ankarbergs

Matrester!!!

Publicerad 2011-06-26 09:18:58 i Allmänt,

Man hör ju allt för ofta att förhållanden tagit slut pg av att det finns inga känslor kvar, h*n var inte den rätta eller att nån helt enkelt träffat nån ny.Här hemma har vi oxå våra problem för tillfället som skulle kunna leda till skilsmässa om vi inte börjar bli lite mer ärliga mot varandra och kämpar HELA familjen, elle jaa de är väl i skrivandets stund alla här hemma mot Herr-G.Han har nämligen i dagarna börjat ljuga och undanhållit MATRESTER för mig,barnen och hönsen.

Joo ni förstår att han tycker att HÖNSEN får mer å godare matrester än Torbjörn och Gunnel nuförtiden. De uppdagades när vi för någon dag sedan åt pizza och jag å Jullan började bryta sönder dom hårda kanter som låg kvar på våra tallrikar å la i en bytta i kylen där jag samlar "skräde" till hönsen.
-Vad ska ni göra,undrade Herr-G med lite vitlöksås kvar på sin orakade haka å en bit pizza kvar på talriken.
-Vi ska ge hönsen de som blir över,svara Jullan och fortsatte finfördelade pizzakanterna.
-HÖNSEN??????,skrek Herr-G till så ytterligare lite sås rann ut på hakan.
-Jaa,sa Jullan lite frågande när hon hörde Herr-Gs barska stämma och slutade finfördela de hon hade kvar på tallriken.
-Jaa men va faan Jämthundarna då, dom stackarna har ju suttit här å väntat på att få de som blir kvar å de har dom fått i ALLA år,jaa även INNAN hönsen kom till å mä!!!!...visst då Annika.
-Jaa men nu äre ju som så Herr-G att hönsen är nyinflyttad och törs ju inte gå ut själv än, så därför dukar vi upp en STOR buffé ute i hönsgården åt dom varje dag så dom lär sig och törs gå ut ur hönshuset,svarade jag som hönsansvarig på Linjevägen.
-Jaha,så då blir Jämthundarna utan allt gott då....va faan dom är ju van å få en liten tallrik efter vi har ätit midda ju.
-Jaa dom blir utan just i dag,svara jag och nickade till Jullan som satt mittemot att hon kunde fortsätta dela till hönsen.
Herr-G tjaffsade och muttrade en stund till ang orättvisan som hade uppstått här hemma dom senaste dagarna för djuren.

När alla talrikar är tom och hönsskålen till hälften fylld går jag ut på brokvisten och tar en rök. Samtidigt som jag tänder ciggen hör jag hur bägge Jämthundarna gör en rivstart inne på laminatgolvet mot köksbordet så jag tittar in och ser hur Herr-G plockar fran 2 större pizzabitar som han gömt under reklamhögen för att ge Jämtarna.
-Hahaha...haru gömt mat till hundarna....hahaha...jag tror jag dör,skrattade jag
Herr-G påminner om ett barn man just hittat med fingrarna i kakburken medan Jämthundarna förbrilt kämpar med dom hårda pitzzakanterna som sticker ut ur mungiporna på bägge två.
-Nää,svarar Herr-G kort å jag kan se att de börjar rycka i mungiporna på honom för han insåg nog hur dumt de va.

Hönsen har nu bott hos oss en vecka å i går var första gången dom tordes gå ut och in ur hönshuset själva,jaa jag har ju lockat ut dom med en buffé som inte går av för hackor.Varje kväll stänger vi hönsluckan så dom får vara ifred under natten inne i hönshuse och det har ju inte varit nått problem genom att dom inte tordas gått ut själv så har dom vid 19.00 suttit på pinnarna å sovit redan då.När klockan slog 20.00 i går kväll undrade Herr-G va faan de var med hönsen som låg å badade i sanden och formligen i intervaller sprang omkring.
-Jaa men dom trivs väl och är lite busig,sa jag.
-Jaa men dom brukar ju sova vid den här tiden ju sa Herr-G undrande och blickade bort mot hönshuse samtidigt som han drog sig i håret bakom örat.

När klockan var ca 22.30 gick jag ut på brokvisten för å ta en rök igen,jag tittar bort mot hönsgården och där står alla 5 hönorna med höga halsar blickstill.Efter en liten stund hör jag ett konstigt oroväckande ljud in i från hönshuse"Men va faan"tänker jag och går bort.Ju närmare jag kommer hör jag tydligare och tydligare Herr-Gs kacklande in ifrån hönshuse"-Kommsi,kommsi.kakka,kacka ...tommi lommi in dåddå"
När jag rycker upp dörren står Herr-G mitt i hönshuse åter igen som om jag kommit på honom med händerna i kakburken fast denna gång har han dom över munnen för han tror han låter mer som en höna då.Jag brister ut i skratt så jag blir blåå!!!
-Va faaan gör du...hahaha.
Herr-G blir tyst en stund och slår ut med armarna som om de vore ett hopplöst fall.
-Ja men va faan jag vill ju gå å lägga mig nån gång jag å kl är ju snart 11 och hönsen VÄGRAR å gå in
-Ja men gå in i hönsgården och jaga in dom.....du trodde väl inte att dom skulle gå in när du står för luckan på insidan och låter som en blandning mellan elefant och fågel.
-Jaa jag har ju provar de oxå Annika men du har ju för faan bjudit dom på matrester som dom är galen i så dom går ju bara efter mig inne i hönsgården och tigger.........där ser du vad buffén har ställt till med!!!!!!........Dom vägrar å gå IN alla 5!!!
Efter mycke om och men fick vi in Lena,Marie,Maud Olofsson,Höna Pöna å Dagny...jaa dom heter så.

Vad som fick mig att skriva en sväng nu på morron var att jag bakom radion på köksbänken i morse när jag skulle koka kaffe hittade en talrik med matrester som förmodligen Herr-G har gömt till Gunnel och Torbjörns frukost.Psykologisk och pedagogisk som jag är så låtsades jag inte se den så Herr-G och jämtarna får ha sin lilla hemlis för sig själv...........Psst......själv har jag gömt lite matrester till hönsen i en glasslåda längst bak i kylen ;-)

Å tänk hörrni om vi mot all förmodan inte kan lösa denna falskhet som nu försegår i vår familj och måste söka på familje rådgivningen...då vill jag filma minen på rådgivaren när vi lägger fram vårt bekymmer ang gömda MATRESTER!!!!
Nu ska jag smyga ut till hönsen med mina matrester hörrni!!!!!!

Flugor!

Publicerad 2011-06-23 08:43:51 i Allmänt,

Det finns ju inne flugor säger man åsså finns det flugor inne dom märker man, de förstnämnda innebär ju att de är nått som är populärt och den sistnämnda innebär att de är sommar.Johanna har problem med inne flugan visade det sig i går,jaa elle de har Jullan oxå fast inte på samma sätt lixom.

Johanna har ju varit till frissan Eva-lill och satt in nytt löshår för en dyr peng för några veckor sedan.Hon har ju lixom Nicklas lite lockit hår därför används plattång flitigt för de är ju en inne fluga men platt långt hår nu för tiden.(min gråa knut mitt uppe på hövve är äkta,jaa om ni undrar).För att inte håret ska slitas av plattångens värme har Johanna inhandlat en spray som man sprayar över hela håret innan.

Jullan och Johanna håller ju till i rummen nere i källaren med allt sitt ståhej kring klädprovning och frisyr uppsättningar. Nu i veckan kom Jullan upp och tog sig över armbågen å hennes ansiktsuttryck visade på smärta.
-Aj aj va slog armbågen,kved Jullan.
-Ja i va då,undrade jag.
-Jag ramlade nere på Johannas rum när jag skulle hit upp.
-Oj då,sa jag...på va då?
-Jag vet inte vi har nyss städat så de låg ingenting efter golvet.....jag bara halka lixom.

Senare på dan hörde jag att de small till nere i Johannas rum så jag gick till källartrappen för å höra vad dom gjorde där nere.
-Va vare som hände ropar jag.
-Hur gick de hör jag Jullan fråga Johanna.
-Joo jag tror de gick bra,tur att sängen stog just där då hör jag Johanna svara.
-Halåååå,vad gör ni ropar jag igen.
-Inge svarar Jullan de var Johanna som ramla men de gick bra.
-Ok,svarar jag!

I går kväll kom min mamma hit en sväng så vi satte oss ute å drack kaffe medan vädret tillät.Efter en stund kommer Johanna ut haltande på brokvisten och kvider av smärta,jaa hon kan inte stödja på foten.
-Vad har du gjort undrade mamma.
-Jag har ramlat svarar Johanna medan hon maserar fotleden.
-Vart har du ramlat frågar jag.
-Nere på mitt rum svarar Johanna kort.
-Men herre gud va ni ramlar ofta,konstaterar mamma.
-Jaa jag vet kvider Johanna.
-Ja va beror de på då svimmar ni eller...
-Nää,suckar Johanna,de är den där sprayen jag har för att inte håret ska skadas av plattången.Varje gång jag sprayar på huvudet hamnar de lite på golvet och de gör att golvet är glashalt, de går inte å gå där utan å hålla i sig i nått nu.Men jag ramlar ju hellre lite än att håret ska bli förstört de kosta ju en hel del och de är jävligt jobbit å hä dit nytt.
Jaa jag hoppas ni kan se framför er när två unga tjejer glider omkring efter väggarna å försöker hålla balansen för att inte bryta ben och armar nere i källaren....skit snygga i håret.

När jag ändå skriver om detta livsviktiga löshår kan jag ju även avslöja hur de gick första gången Johanna var till Eva-lill och limmade dit de förra.Joo jag ska väl ärligt erkänna att jag är inte nån jänt mamma när de gäller naglar,hår,spets och annat rych pych men jag försöker ju så gott jag kan.När håret satt på plats efter ett antal timmar i frisörstolen sist sa Eva-lill
-Jaa om nån slinga lossnar tar ni bara lite av limmet som är kvar i burken och värmer fast de med plattången samtidigt som ni håller emot hårslingan med en bordskniv eller nått för att inte bränna er.

Efter nån vecka lossnade ju naturligtvis en slinga bak på Johanna så vi riggade med lim,plattång och en bordskniv för att ställa hårsvallet till rätta.Jag skulle ju göra det som var mamma lixom,jag värmde limmet på hårslingan och tröck ordentligt med bordskniven för att skiten skulle fasna......å de gjorde de,jaa bordskniven oxå,den satt som bara den bak i nacken på jänta.Johanna skrek med kniven hängande bak och jag fick ringa Eva-lill för att få nått lösningsmedel som limmet löstes upp av så vi kunde avlägsna bordskniven. Efter den gången äre Herr-G som får sköta löshåret på Johanna.

Jaa flugan inne har jag inte riktigt så stora problem med, men de har jag däremot med jämthundarna som kommer efter flugan.Två nätter i rad har flugan förmodligen flugit över oss som sover i sängarna med Torbjörn å Gunnel jagande tätt efter,de i sig har gjort att både Albin och jag har vid 2 tillfällen tappat andan när 38 kg Torbjörn hoppat upp å på oss när vi sover som bäst. ...huva huva.

En annan fluga jag kom å tänka på nu när jag sitter här är när midsommar helgen närmade sig hemma hos familjen Ankarberg när jag var liten så städade/skurade min mamma hela huset från golv till tak,hon la in sill och lagade mat i dagar tre.Nu har jag ställt upp skona på skohyllan och bakat bullar på en 1/2 liter å de får räcka för mig.........Glad Midsommar på er!!!!

Väntans tider

Publicerad 2011-06-19 22:49:58 i Allmänt,



Albin och Johanna satt och väntade timme ut å timme in på att hönsen skulle komma ut.....å vipps hoppade Maud Olofsson (hönan heter så) ut ur hönshuset och Johanna fångade henne men en gång!!!

Nicklas!

Publicerad 2011-06-19 22:18:07 i Allmänt,



Jag bara måste lägga in en bild där Nicklas har sina glasögon på sig.......jaa ni vet dom han köpte på HM.Jag tror blogg inlägget heter "Glasögon" och är skrivit i Dec.

Nä men nää!!!!

Publicerad 2011-06-15 14:38:24 i Allmänt,

Vi har ytterligare en modern teknisk pryl i våra ägor sedan några dagar tillbaka tack vare Herr-G,jaa som ni säkert har förstått av mina tidigare inlägg så formligen älskar han teknik å de får kosta va de vill bara de är många finesser (som ingen annan än han förstår sig på eller bryr sig i ).Jag ska i korta drag förklara hur jag har de här hemma 2011.

Joo vi har ju renoverat hela huset och bytt ut de gamla (som jag förstod mig på)mot nya moderna tekniska grejer(som bara Herr-G förstår sig på).Till varje ny sak följer de med en bok som har samma format som telefonkatalogerna hade förr i tiden = 20 cm tjock å 3,2 kg tung å innehåller 243174 sidor men olika funktioner som man ska läsa å lära sig.Jag kan säga som så att de kan vara dax för CSN att fixa studiebidrag till människor som har så många instruktionsböcker å läsa som jag har,de skulle ta 40 veckor att läsa igenom skiten å 40 veckor att praktisera.

Om vi börjar med köket så har jag en super duper modern spis som jag endast kan koka potatis på.....jaa de går säker att göra fler maträtter...men hur står förmodligen på sid 183174 å dit hade inte jag ork å tid å läsa.(läs inlägget "Tjälknöl förr å nu" här i bloggen,de var bland dom första jag skrev...så förstår ni kaoset med den) När köket skulle inhandlas pekade Herr-G på denna moderna pjäs å sa
-En sån ska vi ha.
-Nää sa jag den ser ju så invecklad ut.
-Interå de kokar på 3 sekunder,sa Herr-G och klappade på glashällen, å de va de ena med de andra som va så BRA.

Vi köpte spisen och en påse potatis...jaa vi hade ju ätit ute hela sommaren så hela fam Ankarberg drömde och dregglade efter kokt potatis för de är ju vad vi för de mesta brukar äta här hemma.Jag gick ner i källaren och hämtade en stor kastrull och när jag kom upp igen kändes de förmodligen för mig som när svenska mästarna i hockey håller sin SM pokal i famnen.Vi fyllde kastrullen med vatten å pärer åsså väntade hela familjen i 3 sekunder med blicken koncentrerad på vatten ytan i väntan på bubblorna som Herr-G hade mässat om......joo 3 sekunder skulle de ta barra.Efter 45 min å inte en rörelse på vatten ytan fick familjen åka på samma pizza vi ätit på hela sommaren och välja nått ur menyn som vi förövrigt kunde utantill efter renoveringen......de visade sig att man måste ha en viss sorts kastruller till just denna spis.

På spisen sitter de touchknappar som man bara behöver nudda med fingret på så slår plattorna på..eller man kan nudda med vilken kroppsdel som helst......jaa har man hängbröst bör man ha en sport bh så pattarna kommer upp en bra bit å inte hänger å nuddar knapparna för då slår spisen av.....jaa eller lite putande mage då rekommenderar jag en korsätt. De gäller lixom å ha dom rätta formerna för att laga maten på just denna moderna spis......jaa eller har man inte dom rätta formerna så får man säker de efter som de är stora problem att få till nån mat för människor med övervikt.Spisen är säkert lika effektiv som en magoperation där man förminskar magsäcken..huva huva.

Jaa eller som för några veckor sedan då jag hade målat vattenlinijen på båten med plastfärg och hade händerna full i färg å ingen färgbortagningsmedel.När kl slår middag(vi är ju noga men tider pg av Johanna) går jag in och ska laga mat men pg av att jag hade PLAST färg på mina fingrar så reagerar inte spishelvete när jag trycker,jag provade både med hakan och armbågen.......å tyvärr hade jag sport bh så pattarna var inte till hjälp dom heller, de var bara å ropa på Jullan som fick trycka varja gång som temperaturen skulle ändras...huva huva.

Dom gamla elementen som värmde upp huset kapade Herr-G bort samma sommar vi renoverade... de skulle bli lättare å möblera lixom sa han.Jaa å de vart de ju, men när hösten kom och temperaturen sjönk och Herr-G satt vid köksbordet å drömmde om älgjakten som började veckan efter samtidigt som han läste instruktionsboken till dom två Garmin Astro (hundpejl) han och pojkarna hade köpt varsin till Pripps(Wachteln) och Torbjörn(Jämthunn) undrade jag om de inte var dax att slå på nå värme snart.
-Joo snart så,svarade Herr-G med tankarna kvar i den lilla handkontroll som tillhörde pejlen som för övrigt kostade väldigt dyra pengar...jaa den var faan i meg dyrare än hunn(men så länge de är teknik fåre kosta vad de vill vet ni, å hare med jakt å göra finns de inga summor som stoppar hanarna i vår familj)
-Kom fåru se Annika vilka jävla bra grejer,sa Herr-G vid köksbordet och viftade med en liten grej där de påminde om Super Marios värld....ja tv spelet ni vet.Man kunde på skärmen se  skog,kraftledningsgator,älgpass,stigar,sjöar,nån litten gubbe åsså hunden.Han förklarade alla funktioner som var att man kunde se vart Torbjörn var, vad han hade gjort,hur långt han sprungit....ja allt.....tame faan om han hade skitit ett stort eller litet A.Den enda fråga jag kunde ställa var
-Jaha vilken fiin grej du har införskaffat......å vilken av alla dom där jävla prickarna är älgen då.

Efter ytterligare några förklaringar från Herr-G ang hundpejlern sa jag.
-Du måste fixa värmen här hemma innan du åker ut i jämtlandskogarna och blir en liten gubbe på handkontrollen.......så jävla enkelt äre bara.
-Jag faan.... fixar de i dag ja vettu,sa Herr-G och for å köpte en luftvärmepump som han satte upp på väggen kopplade in å for sedan till skogen för att jaga.Så kvar vart alltså jag,Albin,luftvärmepunpen men tillhörande instruktionsbok.Jag fattade ingenting av apparaten utan spelade Gubben Noa på fjärrkontrollens alla knappar tills den satte igång.Joo tänkte jag för mig själv jag är nog inte så oteknisk ändå då, tills vi klev upp Albin å jag morgonen efter och fick gå raka vägen till byrån å ta på oss understället därför att de var vist "klima" på faanskapet.......å de var de jag hade fått igång,den blåste bara KALL luft...huva huva.

Jag skulle kunna skriva meterlånga inlägg om allt skit han köpt å dragit hem som ingen förstår sig på utan de har bara blivit tok av alltihop.Men nu till den senaste prylen som vi(jaa jag säger VI för de var jag som sa att de skulle införskaffas) har i våra ägor.

Joo i båten satt de en radio som förmodligen satt där när Klitt-Marie tillverkades i början på -80,jaa ni vet en sån med kassetband å skruvknappar.De enda jag upplevde som problem var att hitta min typ av musik på dom få kassettband Erikshjälpen har till försäljning från början - 80.Radion funkade ju tills förra helgen då även radiokanalena försvann.......den dog helt enkelt....jaa de brusade ju i dom två högtalare som även dom är från samma tid.Jag hörde med Herr-G om vi inte hade nån gammal bilstereo liggande(jag vet att de ska finnas i nått förråd) som vi kunde koppla in.
-Njaaa de vetti faan de,sa Herr-G och drog sig i håret bakom örat samtidigt som han öppnade Media markets hemsida på datorn.De blir nog att köpa en ny vettu.
-Jaha jaa men de duger ju men en billigare varriant ,sa jag.....huvudsaken jag kan höra melodikrysset å nyheterne när jag är ute på havet.
-Mmmm,lär Herr-G medan han kollade utbudet på internetsidan.

Herr-G kom for till Birsta å hem med en kartong inehållande en radio.
-Halva priset va de på den här,sa han stolt!
-Men guu va bra........va gick den på då!
-Halva priset sa jag ju,stönade Herr-G och började kolla kablar.
-Jaha....äre en helt vanlig radio,undrade jag.
-Jaa de kan man väl säga,ska du med ner till båten å koppla in den Albin undrade Herr-G och tog pojken å for.

Efter 30 min ringde min mobil å i andra sidan luren hör jag Herr-G
-Hallå....Hallå...Hör du mig Annika.
-Jaa de gör jag....va vill du.
-Nää inge särskilt .....skulle bara ringa tänkte jag.....Hej då!....åsså la han på
Efter ytterligare 10 min ringde de igen
-Hallå....Hoho...Hallå .....hör jag Herr-G ropa.
-Jaa hallå påre själv.....va faan  håller du/ni på med???
Jag förstod att de var nått nytt i görningen för Herr-G är inte den som ringer i onödan.Då hör jag Albin i bakgrunden
-Är mamma på radion nu pappa???.......Pappa ÄR mamma i radion nu eller pratar hon bara i högtalarna ändå?
Herr-G svarar inte pojken!!
-Hej Hej mamma jag hör dig jag mää........visst då pappa.......från radion å högtalarna.....äru hemma mamma.....eller äru på radion,undrar Albin som inte fattar han heller hur de gått till.
-Va faan haru köpt Herr-G.
-Jaa jag kollade lite i instrukstionsboken å de verkar som jag RÅKADE köpa så man kan ringa på radion.
-Nää Herr-G man kan ringa TILL radion inte PÅ radion.......å nu jävlar ser du till så att JAG kan få på radion när faan jag vill å lyssna på melodikrysset och nyheterna......för de var ju de jag skulle ha den faan till....eller hur?????
-Jaa joo......jag har ju en INSTRUKTIONSBOK du kan kolla i så att de ska väl bli nån råå me de mä!!!!
-Mmmm eller hur......sa jag å la på!

De var ju synd att jag inte visste att de var i högtalarna min ljuva stämma hördes å att Albin satt i samma skuta.....för då har jag ju skrikit så hela båthamn har trott att jag satt i båten och Herr-G hade ju blivit skapligt röd om kinderna.
"-HJÄÄÄÄLP.....KOM Å HJÄLP OSS SNÄLLA........HERR-G SITTER FAST ME KUKEN I VATTEN TANKEN.....HJÄÄÄÄLP!!!!"...hahaha fatta ni vilken hämd jag hade fått.

Nää nu kom solen fram så jag slår igen datorn för denna gång....Höres Hörrni.........kanske i radion ;-)

Vem faan har inte ät störning!!!!

Publicerad 2011-06-14 20:44:13 i Allmänt,

Ordet ät störning har jag nu hört under läkarbesök och läst i journaler/läkarintyg,jaa över jävlar allt dagligen i snart 2 år,jag är så lee att höra om kilon hit å kilon dit så bara av ordet "ät störning"vill jag spy å de i sig kan ju faktiskt leda till en "ät störning" har jag förstått.

Jaa att Herr-G äter makaroner till sillen och har ketchup till pölsa de tycker jag man kan räkna till en ät störning.Att Torbjörn slukar datachip,sladdar,bullpapper,lego och strumpor som för övrigt tar 1 timme å skita ut.Varje gång jag har tagit upp hundskiten efter honom får jag gå raka vägen till källsorteringen och sortera metall,plast och papper ur själva hund skitpåsen  även de lägger jag under diagnosen ätstörning.

Johanna har ju under en längre tid varit underviktig,jaa asså farligt underviktig hennes BMI har legat på 14/15 vilket i sig är renta farligt för hälsan,hon till hör ju inte kategorin som spyr upp maten utan hon går helt enkelt inte upp i vikt.Detta har i sig gjort att när jag handlar kollar jag att de blir den fetaste yoghurten,den fetaste osten,fetaste mjölken,fetaste bordsmargarinet mm.När jag lagar mat har jag extra mycket smör och grädde i ALLT som tex om vi ska göra en smoothie eller milkshake så häller jag i grädde oxå för att jänta ska få lite fett på lill kroppen.Tyvärr fick inte Johanna de.......nää för de fick nämligen Herr-G och jag.

För några månader sedan började kläderna å smita åt lixom runt studsen om jag säger så,jaa både på Herr-G och mig.Jag frågade Herr-G va faan han vägde och han svarade
-Idealiskt!
Joo han påstod han hade idealvikten men jag tyckte nog att de var dax för min del att vågen skulle få tala,så jag hoppade upp på den och höll in magen.Jag är 172 cm lång och BRUKAR väga ca 66/68 men vågen visade 72,4 kg å de me basta.
-Nää men va gör vi nu,frågade jag Herr-G.Vi måste nog ta å banta hörru.
-ALDRIG,svarade Herr-G bestämt.Va faan ser bäst ut Ankarberg spänt eller slappt skinn,jag tycker spänt jag vi köper större kläder helt enkelt vettu!!!

Njaa tänkte jag,jag bantar nog iaf jag.Så jag satte igång å banta,efter 3 veckor ställde jag mig på vågen å den faan visade 76,2....jag höll på sten dog efter 3 veckors bantning vare 4 kg+.
-Jaa nu har jag bantat baklänges på nåvis,sa jag till Herr-G...för nu väger jag ju ännu mer.
-Jaa va vare ja sa.....man ska ge faan i å laborera med maten...vi köper större kläder sa ja ju!!!
Jag SLUTADE å banta och nu i kväll 4 veckor senare ställde jag mig på vågen .......å då visade den faan 69,4.Jaa de är ju stört de....men ingen gladare än jag som kan ha fjolårets sommar kläder :-)

Å förresten fick jag ett överraskande besök förra veckan här hemma Signe Solregn kallar hon sig å har också en blogg som jag brukar titta in på.Vi har en gemensam bekant här uppe Eva-lill Heldeby Persson som för övrigt är frissa å hade fixat håret så snyggt på Signe Solregn,hon...jaaa Signe alltså är nerifrån från Falkenberg Halland,tror jag de va och hon brukar läsa min blogg.Nu har hon fått sett kaoset och mig på riktigt (du vet Signe ...Herr-G på åk gräsklipparen å Torbjörn å skurkäppen) de var ett både överraskad å trevligt besök.Tack för titten!!!Signe Solregn tyckte att jag skulle lägga ut lite bilder på dom jag skriver om...så de ska jag göra....Allt man önskat kan man få!!!!...som dom säger i sagans värld.

Ha de hörrni!!!


Ved å fasa!

Publicerad 2011-06-13 07:41:28 i Allmänt,

Ett skratt förlänger ju livet säger dom, då måste de betyda att jag efter den här eftermiddagen blir  lite äldre än vad de var tänkt i morse.Å de har jag att tacka min svärfar för...jaa min svärfar ni vet som stoppa in hela kräftan i mun när vi hade kräftskiva så Herr-G och hans syskon fick göra en HLR för att han skulle få tillbaka andningen.

Svärfar är ju till åren kommen vilket i sig gör att krämporna har satt stopp för de som en gång varit hans stora och enda hobby här i livet så som älgjakt,fiske och bärplockning.Han har svår reumatism så händerna är stela och krokiga å fötterna ömmar varje steg han tar, de smärtar bara att ta sig upp och ner från en kökstol.Birger har även diabetes och mediciner som jag tror han oftast glömmer att ta, lika är de med maten och de har i sig resulterat i att de blir stundvis lite snurrigt uppe i huvudet på honom.För ca 6 mån sedan vart han så illa där ann att han vart inlagd på sjukhuset i ca 3 veckor och i samband med de beviljades han hemtjänst så Herr-G och hans syskon var med på vårdplaneringen för sin far. Hemtjänsten skulle komma varje morgon och ge honom frukost,medicin och ta in ved (de var ju vinter då) åsså skulle dom lämna matlådor som bara var att värma på för svärfar.

Svärfar har sagt upp hemtjänsten 3 ggr och syskonskaran har anställt hemtjänsten 3 ggr...jaa nu för nån vecka sedan var sista uppsägningen från svärfar, så nu har han ingen igen.Till saken hör att sedan svärfar inte orkar med att plocka bär å fiska mm så äre enda han engagerar sig i 24 timmar 7 dar i veckan åt är VEDEN.Jaa över halva vedboden är kvar sedan i fjol men han ringer flera ggr i veckan till Herr-G och funderar över dessa jävla vedklampar.Herr-G och pojkarna har ju fixat hem och klyvt ett lastbilsflak som ligger utanför vedboden på tork men så länge dom inte ligget uppradad i raka rader i vedboden upplever svärfar de som kaos och funderar hur de nu ska bli.Herr-G förklarar varje gång att vi ska komma upp och bära in veden och lägga de i raka rader när den har torkat...jaa så allt är i sin ordning inför vintern,då svarar svärfar
-Jaha å vem faan vet om man lever dårå!!

När det gäller hemtjänsten säger svärfar att dom inte gör ett förbannade dugg.....dom är där en kvart å sedan far dom.....å för de ska han betala 2000 kr i månaden........nää far å flyg de är ett jävla folkslag...säger han.När vi frågar hur de går till förklarar han att dom kommer in i köket varje morron och frågar om dom ska koka gröt till honom så att han kan ta sin medicin...då svarar svärfar (han pratar bonnit)
-Nää si ru gröten ha ja kokt i sa många år...så di gör ja själv!
När gröten är uppäten å man åter igen kan se mönstret i djuptallriken frågar hemtjänsten om dom ska duka av å diska men då svarar svärfar
-Nää lått bli dä mä....nanting vill jag väl ha å göre ja mä unner dan här hemme.... begrip ni väl!
Så med facit i hand är de ju han som kör i väg dom....å när man nämner att han får ju matlådor med bra kost i svarar han
-Höö....för di dänne lådjävlan betalar jag 45 kr.....nä fiii faaan hä kan ja va utan...huva huva!ojojoj!!!!

Nu i veckan kom svärfar haltande in på gården med humöret på topp (de har han alltid) vi satt och åt midda så han slog sig ner vid bordet å sa
-Nu jävlat torker ven ut på backen de har inte komme en droppe regn på flere dagar å de ä över 20 gr varmt.
-Jaa de är ju bra de,svarade Herr-G mellan tuggorna för han vet ju att de är de hans far vill höra.
Sedan pratades det en stund i vanlig ordning om veden å "veboa"  och om att hemtjänsten var uppsagd igen därför de kostar 2000 kr i månaden.

Johannas telefon ringde så hon går ut på brokvisten för att ta samtalet.När hon kommer in igen säger hon
-De var från ett dammsugarföretag som undrade om jag ville jobba med att ring kunder(samma som var hit hem och visade apparaten för 30 000 kr)
-Nää men huva,sa jag.....de företaget lurar ju ungdommar med lönen.....å dammsugarna är ju så jävla dyr.
Då säger svärfar som har suttit tyst en stund
-Jaa dammsugarna!!......men va faan brannslangen jag köpte var ju ännu dyrare den Annika.
-Vadå,undrar jag?
-Jaa den där jävla brannspruta jag köpte.......den gick ju på över 4000 kr,svarar svärfar och skakar på huvudet.

Efter den meningen slutade Herr-G att tugga födan han nyss stoppat in i munnen och med 1 stycke pannbiff å en halv pära i munhålan stönar Herr-G fram
-Men farsan du kan väl för faan inte mena att du har sagt upp hemtjänsten för 2000 kr i månan där du får mat och omsorg å köpt en brannspruta för 4000 kr???
-Joo,svarar svärfar.De ä så sant som de är sagt dä!!!!
-Tycker du de är klokt,var Herr-Gs följdfråga.
-Jaa men va faan hemtjänsten gör ju ingenting dom.....dom kuter bara in å ut hemme hos mig.....den här karln me brannspruta satt ju i nästan 2 timmer han vid köksbordet i allafall.
-Jaa de tror väl faan de,svara Herr-G och började duka av bordet.Ha han sutte i 4 timmar....haru betala 8000 då??
-Näää huva huva dä ha jag inte,svarade svärfar.Men den dumme faan skruvde upp brandsläckaren ute i hallen vid kylen å där ska jag inte han den,men jag tänkte om du å pojkan kom uppöver kunde vi flytta den......den är tung som bly vettu.
-Jaa men vart hade du tänkt å haft den då,undrade Herr-G.Å vet du överhuvudtaget hur du ska få på den om de börjar brinna?
-Nää han viste mä flera gånger.....men de vetti faan va han tröck på för knapp.Men bara du kommer upp kan du visa mig, jag fick en hel bok mä till faanskapet serru.
-Jaa vi får väl titta på de då och flytta den dit du vill ha den om oturen är framme å de skulle börja brinna i kåken din så du kommer åt å släcka.
-KÅKEN,skrek svärfar.........den ska sitta i VEDBODEN begrip du väl så man kan rädda några vedklampar om de börj på brinn!!!



Premiär!!!!!

Publicerad 2011-06-07 08:47:26 i Allmänt,

Nu har jag varit ut på min första båt tur denna säsång, å den gick inte av för hackor ska ni veta.Men blir vi förvånad..."NÄÄÄ"!!!!

Nu i lördags vare cruising inne i stan å de är ju lite roligt å titta på, alla dessa tjusiga upp putsade fordon dom åker runt i.Vi sjösatte ju Klitt-Marie i fredags efter att ha fixat och trixat med att byta startmotor,oljat in allt trä och inte att förglömma bytt gardiner.Jaa jag sydde nya gardiner till båten alldeles själv med endast en 1 a i slut betyg Vibackeskolan allmänna början på -80.Men de ska jag väl ärligt erkänna att de var inte bara inte.....nää jag har svurit å skrikit ett å annat könsord och sprättat så in i nordens så fiskarna på tyghelvete simmade inte alls åt de håll som dom giorde den dag jag införskaffade tyget....men nu sitter dom där iaf.Jaa å som vanligt tog jag ju Albin till hjälp för han kom hem förra veckan och hade fått sitt sy körkort i åk 3 så han trädde maskinen och fyllde på undertråd samtidigt som han tjatade om nån fot på maskin.
-Va faan fötterna har man väl på pedalen som står på golvet å gasar med ,suckade jag.
-Jaa mamma men de här är .....foten(minns ej va foten hette) å den ska vara nere annars fåru limma upp gardinerna i båten,sa Albin medan han pekade på en stål grej där nålen går upp å ner.
-Jaa men skit i de de är ju bara en raksöm som ska sys,sa jag och trängde mig ner på stolen så Albin fick ställa sig upp.
Sedan fick vi(Albin) byta nål pg av att jag glömde foten uppe.

Nå väl vi satte oss i båten och styrde kosan in i mot stan å Selångersån,vi parkerade vid Himlabadet tog stolarna och gick upp å satte oss och tittade på ekipagen som rullade runt.Vid  midnatt bestämde vi oss för att åka in till gästhamnen vid Casinot och gå upp på Max för ett nattmål innan vi åkte hem,kl var bra mycket typ 00.30 så vi puttrade försiktigt in i hamnen.Helt plötsligt dör Klitt-Marie och går INTE å få liv i så vi driver in på en av båtplatserna där vi får knyta fast henne och ringa efter skjuts hem.Jaa de vart ju lite livat på bryggan när 7 st party prissar ska reda ut ett båthaveri men nån bira innanför flytvästen.

Morgonen efter åker jag,Jullan och Herr,Gs bror Ulf in för att försöka få igång båten och lämna platsen som nån förmodligen hyr till sin båt.När vi går genom grinden ut på bryggan kan man se hur dom STORA STORA båtarna börjar gunga lixom,å det är ju ett tydligt tecken på att nån rör sig i båtarna och ska förmodligen hoppa ut på bryggan.Å mycke riktigt de blir som nån jävla domeno effekt fast bakvägen,efter som vi går längs bryggan hoppar de ut små farbröder iklädd nått liknande sjömanskostymer efter oss ur sina båtar."Va faan äre här,tänke jag.Dom påminner ju för satan om dom där små gröna män som fanns i Fibaktuellt för hundra år sedan,jaa typ nå utomjordingar fast klädd i blått å med ANKARE på sytt på varenda plagg"

När vi kommer fram till Klitt-Marie kommer "ankar smurfarna" i kapp oss och skäller som bara den,vi ber om ursäkt 1000 ggr och förklarar att båten är trasig.......men de hjälper inte.
-Ni begriper väl att ni står på någons båtplats,säger en av smurfarna med ett ankare på keppsen.
-Joo jag förstår ju de å vi ska se om vi får igång båten så vi kan köra här ifrån den,svarar jag och hoppar ombord.
Uffe öppnar till motorutrymmet och börjar skruva medan Ankar Smurfarna tjattrar uppe på bryggan.
-Åsså tänkte ni stjäla min cykel,säger en liten Ankar Smurf med en något snapps röd nästipp.Den har blivit stulen en gång förut så jag sitter uppe hela nätterna och vacktar den nu,avslutar han med och lägger armarna i kors över sin ölmage som putar ut under skjortan som har ett broderat ankare på bröstfickan.
-Oj då!!!! svarar jag och vet att så var inte fallet.Tur den va låst hörru!
-Jaa, fortsätter Ankar Smurfen.Åsså kan ni gå upp till kiosken där borta och betala 150 kr för de kostar de om man ligger kvar i hamnen!!!åsså nickar jan över på andra sidan.
-Jag har INTE sovit här...så feeet glöm.
Ankar Smurfen vänder på klacken och går till sin båt.

Efter en stund hör vi ett raslande ljud från betångbryggan å rätt som de är dyker de upp två Ankar Smurfar med en kundvagn som det står Clas Olsson på och i den ligger en stor kompressor,dom stannar till bakom min båt.
-Hej,säger kvinnan som naturligtvis bär en tyg väska men Ankare som motiv på.
-Hej hej,svarar jag in ifrån båten lite osäkert man vet ju aldrig om de är skäll man ska få av de här folkslaget,risken är ju överhängande stor.
-De blåser så fasligt så tror du att ni kan hålla i kundvagnen medan vi lastar i kompressorn i vår båt?frågar kvinnan och försöker få nån ordning på sin lockade lugg i blåsten.
-Jaa de skulle väl kunna gå försig,svarar jag och hoppar i land,Uffe står fortfarande med överkroppen nere i motorutrymmet och påminner mer om en svan som letar föda på botten.
Medan jag står där ensam ute på bryggan å håller i vagnen i kallblåsten tänker jag för mig själv  "Jaa men så där ja....nu fattas de bara att självaste Clas Olsson kommer och påstår att JAG stulit en kundvagn av honom" 
När kompressorn är ombord kommer kvinnan ut på bryggan igen och säger
-Nää nu måste jag gå upp på stan och köpa mig en kudde tror jag,åssså tar hon kundvagnen och promenerar in på land.
Men vad i helvete äre för fel på Ankar Smurfarna tänker jag,hur kan man ha blivit så här jävla tokig.Måste bero på den ständiga kallblåsten här i hamn som gjort dom helt blåsta allihop.

Båten startar inte så Uffe åker hem och jag väntar kvar i Klitt-Marie tills bogser båten kommer och hämtar oss,de är Kalle från vår båthamn som är snäll och drar hem oss.Så kvar blir jag med Ankar Smurfarna i 2 timmar vid bryggan,faan tänker jag synd att jag inte har skrivit på båten vad hon heter så Ankar Smurfarna hade kunnat tisslat och tasslat om folket från en annan kommun som sitter i en liten tvålkopp vid namn Klitt-Marie och dreglar efter deras STORA obetalda båtar...jaa åssa alla jävla Ankar detaljer...hahaha...de hade varit nått de.Fatta när generationerna efter dessa Ankar Smurfer sitter i dessa båtar om 40-100 år och berättar denna historia typ
"-Ojojoj Kalle du vet när din morfars morfar ägde den här båten kom det in en liten båt med ett litet tokigt folk i....osv osv"..

Nå väl i 2 timmar fick jag sitta och se hur Ankar Smurfarna levde i sin lilla värld.Dom drack grogg ur små glas med ankare på,fruarna skakade små dukar med ankare på över bord så kaksmulorna föll ner till vattenytan där små ankor kom och fikade.Så fort de kom en båt in i hamnen och skulle lägga ankare sprang dom flesta Ankar Smurfs hanarna ut på badbryggan sin å kolla så de inte svätte vatten på deras båt.......jaa men ni förstår väl.När jag hängde på linan efter Kalles båt påväg ut ur Ankar Smurfarnas hamn tittade jag ut över akterruff på alla små Smurfar som stod ute på sina badbryggor å kollade om vi inte hade skvätt en liten  droppe på deras båt iallafall..å tänkte  i mitt stilla sinne"-Fy faan hörrni!!!Ni skulle ha blivit ännu blåare av avensjuka om ni hade fått reda på mitt namn...som ju är  ANKAR...berg".

Än äre bara början på min båt säsång ......så....Skepp å Hoj på er hörrni ;-)

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela