ankarbergs

Premiär!!!!!

Publicerad 2011-06-07 08:47:26 i Allmänt,

Nu har jag varit ut på min första båt tur denna säsång, å den gick inte av för hackor ska ni veta.Men blir vi förvånad..."NÄÄÄ"!!!!

Nu i lördags vare cruising inne i stan å de är ju lite roligt å titta på, alla dessa tjusiga upp putsade fordon dom åker runt i.Vi sjösatte ju Klitt-Marie i fredags efter att ha fixat och trixat med att byta startmotor,oljat in allt trä och inte att förglömma bytt gardiner.Jaa jag sydde nya gardiner till båten alldeles själv med endast en 1 a i slut betyg Vibackeskolan allmänna början på -80.Men de ska jag väl ärligt erkänna att de var inte bara inte.....nää jag har svurit å skrikit ett å annat könsord och sprättat så in i nordens så fiskarna på tyghelvete simmade inte alls åt de håll som dom giorde den dag jag införskaffade tyget....men nu sitter dom där iaf.Jaa å som vanligt tog jag ju Albin till hjälp för han kom hem förra veckan och hade fått sitt sy körkort i åk 3 så han trädde maskinen och fyllde på undertråd samtidigt som han tjatade om nån fot på maskin.
-Va faan fötterna har man väl på pedalen som står på golvet å gasar med ,suckade jag.
-Jaa mamma men de här är .....foten(minns ej va foten hette) å den ska vara nere annars fåru limma upp gardinerna i båten,sa Albin medan han pekade på en stål grej där nålen går upp å ner.
-Jaa men skit i de de är ju bara en raksöm som ska sys,sa jag och trängde mig ner på stolen så Albin fick ställa sig upp.
Sedan fick vi(Albin) byta nål pg av att jag glömde foten uppe.

Nå väl vi satte oss i båten och styrde kosan in i mot stan å Selångersån,vi parkerade vid Himlabadet tog stolarna och gick upp å satte oss och tittade på ekipagen som rullade runt.Vid  midnatt bestämde vi oss för att åka in till gästhamnen vid Casinot och gå upp på Max för ett nattmål innan vi åkte hem,kl var bra mycket typ 00.30 så vi puttrade försiktigt in i hamnen.Helt plötsligt dör Klitt-Marie och går INTE å få liv i så vi driver in på en av båtplatserna där vi får knyta fast henne och ringa efter skjuts hem.Jaa de vart ju lite livat på bryggan när 7 st party prissar ska reda ut ett båthaveri men nån bira innanför flytvästen.

Morgonen efter åker jag,Jullan och Herr,Gs bror Ulf in för att försöka få igång båten och lämna platsen som nån förmodligen hyr till sin båt.När vi går genom grinden ut på bryggan kan man se hur dom STORA STORA båtarna börjar gunga lixom,å det är ju ett tydligt tecken på att nån rör sig i båtarna och ska förmodligen hoppa ut på bryggan.Å mycke riktigt de blir som nån jävla domeno effekt fast bakvägen,efter som vi går längs bryggan hoppar de ut små farbröder iklädd nått liknande sjömanskostymer efter oss ur sina båtar."Va faan äre här,tänke jag.Dom påminner ju för satan om dom där små gröna män som fanns i Fibaktuellt för hundra år sedan,jaa typ nå utomjordingar fast klädd i blått å med ANKARE på sytt på varenda plagg"

När vi kommer fram till Klitt-Marie kommer "ankar smurfarna" i kapp oss och skäller som bara den,vi ber om ursäkt 1000 ggr och förklarar att båten är trasig.......men de hjälper inte.
-Ni begriper väl att ni står på någons båtplats,säger en av smurfarna med ett ankare på keppsen.
-Joo jag förstår ju de å vi ska se om vi får igång båten så vi kan köra här ifrån den,svarar jag och hoppar ombord.
Uffe öppnar till motorutrymmet och börjar skruva medan Ankar Smurfarna tjattrar uppe på bryggan.
-Åsså tänkte ni stjäla min cykel,säger en liten Ankar Smurf med en något snapps röd nästipp.Den har blivit stulen en gång förut så jag sitter uppe hela nätterna och vacktar den nu,avslutar han med och lägger armarna i kors över sin ölmage som putar ut under skjortan som har ett broderat ankare på bröstfickan.
-Oj då!!!! svarar jag och vet att så var inte fallet.Tur den va låst hörru!
-Jaa, fortsätter Ankar Smurfen.Åsså kan ni gå upp till kiosken där borta och betala 150 kr för de kostar de om man ligger kvar i hamnen!!!åsså nickar jan över på andra sidan.
-Jag har INTE sovit här...så feeet glöm.
Ankar Smurfen vänder på klacken och går till sin båt.

Efter en stund hör vi ett raslande ljud från betångbryggan å rätt som de är dyker de upp två Ankar Smurfar med en kundvagn som det står Clas Olsson på och i den ligger en stor kompressor,dom stannar till bakom min båt.
-Hej,säger kvinnan som naturligtvis bär en tyg väska men Ankare som motiv på.
-Hej hej,svarar jag in ifrån båten lite osäkert man vet ju aldrig om de är skäll man ska få av de här folkslaget,risken är ju överhängande stor.
-De blåser så fasligt så tror du att ni kan hålla i kundvagnen medan vi lastar i kompressorn i vår båt?frågar kvinnan och försöker få nån ordning på sin lockade lugg i blåsten.
-Jaa de skulle väl kunna gå försig,svarar jag och hoppar i land,Uffe står fortfarande med överkroppen nere i motorutrymmet och påminner mer om en svan som letar föda på botten.
Medan jag står där ensam ute på bryggan å håller i vagnen i kallblåsten tänker jag för mig själv  "Jaa men så där ja....nu fattas de bara att självaste Clas Olsson kommer och påstår att JAG stulit en kundvagn av honom" 
När kompressorn är ombord kommer kvinnan ut på bryggan igen och säger
-Nää nu måste jag gå upp på stan och köpa mig en kudde tror jag,åssså tar hon kundvagnen och promenerar in på land.
Men vad i helvete äre för fel på Ankar Smurfarna tänker jag,hur kan man ha blivit så här jävla tokig.Måste bero på den ständiga kallblåsten här i hamn som gjort dom helt blåsta allihop.

Båten startar inte så Uffe åker hem och jag väntar kvar i Klitt-Marie tills bogser båten kommer och hämtar oss,de är Kalle från vår båthamn som är snäll och drar hem oss.Så kvar blir jag med Ankar Smurfarna i 2 timmar vid bryggan,faan tänker jag synd att jag inte har skrivit på båten vad hon heter så Ankar Smurfarna hade kunnat tisslat och tasslat om folket från en annan kommun som sitter i en liten tvålkopp vid namn Klitt-Marie och dreglar efter deras STORA obetalda båtar...jaa åssa alla jävla Ankar detaljer...hahaha...de hade varit nått de.Fatta när generationerna efter dessa Ankar Smurfer sitter i dessa båtar om 40-100 år och berättar denna historia typ
"-Ojojoj Kalle du vet när din morfars morfar ägde den här båten kom det in en liten båt med ett litet tokigt folk i....osv osv"..

Nå väl i 2 timmar fick jag sitta och se hur Ankar Smurfarna levde i sin lilla värld.Dom drack grogg ur små glas med ankare på,fruarna skakade små dukar med ankare på över bord så kaksmulorna föll ner till vattenytan där små ankor kom och fikade.Så fort de kom en båt in i hamnen och skulle lägga ankare sprang dom flesta Ankar Smurfs hanarna ut på badbryggan sin å kolla så de inte svätte vatten på deras båt.......jaa men ni förstår väl.När jag hängde på linan efter Kalles båt påväg ut ur Ankar Smurfarnas hamn tittade jag ut över akterruff på alla små Smurfar som stod ute på sina badbryggor å kollade om vi inte hade skvätt en liten  droppe på deras båt iallafall..å tänkte  i mitt stilla sinne"-Fy faan hörrni!!!Ni skulle ha blivit ännu blåare av avensjuka om ni hade fått reda på mitt namn...som ju är  ANKAR...berg".

Än äre bara början på min båt säsång ......så....Skepp å Hoj på er hörrni ;-)

Kommentarer

Postat av: Inger

Publicerad 2011-06-07 13:31:31

Tack Annika ANKARberg för den alldeles sanna historien! Att få höra den direkt av dig var underhållande (gissar att jag såg ut som en fågelholk),här kan jag ju läsa den om o om igen o tokskratta åt folk som inte vill ha vatten på sina "båtar"!Du är en pärla!!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela