ankarbergs

Glasögon

Publicerad 2010-12-29 10:37:41 i Allmänt,

Nicklas har köpt glasögon.........ja på HM alltså.Alla i familjen har ju glasögon, vissa har läs å andra helatiden,ja alla utom Nicklas då.Nu har han köpt ett par som man skulle kunna jämföra med ugglan Helges...ja ni vet han som sitter på Heddvigs tak,ja hon som näsan växer på när hon inte förstår.Dom täcker HELA ansiktet och Nicklas tycker han ser såååå smart ut,men det tycker ingen annan här hemma.

Nicklas är den enda i familjen Ankarberg som är mån om sitt utseende,ja han är lixom lite fåfäng.Han har alltid dyra snygga kläder,speglar sig alltid från alla håll innan han kliver utanför dörren han plattar håret men el tänger så elräkningarna har stigit men 37% sedan han flyttat hem. Han fyller omsorgsfullt varje hårstrå med vax i så stora mängder att bara hans huvud måste utgöra 87,3 % av hela hans kroppsvikt.Å just håret är ett väldigt stort problem för Nicklas pågrund utav att han är född med ett fruktansvärt tjockt och lockit hår.Nu menar jag inte självfall,nää det är riktigt jävla KRULLIGT ni förstår när han blir långhårig växer det inte ner mot axlarna,nää det växer upp mot takåsarna.

Nu en kväll kom han alltså hem från Birsta och hade inhandlat just dom här glasögonen som han förövrigt hade på sig när han klev in i huset där Herr-G och jag satt och tittade på tv.Herr-G som även han har väldigt tjockt hår och som dessutom just nu är väldans långhårig hade legat på soffan så bak var håret platt och på sidorna och mitt uppe huve stod det rakt ut.Ja själva huvudformen påminde väldigt mycket om en panda där han satt i fåtöljen iklädd ett gammalt utslitet underställ som det är hål i på låret och i skrevet.Dessutom var hela Herr-G fylld med Torbjörns hundhår som understället dragit åt sig när Herr-G hade legat i hundsängen och kelat med Torbjörn tidigare på kvällen.

-Hallå där kött å blåbär,säger Nicklas och kör fram huvudet med ett stolt leende så vi ska se hans nya glasögon.
-Hallåj,svarar Herr-G och jag i kör.
-Fränt va? ler Nicklas och börjar gå fram och tillbaka framför tv som en mannekäng samtidigt som han varje gång han vänder drar ner glasögonen på nästippen och flörtar med Herr-G och mig.
-Va faan ha du glasögon undrar Herr-G.
-Jajja men visst ser jag smart ut då farsan.
-Nä men vart har du fått dom där ifrån Nicklas, undrar jag som förstår att de måste vara fejk.
-Hämta dom på Birsta city i dag vettu,Visst ser jag bra mycke smartare ut när jag ha dom på me.
Efter en stunds tystnad säger Herr-G
-Ja men de viktigaste är ju inte hur man ser ut utan att dom hjälper till så man även ser bra fast man har ett synfel.
-Jag har inge synfel farsan jag vill bara se bra ut skämtar Nicklas och går ner till sig.
Herr-G skakar på huvudet och fortsätter titta på tvn genom sina special slipade glasögon.

Efter en stund kommer Nicklas upp och ska duscha han har förmodligen glasögonen på sig för att han ytterligare en gång till bara måste titta sig i badrumspegeln vad smart han ser ut.Herr-G skakar på sitt panda formade huvud åt sonens idèer när badrumsdörren stängts igen.Efter en onödigt lång dusch i Herr-Gs mått mätt kliver Nicklas ut ut badrummet med glasögonen på näsan och korkskruvar hela huvudet och säger
-Ja man ser ju inte särskilt smart ut i den här frillan och glasögon.Faan jag ser ju ut som han på Karl Bertil Jonssons julafton han som jobba på posten du vet.
-Jaa Nicklas men han hade väl för faan glasögon för att kunna läsa på breven och sköta sitt jobb begriper du väl!!!!utbrister Herr-G och går för att fylla på kaffekoppen.
-Ja de är väl mycke möjligt de säger Nicklas samtidigt som han försöker räta ut en lock i luggen med bara fingrarna och går ner till sig igen.

Nu har ju Nicklas förstått att det går å driva Herr-G till vansinne med dessa glasögon så HELA tiden tar han upp det att han ser klok ut.När Nicklas kommer in efter att ha varit ute med hunden smäller det till ute i hallen och in kommer Nicklas likt en skadeskjuten kråka flaxande,han lixom styper över skona som står placerad där framför ytterdörren.
-Jävlar jävlar jävlar!!!!!!skriker Nicklas och får stopp framför Herr-G och mig.
När han efter en stund fått ordning på balansen,kroppen,kopplet och hunden tittar han upp och glasögonen är helt igen immade.
-Hellvette ni får ju ta å hålla ordning i hallen och bygga lite skohyller å fler lampor,de är ju faan livsfarligt för dom med glasögon de där.Jaa rena rama värsta fällan,säger Nicklas och tar av sig handskarna för att där efter kunna ta av sig glasögonen å se sin far som i denna stund förbereder ett tal för barn över 18 år.
-Du kan väl för faan inte mena att jag ska bygga om och handikappsanpassa hela jävla huset bara därför att DU har köpt ett par glasögon för 79 kr på HM därför att du ska se smart ut.
Nicklas står tyst och lyssnar, han håller i bågen på glasögonen samtidigt som han gungar dom fram och tillbaka för att bli av med imman.Herr-G rätar på ryggen samtidigt som han lägger armarna i kors över bröstet åsså fortsätter han.
-Hörre du jag ska tala om för dig Nicklas att jag har i 25 års tid haft glasögon för att jag MÅSTE å dom har ALLTID immat igen när det är vinter och jag kommer in i värmen.Men inte faan har jag ramlat och brytit nått ben pg av ett par skor ute i nån hall för det.
-Nähä,jag får väl lägga glasögonen på köksbordet medan jag fikar så försvinner väl imman då,svarar Nicklas och börjar duka fram.
-Jaa fika länge vettja för det är ju en hel del glas som ska tina hörru,säger Herr-G och marserar iväg till sängen för att spela sitt krigs spel.(han är fortfarande på samma bana)

Nicklas sätter sig vid köksbordet och börjar fika och som alltid börjar svordommarna eka inne i sovrummet där Herr-G gång på gång förlorar sitt krig och inte kommer till nästa bana.
-Farsan ropar Nicklas och tar en klunk oboj ur glaset.Du kan få låna mina glasögon om du vill så ser du säkert vart alla har gömt sig och på ett kattknull har du klarat av alla banor.Skulle du vilja det farsan?
-NÄÄÄÄÄ de vill jag INTE,ropar Herr-G från sovrummet lite irriterat.
-Häpp!!!säger Nicklas.
När Nicklas dukat av bordet går han till den dörr där källartrappen är,han blir stående en stund och kollar att han har snusdosan med sig.Han tar ett trappsteg och kommer då ihåg att han glömt sina glasögon på köksbordet.
-UJ UJ UJ HERRE GUUU!!!!!Utbrister han och tar tag i källardörren samtidigt som Herr-G kommer ut ur sovrummet och har för vilken gång i ordningen vet vi inte förlorat sitt vanliga krig på PS3.
-Va äre,undrar Herr-G och stannar upp för att dra till rätta långkalsongerna där hålet i skrevet har trasslat in sig i kort kallingarna under när han kämpade för sitt liv i dubbelsängen i en kritisk krigs situvasion på spelet.
-Ja jag höll på och rammla utför källartrappen för jag glömde å ta på mig glasögonen sedan jag hade fikat serru.
-Nicklas det är inte synen din det är fel på utan det är nått helt annat förstår du.
-Jaaaa du måste menar föräldrarna va,svarar Nicklas och tar på glasögonen och klarar källar trappen galant.

Jaa en helt vanlig eftermiddag hos familjen Ankarberg/Söderström kan inte bli bättre än så här!!!!!PAPPHAMMAR!!!!! Ha de hörrni!!!

Visst ja de kan vara ovanligt många stav fel den här gången för jag är lite stressad just nu...hoppas det går å läsa och förstå!

Paus!!!

Publicerad 2010-12-27 11:50:11 i Allmänt,

Ja nu ska vi lixom ha nån form av paus här på Linijevägen ett par dagar.Ja alltså enligt almanackan för på den står det nämligen skrivet med tjock tuschpenna ett L som betyder LEDIG.Det har ju varit ett väldigt högt tempo den senaste tiden här hemma med heltids arbete,heltids studier,Albins träningar,älgjakt,Nicklas tester på NTF,Johannas hälsa,julfirande mm mm.

Så nu sitter jag här hemma och har paus med matrester fulla kylen,en tvätt hög som i allra högsta grad påminner om en av dom största hjälpsändningarna röda korset någonsin tagit emot från HELA världen på en och samma gång. Öppnade kartånger och sönderrivet julklappspapper i mängder,en julgran som ser ut att vara det enda träd som klarat sig någorlunda efter 2010 talets grövsta miljökatastrof,trots att vi försökt piffat upp den med kulor och glitter i mängder.Men som vanligt gillar jag ju alla lägen och det är ju nån mening med allt,tur jag är ledig så jag hinner med den kaos som i nuläget råder här hemma.

Just nu känner jag mig faktiskt lika rik som Joakim von Anka,jaa dels för att jag i ett par månader har 3 löningar som går in på mitt sparkontot för att användas i sommar.Men framför allt har jag fyllt på min inte allt för tomma ryggsäck med väldigt många erfarenheter både när det gäller omvårdnad,värderingar och pedagogik.Jag har ju under det gångna året fått förmånen att bland annat arbeta med barn som är på väg ut i livet,människor som är mitt i livet och människor som är i livets slutskede.Jag har reflekterat,memorerat och framför allt summerat vad oerhört viktigt det är med sunda värdegrunder och livserfarenheter när man jobbar med människor.

Jag har under året haft många nya arbetskamrater som både gett mig många skratt och stor kunskap inom många olika områden som jag kommer att ha nytta av framöver när jag bestämt mig för vad jag ska syssla med.Ja som ni förstår så är det inte bara att ta en paus, min hjärna jobbar på förfullt med dom intryck jag fått med mig även om det står L på köks almanackan ända fram till den 10/1 -2011.Nu kommer snart den nya almanackan upp på köksväggen för 2011 som Nicklas fixat hit hem från sitt jobb å som det förövrigt är nakna brudar på.Men det gör nog inget för om jag känner mig själv rätt så får det inte plats i den lilla ruta man ska fylla i vad man har att göra just den dagen, så jag får nog skriva PÅ damerna halvnakna kroppar för att få med allt. 

Nu ska jag packa lite inför en vecka i Vemdalen och där uppe brukar jag kunna ha PAUS det är ett som är säkert!!!!


GOTT NYTT ÅR på er alla om jag inte får tid att skriva några fler rader i år!!!

God Jul!!!!!

Publicerad 2010-12-24 08:52:55 i Allmänt,

Jag önskar alla som brukar kika in på min blogg en riktigt God Jul!!!! För 21 år sedan fick ju Herr-G och jag en av dom bästa julklappar man kan tänka sig att få, nämligen Niklas Bernad Ankarberg.Så vi startar dagen med ett kalas här hemma innan självaste julfirande drar igång med släkten!!!!!!!

Fjärde advent!!!!.

Publicerad 2010-12-22 23:29:21 i Allmänt,

Jaa nu fladdrar lågan även på det fjärde ljuset i advents staken som står på köksbordet,men det är nog det enda som påminner familjen Ankarberg om att både Jesu och Nicklas födelse inte är så långt borta.Jo Herr-G och jag ville ju inte va nå sämre än Josef och Maria såååå vi tog och skaffade oss en liten Nicklas Ankarberg den 24/12 -89 kl 09.35 och det kan jag lova att vi blir påmind om titt som tätt dom senaste 21 åren.Men i vilket fall som helst så lyser julstämningen här hemma med sin frånvaro.

Nu när den sista helgen närmade sig hade vi planerat att fixa och trixa till det med lite julstämning här hemma Herr-G och jag.Men som av en händelse kom det snö inför helgen så Herr-G ringde och sa att han blev sen hem på fredag em för han skulle röja snö.Jaa tänkte jag vi har ju hela helgen på oss,trodde jag.Lördagen bjöd på ännu mer snö och Herr-G lekte med traktorn och flyttade omkring snödrivor hela dan runtom här i Timrå kommun.När kvällen kom skulle han hänga med Nicklas och hans jobb Bildetaljer och käka julbord uppe på Södraberget,han skulle inte bli sen för Albin hade ju match på Söndagen kl 13.00 och vi hade väldigt mycket att göra här hemma.

Under dom snart 24 år vi varit ilag har Herr-G och jag, har han endast varit full och bakfull 4 ggr å  fast det inte är fler gånger än så lyckas han ALLTID bli vid fel tillfälle och oftast runt jul.Första gången var för många år sedan när han tog på sig uppdraget att bona golven hemma på Vivstavarv medan jag lagade lagade maten ute i köket.Herr-G hade fått en flaska Grönstedts konjak av någon han hjälpt med nått som han smuttade på och slutligen svepte.Han vart ju som ni kan förstå inte vid sina sinnens fulla bruk när han formligen också hällde ut bonvaxet på golvet och råkade flytta ena fotöljen på ett av de ställen det var tänkt att det skulle blänka mest med tanke på den mängd bonvax som var just där.Fotöljen satt riktigt jävla fast mitt på vardagsrums golvet i vaxet när det hade torkat men Herr-G sa
-De här Ankarberg är inget att hetsa upp för,du vet jag rycker till under ifrån på fåtöljen så ska du se att den låssnar.
Herr-G röck till och fåtöljen lossnade men det gjorde ju även en ruta ur parketten men den satt fortfarande fast i benet på fotöljen.Jag spotta,skällde och svor i 1 hel dag.

Nästa gång det vart problem var när vi spelade "Hetaste laget" inne på Skönsbergsfolketshus och jag var med där.Vi hade föreställning till 22.00 på kvällarna så jag var inte hemma före 23.00 dagarna innan jul.Den här gången hade en arbetskompis vid namn Steven varit hem till oss  med en hela whisky som dom hade drukit ur plus att grannen Janne Sagmo hade med sig en stänkare som dom också tippat i sig.När jag kliver in i hallen hemma vid 23 tiden efter musikalen känner jag en doft av något bränt också hör jag Herr-G säga.
-Nu jävlar står julskinkan i ugnen och är snart färdig griljerad serru,här ser du en som har koll på läget.
-Jaha,har du kokat den i kväll???,undrade jag
-Nääää jag griljerar den sa jag ju eller hur Janne.
-Jaa svarade Janne och nickade instämmande och stålt till Herr-Gs inlägg
Ja då har Herr-G griljerat skinkan rå,sååå det var bara att börja om med hela proceduren medan Herr-G sov ruset av sig.

Nu i helgen hade Herr-G följt med Nicklas på Memento efter julbordet där dom hade förtäljt div alkoholhaltiga drycker till 04.00 på morgonen som i sig resulterade att Herr-G var sig inte riktigt lik den 4 advent då vi hade så mycket att göra.Han sa när han klev upp att det inte var nått större fel på honom men han ville bli skjutsad till eon där Albin hade match så Putte körde upp honom medan jag fortsatte med julstöket här hemma.Efter 20 min ringde Herr-G och måste hem för att han kunde inte stå upprätt längre utan att kasta upp gårdagens julbord på eon parkeringen.Så det slutade med att jag fick stå på matchen själv medan Herr-G låg framstupa sidoläge med luftvägarna fri hela söndagen och julstöket fick vi flyttat fram ett par dar.

Men men det blir nog både 21 års kalas och julfirande i år med här hemma den 24/12 det tvivlar jag inte på.Nu ska jag krypa till kojs för i morron ska vi prova och fixa det sista inför julen.......Herr-G sover redan. :-)

Eon tvåon treon!!

Publicerad 2010-12-12 17:22:54 i Allmänt,

Ja det får bli ett inlägg till i dag på bloggen,vissa dagar är ju såå sjuka.Albin hade ju match i em uppe på eon arenan och som ni läst i mitt tidigare inlägg var ju Herr-G ute och jagade i dag såå det blev jag som åkte med pojken.Matchen skulle spelas i Lillstrimma hallen som är en av dom kallaste hallarna som finns, jaa förutom kylrummet uppe på slakteri i kälarna.

Dom flesta föräldrar klär sig väldans snyggt med märkeskläder när det är dax för barnen att spela,dom har matchande mössor och derssar som det för det mesta står PEAK på.Men serru det har inte jag,nää jag tänker inte stå och frysa och hacke tänder så plomberna sprutar ur käften likt en hagelsvärm på väg att träffa en topp fågel ute i dom djupa skogarna bara för att se snygg ut.Nä på mina mössor står det antingen "Jannes gräv" eller "Rolfs last å frakt" eller "Kurts grustag" eller "Pelles traktor och gräv" ja mössor Herr-G fått av nån han jobbar med eller åt.På händerna har jag tjocka fodrade arbetshandskar som det står "Fristads" på åsså dunjacka och skoter skor å jag fryser ALDRIG.

Jag knöt på Albin skridskorna inne i omklädnings rummet och gick ut och ställde mig bland alla andra föräldrar efter ena kanten i mina varma kläder.Där stod ju även motståndarlagets föäldrar som var från Nolby.När grabbarna kommer in på isen ropas deras namn upp i högtalarna typ " spelare Nr 10 Albin Ankarberg" då säger en pappa brevid mig till en annan pappa.
-Ankarberg tro om det är nån släkt till Rickard Ankarberg,han som brorsan brukar jaga med han är ju här utifrån Timrå.
Jag kommenterade inte det utan väntade tyst på nersläpp. När Albin spelar hockey går allt bara bra tills dom drar på ACDC i högtalarna då kan INTE Albin stå still. Han börjar på en gång å spela gura med klubban och nicka i takt ned hela huvud och hjälm samtidigt som han lixom åker på ett ben eller efter isen på knä.Herr-G har tagit upp det nån gång men Albin men de hjälps inte,sist var det en förälder som frågade mig
-Är Albin hårdrockare han?
-Mmm lite så är det nog,svarade jag.
Jag tycker det är urgullig när han rockar loss på isen men Herr-G tycker det mer tillhör is dans han...hahaha.Själv har jag faktiskt tänkt tanken att tro vad som händer med alla 9 åringar på planen OM man skulle dra på Sean banans låt "skaka ruuumpa" då skulle nog hela isen gunga.

Efter ett tag går jag ner och ställer mig efter sargen bakom målet där det står en kvinna till i 60 års åldern och tittar.Hon har förmodligen nån anknytning till målvakten för så fort han slänger sig ner efter pucken skriker kvinnan högt och lite argt. 
-Upp nu,upp å hoppa,upp å tillbaka till utgångspunkten hörru, åsså knackar hon på plexiglaset.
Men va äre för fel på endel föräldrar tänker jag för mig själv medan jag står och tittar på damen som agerar som en rabiessmittad hund och gör utfall mot plexiglaset gång på gång.Endel andra föräldrar står och skriker både de ena och de andra där på läktaren till 9 åringarna som lirar på plan.Vilka dårar som står på läktaren i dag och skämmer ut sig,men dom är ialla fall snyggt klädd tänker jag och vinkar till Albin som rockar fett till paus musiken ute på isen.

När matchen är över kommer spelarna som på ett pärlband ut från isen och in mot omklädnings rummet.Då hör jag en pappa säga till sin svettiga son som är högröda i ansiktet av trötthet efter att ha vunnit matchen med 12 -8.
-Ja de var alldeles för lite puck hantering från din sida i dag men annars vare ganska bra spelat av dig tycker jag.
Då bara måste jag ta tillfället i akt och skoja lite med Albin,han är ju van att vi skojas om de mesta,så när Albin kliver av isen strax bakom säger jag
-Albin när pucken kommer till dig MÅSTE du slå bort den på engång så ingen gör illa dig gubben komm ihåg det.
-Mmmm men ge mig vattenflaskan, säger Albin och går in för att byta om.
Guuud vad den pappan skulle tycka att jag var blåst...hahaah

Näe nu äre dax för lite tv tittande en stund,sedan väntar jag på att Johanna ska ringa och tala om hur det går för henne nere på Karolinska.Höres hörrni!!!!!

De är som att se på en på film!

Publicerad 2010-12-12 10:35:17 i Allmänt,

Jaa nu på morron har jag sett en dokumentär här hemma med hela huset som scen och halva familjen som skådespelare.Fast de vet ju inte dom om,ja Nicklas och Herr-G alltså.Det är ju så här att varje lördag och söndag kliver jag upp 05.00 för att sätta mig ner och plugga,inte för att jag är morronpigg nä utan därför det är endast då det är så likt ett normalt hem man kan komma här på Linijevägen 2.ALLA familjemedlemmar har ju sovmorgon dom dagarna,jaa alla utom jag då förstås

Nu i morse klev jag upp i vanlig tid och kokade kaffe satte mig i fotöljen och började fixa och trixa med en inlämningsuppgift som ska vara färdig i morronbitte.Grejen var den att i gårkväll när vi hade ätit middag tvärsomnade jag men jag vet att det pratades runt middagsbordet om att dom skulle iväg och jaga nu på morron med hunnan.Så när kl slog 07.00 gick jag in till Herr-G och frågade hur dom bestämt att göra pojkarna och han med jakten i dag.Herr-G klev upp ur sängen och stegade iväg mot termometern ute i köket för att se vad dom digitala siffrorna visade för grader.
-Jaha -15 nu på morronen de blir bra det,förmodligen blir det lite varmare fram på dan så vi åker till Kälarna och jagar då jag och Nicklas.
Efter den meningen går Herr-G ner och väcker Nicklas för att dom ska göra sig iordning.

Annars på morgnarna när Nicklas kliver upp är han elak och inte talför alls MEN när han kliver upp för att åka iväg och jaga är det annat ljud i skällan kan jag lova.Upp ur källaren kommer Nicklas med full mundering där han möts av sin far som även han är utrustad med kammoflage kläder och orange huvudbonad.
-God morgon kamrater härlig morgon vi har,säger Nicklas med en hög och klar stämma och dessutom på Tyska.
-Schhhh Albin sover Nicklas dämpa re,fräser jag från fotöljen.
-Vart faan är laddaren till hundpejlen Nicklas,undrar Herr-G och gräver i hunförar ryggsäcken.
-Ich vacht nichhst,svarar Nicklas fortfarande på Tyska,och går mot perkulatorn för att ta sig en kopp kaffe.
Herr-G har hittat sin pejl och står nu med fingrarna in trasslad i alla kablar vid köksbordet.Nicklas sitter vid köksbordet å slår upp en sida i svenskjakt där det är en blid på ett rådjur,han visar Pripps (hunden) bilden och säger på Tyska att det är såna Nicklas och han ska jaga i dag.Nicklas hund Pripps är av rasen Wachtel och den rasen kommer från Tyskland därför pratar Nicklas Tyska en dag som denna.

Nu är ju grejen den att både Pripps och Torbjörn vet att dom ska ut och jaga,dom känner igen både doften av gammalt blod av kläderna Herr-G och Nicklas har på sig.De gör att dom gnäller och går alldeles bak i benen på Nicklas å Herr-G,dom släpper INTE dom två grönklädda herrarna med blicken i en sekund.Så varje gång jägarna går ner för källartrappen går hundarna efter som ett litet lämmeltåg efter en stund ska Herr-G gå på toa när han väl är inne å har stängt dörren står bägge hundarna brevid och piper.
-Men UUUUTTT!!!!!!skriker Herr-G på svenska och föser ut djuren med ena benet, å då vaknar Albin.
-Vart ska vi undrar Albin och gnuggar sina nyvakna ögon.
-Vi ska och jaga stor oxen så vi får ett älghuvudet på julbordet om 2 veckor vettu svarar Nicklas och drar igen dragkedjan på sitt vapen fodral.
-Men jag vill ha fika först,svarar Albin och kryper upp i soffan brevid mig.
-Luuugn å fiiin knodden de här kirrar brorsan,jag tar skotern och kör som satan å när jag ser ett djur kastar jag fast Pripps i sidan på stor oxen å sedan skjuter jag ut dom finaste köttbitarna kapar av huvudet å sedan är julbordet fixat,svarar Nicklas och går ut med hunn i bilen.
Då kommer Herr-G ut från toan, när han öppnar toadörren föser han lixom undan Torbjörn som suttit utanför och väntat så Torbjörn hamnar bakom dörren.Torbjörn får panik att han ska bli kvar hemma och likt skobidoo slirar han på samma ställe en stund innan trampdynorna får fäste i laminatgolvet och han flyger in i en av kökstolarna som välter över ryggsäcken med termosen i.
-Men va äre för fel på hunn?????utbrister Herr-G och ställer upp stolen och ryggan.
Jaa tänker jag om det bara vore hunn de vore fel på!!!

-Jag ska mä och åka skoter,säger Albin till Herr-G
-Skoter?????säger Herr-G och kliar sig i huvudet han hörde ju inte vad Nicklas sa innan han gick ut.
-Jaa de har Nicklas lovar mig,jag han och Pripps.
-Glömm de svarar Herr-G och börjar plocka ihop sina grejer.
Då rycks ytterdörren upp å in kommer Nicklas med Albins hockey hjälm på huvudet som han hittade ute i bilen.
-Hahaha.....jag tar hjälm i dag jag farsan om det blir ett stångskall iställe för ett ståndskall,åsså skrattar han så han får inte åt sig andan.
-Ta av dig hjälmen och ängna dig åt de du SKA,suckar Herr-G och går ut till bilen med Torbjörn.


Väntar med spänning på att telen ska ringa där jag antingen får höra Nicklas prata Tyska eller Herr-G svära på svenska.

Röker du???

Publicerad 2010-12-08 22:08:34 i Allmänt,

Jaa det gör jag å det är inte de lättaste ska jag be att få tala om när man jobbar på en skola.Nää för barnen får absolut INTE se att en vuxen kvinna på 43 år röka men dom får spela CS (ett rått krigs spel) på datorer och se våldsfilmer.

Dom ringde upp mig från en lågstadie skola inne i stan v43 och undrade om jag var intresserad av att jobba hos dom ett par månader, det var nämligen en kvinna som var i ett välsignat tillstånd och skulle vara mamma ledig.Jaa tänkte jag de blir ju lite kämpigt med att studera heltid och samtidigt jobba heltid,men genom att jag aldrig jobbar juni,juli och augusti är det ju ett perfekt tillfälle och jobba in degen man behöver dom månaderna nu dårå.Så jag tackade ja och for in för att träffa mina arbetskamrater en torsdag v 44 och vara med och titta på den nya skolplanen.

Vi satt runt ett bord och alla presenterade sig typ 10 pers ja också rektorn,efter presentationen var det en film vi såg ang just skolplanen och sedan diskussion runt den.Så långt gick allting bra.Men sedan var det ju dax för kafferast och jag vart ju röksugen som vanligt,när vi var på våg in i lärarummet knackade jag rektorn på axeln och frågade
-Vart går man när man röker på de här bygget då?
Alla mina nya kompisar åsså rektorn tvärstannade mitt i korridoren och drog åt sig andan samtidigt som dom satte handen för sina öppna munnar.Den lilla skara pedagoger jag nu var omringad av såg ut ungefär som om dom tänkte "Å herre guud finns det rökare på RIKTIGT,såna har man ju bara sett på TV 4 fakta"
-Jaa,sa jag lite undrande.Vart ska jag gå å göra ne nurå?
När rektorn fått åt sig andan och förstått att jag var en riktigt rökare på riktigt svarade hon
-Jaa du, det är ju ingen som röker på den här skolan så du får gå en bra bit bort så ingen utav barnen ser dig.Gå dit bort och över gångvägen och ställ dig bakom de där lilla huset,sa hon och pekade på typ en el central som stod en bra bit bort.
-Japp de tackar jag för,svarade jag och börja traskade den långa vägen bort.
Nu tjuvrökte ju alltså jag å de var många år sedan de hände sist de vill jag lova!

Dom första dagarna gick de ju bra att transportera sig den sträcka som nu var utpekad till skolans nya röktuta.
Men som alla vet kom både snön och kylan över en natt hit till Västernorrland vilket i sig resulterar i att man tar på sig stora tunga skoter skor vars vikt ligger på ca 2,8 kg styck.Dom ska man ju lixom ha när man sitter på skotern eller står STILL genom att det känns som man har ett ång strykjärn på vardera fot när man går,dom är alltså både tung och väldigt varma.Med denna mundering kämpar man sig fram likt mandomsprovet som soldaterna gör när dom kastas ut på sin tiomila mars i de militära.

När man äntligen är framme vid sitt gömställe står man en stund och drar efter andan samtidigt som man masserar sina mjölsyrade lår och vader samt söker stressat efter ciggpaketet och tändare,ni vet bara transportsträckan har ju tagit halva rasten.När känseln kommit tillbaka i benen och glöden på ciggen värmer nästippen blir det automatiskt att man tjuvkikar fram bakom kuren för att titta på barnen och föräldrar som är i pulkbacken en liten bit bort och roar sig.Så fort en förälder tittar åt mitt håll rycker jag hastigt tillbaka överkroppen så dom inte ska se att jag RÖKER.Efter en stund kan man se att både föräldrarna och barnen samlas i en ring och förmodligen viskar "Ser ni tanten i grå jacka där borta bakom el centralen,det är sådana som henne och fula gubbar vi varnar er för" Jaha då har man genast blivit utpekad som "Fulkärring" som mördar barn för att sedan stycka dom å lägga dom i små svarta hund bajspåsar å sprida ut dom i hela Sundsvalls kommun,bara för att man ska ta sigen oskyldig rök.

Ena dagen jag hade stått bakom el centralen hoppade jag fram och över en snödriva i samma sekund som brevbäraren kom runt hörnet på CYCKEL.PANG sare å där låg Bosvedjans brevbäraren i djupsnön med men cyckeln över sig, men som tur var med kvar breven i den blåa boxen fram vid styret.Ibland kommer det en och annan pensionär med rulator och går förbi,dom har ju ingen särskild hög hastighet så dom har oftast hunnit se vad det är jag gör,vissa gånger har jag lust att sticka fram huvudet och säga"Jag drar nästan inte halsbloss alls"

Nå väl jag vet ju att det doftar rök av en när man går in till barnen igen,såå efter många långa vakna nätter kom jag äntligen på en lösning.(trodde jag)Jag köpte så starka halstabletter att man nästan inte får köra bil på dom för de skulle överta doften av röklukten.Ena dan när jag hade varit på den inte allt för lätta rökpausen tröck jag in en halstablett i munnen och gick in till barnen.Med överlägsen min satta jag mig runt de bord barnen hade börjat pyssla i tron om att jag skulle klara mig från att bli påkommen tills ett av barnen sa "Fröken nån har halstablett godis i munnen å de får man inte ha va" fröken svarade"Nää den som har halstablett går omedelbart och spottar ut de" Jag svalde HELA tabletten och nickade instämmande till vad fröken hade sagt,åsså gick den lösningen åt pipan.

Ja vad säger man "Hur än man vänder sig har man arselet bak" eller "Bättre släppa en rökare än gömma en rökare"

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela