ankarbergs

Barnbarn

Publicerad 2016-02-07 19:54:06 i Allmänt,

Barnbarn
Den 13/1 -16 var de äntligen dax även för oss att få smaka på livets efterätt.......Vi blev mormor och morfar till lilla Belle.Jaa jag har ju aldrig varit nån "flick mamma"...ni vet med ruchpyrsch å rosa å spets å blingbling å lull lull,nää jag har nog varit mer "pojkmamma". Ja jag har ju försökt med div håruppsättningar på Johanna då de varit dax för skolfoto å så men fröknarna har för de mesta räddat/rättat till de strax innan fotografen tryckte på knappen. Jaa å ni vet ju då de var dax för löshår å man skulle värma ett klister med plattången och samtidigt hålla emot med en bordskniv på den hårslinga de skulle fästas,de resulterade i att jag råka limma fast en halv bestickslåda i nacken på jäntstackarn som vi dessutom fick klippa bort.....Herr-G fick ta över heltenkelt innan Johanna såg ut som skalle Per i Ronja rövardotter. Vi har ju tre pojkar ochså Herr-G å jag å då jakten varit ett av vårat stora å gemensamma å umgåts väldigt mycke var min önskan att jag skulle få mig ett flickebarn till efterätt....å de fick jag......Jag är helt enkelt en "JÄNTMORMOR"

 
 

När flickebarnet äntligen var här började min hjärna och fundera på vad en mormor behövde ha för hjälpmedel/barnsaker hemma då den lilla prinsessan skulle komma och hälsa på nått i framtiden,de första som dök upp var en barnvagn. Å som ni förmodligen har förstått så finns inte lixom "lagom" i min värld....näää "snabba grabbar tidig kväll" är mer mitt motto, jag kikade in på blocket och hittade en perfekt mormor å morfar vagn lyfte luren och ringde. Här uppstod de första missförståndet från den dag jag titulerade mig MORMOR,jaa de har gått 3 veckor så de har ju naturligtvis blivit tokigt ett par ggr till,i min rosa moln värld vet naturligtvis ALLA om att jag har fått barnbart.......men så äre ju inte.
Signalerna gick fram å rätt vare va så svara en kvinna med sitt namn.
-Hallåj hallåj ,ropade jag glatt.Jag tänkte höra om vagnen finns kvar?
Joo de gjorde den.
-Ja men då tar jag och köper den av dig,kan jag komma i em.
-Jaa,svarade kvinnan,men vill du inte titta på den först.
-Näää de har jag ju redan gjort på blocket å den ser ut att passa mig å till de jag ska använda den till.
Kvinnan förklarade att de var luftpumpade däck som var bra då de hade snöat (de snöade just den här dan) mm mm
-Jaa och jag går ju mycke i skogen ja å sååå,säger jag å är redan i tanken påväg ut för att göra affärer.
-Jaa,när ska ni ha barn?undrar kvinnan.
-Näää men inte ska jag ha nå barn,svarar jag lite tankspridd medan jag söker bilnyckeln......jag är ju för f*N 48 år gammal så systemet har helt å hållen torka ihop påme vettu.
-Jaaaahhhaaa......jaaasssåå,ja men barnvagnen är ju din iallafall om du vill,säger kvinnan lite fundersamt.
-Braa!!! Jag är där om en halvtimme,säger jag å kasta mig i bilen....... då kom jag på vad de är jag har sagt,meeeen jag förklarade för kvinnan när jag kom fram.

Jooråsatt nu hade jag ju en barnvagn så då var de bara påslakan som fattas, men de köper jad nästa gång jag ska till Birsta köpcentrun tänkte jag. Efter några dagar var de dax att köpa madrasskydd till Albins säng......å den är 160 bred å 2m lång,så efter att jag köpt ben å lagt på två madrasser till var de dax för en sväng på Jysk. Jag tog hjälp av personalen och rådfrågade om en de ena en de andra och sa ett flertal gånger att MIN säng var 160 cm bred. Tillslut bestämde jag mig för en grå kulör och 2 st madrassöverdrag. Påväg till kassan hittade jag ett påslakan passande vagnen så jag röck åt mig de också i förbifarten.När expiditen började slå in i kassan frågade jag för 11fte gången om verkligen måtten var rätt,å han svarade för 12fte gången att så var fallet. När han tar upp påslakanet så tittar han lite frågande på mig och säger
-Är du säker på att du ska ha de här,åsså håller han upp de lilla paketet.(han tror ju att de är JAG som ska ha de som har tjatat hål i hövve på han om 160 cm i ca 20 min)
-Jaa,svara jag...Jag tyckte de var sånt fint mönster på de.....litte tjejigt lixom
-Mmmmm meeeeeen få seeeeee här,säger han och låssas läsa på förpackningens baksida.Jaaa de här är ju 70cmX100cm de.
-Jahajaa,svarar jag lite osäkert.
-Ja så då ska du inte ha de här då? undrar han å lägger de åt sidan.
-Joooo de ska jag,säger jag å lägger tillbaka de i min hög.
-Ja men de här är ju till en spjälsäng,konstaterar han och har tagit upp paketet igen.
-Jaha...troru de blir för långt,undrar jag?(jag tänker att vagnen är så kort)
Nu tror expediten att jag är tokig på riktigt då han lite osäkert svarar
-Nää tvärt om
-Jaa men jag får väl klippa bort en bit å trockla ihop de i värsta fall,säger jag å tar fram betalkortet för att göra mig skuldfri.
-Spar kvitto,suckar killen å slår ut kassan
De här fattade ju inte jag förrn jag satt i bilen och tänkte igenom vad som sades :)
Här är resultatet :)

 

Nå väl....nu har jag ju fått ihop en vagn......men då är ju jag som sååå att jag vill va säker på att jag gjort ett bra köp så så fort jag ser en barnvagn så måste jag kolla funktioner och pris. Då och då går jag in på Rödakorset för att komma över några billiga hundtäcken....de gjorde jag nu i veckan. När jag kommer in sitter de i vanlig ordning ca 3-5 damer runt ett bord och fikar kaffe och semla,jag hälsar och stegar in i butiken då jag får syn på två barnvagnar som står borta på barnavdelningen. "Jäääädrar du vilka nya och fina vagnar dom hade till salu här" tänkte jag och kutar fram,sufletterna var nerdragen så man såg inte in i nån av vagnarna.Jag tar ett stadigt tag om handtaget på den ena å lixom rycker/lyfter/trycker så den studdsar nå djävulskt för att kolla dämparna,efter de lixom tippar jag upp vagnen för att se om de är lika bra däck som på min,när de är klart ställer jag ner vagnen och trycker ner sufletten för att se om den är lika fresch invändigt som utvändigt. När sufletten är halvägs nere tittar jag rakt in i ett litet barns stora fundersamma nyvakna ögon,efter de tittar jag upp och möts av två föräldrars chockerande ansiktsutryck,jag sneglar bort mot bordet där dom fikande damerna sitter med med kaffekopparna halvägs upplyft mot sina kaffetörstiga munnar....å de är knäpp tysssst i hela butiken...Shhiiit...tänker jag...hur f*n ska jag ta mig ur de här!?!?!
-Mmmmm,fin!!! va de enda jag fick fram och nickade mot vagnen.....sedan tog jag de långa benet före å kuta ut ur butiken....så nu äre färdig handlad där kan jag tala om!

Nu väntar jag bara på att lilla Belle ska komma å provligga våran lilla kärra och hoppas hon blir nöjd......för nu äre färdig spekulerat i allt va vagn å sängkläder heter serrru!!!

Får jag presentera vårt hjärte gull.......Belle Goldis Ankarberg

 


.....å här är hela lilla familjen Daniel,Johanna och Belle!

 

 

 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela