ankarbergs

Lägg ägg!!!

Publicerad 2011-05-31 22:14:57 i Allmänt,

Jaa som ni alla har förstått så är det 5 st höns på intågande hit på Linjevägen 2 ,vecka 24 kommer dom.Albin som både har hjälpt till att bygga hönshuset och som är en STOR djurvän längtar och tjatar flera gånger om dan om dessa individer.Nu några dagar har han kommit hem med såna här äggkartonger för 6 ägg och så fort jag har lagt mina äggkartonger i källsorteringen har han sagt till eller själv plockat reda på dom.Jag har tänkt att han längtar och planerar tills han på egen hand ska få mata,plocka ägg och släppa ut hönsen,jaa det ingår väl i hans längtan lixom att samla kartonger.

Om jag säger som så de var inte alls som jag trodde,de uppdagades nämligen i bilen nu i em när han och jag åkte till Birsta.När vi ska börja åka uppför skönviksbacken  på motorvägen i vår lilla lilla röda Ford(Nissan är ju på verksta än) som förövrigt nästan inte orkar med på oss på plan mark Nää de är så man får gunga med hela överkroppen för att man med lite tur ska komma över krönet så de blir utför ner mot själva Birsta.
-Kristoffer frågade mig på skolan när hönsen kom,skriker Albin för att överösta motorljudet i Forden.
-Jasså,ropade jag tillbaka.Va svarade du då!!!
-Om två veckor!!
Albin blir tyst ett tag förmodligen för att samla krafter för att skrika några meningar till innan vi är uppe på krönet.
-Jaa han beställde ett 6-pack han oxå.
-Ett vadå,undrar jag.
-En gul förpackning av dom jag har på mitt rum som man har 6 st ägg i du vet,säger Albin och visar med sina händer förpackningens storlek.
-Ska han ha ägg av dig?
-Jaa han har oxå beställt,svarar Albin och och tittar upp på mg samtidigt som han slår ut med sina små armar som om "fattaru inte."
-Han OXÅ??????Vadå han oxå hur menar du nu Albin?
-Jaa de är 9 barn på min skola som har beställt ägg av mig när vi får hönsen å Kristoffer är 1 av dom.
-Men va faan ska dom med ägg till,undrade jag.
-Meeeen de är inte dom utan de är deras mammor som ska köpa äggen
-Men du kan väl inte mena att du har gått omkring på skolgården å sålt ägg Albin.
-Nää dom(mammorna) har läst på Facebook och din blogg att vi ska köpa höns,å då vill dom köpa ägg av oss fattaru väl.
-Jaha å då har du sålt ägg till barnen på skolan,frågade jag.
-Japp för 12 kr,svarade Albin och lutade sig tillbaka i sätet.
-12 kronor????
-Jaa dom kostar 11.90 på Lidel såg jag i går när vi var å handlade men jag tar 12 kr blire lättare för mina kompisar å betala.
-Å herre guuuud va faan ska folk tro....barnarbete är ju för faan förbjudet å på skolgården dessutom.
-Japp å jag ska ju dit varje dag så då tar jag med mig äggen.
-Jaha ja...å vad ska herrn göra med pengarna då,frågade jag med handen i pannan.
-Jaa dom får ju hönsen för de är ju dom som har gjort jobbet med äggen.
-Snälla Albin mammorna får jätte järna köpa ägg av dig men dom får komma hen till oss å göra de därför ägg måste förvaras i kylen och inte i en skolrygga i hallen på Böleskola.

Jag kan tänka mig att de har gått till på följande sätt:Mammorna har hört/läst att vi ska skaffa höns och har kanske sagt"Men då ska jag be å få köpa hem ägg av familjen Ankarberg...de blir ju så fint gula sockerkakor." Små grytor har ju också öron så barnen har förmodligen snappat upp de och tänkt vare snäll men mamma å fixa de med Albin på skolan
Jaa nu förstår  jag varför han har sparat alla äggkartonger........men som de verkar har han fixat så att hönsen är självförsörjande ;-).....nu äre bara å hoppas att dom kan lägga ägg!

Friluftsliv!!

Publicerad 2011-05-31 11:09:05 i Allmänt,

Våra barn är ju tillbringat större delen av sin uppväxt i skogar,på havet, fjället och runt lite olika fiske sjöar för de är och har alltid Herr-Gs och mitt stora intresse och de gör ju att dom har varit med om en heldel friluftsliv. De påpekades faktiskt på ett utvecklingssamtal där fröken sa
-Han är ju otroligt kunnig när det gäller naturen.Jag frågade klassen vad som är trädets kläder och 21 st elever svarade bladen medan Albin efter en stunds tystnad sa"-Nää de äre inte utan de är ju barken som skyddar trädet ........även vintertid"

Den här veckan är de just friluftsliv på schemat för unge Herr Ankarberg åk 3 och han har pratat om de ett bra tag.Gårdagen ägnade dom till att göra upp eld och han förklarade hela eftermiddagen vad som var skillnad på en pyramid eld och en...jaa vad den nu hette och varför den ena brasan brann bättre och längre en den andra för att syren måste komma från nått håll...jag fattade ingenting men höll med.Efter en lååång förklaring sa Albin
-Jaa de var iaf min eld som brann längst...så jag vann.
Jaa tänkte jag de tror jag säkert efter den genomgång du haft med mig i 1,5 h.

Nu i morse när jag går in till Albin för att väcka honom var tanken att jag skulle påminna honom om att de är hans favorit vecka på skolan så han skulle HOPPA upp ur sängen.(Han är väldigt trög på mornarna).Jag tittade på lappen från skolan som hängde i köket där det stod
"Bygga skydd-När man är ute i naturen är det bra att ha kunskap om hur man bygger ett skydd där man kan sova,vila eller ha som skydd."
Jag drar upp rullgardinen och säger
-Go morron,nu äre dax att kliva upp och i dag ska ni bygga vindskydd ute i skogen.
Albin drar täcket över huvudet och svaraar inte.
-Hörru de blir ju kul de.Du som har hjälpt pappa å bygga älgpass ute i skogen,jaa å hela hönshuset här hemma kan ju de där du,de kommer ju gå som hejsan vettja.
Då kastar Albin av sig täcket och sätter sig hastigt upp i sängen och räcker ut armarna rakt ut i luften och säger argt
-Jaa men Rickard har ju lånat SKRUVDRAGARN å den hade jag tänkt ta med mig på skolan i dag!!!!

Jaa men de har väl sett ut de när alla andra barn har frukt och oboj med korvmackor med sig i sina små ryggsäckar,jaa alla utom Ankarbergs han har skruvdragare och bitsar......vilket friluftskille va  ;-)

3 missar och en träff!!!!

Publicerad 2011-05-29 20:09:47 i Allmänt,

Jaa de var ju ett tag sedan jag skrev några rader och de beror ju naturligtvis inte på att de har varit typ "stillbild" här hemma.Nää ni vet hos oss är de ju helatiden som när man tycker på FF knappen på video/CD för att spola fram en film så jag har helt enkelt inte hunnit med.Som jag tidigare har skrivit i bloggen händer det ju att vissa situationer här hemma skapar en minnesbild för mig från ett tidigare ögonblick i mitt liv och så vart de nu i veckan igen.

Jag börjar med enligt mina mått mätt den första missen som inträffade för många år sedan i mitt arbete.De var när jag som undervisande lärare hade lyckats få eleverna i en åk 9 att nå målen i de kurser som ingår i själva kursplanen i väldigt god tid och hade 2 veckor kvar av terminen.Jag hittade ett både intressant och pedagogiskt framtaget material om Samerna som jag ville att vi skulle arbeta med,jaa 2 veckor är ju ingen lång tid men dom skulle iaf få en inblick och ev bli intresserad å nyfiken för att senare själva kanske ta reda på mer info om Samer på egen hand.När jag fick frågan av en utav eleverna om vad vi skulle läsa om nurå typ,svarade jag
-Jag hade tänkt att vi skulle läsa lite om Samerna dom få lektionstillfällen som är kvar.
-Åååååå neeeej,stönade en av eleverna.Jag verkligen hatar Geografi och dom där jävla bergskedjorna,vi har ju nyss haft de ju!!!!
Samerna = Bergskedjor= Miss nr 1

Den andra missen som råkade bli var när vi var på väg hem från Vemdalen nu i vintras och Albin helt plötsligt frågar Herr-G
-Pappa hur många mil äre till Vemdalen hem ifrån oss?
-Jaa du de är ca 23 mil,svarar Herr-G medan han kör bilen.
Efter en längre stunds tystnad frågar Albin
-Hur långt äre till Kramfors hem i från oss då?
-Tjaa du de är väl ca 8 mil skulle jag tro,svarar Herr-G från framsätet.
-Då äre mycke längre till Vemdalen va,frågar Albin
-Jaa men huva ja de är mer än dubbelt så långt till fjällen,svarar Herr-G.
Albin blir tyst en längre stund och funderar medan han tittar ut genom bilrutan åsså säger han.
-De är ju bra konstigt att jag förstår allt dom säger i Vemdalen som är långt bort men inte ett enda ord i av vad dom säger i Kramfors som är mycke närmare där vi bor.
-Men Albin hur menar du nu,frågar både Herr-G och jag i kör.
-Jaa men när Rickards tjej Juliane ringer hem till sin mamma i Kramfors då fattar jag inte ett enda ord av vad hon säger.
Då är det som så att Juliane är från Tyskland men de hörs ju inte när hon talar svenska,men när hon ringer hem till sin mamma i Kramfors talar dom tyska med varandra,å de hade Albin snappat upp.
I Kramfors=Är domTysktalande=Miss nr 2

Den situation som fick mig att tänka på dessa två missar var nu i veckan när Jag,Nicklas,Johanna och Jullan sitter ute på brokvisten och dricker kaffe och småsurrar lite.Nicklas har ju en hel del tatueringar på sin kropp,där varje motiv har ett budskap för honom,han kluddar inte dit nått tufft eller modernt utan de ska vara en väl genomtänkt tanke bakom varje,ja några har han skissat själv för att få de på just hans sätt.
När vi sitter där drar plötsligt Nicklas upp armen på tröjan och säger:
-Nu vet jag vad jag ska tatuera här morsan,säger han och pekar på en del av armen.
-Jasså,svarar jag och tar en mun kaffe.
Åsså förklarar han ett motiv och dess budskap,ett väldigt djupt sådant.
-Men vart får du alla dessa tankar och ideér ifrån,undrade både jäntorna och jag och förstod att de var väldigt genomtänkt och framför allt djupt.
-Bibeln,svarade Nicklas.
Johannas och Julianes bruna ögon samt deras munnar vart lika stora som fälgarna på Juleanes bil som stod parkerad ute på gården.
-Bibeln,ropade jäntorna frågande i kör.
-Jaa Bibeln,svarade Nicklas lugnt och tog sig en mun kaffe och kollade om nån hade ringt honom på hans tele.

-Läser du bibeln Nicklas, undrade jag
-Jaa de gör jag,svarade Nicklas.Det står faktiskt mycke intressant i den som man framför allt kan tolka på olika sätt och diskutera om.
-Jaa de är ju sant,svarade jag.Går du i kyrkan också och lyssnar på gudstjänster ibland.
-Nää de gör jag inte för jag hatar de där jävla survinet dom bälger i sig och fyllekexena dom knaprar(nattvardsvin och oblat)
-Jaha,sa jag och gick in för att svara i mobilen som spelade en truddelutt på köksbordet.

Nu hade Johanna och Jullan blivit lite fundersam över detta så jag hör hur Johanna frågar Nicklas
-Jaa men hur skapades jorden då Nicklas?
-Jaa men de var väl Adam å Eva de va,sa Jullan.
-Nää svarade Nicklas, Adam fick ju bara ståfräs när han såg pattarna på Eva mellan grenarna på trädet men kom inte åtna för den där jävla ormen hängde å dingla i från en av grenarna.
-Men lägg av,sa Johanna.Vi människor är väl ursprungligen från apan va?
-Japp,svarade Nicklas och lutade sig tillbaka i korgstolen.Människan är en sönder knullad apa helt enkelt.
-Nää,suckade Jullan.De har nånting med Adam å Eva å göra har jag för mig.
-Äää Adam å Eva var ju bara nymfomaner som låg å pippa i den där jäval trädgården(paradiset) i flera kapitel dom hoppade jag över.
Jordensskapelse=Stod förmodligen i dom kapitel Nicklas hoppade över=Miss nr 3

Jaa de var missarna de,då vare bara träffen kvar.Förra helgen hade vi bestämt att vi skulle upp till Jämtland Jag,Herr-G,Albin och alla tre Jämthundarna dels för att hälsa på Häggström och Bettan,fiska och kolla runt lite på jaktmarkerna med hunnan.Så fort vi ska dit ger sig Herr-G faan på att vi ska köra över skogen(3 mil med BARA skogsväg å skog) för att kanske eventuellt med lite tur få se en skymt av en älg eller björn.
-Men de tar ju sån tid,protesterar jag.Vi kan väl åka över Bispgården där man kan se hus och de är asfalterad väg.
-Nää vi åker över skogen,för ifall vi ser nån älg ska Gunnel få känna doften av skogenskonung,hon kommer att älska de vettu Annika.
-Jaa men då kör jag Herr-G så kan du titta du då.
Min tanke var att vi skulle komma fram nån gång och jag kör snabbare än Herr-G i skogen.Herr-G trodde väl att de skulle bli en väldigt behaglig resa typ safari på Kolmården så han sprätta en öl och lutade sig tillbaka i passagerar sätet.När vi kom in på skogsvägarna låg jag väl på en lite för hög fart för att Herr-G skulle kunna njuta både av ölen och naturen,han höll sig krampaktigt i hantaget på bildörren medan han försökte suga i sig skummet som trängde upp ur ölburken av alla svängar och gupp.Torbjörn har vi ju jagat älg med så han trodde ju att de var september och dax för att bli släppt så han skällde oavbrutet,Albin försökte se på film men hörde inte ett ord av vad som sades från dvdn utan skrek hela tiden
-Men tyyyyst Torbjörn jag hör ju inge!!!!!
Efter en stund säger Herr-G med en viss irritation i rösten
-Jaa ska man se en älgjävel i den här hastigheten då måste man ju för faan ha lika bra radar som en rysk u-båt!!!!!!

Efter en trevlig helg uppe i Jämtland var de dax att vända hemmåt
-Vi kör över skogen å de är JAG som kör,sa Herr-G kort.
-Jaa ok men inte 20 km i timmen för jag vill komma hem nångång,sa jag lite surt.
Efter att ha kört ca 40-50k/h i 3 mil var det bara 500 m kvar till den större vägen och Herr-G muttrade att ALDRIG han fick se nån älg å alla andra han pratat med som åkte den här vägen fick minnsan ALLTID se älg.DÅÅ kliver de ut en kviga från slyn i vägkanten,Herr-G bromsar men de är för sent så kvigan kommer med en jävla fart upp på huven och med arselet in på min sida, framrutan krossas och älgen sprattlar för att komma ner.När kvigan ramlat ner från huven och kutat iväg på skakiga ben ner i skogen tittar jag på Herr-G och säger
-Men nu jävlar haru väl fått sett älg så de räcker ett tag va???

Vi tar oss ut ur bilen även vi på skakiga ben och kollar att alla klarat sig, de är ju små små glassplitter fulla bilen så jag lyfter ur minsta tiken som legat i baksätet och kollar både henne och Albin å de ser bra ut,Herr-G ringer polis och eftersöks hund.De är ju älgblod och hår fulla rutan och huven å den doften gillar ju både Torbjörn och småtikarna sååå cirkusen är igång med inte bara ett skall denna gång utan alla hundar stämmer in undet Torbjörns stämma så hela bilen gungar.
-Lätt och ringa efter skjuts nu va,ropar jag till Herr-G som står en liten bit bort.Med alla dessa djur och packning och döda fiskar skulle jag tro att de är bara grisbilen som tar ett sådant patrask eller?
-Nää suckar, Herr-G medan han drar sig i håret bakom örat som tyder på att han funderar medan han tittar på bilen.Jag tror inte ens den tar med oss,vi provar om vi kan åka i sakta fart ner till pappa min(han bor ca 1 km bort) så får vi fixa till nått därifrån.

Nu är vi hemma och bilen på verkstad så de vart ett lyckligt slut, å som sagt en träff men skogenskonung.
Jag lägger in några bilder men som alltid hamnar dom ju överst på inlägget...ska lära mig hur man får dom dit man vill lite senare....jaa bilderna alltså.

Kvinnan som INTE kan tala med hundar!

Publicerad 2011-05-16 15:24:39 i Allmänt,



Jaa de finns ju "Mannen som kan tala med hundar" både i bokform å som tv program och naturligtvis på riktigt.Mina Jämthundar förstår ju inte engelska så jag ställde mig på en kökstol och läste högt ur vår herred dagbok på svenska,fast med facit i hand tror jag inte dom förstår ett förbannade dugg av de språket heller....Jaa tittar man på bilderna ser de ju ut som en väldigt förstående klass på Mittuniversitetet.Men de kan jag informera er om att de äre INTE!

Gårdagen började med att mansfolket i min familj skulle upp till Herr-Gs pappa som är till åren kommen och lite sjuklig för att hugga ved.Rickard undrade om Tequila (den minsta) kunde få vara hemma här med mig och dom övriga hundarna,jaa tänkte jag de går väl bra för annars får hon ju bara sitta i bilen.Så jag tog emot den lilla valpen och en bytta hundmat och fick informerat att mormor Goldis Klotz måste få vila för att hon hade haft valpen under natten medans Rickard var på nån jakt träff där mat och en bäverhojt ingick.
-Jaa sa Jullan och hela hennes hem såg ut som faan efter att hundvalpen både hade roat sig med att jaga katta och bititsönder div saker.
Stackars mamma tänkte jag.

Valparna satte igång å härjade här inne med brottning,jagis och ett satans skällande.
-Nää nu får ni gå ut tjejer ropade jag å öppna dörren.
Kvar inne stannade Torbjörn och jag och lugnet lade sig för en stund,med jämna mellan rum tittade jag ut för att kolla status på på tjejerna å de såg bra ut,dom jagade varandra och låg periodvis å gnagde på märgbenen som jag hade köpt till Torbjörn å Gunnel dan innan till hockeyn. 

Rätt som de är hör jag ett satans liv utifrån gården och förstår att dom slåss om nått,jag går ut på brokvisten och möts där av två små Jämthundar som har Panséer i sig,på sig och runtomkring sig.Då har dom plockat blommor ut min enda urna som ska påminna oss om att sommaren inte är så långt bort.Just i detta skede ser hela bron och en bit nedanför ut som ett minfält som nyss har exploderat... jaa eller marken på dom bilder man ser när dom landar på månen,för dom har ju naturligtvis grävt en och annan grop oxå.
-Men vad i helvete har ni gjort då,gå in på en gång,river jag i och går ner för trappan.
Då kutar bägge valparna in med varsin planta i käften.
-Nää men NEEEEJ för saaatan!!!!ropar jag och springer efter in och möts även där av ett jordstammpat golv.
Torbjörn har i detta skeda gått in på sin bur och låsas inte vara hemma.

Jag tar av hundarna de lilla som finns kvar av planten och söker reda på sopen som även den inte riktigt är sig lik efter att Gunnel och Torbjörn vid ett obevakat ögonblick har dragit bort 63% av stråna på den,jaa även skaftet är det bara halva kvar av.När jag går där dubbelvikt och sopar blommjord(som jag köpt på ICA) ser jag i ögonvrån genom rutan på ytterdörren att de står någon där(ringklockan är fortfarande ur funktion)
-Hallå,ropar jag och får inget svar.
Jag går med snabba å bestämda steg mot ytterdörren för att öppna, jag är ju fortfarande skapligt irriterad över kaoset valparna ställt till med.När jag öppnar dörren formligen sprutar de Jämthundar ut ur huset..jaa typ alla tre rusar ut på gården.
-Men jävlar skriker jag till och kliver ut på brokvisten med den lite annorlunda sopen i högsta hugg där jag denna gång möts av en för mig helt främmande man i 30 års åldern som bär cykelhjälm.
-Jaa de är ingen fara jag stängde grinden för jag ser ju att de brukar gå vilt till här,säger mannen och tittar på den utspridda planten ute på gårde och på den planta som sitter under hans sko.
-Jaa vi har ju lite hundar,svarar jag å ler lite ursäktande och nickar å snurrar på de som ska föreställe sopen,ungefär som de vore de bästa som hänt mig.

-Joo jag tänkte höra om ni skulle sälja båten som står här på baksidan,undrar mannen.
-Jaa du menar Klitt-Marie,svarar jag lite stressat medan jag försöker se vart djuren tog vägen.
-Njaa båten menar jag,säger mannen igen och knäpper av sig hjälmen.
-Jaa de vet vi inte,svarar jag och kom just på att namnet på båten är ju lite annorlunda
-Får man gå in och kika lite i den,frågar mannen.
-Jaa de kan du väl få göra om du vill,jag ska bara ropa in hundarna.
För att inte hundarna skulle riva HELA kåken medan jag var ute å klättrade i Klitt-Marie satte jag tikarna i varsin bur,Torbjörn har ju med åren blivit både klokare å litte lugnare så han fick vara lös.

Medan jag och den hjälmklädde mannen klättrade omkring på Klitt-Marie hör jag hur Tequila skriker stressat inne från buren, det i sig medför ju att jag blir lite stressad när han ställer lite olika frågor om båten.Jaa jag ska väl ärligt erkänna att jag kan ju inte så väldigt mycke om en del grejer som finns på Klitt-Marie annars heller än mindre i ett stressat läge.
-Finns der värme,undrade mannen när vi stod inne i båten.
-Japp,på knappen där,svarade jag och pekade på dosan.
-Äre disel eller fotogen,fråga han.
-Tjaa litte utav varje kanske,svara jag.
-Jasså,drar den mycke bensin,var nästa fråga.
-Jaa typ de man fyller på.... tror jag.Den går ju 25 knop men jag brukar ligga på runt 10 knop å då räcker de länge......sägs de.Jag harå alltid kommit fram dit jag ska,svara jag på en fråga jag inte egentligen visste nått om.
När vi går runt på utsidan säger mannen.
-Jaha de är hydraliska trimmplan på den.
-Jasså säger du de,svarar jag och tittar lite intreserat på de han pekar.
-Jaa visst äre de,sa han och tittade frågande på mig.Har ni inte varit ute så mycke med den.
-Joo faan, jag å yngsta pojken har varit ute mycke i sommras vi.
Han tittade lite frågande på mig som om jag stod och blåljög,så sa jag
-Men du får tel nr till Herr-G för han vet å kan de mesta han om Klitt-Marie......elle ja båten menar jag.
Mannen fick Herr-Gs nr, grenslade cykeln och försvann mellan husen.

När jag kliver innanför dörren möts jag av en doft som jag förstår kommer från arselet på nån av hundarna....typ SKIT lukt.Ja men då förstår ni har Tequila skitit i buren och likt en götselspridare spritt ut de hela sig själv och grannen Gunnel.Så då vart de badkaret och en såpa tvätt för tjejerna vilket i sig medförde ett jävligt blött å halt golv och en doft av blöt hunn som än i dag gör sig påmind.

De som sedan hände är de som gör att mitt eget arsel i dag  både ser ut och känns som ett stort jävla babian arsel.De är nämligen som så att hundarna har sin vattenskål inne på badrummet därför dom slafsat och försöker bära omkring på den,å då passar de bäst med ut spillt vatten på badrumsgolvet...jaa om man nu får välja.En av Jämthundarnas favorit sysselsättning är att ta toa papperet med sig till hundsängen och tok gnaga sönder rullen..så på 3 sekunder äre bara små små tussar lixom.När själva tvagningen av tjejerna var klar glömde jag naturligtvis att stänga dörren medan jag bar ner handukarna jag torkat hundarna med i tvättstugan.När jag kommer upp har alla tre hundar toapapper upp till sporrarna och fulla pälsen,ååå de var sista rullen!!!!!!!
-Men man kan ju för faan bli tokig för mindre......nu blire en annons på ALLA er tre....äre förstått....

De finns 3 saker jag ALLTID glömmer att köpa hem 1.Bitsocker 2.Glödlampor åsså 3.TOAPPAPER!! Därför har jag lagt till som vana att så fort vi äter på Mc donalds tjuvar jag med mig några extra servetter i handväskan.Nu har jag alltså andvänt stöldgotset som toapapper i snart ett helt dygn, å de är ju inte å rekomendera vill jag påstå  pg av att servetterna man stjäl är så satans sträv,hård och har överhuvudtage ingen uppsugningsförmåga alls så iställeför att dra en gång gnuggar man 25 ggr i hopp om att skrevet ska bli tort.Men serru de blire aldrig utan de blir skavsår och sväller upp till de dubbla,fast de i sig gör ju att när man går omkring på affaren med skavsår i skreve blir man ständigt påminnd om att papperet är slut där hemma.Så nu har jag 4 nya rullar i garderoben.

De är just de här som jag har försökt och pratat med hundarna om nu i ca 3 veckor men för döva öron,jaa trots att öronen är den största kroppsdelen på samtliga individer.Nu ska jag dammsuga upp en massa stearin efter som att Gunnel har varit på tvrums bordet i natt å stulit ljusen och pyssla med den sortens aktivitet.Min bok och mitt tvprogram ska alltså heta "Kvinnan som INTE kan tala med hundar" å jag finns ju oxå på riktigt ;-)

Projekt!

Publicerad 2011-05-14 11:50:40 i Allmänt,

Jaa nog har jag projekt pågång alltid,just nu äre ett hönshus som håller på att byggas här hemma på gården och beräknas bli klart till veckan.Att jag skaffar höns i detta lilla pittoreska villaområde som nu fam Ankarberg hamnade i tillslut för 2,5 år sedan har ju väckt typiskt svenska reaktioner hos vissa grannar och förbi passerande.Med tanke på att så många motionerande människor börjat gå förbi utanför vår gård istället för på gångvägen som ligger parallellt en bit bort med några hus emellan,ja iaf på sommaren för när snön har kommit vintertid och lagt sig över våra ägor och framför allt på våra grejer vi aldrig hann ta in ser ju våran gård ut som alla andras.Jag ska lägga in några bilder men som vanligt kan ju dom hamna litte här å litte där pg av min tekniska obegåvning,men de får ni ha överseende me!

Dom tidigare ägarna av vår adress var ett äldre par som vad jag kan förstå endast satt på brokvisten och tog sig ett glas å mådde gott,jaa de är ju fortfarande sig likt för de gör ju jag med mellan mina projekt.De enda färdmedel paret hade var en rullator och en spark,spark har jag oxå just nu och rullator lär jag ju få lite senare förmodar jag så de blir ju lite likt.Men i övrigt kan man väl säga är ingenting sig likt på denna adress.

Huset är på 71 kvadrat uppe å när vi bar in våra flyttkartonger fanns här 2 sovrum ett vardagsrum å ett kök som inte var större än ett pisshål i snön,källaren var oinredd så där var de bara betång och cement.Många hade nog varit här på visning eller tittat på nätet hur de var planerat och hur de såg ut invändigt,jaa huset är ju byggt -56 så de var ju lixom sedan dess.

Årsskiftet -08 å -09 när fam Ankarberg fick ett kvitto på kåken Herr-G i ilska köpte (ja vi hade ju 2 inbrott på kort tid i vårat garage nere på Vivstavarv) sjönk elförbrukningen säkert med 39 % här uppe i kåkarna på Solbacka.Alla hus runtomkring vår adress hade släckt lamporna inne och dom flesta tvapparater vart aldrig påslagen om kvällarna i nån månads tid,nää ni vet man ser ju bättre ut genom fönstret när man han lamporna släckt inne å de utbud som SVT hade att erbjuda var ingenting mot för vad som utspelade sig hos oss på Linjevägen 2......joorå så att.... tänk att man har konkurerat ut melodifestivalen och mitt nytt ;-)

Så där stod alltså grannarna i kolsvarta mörkret med näsan tryckt mot fönstren så en å annan snorkråka kladdades fast på de  tidigare så glänsande fönsterutan.Deras munnar hängde för de mesta på vidgavel av förvånad så en viss muntorrhet uppstod och i luggen hängde ett och annat perlagonblad från blommorna på fönsterbrädan som i vissa lägen stod lite i vägen.Ja men ni förstår väl själv när vi kommer 6 pers och tre hundar och ska bo i detta lilla söta rosa hus som har varit stillsamt sedan 1956 att dom hade de dom tittade på!

Efter 24 år har vi ju lyckats samlat på oss en hel del saker Herr-G å jag som tex
skotrar,skoterkälke,husvagn,båt,släpvagn,moped och bilar,jaa åsså har ju stor pojkarna var sin bil och bodde hemma då,jaa gården är ju full av grejer periodvis.Å inte blire bättre dom dagar Herr-G har med sig grävmaskinen eller traktor som står här ute.Nu har väl omgivningen vant sig vid detta.......jaa alltså från 2 äldre med rulator å spark...till cirkus Ankarberg...å då drar vi igång å bygger vi ett hönshus.Hönsen ska bo i en utav friggebodarna Herr-G tog med sig hem från jobbet i fjol,jaa ett tag hade nämligen Herr-G varje fredag med sig en friggebod fram på traktorgafflarna när han gjorde helg,varför vet jag inte, men dom kunde va bra å ha sa han.....å de var dom ju.

Vi slog upp ett staket runt hela gården för att hundarna ska kunna gå in och ut som dom vill å de är på utsidan de som folk ofta stannar och tittar på valparna.De knepiga är att dom pratar med hundarna fast deras blick oftast flackar runt på övriga tomten
-Bygger ni hundgård frågade en kvinna för nån dag sedan som stannat vid staketet och hängt in armarna för att låtsas prata med Jämtarna och nickade bort mot de blivande hönshuset.
-Nää,vi har ju staket till hundarna så de där ska bli ett hönshus,svarade jag å tände en cigg.
-Jaha,får man verkligen ha de här,undrade kvinnan
-Jaa jag har kollat med kommunen så jag får ha 5-7 st men ingen tupp....så jag hade tänkt min 4 eller 5 bruna.Dom bruna är mer sälskaplig och lättlärd och genom att även dom ska få gå på hela gården valde jag såna.
-Men varför ska du ha höns,undrade kvinnan å var väl inte helt säker på att de va sant.
-Ja varför har du blommlavar på din gård.
-Jo men de är ju en helt annan sak förstår du väl...jag tycker om blommor.
Jaha tänkte jag skare pratas och skvallras om mig och min gård då jävlar gör vi de ordentligt så jag sa
-Jaa och jag tycker om alla sorters djur så därför skaffar jag höns,jaa jag vill ju ha häst och kor oxå men ladugården får vi vänta med till nästa år genom att jag måste juta å gräva götselstack(skämta ju bara).Men de blir ju enkelt genom att Herr-G har traktorer,jaa du vet dom som brukar stå där vid båten å släpvagn,sa jag och pekade på baksidan huset.
Kinnan visste nog inte vad hon skulle tro så hon sa bara.
-Jaha jaa,men ni har ju väldans fina hundar iaf.....nää nu ska jag fortsätta så jag kommer hem nångång åsså försvann hon med snabba steg likt Krösa Maja i Emil längs efter staketet...tro vad hon sa till sina bekanta ang oss..hahaha,de kanske var dom som kom likt ett lämmeltåg dagen efter ut med staketet.

Jag ska lägga in några bilder där jag bland annat satte upp en skylt så förbipasserande å grannar skulle förstå......nää nu ska jag ut och fortsätta på ett och annat projekt här hemma......jaa man vill ju inte göra dom förbi passerande besvikna.Men lova mig en sak ni som läset detta...kom gärna på insidan staketet om ni har vägarna förbi.....så kanske vi kan fixa fler å mer projekt ;-).......de gillar jag.

Hade Hörrni!!!!NU ska Gunnel och jag på bilträff uppe på industriområde,hon ska miljöträna och jag ta mig en bira och klura ut nått nytt!!!

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela