ankarbergs

Oj då,hur har dom fått nys på den?

Publicerad 2010-06-25 09:05:11 i Allmänt,

Har vid vissa tillfällen funderat på om man verkligen ska ha en blogg...hahaha!Ni vet när jag tittar in på statestik kurvan så står det siffror allt från 70-120  vissa dagar.För mig är det bara en siffra,men i verkligheten är de ju så många människor som har varit in på min blogg den dan och tagit del av de som finns att läsa.Jag ska ta upp några situvationer som har uppstått.

Vi har ju husvagnen i fjällen på Vargens camping uppe i Vemdalen.Vi är ett gäng på  7 st husvagnar/familjer efter vår gata (vi har döpt den till promillegatan:-)som alltid har trevligt både dagar och kvällar,vi åker skoter och skidor på dagtid åsså grillar vi och tar oss en stänkare på kvällen.Nu i påskas när vi hade varit uppe fick jag och Marie Westlund som också har husvagnen där ett samtal av campingens ägare Anders.Han hade fått in klagomål från en utav husvangnarna som står efter gatan.(fast de dom klagade på hade inte ägt rum utan dom ville absolut ha en annan plats och använde fult nog oss som en bidragande orsak till att MÅSTE flytta)Han nämde inga namn utan framförde de han måste och avslutade samtalet med
-Vad heter du egentligen,hahaha!Jag läste de inlägget + några till i din blogg å gud va jag skratta,koanoon trevlig läsning!
Oj då! tänkte jag hur har han fått nys om den!

När jag tog Torbjörn och skulle prommenera till Vemdals skalet för att köpa cigg mötte vi två kvinnor som förmodligen också står på campingen fast inte på promillegatan.
-Jaha å det här är Torbjörn förstår jag,säger den ena å skrattar.Det är han som brukar ha stripptrosor mellan tänderna va...hihihih.
-Japp,svarar jag och förstår att dom läst bloggen.
Oj då!Tänker jag hur har dom fått nys om den.
 
Nu i våras när jag satt och fikade inne på min skola säger en utav kvinnorna som sitter runt samma bord
-Jag har gått i skola med Herr-G (jag kallar ju honom de på bloggen)
-Jaha ja! svarar jag lite frågande.
-Ja jag läste "Pappa me Papper" och såg även bilden på honom i Dagbladet,svarar hon och tar en mun kaffe.
Oj då!Tänker jag hur har hon fått nys om den!

Nå väl,igår när Albin och jag kom in med båten i båthamn så blåste de kraftigt utifrån havet så båten tog vind och vart inte allt för lätt att styra in på sin plats i båthamn.Till saken hör att vi står längst in och måste passera många båtar när vi ska lägga till.När jag kommer och ska in på min y-bom sitter där en man och läser Aftonbladet i sin båt på platsen brevid,han tittar upp å ser mig och Albin komma och förstår även han att de kommer inte å gå för båten har tagit för mycket vind.Han lixom knölar ihop tidningen förflyttar sig snabbt fram i sin båt,hela hans kropphållning påminner om en som är rädd för getingar och försöker hålla sig undan.
-Du måste ta om,ropar han till mig.
-Jo jag förstår det,vi får nog inte plats på samma y-bom du å jag,svarar jag å skrattar.

När jag åker ut och vänder för att börja om har två  män i två andra båtar efter samma brygga rest sig upp och tittat vad som förse går.Jag ler och nickar, ja typ hejar ni vet.När jag för andra gången kommer å ska parkera har mannen med tidningen klivit upp på bryggan och låsas titta på småfisken. Då tänker jag i mitt stilla sinne
"Måtte inte dom här människor nu fått nys på min blogg"

Har jag varit i ders kallingar och läst bloggen, åsså en vacker dag får jag se människan som skrivit om allt detta kaos komma i en Utter 690 ensam med en son på 9 år å ska parkera i storm. Ja då har jag nog skitit på mig eller klivit upp på fastlandet ja me...hahaha





När vi nu i båt ska bo,hoppas vi på lugn å ro ;-)

Publicerad 2010-06-24 21:20:02 i Allmänt,

Jaa, de var den ramsan delar av fam Ankarberg sjöng medan vi packade in de vi behövde i Utter 690 fredag den 18/6 för att vara ute med båten vår första helg. Om jag säger så här,de var en liknande ramsa som delar av fam Ankarberg krystade fram söndagen den 20/6 när vi parkerade bilen hemma på gården.Typ Äntligen på gårn vi landa,för att kanske hämta andan!

Vi hade under veckan tagit ett gemensamt beslut Herr-G å jag att vi skulle styra kosan ut till Kattskär för att fiska,basta å koppla av.Men som så många gånger förr strulade de till sig här hemma strax innan vi skulle iväg så vi vart lite sen i starten plus att det fattades viss utrustning i båten.
-Ja men då puttrar vi in till stan i kväll,sa jag och ligger i gästhamn där. Då kan vi knalla upp på Claes Olssons  imorgonbitte och inhandla vad som fattas till båten och efter de åka ut till Kattskär.
-TILL STAN,sa Herr-G med en hög stämma och tittade lite frågande på mig medan jag lastade bilen me grejer.
-Skulle vi inte ha lite LUGN Å RO sa du?
-Joo men de kan man väl ha i stan me,vi behöver väl inte kuta runt i stan på City festen utan vi kan vara i båten bara,förklarade jag.
-Ja, jo de har du ju rätt i,svarade Herr-G och hämtade de sista som stod på bron.

Vi la till mellan två STORA segelbåtar inne i Sundsvalls vars besättning troligast skulle på Casino kom vi fram till.Kvinnan i den största båten hade förmodligen haft papiljotter och ansiktsmask hela förmiddagen och var iklädd någon form av neglige och svanduns tofflor som hon trippade lite vingligt i, till och från service huset mellan varven.Hennes man bar en marinblå kavaj med ett litet broderat ankare på bröstet han hade vita byxor och seglarskor,mmm snoffsiga människor ett tag iaf.

Vi fixade och trixade i vår lilla båt med att tända värmeljus,koka kaffe och slog upp en wirre var.Vi hade även varit bort på macken och inhandlat varsin tidning vi kunde glutta 1. Herr-G köpte sig en jaktidning,jag en Allers och Albin en 91:an.Just i denna stund hade vi nog kanske lugn å ro i ca 10 min tills Albin började fnissade in ifrån akterruff medan han låg och läste.
-Hör här pappa,sa Albin och började läsa högt ur 91:an (jag har tidningen framför mig å skriver av)
"-Satans förbannade radiohelvete!Varför kan inte den här jävla skiten fungera när man vill det!" läste Albin.
Herr-G flyger upp och in till Albin,tar tidningen och läser exakt samma mening som pojken nyss har läst för oss.
-Näää men HUR kan man i en barntidning skriva på detta vis? Tre svordomar i samma pratbubbla,Annika!???
-Jaa,inte vet jag,svarar jag och fortsätter läsa i min tidning.
Sedan muttrar Herr-G i ca 20 min om denna mening som finns att läsa för minderåriga i 91:an.

-Nää,nu går jag ut och tar en rök sedan ska jag krypa till kojs,säger jag efter någon timme mellan gäspningarna. När jag satt mig ner fram på båten och fått fyr på ciggen,får jag syn på vår båtgranne i blå kavaj å med broderat ankare på bröstet stå och försöka slå koden in till toaletten ca 20 m bort.Förmodligen försvann hans sifferminne i takt men alkoholintaget han haft under kvällen ,för där står han och typ spelar "Gubben noa" på siffrorna 1-9 och kommer INTE in.Då vänder han sig om och drar ner gylfen, pillar fram sin lilla veke å börjar pissa åt mitt håll,när blåsan är tom och veken till baka pillad i sitt fodral vinglar han ner och ställer sig brevid vår båt med händerna i byxfickorna och sluddrar med en dialekt från 08 området.
-Under 15 knop elle?
-Japp,svarar jag å fattar ingenting av frågan.
-Under 10 meter?frågar han, medan han försöker hålla balansen på kajen.
-Ja ibland,svarar jag och rycker på axlarna.
-Då ere som de ska,svara han och går.
Eller hur tänkte jag å kröp till kojs.

02.15 vaknade jag av ett jädra liv utanför båten,de var en kvinnoröst som skrek, grät och skällde på en kille.Jag snegla över på Herr-G sida,han som jag ju hade lovat lugn å ro,men han sov så hela förruffen var fylld med zzzzzz,ja ni vet sådär som när Tarzan sitter vilande mot ett träd och sover i serietidningen.Faan tänkte jag måtte ingen av dom drutta i, de var ju nämligen 8 grader i luften å de var nog inge mer i vattnet skulle jag tro.Jag hann bara tänka tanken då jag hör ett "plopp" bakom vår båt.Helvete tänkte jag å skyndade mig ut och bak på båten för att se vem av dom som plurrat, å där låg en kille i 22 års åldern och höll sig krampaktigt i kajkanten som var 1 m hög och uppe på kajen stod tjejen med pekfingret i högsta hugg och predikade med hög och klar stämma
-Andreas,kliver du inte upp NU då ringer jag din mamma!!!
-Behöver ni hjälp,undrar jag där jag står i linne å trosor och en frisyr som som påminde om de största skatbo vi har här uppe i 060 området.
-Näärå,svara kvinnan och fortsätter att läsa högt ur vår herres dagbok med pekfingret i luften till killen som hänger i kajkanten å hacka tänder något berusad och fullt påklädd.
Herr-G som annars brukar vakna bara av att Torbjörn tappar ett hårstrå sover fortfarande.02.30 då ringer jag.

-112 vad har inträffat,svarar en kvinnoröst med en hjärna som en fiskmås visade sig efter ett tag.
-Ja hej,viskar jag.Jo det har ramlat en kille från kajen i gästhamnen inne i centrala S-vall och vi behöver hjälp med att få upp honom skulle ja tro.
-Bor du i området,frågar hon
-Jaa,typ mitt i,vi båtcampar i gästhamnen,viskar jag.
-Å du tror inte att ni får upp honom själv.
-Nää,han är stor, tung ,fullt påklädd, berusad och förmodligen oerhört nerkyld så jag skulle tro vi behöver er hjälp
-Du får prova å få upp han,men ta något emellan er därför att dom brukar ta i så när dom har panik så det är lätt att bli ner ryckt,förklarar fiskmåsen.
-Jaha ja,svarar jag lägger på luren och hoppa iland. 
Jag och tjejen provar men utan resultat,nu har killen börjat kippa efter andan och orkar inte hålla sig kvar.

Jag tar telen för andra gången och ringer 112.
-112 vad har inträffat,hör jag fiskmåsen säga i andra änden luren.
-Ja det är jag från båthamn igen å nu jävlar tar du och skickar hit en patrull jävel illa kvickt.Det är ju Cityfest i stan så nån satans polis måste väl patrullera runt omkring här.Nu har vi provat och få upp killen men ej lyckats,å jag har varken ork,lust eller betalt för att fara och bogsera en halv död människa runt den här satans kaj kanten.BEGRIPER du det!
-Jag skickar en bil,svarar fiskmåsen och tar mitt mob nr.
-TACK!!!!svarar jag.

Nu är goda råd dyra så jag kliver ner i båten å ropar "GUNNAR"!!!! När jag nu ser Herr-G trötta bleka ansikte sticka ut genom den lilla springan från förruffen  kisande med ögonen,slår mig tanken.
" Å herre gud,exakt så här såg det förmodligen ut den 8 oktober 1967 i en förlossningssal på Sundsvalls sjukhus efter någon timmes krystvärkar när Herr-G tittade ut ur sin mor Britt-ingers springa, för att födas"
-Ja va ä re?undrar Herr-G medan han kravlar sig ut sista biten.
-Ja de har ramlat i en kille du måste hjälpa mig me å dra opp för jag orkar inte själv!
Herr-G tar på sig en flis jacka å ett par foppatofflor,hoppar i land drar upp killen och lägger honom framstupa sidoläge tar en jacka som ligger brevid och lägger den över killen ställer sig brevid och tänder in ciggarett.(Herr-G röker inte i vanliga fall)

Nu har Albin vaknat och ställer sig brevid mig i båten å frågar
-Kan man bada i alla fall mamma.
-Nää,svarar jag de kan man INTE utan han har ramlat i.
-Ok,svarar Abin och hämtar sin tröja.
Nu stod jag och Albin i båten och tittade på de hela,en dyngsur kille som låg och hacka tänder på kajen,tjejen som sprang fram och tillbaka på bryggan å hade panik.Herr-G med en cigg i munnen följde tjejen hela tiden med huvudet så de såg ut som han var på en tennismatch.Herr-G är iklädd en fleecejacka kort kallingar å foppatofflor,å till saken hör att han ALLTID brukar ha keps vilket resulterar i att hans frisyr,ja eller hela hans huvudform ser ut som om han blivit tagen med sugklocka,jaa eller typ fam Simson= avlångt huvud.

Efter ca 15 min dök Kling å Klang upp (polisen) Herr-G vinkade och dom kom ner på kajen.
-Jaha,är det ni som har ringt.
-Japp,svarade Herr-G mellan halsblossen och pekade på killen som låg ner.
Kling å Klang försökte prata med killen men fick inget svar(han hacka tänder).Då säger Klang till killen
-Du vet här kan du inte ligga för då fryser du ihjäl,vi tar å sätter dig på bänken här brevid istället!
-JAAAHAAAA,svarar Herr-G där är det ju jävligt mycke varmare på den VA?Ni har väl för faaan skinnklädsel i permobilen eran så ni kan köra grabben så han får litte värme!!!!
Jag tar med mig Albin å kryper till kojs igen å Kling å Klang tar med killen i permobilen,Herr-G kastar fimpen i vattnet tar av tröjan och kryper under täcket med ett
-LUNGN Å RO!!!!!JO JAG TACKAR JAG....zzzzzzzzzzzzzzzzzz sedan somnade han sött.

Lördag for vi ut till Kattskär å DÅ vart det iaf lite lugn å ro.Vi träffade ett par från Matfors som vi skrattade å skålade med halva natten de var en kanooon trevlig kväll.Ja ja,Herr-G har alltid sagt "Lungn å ro Ankarberg de får du och jag när vi lägger näsan i vädre"!Å det är nästan så jag tror honom.

Oj oj vilket långt inlägg de här vart,men ni får läsa mellan raderna så ni orkar...hehehe! GLAD MIDSOMMAR på er!!!!!

Bröderna Bäver!

Publicerad 2010-06-18 08:56:56 i Allmänt,

Under veckan som har varit har jag fått mig ett gott skratt åt våra två äldsta söner Rickard och Nicklas.Av någon outgrundlig anledning har dom talets gåva och svar på tal å en inte allt för vanlig humor vilket innebär att de blir många långa skratt här hemma.

Jag börjar med Rickard som har jobbat åt samma företag som Herr-G nu några dagar med att vattna träd/blommor i rondeller och längs efter gator runt om här i Timrå kommun.Rickard är av den sorten att han vill arbeta kroppsligt och är även väldigt social så att ha arbetskamrater å surra med det gillar han.Men den här arbetsuppgiften innebar att han ensam skulle stå rakt upp och ner å hålla i en slang i ca 20 min vid varje träd i 8 tim.

När över halva dan hade gått var Rickard ganska less på å stå själv rakt upp och ner på gågatan i Vivsta med en neon gul och vattenslangen riktad mot trädens rotsystem. Då kommer det fram en man som förmodligen tycker att Timråkommun slösar bort pengar på att anställa en kille som åker runt och vattnar träd och blommor.Med en ton av att vara lite dryg frågar mannen Rille.
-Få ru betalt fö re här hörru?
Rilles humör är ju inte på topp plus att frågan är ju dum,så Rille sätter sin lediga hand på ena höften suckar och svarar
- Nää,vet du vad! Jag har varit tjock i hela min uppväxt därför att jag åt dubbelt så mycket som alla mina klasskamrater i kommunens skolmatsal  ÅK 1-9.Då är regeln sådan att man får jobba gratis i 1,5 år åt kommun med sånt här för att betala tillbaka de man åt mer av!
-Jaha ja,sa gubben och gick.

Nä men hoppsan nu får jag kaffe främmande av grannfrun så jag får fortsätta senare....

Väder me hit å väder me dit!

Publicerad 2010-06-17 22:02:09 i Allmänt,

Ja men det var väl ett jävla tjat om vädret hela tiden som ska bli i helgen bara för att man ska ut i båten å campa litte.Jag har i 42 år varit med om lite olika väder förhållanden men har aldrig upplevt något utav alla väder som ett STORT problem.Nä det sägs ju att det finns inga dåliga väder,de finns bara dåliga kläder.Å tänk att de tror ja me.

Tänk er själv att det bryter ut ett fruktansvärt stort och framförallt viktigt krig mellan Finland å Sverige,å det krigas jädrar i min lilla låda ett flertal veckor i sträck och alla kämpar för att överleva.Men plötsligt kommer ett lågtryck in över krigzonerna å regnet står som spön i backen från morrgon till kväll.

När då dom finska elitsoldaterna rustad till tänderna tar sig över gränsen hit för att över ta halva Svedala möts dom av hela svenska armen som står hopträngd under små vita partytält dom köpt på Rusta å säger i kör:
-Vi är inte med i dag vi nånting för det är så jävla dåligt väder.Men dom sa på radion att de skulle klarna upp till helgen så då kan vi va med igen!!!!

Tja, de var bara en tanke som slog mig nu på kvällskvisten!! Gu natt på er hörrni!!!


När vår nya båt blev våt......

Publicerad 2010-06-17 14:02:40 i Allmänt,

.......var dom flesta närmast anhöriga närvarande plus ett par bekanta (som tur var) som precis hade kommit iland med sin båt Mia och Lennart Hägglund.Jag tar det från början hörrni!

Ja ni har väl läst inlägget " Den 1 Juli" i bloggen så ni vet vilket hellvette jag har haft för att få köpa mig en ny båt,men kvinnans list övergår mannens förstånd så nu är vi båtägare Herr-G och jag ;-) Vi for här hemifrån lördag morron kl 08.30 efter att jag hade klivit av mitt nattskifte 08.00 för att titta/köpa en Utter 690 uppe i Umeå.

Vi kom fram till adressen där båten stod vid ca 12 tiden och lämnade inte adressen förr än 16.00 då Herr-G och den då varande ägaren hade gått igenom varända liten skruv.Varför det tog en sådan tid berodde alltså på att säljaren var väldig seriös och Herr-G väldigt intresserad,dom gick igenom i stort sätt ALLT på båten. Ja mig gjorde det inget för jag umgicks med frun i huset och rökte några väldigt goda cigg av nå slag och surrade som vanligt. Ja det var en trevlig eftermiddag helt enkelt i Umeå.


Upp till Umeå körde Herr-G 120-140 km /h men hem gick det i 30 km/h för då va båten med (jag har sett varenda jävla pet flaska och myrstack i diket i södergående fil).När vi kom hem 21.30 hade våra två äldsta pojkar FEST ute i trädgården här hemma.Utan sömn å med ett bedövat arsle av allt bilåkande,kan jag lova det var lätt å hålla sig för skratt.

På Söndagen fm hade jag lovat Herr-G att han skulle få ägna sig åt sin hobby som är att köra traktor 24/7(jobba) å i gengäld skulle vi sjösätta på Söndagkväll.Jag klev upp i vanlig tid på söndag vid 7 och skulle koka mig en kopp java men kaffeburken var tom och båten satt ju fortfarande på bilen å den tyngden får ju inte jag köra,sååå pappa min fick komma med både kaffe å mjölk.Vid 16.30 kom ÄNTLIGEN Herr-G hem å vi skulle få provåka!!!

Vi gled in med ekipaget i båthamnen med ett följe som jag förmodar Vicktoria och Daniel också kommer att ha på sitt bröllop i sommar,alla var med!Min pappa var också med på premiärturen han stod brevid Herr-G och diskuterade alla knappar som fanns att skåda.När vi var en bra bit ute på vattnet vart det reklam på radion som Herr-G slagit på å det var glassbilens signal som ingick i reklamen.Pappa hade nog inte uppfattat att radion var på så när glassbilens signal hördes rusar han bak i båten och blickar ut över vattnet å formligen skriker
-Men va faan slipper man inte den där jäveln här ute heller!!!!!!
Vi andra började ju naturligtvis gapskratta,då svarar Rickard
-Nää morfar nu kommer glassbåten.
Pappa skaka på huvudet och gick in igen.

Nu står båten parkerad nere på Vivstavarvs båthamn, å i morron 18/6 ska vi ut och premiär campa Herr-G,Albin och jag.Jag förmodar att det finns en hel del att blogga om till veckan.

Sommarlov?????

Publicerad 2010-06-17 09:26:37 i Allmänt,

Just precis nu i dag den 17/6 börjar mitt sommarlov!Å när folk hör att man är ledig brukar dom tänka "Mysigt och få ligga kvar i sängen på morron och dra sig å inte behöva stressa iväg".Exakt så tänkte jag med i gårmorse när när jag kom hem från mitt nattskiftet för att påbörja just SOMMARLOVET.Vad jag förmodligen måste ha förträngt,jaa eller glömt bort helt och hållet när den tanken och känslan passerade genom mitt centrala nervsystem är min "FAMILJ".

Ja som jag nämde ovan kom jag alltså hem efter att ha arbetat och varit vaken en hel natt kl 06.30 för att avlösa Herr-G som i sin tur ilade iväg till sitt arbete efter att ha sovit här hemma med Albin som även han är ledig.Det absolut viktigaste för Albin 9 år när sommarlovet startar är att man får vara uppe HUR länge man vill på kvällarna.Så Herr-G och jag beslutade att Albin skulle få vara uppe och vaken länge på kvällen när jag for iväg till arbetet, dels för att Albin skulle bli nöjd men även för att han skulle sova längre på morron så även jag fick en skvätt sömn när jag kom hem på morron från jobbet.Albin brukar sova till si så där 10.30 när han har varit uppe länge kvällen innan.

Jag kröp under täcket ca 06.50 å somnade förmodligen direkt.Vaknade av att Albin sitter på knä och hoppade brevid mig i sängen och säger:
-Mamma,nu måsta vi snart åka för kl är 10.00.
-Lägg dig ner och slå på tvn,jag ska bara vila en liten stund till för mamma har ju jobbat i natt vet du,sluddrade jag.
-Nehehe svara Albin lite argt,jag börjar ju på kanotskola i dag kl 10.00 med Marcus borta i Bergeforsen.
-Å herre guuud,skriker jag och kastar mig ur sängen,då får vi jävligt bråttom hörru!
Springer ut i köket slår på kaffet dukar frulle till Albin packar ryggan med ombyte, kutar ut på bron me kaffekopp å cigg i högsta hugg medan Albin fikar frull,bränner läppen på hetkaffe samtidigt som jag suger på ciggen likt en astmatiker som mitt i ett astmaanfall suger på sin bricanyl för att överleva.

När jag kommer in igen har ju naturligtvis inte Albin fikat klart och det beror inte på att han fikar sakta,nä utan det beror helt enkelt på att jag har en hastighet som fläcktremmen i bilen på bra höga varv typ 8000 varv i minuten.
Jag sätter mig i soffan och slår igång datan vars digitala urverk visar 08.20.
-Albin va sa du att klocka va? frågar jag.
-Jaa,nått vi 10.00 tror jag,svarar Albin medan han koncentrerat fiskar upp mackan ut obojen.
-Nått vi 10.00 kanske, men kl är ju bara 08.20 vilket innebär att jag kan endast har sovit 1 h bara.
-Jaha,svarar Albin, men nu är jag färdig iallafall.
-Jaa du,vem faan är inte färdig jag är helt slut jag,suckar jag.

När Albin åkt iväg på sin kanotskola säger jag till mig själv
-Jaa ru Ankarberg, i dag gäller det att hålla litte tempo för att överhuvud taget hålla sig vaken och upprätt !!Så jag sätter igång med städ och tvätt här hemma,när det är klart kommer jag på att ja ska städa bilen å det är inte bara det ska jag tala om.Nää,Herr-G brukar säga:
-Hörre du Ankarberg! En sak är då säkert, du har Svedalas STÖRSTA å framför allt DYRASTE hanväska du!
O faan,tänker ni har Ankarberg en Gotcchi de va otippat! Nää det har jag inte,utan jag har en Nissan X Trail årsmodell 2005! Det ligger lite i vad Herr-G säger jag använder den faktiskt  som handväska,jag har ALLT i den så det tog HELA dan å få nån ordning på bilen.

När man har varit igång en hel varm dag blir man som litte sugen på nå salt, så till middag vart det surströmming dels därför det var ju onsdag,ja här äter vi inte strömning efter årstider utan här äts det efter när sopbilen kommer å det gör den varannan torsdag.När bordet var av dukat och jag hade suttit en stund började jag uppfatta omgivningen som i ultrarapid och förstod då att det var dax för en dusch och krypa till kojs,det sista jag tänkte när jag la ner mitt huvud på kudden var att i morrn ska jag sova läääänge för jag har ju SOMMARLOV jag.

Jag väcktes i morse 05.35 av en smäll en duns och ett vrål ,ja det var ett satans liv ute i allrummen ska jag tala om.Jag kastade mig även denna morgon upp ur sängen rusade ut i köket för att ta reda på vad för aktivitet som nu försegick här hemma.TORBJÖRN hade ju naturligtvis jagat flugor och fastnat med bakdelen i Albins ryggsäck som hängde på en köksstol som i sin tur välte och släpades efter honom en bra bit ut i hallen.
-Men nå äre väl själva satan att man inte ska kunna få ligga i sängjäveln så pass länge att inte ens sängkläna blir skrynklig när man har SOMMARLOV,formligen skrek jag medan jag försökte avlägsna köksstol å ryggsäck från Stor Torbjörn i hans hunnsängen!!

När Jänthunn var lös från div heminredning stegade jag in på toan för att tömma min blåsa,när jag möter min spegelbild  hör jag mig själv säga sakta å på ren svenska
-Men........va.........i.........hellvette........gör ....man.......åt ......de.....här ......då????
Ja då förstår ni att jag somnade ju med blött hår vilket resulterar i att jag ser ut som häxan Mara i julkalendern Troll tider.Jag tog en snodd å samla in kalufsen i en knut mitt upp på huve som vanligt och gick ut i köket å slog igång kaffepannan kl 05.50.

Nu 09.05 ringer Herr-G hem å ska kolla så vi är vaken och kommer i väg till kanotskola 10.00,när jag svarar med mitt förnamn säger Herr-G
-Men gud va du låter pigg då är ni vaken och uppe redan?
-Mmm Herr-G tänk att de kan du gere faan på att vi är FAST vi har SOMMARLOV!!!!!!!
Nu ska jag köra Albin och Marcus till kanotskolan sedan ska jag prova å slappa resten av dan.......spännande!!

Va blir det för maaaaat?

Publicerad 2010-06-08 08:50:30 i Allmänt,

Vi har ju en frys nere i källaren där vi förvarar det mesta och när jag skriver det mesta så menar jag verkligen de mesta. Dörren till frysen var inte riktigt stängd i gårkväll när Rickard gick ner till sig så det hade tinat en heldel i den.

På bänken i köket har jag just nu delar av en Ren lika många delar av en Älg några Ripor,lingon i små plastpåsar. Grishud (Nicklas övar sig på att tatuera på sådana),en Rådjursklöv och en pet flaska blod.......ja men fatta ni vad som måste göras här hemma i köket i dag.

Det är vid sådana här olyckliga tillfällen man ångrar att 4 av 6 familjemedlemmar jagar och fiskar för att fylla frysen. Nä i mitt nästa liv ska jag gifta mig med en man som bär namnet Daffgård,ni vet dom som gör dom här PLING lådorna som man hittar i frysdisken på ICA och kör typ 6 min i micron.

Nu ska jag sätta fart så får vi se vad det blir för maaat! Vi hörs om ett halvår hörrni när jag fryst in den sista tillagade maträtten jag nyss blivit klar med.


PS. Fast å andra sidan får ju jag redan i detta liv några egna tillagade PLING lådor nu,de ni Daffgårds!

I morrn kan jag vara singel!

Publicerad 2010-06-04 10:30:59 i Allmänt,

Nä men herre gud tänker ni har nån utav dom gått och träffat nån ny eller har dom kanske vuxit ifrån varann helt enkelt efter 23 år under samma tak eller har det knakat i fogarna så pass hårt och länge att det inte finns någon annan utväg,kanske Torbjörns alla hyss har knäckt denna så levnads glada fyrbarns familj på bara 1 år.

Nej nej nej, nog håller vårt förhållande för ovan nämnda händelser ska ni tro.Men vad som där emot kan sätta vårt 23 åriga äktenskap i gungning är det att jag ska fara bort på ICA Andersson i Sörberge och köpa blomjord och gödsel i små rosa och blå säckar.Herr-G har under alla år försökt att förklara för sin familj att det finns tre saker man INTE betalar för och det är matjord,julgran och ved.Att han är av den uppfattningen beror väl på att han har arbetat i skogen och i dagsläget kör traktor det innebär att han får tag på sådant kostnadsfritt.

Jag ska försöka beskriva några väldigt vanliga scener som uppstår i vår familj när det gäller just detta med att införskaffa matjord,julgran och ved.Vi börjar väl med det sistnämnda veden.Dom gånger Herr-G oftast predikar timtal om den är när vi är på campingen uppe i fjällen och han få syn på någon annan campare som köpt en vedsäck nere på byn för att ta med sig och grilla korv uppe på fjälltoppen med sin familj.
-Nää men titta på faan Annika,utbrister han där han sitter vid bordet inne i husvagnen med kaffekoppen i sin hand och blickar ut genom fönstret där han har fått syn på grannen som just packa ner sin ny inköpta vedsäck i sin skoter kälke.
-Ja men kom,kom får du se va grannen ha köpt,säger han och vinkar med näven som ett tecken på att jag ska skynda mig.
-Mmm,svara jag en säck ved.Jag går till baka till spisen där jag håller på att fixa våran matsäck som även den består av grillkorv och bröd fast vi eldar ju naturligtvis med gratis ved.Vi har nämligen lämnar skidutrustningen hemma denna helg för att fylla halva släpvagn med vedträn som Herr-G fixat.
-Ja men hur i helvette kan man betala 75 kr för 7 st vedpinnar i en nätsäck när det finns fulla skogen, Annika.Korv jäveln deras kan ju inte ens bli halvjummen av dom där få ve-träna.,hörru.
Om jag nu vill få litte fart på Herr-Gs predikan svarar jag
-Nää,dom skulle ju naturligt vis ha köpt 2 säckar till för å få nån färg på korven.
Svarar jag så fyller Herr-G sina lungor med all fjäll luft som finns å få tag på,åsså skäller han i ca 2 h till om den där förbannade ved säcken.Vill jag ha ett slut på diskussionen svarar jag:
-Mmm,det är tur att vi har med oss gratis ved hemifrån på släpvagn.

När det gäller julgran har Herr-G i alla år veckan innan julafton samlat in sina fyra barn och fru för att likt en frikyrko pastor predikat inför sin församling och förklara hur,var och när man hugger sig en julgran.Sedan har hela familjen travat i djupsnö kraftlednings gata upp och kraftlednings gata ner för att hitta den perfekta och inte att förglömma kostnadsfri julgranen.

När vår äldste son Rickard kom hem på jullov i år sa han till sin far
-Farsan, jag kan ta med mig hunn ja å fara till skogen å hugga en gran i år.
Herr-G lutade sig tillbaka i fotöljen och lade armarna i kors bakom nacken och sa
-Men de va tame faan den bästa iden jag har hört på länge!!!
Man kunde se riktigt i hans ansiktsuttryck va nöjd å stolt han var över att efter alla dessa år hade lyckats med att få en av sina söner å fatta det här med å hugga julgran.

Granen Rickard högg var yvig och fin och fick stå ute mot staketet tills det var dax att ta in och klä den.När vi bar in granen i vårt inte allt för stora hem visade sig att den var alldeles för yvig,vi har ju ett litet hus med öppen planlösning vilket resulterade i att vart man än befann sig i huset så var man alltid bakom julgranen på nå vis.
-Nä men granen är ju alldeles för stor ser du väl,sa jag till Herr-G medan jag torkade upp hunpisset som Torbjörn hade markerat julgran med.
Herr-G vart näst intill vit i ansiktet man kunde även se några svettpärlor glänsa i pannan på han av oro när jag sa det,han var ju naturligtvis livrädd att vi nu skulle måsta köpa en ny gran pg utav att det var dan före dopparedan och vi inte skulle hinna hugga nån ny.
-Näää rå det fixar jag serru,sa Herr-G och gick ut i köket,när han kom tillbaka hade han hundarnas klotång i ena näven.
-Va faan ska du med den där till pappa,frågade Johanna medan hon försökte reda ut julgrans glittret hon just fiskat upp ur julpynts kartongen.
-Jooru,här ser du en som har lösningar på ALLT jag ska nämligen knippsa bort några grenar på granen men klotången så att vi får in den i hörnet brevid soffan,svara Herr-G med ett överlägset leende på läpparna.

Ni kan ju tänka er vad som händer om man knipsar bort en mängd grenar på ena sidan en julgran för att göra typ en hörn julgran.Tanken var ju bra från Herr-Gs sida men resultatet vart ett helt annat,granjäveln kunde ju inte stå upp själv längre utan tippade framåt när Herr-G släppte taget om den pågrund utav att dom grenar som var kvar vart för fram tung.
-Hahaha,men hur faan tänkte ru nu,frågade jag medan jag skratta så tårarna rann ner för mina kinder och med julgranskulor fulla knät.
-Jaa, men vi lutar den lite bakåt barra så ska ni se att blir det nog en fröjdefull jul iallafall,svara Herr G medan han skruvade på julgransfoten.

Johanna och Albin skulle nu klä granen medan vi for iväg och inhandlade det sista in för denna så speciella högtid.När vi kom hem hade barnen ringt 3 gången på Herr-Gs mobil, varav en av gångerna då Albin ringde och grät för han hade stuckit sig på julgranen när den tippade för fjärde gången över honom medans dom klädde den.De hela slutade med att Herr-G fick dra in en skruv i  vår ny tapetserad vägg och knyta fast granen med ett snöre för att sedan själv klä granen,Albin tordes nämligen inte vara så pass nära granen att han kunde hjälpa till att pynta den.Men vi betalade inte ett enda öre för årets julträd :-)

När jag nu i dessa dagar ska sätta ner planten i vårt lilla växthus och små krukor samt rabatter runt om här på tomten behöver jag ju naturligtvis jord.Det är ju en av dom tre sakerna som man enligt Herr-G absolut inte heller ska betalar för, men nu är grejen den att jag behöver bara ca 5 små säckar till min plantering.Skulle jag nu mot all förmodan ringa upp Herr-G och säga till om att jag behöver jord i eftermiddag,ja då kommer han ju hem med ett helt jävla lastbilsflak. Så nu får vi se hur det blir när Herr-G kommer hem från jobbet och får skåda 5 st nyss inhandlade jord/gödsel säckar liggande på gården,kanske får jag ändra status på FB från " har ett förhållande" till "singel"

Vi höres hörrni!!!

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela