och jaga in dom.....du trodde väl inte att dom skulle gå in när du står för luckan på insidan och låter som en blandning mellan elefant och fågel.
-Jaa jag har ju provar de oxå Annika men du har ju för faan bjudit dom på matrester som dom är galen i så dom går ju bara efter mig inne i hönsgården och tigger.........där ser du vad buffén har ställt till med!!!!!!........Dom vägrar å gå IN alla 5!!!
Efter mycke om och men fick vi in Lena,Marie,Maud Olofsson,Höna Pöna å Dagny...jaa dom heter så.

Vad som fick mig att skriva en sväng nu på morron var att jag bakom radion på köksbänken i morse när jag skulle koka kaffe hittade en talrik med matrester som förmodligen Herr-G har gömt till Gunnel och Torbjörns frukost.Psykologisk och pedagogisk som jag är så låtsades jag inte se den så Herr-G och jämtarna får ha sin lilla hemlis för sig själv...........Psst......själv har jag gömt lite matrester till hönsen i en glasslåda längst bak i kylen ;-)

Å tänk hörrni om vi mot all förmodan inte kan lösa denna falskhet som nu försegår i vår familj och måste söka på familje rådgivningen...då vill jag filma minen på rådgivaren när vi lägger fram vårt bekymmer ang gömda MATRESTER!!!!
Nu ska jag smyga ut till hönsen med mina matrester hörrni!!!!!!

Kommentarer

Postat av: Anna

Publicerad 2011-06-26 11:01:58

Postat av: Anna

Publicerad 2011-06-26 11:03:15

Jaa, ni har det inte lätt på Linjevägen :-D

Postat av: Inger

Publicerad 2011-06-28 19:32:22

Tack igen för småfniss o gapskratt!Du måste väl ha fått ihop material så du kan ge ut en bok? När jag läser dina bloggar, ser jag allt framför mig som en film och det är bra betyg, för jag läser mycket!! Snälla, samla ihop dina texter och ge ut dem!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela