ankarbergs

Messmör!!!!

Publicerad 2012-08-29 20:39:29 i Allmänt,

Jag har ju en förmåga att  hamna i lite knepiga situationer där människor lixom spelar upp sketcher för mig och ibland är jag med i den,eller så är de jag som tolkar deras sätt att agera som om de vore en sketch.
 
Jag svängde iväg på ICA för att inhandla blomjord för att göra ett litet försök och rädda mina blommor som hundarna har rivit ner så blomjorden lixom har försvunnit i dom två blommor som lyckats överleva utan vatten.(Glömmer ju jämt å vattna)Jaa jag ska väl ärligt erkänna att jag inte är så hemma på just blommor och vilken jord man ska ha så jag fick stå en stund och läsa på påsarna vad som ev skulle passa.
 
Medan jag står där och ska välja blomjord hör jag samtidigt från andra sidan hyllan ett par som ska välja tvättmedel,jag hör mannen säga högt och lite aggressivt
-Du har väl för faan inte tvätta med ett rosa paket förut?
-Nää!!! svarar kvinnan lika argt tillbaka.Jag brukar ju för faan köpa ett grönt paket å de borde väl du för faan veta som bär hem varorna åt mä!
-Ja men varför i helvete köper du ett rosa paket nu då,fräser han
-Men du är ju förjävla dum du,säger hon.Tror du inte jag får ren dina kalsånger full i pungsvett med de här paketet,troru inte de va????
 
Nu bara måste ju jag stå kvar för att se vilka personerna var, så jag läste texten på jordpåsen en gång till å rätt som de är kommer kvinnan fram bakom hyllan.Hon är stor och bastant å påminner typ om ett hörnskåp i furu,där ådrorna med åren allt mer har framträtt i hennes ansikte och förvandlats till djupa fåror i huden som hon dessutom förmodligen har försökt å dölja med ett runt stift hon lixom bra tryckt till med, så de ser ut som en har försökt växa ut där.
Efter henne träder mannen fram vars hela ansiktes form påminner om en varningstriangel både till format och färg med en penisformad näsa mitt i.Jaa näsbenet tar slut lite för tidigt på nå vis så de hänger en nästipp å lixom dinglar mot en överläpp fylls av rynkor där dessutom mungiporna hänger nedåt.(jag tror att min beskrivning av hörnskåpet och varningstriangeln beror på att jag fick ett litet negativt intryck från första början)!
 
Hörnskåpet å varningstriangeln fortsätter mot brödet där dom diskuterar likadant som vid tvättmedlet typ.Hörnskåpet vill ha en liten långfranska då skriker Varningstriangeln rakt ut "-Men de där är väl för faan ingen långfranska,åsså håller han upp en både grövre och längre långfranska. Du ser väl för faan att den här är längra idiot!"
Nästa tillfälle jag hör dom står dom vid falukorven och skriker å svär till varandra om korvsatan ska vara böjd eller rak.
 
Jag mötte en bekant som jag stod och pratade med en stund så när jag efter en stund ställer mig i kassa kön har jag som av en händelse Hörnskåpet och Varningstriangeln framför mig.Dom står tyst en stund tills Varningstriangeln får för sig å gå till tidningsstället och väljer en tidning som de står "Båt Börsen" på..då drar Hörnskåpet ingång igen.
-Men va faan ska du med den där jävla tidningen till,va va va
-Köpa,svarar Varningstriangeln.
-KÖPA,skriker Hörnskåpet.Du kan ju för faan inte simma!!!!!!
-Nää,men jag har ju faan ingen båt,skriker Varningstriangeln å hyttar med den hoprullade tidningen mot mig å Hörnskåpet.
-Men då jävlar fåru betala den själv,fräser Hörnskåpet å håller krampaktigt i sin hanväska.
Hon plockar upp varorna på rullandet i rena ilskan medan hon muttrar å svär tyst för sig själv.,de bara smäller i bandet.
 
Medan Hörnskåpet plockar upp varorna kommer de två afrikanska men å ställer sig bakom mig i kön.Dom talar högt å glatt samtidigt som dom gestikulerar med sina armar. Hörnskåpet blänger lite då och då på afrikanerna men säger inget.Vilket språk männen pratar vet jag inte men rätt som de är så låter ett ord som messmör,men serru då reagerar Hörnskåpet å kör ögonen i männen å säger.
-Jaaa messmör ska ni faan inte köpa i ask de möglar på en gång,nää ni ska köpa på tub!!!
Dom afrikanska männen nickar lite oförstående å tittar på Hörnskåpet.
-Jaa de är ett jävla lurendrejeri ska ni veta med de där jävla messmöret.
 
Nu hade jag lagt upp mina två delar på bandet så afrikanerna lade sina grejer bakom,de var en korg persikor och en liter mjölk
-Men va faan har ni inte köpt nå messmör,säger Hörnskåpet å pekar argt på deras varor.
Afrikanerna nickar glatt tillbaka mot kvinnan.
-Messmör,skriker Hörnskåpet och rycker sina kassar och börjar marschera mot utgången.
-MESSMÖR,ropar afrikanerna och vinkar till Hörnskåpet som strax är utanför dörrarna
Hörnskåpet tvärnitar å ropar tillbaka
-Messmör,åsså vinkar hon med handväskan innan hon försvinner ut på parkeringen.
 
Om ni träffar två afrikanska men som vinkar samtidigt som dom säger MESSMÖR (typ hejar) med ett leende.....då var de dom som stod bakom mig i kön på ICA .Dom hejar så numera :)
 

Kommentarer

Postat av: Inger

Publicerad 2012-08-29 21:47:38

Men Annika, nu sitter jag här i min ensamhet i rummet på Österåsen o tokflabbar högt så det ekar ut i korridoren.Någon gick förbi, stannade till vid min dörr. Personen undrade säkert vad jag hade för kul för mig. Jag önskar att jag fått din text tidigare, då hade jag läst upp den då vi hade avslutningsfest förut. Som du beskriver människorna du möter...jag ser dem framför mig. Underbara människa, du vet vad jag vill du ska göra!!

Svar: Haha...jaa.Mötte en kvinna i korridoren på jobbet i dag som sa som du :)... Va bra att jag får dig å skratta....då blir man ju gammal säg dom :)
Annika Ankarberg

Postat av: Marie

Publicerad 2012-08-29 22:07:05

Ja, jag utbrister precis som Kalle Moreus, UNDERBART!:) Love your storytelling Annika!

Svar: :)
Annika Ankarberg

Postat av: marie ...rishammarn

Publicerad 2012-09-02 21:59:30

å jag instämmer underbart....ett gott skratt förlänger livet säger man å när man läser det du skriver slutar man aldrig skratta så då måste man ju leva för evigt!!! å så vill jag önska dig en skitjakt.....

Svar: Hahaha!!!...Tackar vi startar jakten på söndag 9/9 :)
Annika Ankarberg

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela