ankarbergs

Men vart faan är vi på väg?????

Publicerad 2013-07-30 19:13:06 i Allmänt,

 

Men sätt er ska ni få höra nå djävulskt sjukt!!! Nu bloggar jag i rena ilskan, besvikelse och framför allt i empati. Jag har ju även under denna sommar måsta stämpla på grund av att jag inte har behörighet i de yrke jag jobbat i sedan Okt -98….nämligen skolan. Jag är inte lärare å inte specialpedagog …..nää jag är en speciellpedagog. Med de menar jag att de är inte många som slår mig på fingrarna när de gäller att bemöta elever/människor med särskilda behov då de även under många år varit en del av min vardag här hemma. Nää man kan inte läsa sig till de jag har praktiserat i 24 år. Just därför behövs jag på skolan men kommunen kan inte anställa mig utan behörighet…..Lite skojigt vare faktiskt i våras när jag hörde att en av mina kollegor använt sig av Ankarbergs pedagogiken för att få en elev att genomföra ett Nationellt prov. ( jag håller på med en blogg där jag skriver ner de med galnaste metoder som fungerat klockrent på dom elever jag haft under mina vingar under alla år)

 

Nu till de sjuka!!! Den 12/6 var de skolavslutning för både eleverna och mig så jag samlade ihop arbetsgivarintyg och anmälde mig till Arbetsförmedlingen för att stämpla dom 8 veckor jag var arbetslös under sommaren. Jag skickade in papperen den 13/6 till A-kassan och vart kallad till ett informationsmöte Tisdagen den 18/6 kl 14.00 på Arbetsförmedlingen. Där informerades jag och ca 15 personer till om vilka regler som gällde och jag kom fram till att jag uppfyllde alla kriterier för att få stämpla.

-Hur lång handläggningstid har A-kassan, undrade jag.

-24 arbetsdagar, svarade han som hade informationsmötet.

-VA???utropade en ung tjej som hade sina små barn med sig i åldrarna 4 å 6 år

-Jaa 24 arbetsdagar upprepade AF snubben.

-Ja men hur ska jag klara mig som är ensam, undrade tjejen med en viss panik i blicken.

-De kan inte jag svara på jag informerar bara, svarade AF snubben ursäktande.

 

Måndagen den 3/7 ringde jag A-kassan för att se om alla handlingar var inne och fick svaret att dom hade alla papper som behövdes och jag hade endast använt 16 dagar av mina 350 stämpeldagar så de var lugnt. Då hade jag en fråga ang några kläm veckor så han sa att jag kunde maila den frågan till A-kassan så skulle dom nog kunna svara på de. Samma dag 3/7 mailade jag frågan och fick efter nån dag ett telefonsamtal från nån handläggare att de rörde inte mitt ärende då jag hade en full period och ej tagit ut nån ersättning.

 

Nu den 27/7 skulle då min första utbetalning landa på kontot….men de gjorde den inte,så jag ringde. Då får jag informationen att dom har 24 arbetsdagars handläggning å jag svarar

-Jaa men enligt min mattematiska kunskap har ni ju haft de från den 14/6.

-Jaa svarar snubben….men nu skickade du ett mail å då börjar handläggningstiden om från den dagen den 3/7 istället för den 14/6.

-Ja då hinner jag ju inte få nån ersättning denna månad,fräser jag.

-Nää de blir ju i augusti.

Jag suckade å la på luren å tänkte på den kvinnan som var själv å bara hade en inkomst, stackars människa….Jaa vi är ju i alla fall två pers så de går ju ingen större nöd på oss och Albin.

 

För nån vecka sedan ringde jag på exakt utsatt datum 22/7 för en uppföljning på min handlingsplan. Jag sa att den 12/8 börjar jag och jobba heltid på skolan där jag slutade den 12/6.Va bra då antecknar jag de sa kvinnan jag kom i kontakt med. Nu gick jag in på min personliga sida på A-kassan och ser att jag är avstängd från den 25/7 från A-kassan.Jag ringer upp AF å frågar va faan de är frågan om.

-Jaa svarar handläggaren (min har semester så de va nån ny) vi har ju skickat ut att du ska söka jobb som assistent på en skola nere i Södertälje å de har du inte gjort.

-Nää men jag ringde ju å informerade att jag börjar här hemma den 12/8 den 22/7.

-Jaa men reglerna är ju sådana att får vi in ett jobb som passar din profil som finns här hos oss så måste du söka de…..annars bliru avstängd….å de har du blivit.

Nu blir ju jag både förbannad å uppgiven så jag säger lugnt.

-Du skulle du kunna hjälpa mig med en grej.

-Apsolut,säger hannläggarn.

-Kan du sätta upp en lapp i personalrummet troru där du skriver att jag har öppnat en bordell i min ”MUSVAGN”….Jaa de är en Polar -79 som står ute på Linjevägen 2 å där drar jag av de mesta för en lagom peng…jaa eller pant!!!

 

Men fatta ni va djävulst sjukt system som kan få människor å hoppa från Alnöbron för mindre…..tänk kvinnan och dom barnen som var på info mötet tro hur deras sommar vart..huga huga!

Jag var ner till byn en sväng!

Publicerad 2013-07-21 23:13:47 i Allmänt,

Jag va en sväng ner till människobyn i går (Hammarstrand) för att slå ihjäl nån timme. Ja vi är ju uppe i Stugan Bortom Bråttom å ibland slår lappsjukan till och då brukar den behöva botas med att jag tar en sväng ner till byn!

 

Jag skulle strosa omkring i alla 2 affärer dom har där nere i byn tänkte jag så jag pekade ”Ole dole doff” på Röda Korset och ICA…å de vart Röda Korset jag skulle börja med. Där inne i butiken samlas även andra skogsbor som förmodligen som mig fått lite lappsjuka och vill köpa kaffe å surrar lite. De satt några äldre damer runt ett bord och småpratade och en av dom handarbetade

-Välkommen, sa en av dom när jag steg in i butiken.

-Tackar Tackar, svarade jag och rättade till handväskan.

-Jaha du är ute i blås vädret då å ,fortsatte kvinna.

-Jaa jag tänkte jag skulle titta runt lite,sa jag å började snurra på en monter där de hängde kläder.

-Jaa de är bara å handla å säg till om du vill ha nån hjälp så kommer vi på direkten som både smakråd och personal. Ja man får prova inne på toan men den kan man inte låsa så då vaktar vi utanför medan du provar….jaa om du nu hittar nått du vill prova alltså,sa samma kvinna som välkomnade mig.

-Tack de var snällt, sa jag och fortsatte snurra på montern.

 

Efter en stund kom kvinnan fram till mig och sa

-Men den här skulle passa dig den åsså höll hon upp en kornblå kofta st xS.(jag har M eller L)

Först visste jag inte om hon skojade eller om lyset va tänt å ingen hemma uppe i hövve påna.

-Tycker du de? sa jag å tittade på damen lite frågande.

-Jaa sån härlig blå färg skulle du passa i, sa hon å sträckte fram galgen med koftan på till mig.

-Ja men den var i minsta laget kanske, sa jag å hängde den framför mig så hon skulle både se å fatta att den skulle ju sitta som en tvångströja om jag trädde på mig den.

-Kom gå vi in på toan så får du prova å se dig i spegeln…..jaa jag vaktar naturligtvis utanför, sa hon å tog mig i armen.

-Nää men jag är inte så mycke för koftor jag inte så jag tror jag står över men tack ändå,sa jag å hängde tillbaka koftan.

-Jaa men säg till om du ångrar dig..du vet de är ju ett väldigt blåsväder ute, sa tanten och gick å satte sig med dom andra.

 

Jag går in till de rum där dom har böcker och sätter mig på en stol för att se vad som finns att välja på i bokhyllorna. Jag hittade en bok ” Kränkta människor samarbetar inte” där man kunde läsa lite olika exempel på kränkande beteende åsså vare en teoretisk diskussion av vad kränkning betyder på de psykologiska planet. Jag satt och bläddrade i den när samma kvinna med koftan kommer in.

-Jaha hittar du nått intressant, frågar hon medan hon rättar till nå tidningar som ligger utspridda på ett bord.

-Tjaa de är ju väldigt många böcker så nått ska jag väl hitta, svarar jag å lägger boken i knät.

-Jaa här har vi kokböcker, säger hon å pekar på en utav hyllorna.

-Jaha va bra, svarar jag. Men såna har jag så många av så de får inte plats några fler i bokhyllan där hemma ljög jag.

-Man kan ju ha dom i kökslådorna också, säger damen och tar ner en kokbok som handlar om hur man lagar mat i lergryta och ger den till mig.

-Jaha va klokt att de finns en kokbok om såna här grytor, säger jag för att lixom verka trevlig.

-Jaa den tycker jag absolut att du ska köpa, säger damen och nickar så locken som hon förmodligen har haft på hårrullar under natten å sprayat en hel hårspray flaska i rör sig lite stelt i pannan på henne.

-Jaa men guud de ska jag göra, säger jag å reser mig upp från stolen å tar boken jag valde själv i handen.

-Jaha du har hittat en till bok,säger kvinnan å nickar åter igen på min bok.

-Jaa jag hittade en jag ska köpa å bläddra lite i, säger jag å visar henne boken.

Hon tar boken och tippar huvudet bakåt då hon förmodligen har läsrutor på sina panorama glasögon också börjar hon mumla lite medan hon läser på bokens baksida.

-Ja de kan jag ju säga direkt att den här boken har inget slut, suckar  hon och ger tillbaka boken.

-Va?? undrar jag.

-Jaa de finns inge slut i såna här böcker….tro mig, säger hon övertygande åsså stegar hon fram till bokhyllan å släpar fram  nån typ  ” Kärlek i sjukhusets korridorer” . Men i dom här böckerna där finns de till och med lyckliga slut….så den tycker jag du ska köpa,avslutar hon meningen å gav mig boken.

-Nää men jag tar boken om lergrytan åsså den här som jag hittade själv…Tack för tipsen och hjälpen, sa jag artigt å kuta ut till kassan innan hon skulle pracka på mig nå mer jag varken kunde eller ville ha.

Kassan var tom så jag ställde mig mot disken å väntade……å då kom HON igen å skulle ta betalt.

- Du ska inte ha nått litet smycke, frågade hon å pekade på nå halsband som låg som en stor knut i en korg på disken.

-Nää tack jag tror inte jag har pengar till de,sa jag medan jag tog upp min lilla loppis plånbok där jag har småpengar.

-Men vi tar kort, säger hon med ett leende.

-Jag har inget betalkort med mig, log jag tillbaka å gav henne två 10 kronor för böckerna och gick mot dörren.

-Välkommen åter,ropade damen efter mig å jag tänkte i mitt stilla sinne …ELLE HUR!!!!!

 

Ja nu hade jag ju gått igenom halva köpcentrum så då vare ju bara ICA kvar å magen hade börjat kurra lite så jag tänkte att jag köper mig en sån där sallad man får plocka ihop själv i salladsbaren inne på ICA. Medan jag står där kommer de ett äldre par och ska fylla var sin plast låda dom också för att ta med ut när dom ska fiska förstår jag.

-Ta ingen korv, säger gubben till frun när som lyfter på glaslocket.

-Inte, säger frun frågande.

-Nää de har jag tagit med mig.

-Jasså ja då plockar jag lita annat då, mumlar frun å tar lite räkor.

- Ja å ta inge ägg häller, säger gubben å nickar mot dom skalade äggen som ligger i en skål.

-Inte,säger frun igen

-Nää såna har jag tagit med mig, säger gubben igen.

-Jasså, hur länge kokade du dom då, frågar frun å blir stående med en halvfull sallads skål.

-Ja jag koka dom i 7 min som jag brukar, sa gubben stolt!

-Ja de får jag väl hoppas för kokar man dom längre blir gulan så hård, men vem är de som har skalat alla dom här äggen då tror du?

-Ja de vett i faan de hörru å inte vet man hur gulan är heller, svara gubben å lade locket på sin bytta.

-Ja jag vill ha en brödbit till de här sa frugan å satte på sitt locket hon också!

-De ha jag med mig, sa gubben!

-Jaa men va skulle vi hit å göra om du har med dig allt möjligt i kylväska? undrade frun.

-Jaa men a Kerstin å en Pelle far ju in å köper sånt här då dom ska i väg….de hörde du väl själv att dom sa när vi var på bingon sist….de är ju tidens melodi när man får välja själv sa Kerstin.

De äldre paret såg riktigt stolt ut då dom bar den super moderna salladen som en pokal framför sig ut på parkeringen.

 

Jag tog min sallad å satte mig på en parkbänk, på parkbänken bredvid satt två herrar i 55-60 års åldern. Den ena påminde lite om Pippi Långstrumps pappa och den andra såg ut lite som bröderna Dalton i Lucky look. Rätt som de va kom de en svart stor raggarbil å gled förbi med taket nere.

-Men titt på faan hörru,sa Pippis pappa…en sån där hade brorsan min ett tag å du dom går som en klocka.

-Jaa men de är väl ingenting å åka i på vintern, tyckte Dalton.

-Du jag ska tala om för dig ja att brorsans bil starta jävlar i mig hur en kallt de var han bara small igång å spann som en katta hur å var å när som helst. Så kom inte å säg att de inte är en bra bil.

Sedan satt dom å diskutera bilen en bra stund tills Pippis pappa sa

-Nää nu måste jag röra mig hem över, också reste han sig upp.

Men oturligt nog hade han en nyckelknippa fast satt i byxlinningen med nått gummiband liknande snöre och knippan måste ha trillat ner mellan ribborna på bänken så när han reste sig upp  kom ju knippan i en väldans fart å snärta till Pippis pappa i arselet så han skrek rakt ut å tog sig för baken å hoppade. Dalton förstod ju inte vad som hände så han flög rakt upp han oxå å skrek

-Jävlar!!!

Själv satte jag en räka i halsen samtidigt som de var på de berömda hårstrået att jag hade kört gaffeln genom överläppen och fått gomspalt. Jag hostade upp räkan å tänkte i mitt stilla sinne att de är nog dags att rulla hem över till Stugan Bortom Bråttom nu var jag lixom nöjd med å träffa människor nå dagar framöver

En liten husvagnstripp!

Publicerad 2013-07-10 12:48:11 i Allmänt,

 
 Jag å min Party Hatt : )
 

Vi tog oss en liten husvagns tripp upp till Höga Kustens Jaktmässa förra helgen Herr.G, Albin å jag….Jaa åsså alla hundarna förståss. Vi hade ju lånat min pappas husvagn som varken är stor eller av senaste modell men fullt funktionsduglig till de ändamål vi tänkt använda den till.

Medan jag ställde ut packningen på gården som skulle med stod Herr-G i vanlig ordning i grindhålet och kliade sig i huvudet samtidigt som han gång på gång frågade om de verkligen va nödvändigt å släpa med allting.

 

När allt var packat satte vi oss i bilen och började rulla dom 8 mil de är upp till Höga Kusten, stämningen i bilen var på topp då vi hade en helt osprättad helg framför oss fylld med jakt, uppvisningar och hundtester. De som är så bra med  mässorna är att de är ett enormt stort utbud av olika aktiviteter, vi har ju trots allt lite olika intressen inom jakten Herr-G, Albin och jag.

 Albin han njuter av att få umgås med sina idoler så som ” Jocke Smålänning” ,”Robert Salomonsson”, ” Pelle Hagel”…..jaa åsså sina äldre bröder Nicklas och Rickard förståss.

Herr-G han gillar å gå runt å fingra på alla tekniska nyheter så som tex hundpejl, jaktradio, bössor, ljuddämpare mm mm mm.

Jag sitter dag ut å dag in å titta på när man testar lite olika hundar på permobjörn , tävlar hundar och visar upp hundar…..jaa sån e jag!

 

Nå väl ….jag hade inte hunnit ätit nått under dagen så jag ryckte med mig en risifrutti ur kylen hemma som färdkost i bilen tänkte ja, tills vi kom fram å skulle grilla middag på kvällen. När vi kom ut på motorvägen öppnade jag risifruttin och hann bara ta en sked då Herr-G i samma veva öppnade sitt fönster fram och på en tiondels sekund fylldes hela risifruttin med hundhår som yrde runt i kupén.(alla jämthundar fäller)

-Meeen stäng rutan, skrek  jag från baksätet medan jag spottade ut både hundhår å risifrutti fulla nacken på Herr-G som satt framför å körde.

-VAAAA?!?! Skrek Herr-G tillbaka då Albin hade kört igång nån musik på bilstereon som påminde mer om ljudet i en mekanisk verkstad än ett musikstycke av nån artist.

-STÄNG FÖNSTRET!!!!! skrek jag en gång till samtidigt som försökte få bort mitt eget långa hår som av korsdragen liksom snurrat runt hela mitt ansikte som en burka dom muslimska kvinnorna bär där bara ögonen syns,  jag tittade ner i risifruttin och konstaterade att jag fick nog så lov att vara hungrig ett tag till med allt hunnhår i gröten å sylten.

-Hör du basen pappa? Skrek Albin som är på väg in i tonåren å ska ha värsta basen hela tiden…Untz… Untz ….Untz… Untz dunkade de å pojken nickade i takt.

-Näää,skrek Herr-G för att överösta basen till pojken. Jag hör inte ett förbannade dugg…sänk ljudet.

-Men för helvete stäng fönstret!!! Skrek jag då hela kupén såg ut som dom här sakerna man hade när man va liten, jaa en liten bubbla fylld med vatten å skakade man den så flög/yrde de små snöflingor i ett typ vinterlanskap…å i mitten satt Tomten.

 

När Herr-G äntligen fick upp rutan å Albin motvilligt hade sänkt musiken å jag själv snott ihop håret i en knut mitt uppe på huvudet, sa jag bara.

-Å Herre Guu vilket happening!!!!!….va håll ni påme????

-Jaa fläkten i bilen har pajat så kliman funkar inte å då blir de lite svalare om man öppnar fönstret lixom, förklarade Herr-G.

Genom att solen sken och värnen vart olidlig så fick vi alltså åka med bilrutorna nere resterande bilresa vilket i sig gjorde att de sades inte många ord under transporten då basen dunkade, vindraget tjöt, provade man å säga nått fylldes munhålan genast med både sitt eget hår som fladdrade + en hunnhår från en halv jämthunn.

 

När vi äntligen kom fram möttes vi av en stor stubbåker där man i mitten hade ställt ut en bajamaja å en vattentank. De hade kommit några fler gäster före oss som satt utanför sina husbilar/husvagnar och tog en kall öl i kvällssolen.

-Japp här äre, sa Herr-G å nickade utöver åkern…..Var ska vi stå?

-Ja men vi ställer oss vid dom där träden så har vi skugga åt hunnan hela dagarna, sa jag å pekade längst nere i hörnet på åkern.

-Jaa de är ju ingen annan som står där så så fåre bli,sa Herr-G å styrde ekipaget ner mot hörnet.

Nu såg ju inte vi längre ut som en vanlig familj som skulle på jaktmässa…nää genom att vi åkt med öppna rutor i över 1 timme så hade våra frisyrer ändrat form helt,  jag såg ut som den där dockan dom visar en spindel i tomteverkstaden så håret ställer sig rakt upp åsså lockar dom de, Herr-G såg ut som ”Hemlige Arne” i Trazan å Banane då allt hår låg slickad åt höger  då rutan var på vänster sida så de lixom hade fönats så i 1 timme, Albin såg helt enkelt ut som en flaskborste.

 

-Jaa vi börjar väl med å slå igång kylskåpet, sa Herr-G och gnuggade sina händer medans han lixom tog några glada danssteg in i husvagnen.

Jag hörde hur de klickade till med jämna mellanrum och förstod att de var start knappen till gasollågan som han höll på med, men efter som tiden gick å inget hände ökade både hastigheten och styrkan på klickningarna. Efter ett tag kliver Albin in å jag hör hur han säger..

- Nu brinner de pappa…..de lyser blått där inne i hålet ser du väl.

- Näää Albin de har inte lyst blått sedan jag började jag har ju tittat FLERA gånger….de är nå fel på kylskåpet.

-Näää men de funkade ju sist vi lånade pappas husvagn, va kan ha hänt då troru??? sa jag oroligt å tittade på dom 2 kassar mat som ville in i kylen.

-Jaa men hur ska jag veta de!!! suckade Herr-G å tog av sig solglasögonen för att torkade bort svett fåror efter sina kinder.

-Ja men aktare så får jag prova, sa jag å vinkade med handen att han skulle flytta sig från golvet där han stod på knä.

-Jaa troru de spelar nån roll vem som trycker på knappen, frästa nu Herr-G som började bli lite irriterad.

-Nää men jag kan väl prova annars får vi väl laga skiten, sa jag å böjde mig ner för å kika i hålet där gaslågan ska synas.

-Jaa jag tror ju inte de är nån garanti kvar på husvagn då den är från 1978,mummlade Herr-G gick ut.

 

När jag kikar in ser ju jag att de brinner som de ska så ja ropar på Herr-G som står utanför med alla tältpinnarna i famnen.

-Men de lyser ju som de ska!!!

 Jag hör ett rassel då han släpper de han har i händerna och förstår att dom 30 tältpinnat han just höll i nu ligger i en hög typ plockepinn. Herr-G kör in huvudet i kylskåpet å säger.

-Jaa de gör de…vad gjorde du????

- Ingenting, säger jag å slår ut med händerna.

Herr-G kikar in en gång till för att bekräfta att de verkligen lyser, han drar ut sitt huvud lite för snabbt så han slår i kanten vilket gör att en hylla ramlar ner ur den trånga kylen åsså tar han på sig solglasögonen. När han denna gång kör in sitt glasögon prydda ansikte säger han

-Jaahaa å nu lyser de INTE!!!

-VAA???

-Jaa de går visst inte å se gaslågan genom mina solglasögon då dom förmodligen har samma färg, förklarar  Herr-G…..Rota inte nå mer i de här nu utan hjälp mig me förtältet…Klart Slut!

Vi satte upp förtältet ställde ut stolarna fyllde bordet med snacks å dricka åsså var sin bärs till Herr-G å mig.

-Jag ska ta å gå upp till bajamajan å kolla lite, sa Herr-G å pekade ut på åkern där de nu hade rullat in lite fler vagnar.

-Gört!!..sa jag å tog fram en folder vi fått när vi beställde husvagnsplatsen som jag skulle kika lite i hur mässområdet såg ut.

Jag han slå ner arselet å läsa ca 2 sidor då jag helt plötsligt från ingenstans hör Herr-G röst säga

-OTIPPAT!!!!

-Va?? säger jag  å lägger upp handen lite som i en honnör för att kunna se Herr-G då kvällssolen bländar mig.

-Jaaa vi står på helt fel Camping förstod jag nu när jag läste info skylten där uppe, sa Herr-G å slog ut med armen mot bajamajan.

-Va??, säger jag å reser mig upp

-Ja vi ska stå DÄR ,säger  nu Herr-G å lixom snurrar runt på stället med armen fortfarande ute så han ser lite ut som hockey spelarna på såna där bordsspel man drar i spakarna på.

- Jaha, säger jag å skjuter upp läsglasögonen i pannan.

- Inte JAHA Annika utan NÄHÄ……vi flyttar ingenstans då skillnaden är om man har förhandsbokat eller inte….nu står vi där man inte har bokat å då kan de ju inte spela nån roll då de skiljer 30 meter till andra sidan plastbandet….Å vi flyttar inte inför denna publik, avslutar Herr-G å nickar mot dom nyanlända camparna och sätter sig ner.

 

 
 
 

När lugnet har lagt sig å Herr-G suttit en stund säger han

- De är ju perfekt å campa här nere då vi hamnar en bit från pojkarna(Nicklas å Rickard stod uppe på utställarcampingen uppe vid mässan) då slipper vi ju ta hand om deras hundar å hålla ordning ……PERFEKT ,va ordet sa Bull!! avslutade Herr-G meningen å lutade sig tillbaka i stolen….DÅ ringde min telefon.

- Tjena morsan!!! hör jag Nicklas säga.

-Hallåj! svarar jag.

-Vad gör ni?

-Nää vi chillar lite innan vi ska fixa med middagen….va gör nirå?

- Ja vi har ett litet problem kan man väl säga ….. Rickard har lånat ut sin husvagn som är ostädad å överfylld med hundhår till Robert Salomonsson som är lite allergisk mot hundar…Jaa du vet ju hur Rilles husvagn ser ut, avslutade Nicklas.

- Ja men huvva de förstår jag då säten å säng är fylld av hunnhår.

- Jaa exakt så vi tänkte byta med er för morfars husvagn är ju fräsch den så den kan han bo i ,sa Nicklas.

-Jaa men de går INTE för både pappa och jag har druckit en öl så vi kör inte en meter vet du å dessutom har vi ju satt upp förtältet, så hur tänkte ni? aa jag å tittade på Herr-G som anade ugglor i mossen.

-Jaa men Robert å Nathalie har inte druckit nått så dom kommer ner å hämtar er nu, sa Nicklas….noooo problem morsan vettu!

Jag lade på luren tittade på Herr-G å sa

-Dom ska flytta oss!!!!.

Jag hann bara säga de så rullade de in en stor jeep på campingen där de hoppade ut två personer som på en 100 dels sekund hade rivit förtältet och pulat in allt inklusive mig å Herr-G i bilen å for.

-Å Herre Guuu! stånkade Herr-G från baksätet ….Va faan troru dom andra camparna tror nurå? Dom måste ju ha trott att vi har varit efterlyst för landsförräderi och att FBI äntligen hittade oss å kom å tog oss på bar gärning…..Sånt här händer bara på FILM!!!!

 

 

Chauffören backade in vår husvagn mitt emellan Rickards och Jakt.se så de vart ca 2 meter mellan ekipagen.

-Ja blir de inte lite tight de här, undrade Herr-G medans han stod och drog sig i håret lite oroligt. De ska ju vara minst 3 meter emellan å en brandgata för säkerheten.

-Ääää svarade pojkarna medan dom vevade ner stödbenen…Här går ingen säker farsan!

-Häpp, suckade Herr-G och himlade med ögonen å fällde ut en stol å sprättade en öl.

- De är bara å gilla läget, sa jag medan jag flyttade över kylvaror och sängkläder till vårt nya hundhåriga kryp in mitt i smeten.

-Mmmmm de är väl de, sa Herr-G lite trumpet och tog en klunk öl och tittade sig omkring på våra nya grannar.    

-Näää men titta här får vi ström  hörru till å ladda telefoner mm, ropade jag ut till Herr-G….Jaa men då kan du kanske komma till nästa bana på Candy Cruch å blanda karamellsmet å dela ut liv å allt varu håller på med!

-Jasså!!!

-Jaa nu blire ju inge grillat utan de får bli salladen jag gjorde innan vi for när klockan vart så här mycke! Dra en kabel till stolpen där borta så får vi lyse, sa jag å pekade mot ett elutag en bit bort.

Herr-G drog kabel å vi satte oss ute för att äta. Vi hann ta två tuggor innan de small till å en karl med tovad hatt inte såg kabeln utan föll som en fura raklång framför fötterna på oss.

-Hur gick de, sa jag å reste mig för att hjälpa honom.

-Herrn som hade lite innan för västen ställde sig upp och lutade sig mot bilen å sjöng

-” Först så går de upp så går de ner så går de upp ”..åsså vidare!

I samma stund som mannen vinglade vidare mellan husvagnarna och vi skulle fortsätta äta hördes ett dånande brak snett bakom oss. När vi tittar så är de typ en ambulans liknande bil ombyggd till husbil som först backar in i trätrallen till bajamajan för att avslutningsvis backa in och upp i avspärrningen så hela fordonet blir hängande.

 

 

Hela familjen slutar och tuggar och sitter som förstelnade med blickarna riktade mot den upphängda bilen, på Herr-G hänger de ut ett litet salladsblad ur ena mungipan.

 - Nu fatta jag vad pojkarna menade när dom sa att ingen går säker,sa Herr-G å lixom sög in de salladsblad som hängt ut ur hans mungipa.

 

 
 

När tallrikarna var tomma kom grannen och frågade om Herr-G kunde hjälpa han men förtältet å om han hade nå spännremmar eller hundkoppel han kunde ta med. Herr-G reste sig å samlade ihop några remmar å koppel vi inte använde å följde med. Efter en stund kom Herr-G tillbaka lite blek om nosen och sa

-Jaa asså han spände fast sitt tält runt våran husvagn med div kablar å koppel åsså pekade Herr-G mot grannen.

-Jaha…jaa så kan man väl också göra, sa jag å bar in de sista från middagsbordet.

 
 
 

 

 

 

Medan jag står inne i husvagnen sticker Herr-G in huvudet i dörröppningen å säger

-Jaa inte vet jag eller med dog han som backade upp på avspärrningen elle???Du kanske kan kolla de du som har gått 40 veckor på vårdskolan å är nästan doktor…..jaa han sitter exakt som när han kom i framsätet men hängande huvud.

-Näää men de kan inte va möjligt ,säger jag å sticker ut huvudet genom dörrn å tittar.

-Jaa mig förvånar ingenting nå längre, fnyser Herr-G.

-Jaaru! Ja men då måste vi ju gå dit å kolla, säger jag å stegar ner mot bilen där de sitter en äldre karl med cowboyhatt och huvudet hängandes med bilnycklarna i sin hand. 

Jag knackar först på rutan men han reagerar inte så jag öppnar dörren och säger

- Hallå!!! Hur mår du, åsså lägger jag min hand på hans axel.

- Va?? säger karln å vaknar med ett ryck.

-Jaa mår du inte bra, frågar jag och tar ett steg bakåt.

-Har aldrig mått bättre  nu när har jag vilat en stund , nu äre dags för jycken å få gå en sväng, säger karln och tar sin hund å går.(De visade sig senare vara Robinson Björn)

 

Efter ytterligare nån timme då jag hade varit runt å umgåtts med folket på campingen ville Albin gå å in lägga sig så jag samlade ihop hundarna Torbjörn, Gunnel och Ester å gick in.

- Men mamma Briska å Tequila(Rickards hundar) ska inte dom få komma in å sova.

-Joo de har du rätt i jag plockar in dom också.

Jag var ut och kvällskissade tikarna och lastade även in dom i husvagn låste bilen och gick in å stängde dörren. Jag hann bara hänga upp jackan så knackade de på dörren å jag öppnade, där stod Herr-G med en Karelisk Björnhund å en Jämthunn.

- Här är hundarna, säger Herr-G.

-Nää men guuu!!!! ropar jag till å fattar ingenting. Men vems hundar tog jag då?? Är inte de där Rickarsd bil ,säger jag å pekar på den bil jag tog hundarna ur.

-Joo men i samma veva du stängde dörren hoppade dom ut på baksidan där fönstret står öppet sa grannen.

Jaa å så slutade den kvällen …..jaaa eller så här fortsatte hela helgen de ena avlöste de andra! Men vi hade en trevlig och händelserik helg tillsammans med våra barn och deras hundar. Ibland blire inte riktigt som man har tänkt sig…..nää de kan bli bättre

Här stöd vilar jag...zzzzzz!!!

 
Herr-G passade oxå på å tog en stödvila mellan utryckningarna
 
Briska höll koll medan vi sov!
 
Albin var upp till ett tält där dom målade ganska trovärdiga sårskador.....När husvagnsgrannen frågade vad han gjort sa Albin att han våltat me fyrhjulingn....å då tyckte grannen så synd om pojken så han gav Albin en hundring!
 
Anna fick sig också en sårskada av färg!
 
 

 

 
 

 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela