ankarbergs

Från 0 koll till full koll...eller kanske inte ;)

Publicerad 2012-02-29 20:30:00 i Allmänt,

Joo Herr-G har kollen han...jaa tror han iaf,men som ni säkert har förstått så kan de lätt strular till sig ibland här hemma å då händer de mest otippade situationerna

De ville sig inte bättre än att en kär gammal vän gick ur tiden...jaa bara sådär över en natt lixom.Vår vän har bettytt oerhört mycke för mig å min familj å har värmt både kropp och själ i över 3 år Saknaden vart enormt stor den dag då vi fick beskedet ...jaa de vart otäckt tyst i hela huset kan jag lova...jaa tills Herr-G hade fyllt sina lungor å på ut andningen kunde åstadkomma ca 23 svordomar samt tre könsord på ett å samma andetag i sin frustration när de uppdagades att de inte fanns nått att göra...jag pratar om luftvärmepumpen. 

Jo de ville sig inte bättre än att när vi kom hem från stugan på söndagen vid 20.30 var de 9 grader inne i huset här hemma å -15 på utsidan.
-Hellvette,sa Herr-G och drog fingrarna genom håret.Luft värmepumpen har slutat funka Annika.
-Jaha ojdå...jaa men vi tänder väl lite ljus då så blire säkert bra,kåken är ju så liten å väl isolerad så de fixar sig nog, sa jag å tog fran en ask solstickan å började tända massor med ljus i olika former och storlekar.
-Jaa men inte faan skaru tro att de räcker inte,sa Herr-G och plumsade i djupsnön ut till ett av förråden.
Jag satte mig i soffan med en risifrutti och tyckte för en stund att de vart ju riktigt mysigt ju med alla dessa ljus...jaa å vart de väldigt kallt hade vi ju el värme filten som jag fick av Anja i julklapp vi kunde värma oss under.

Efter ca 1/2 timme rycks ytterdörren upp och ett stönande,kvidande,vrålade läte (lite som när vi kvinnor föder barn ni vet) hörs från brokvisten. Men ett brak raglar Herr-G in i hallen över all packning vi nyss burit in med en orange stor ...jaa typ byggfläkt i sin famn.
-Va faan skaru gö nurå,undrar jag med halva risifruttin kvar sittandes i soffan.
-Jaa va troru, stönar Herr-G...inte troru väl att nå party light ljus kan hålla värmen här i huset natt elle!!!
Herr-G riggar fläckten uppe på kylboxen som står efter väggen å säger med kontakten i sin hand.
-Den här serru Ankarberg kommer att göra så värmen blåser runt här inne.

När Herr-G ansluter kontakten han har i sin hand till eluttaget visade de sig att de var ju ine bara värmen som blåste runt här inne...nää på en hundradels sekund lyckades fläckten blåsa ut alla dom ljus jag nyss tänt å de hundhår som hade dolt sig under soffan eller mattan låg nu i min risifrutti.
-Men för helvete stäng av,ropade jag för att överösta fläckt faan samtidigt som jag spottade ut mitt eget hår ur munnen å förde bort resten av kalufsen som blåste runt i ansiktet.Herr-G ryckte ur kontakten och lugnet lade sig.

Efter att ha sänkt farten på byggfläkten så den bara lät och blåste såpass som när man startar med ett flygplan bestämde vi att Herr-G skulle sova på soffan för att hålla koll på både fläkten å tempen.
-Ja men du kan ju ta elfilten,sa jag å bredde på honom den samtidigt som jag ställde in den på ett ungefär vad jag trodde var bra.
när jag kröp under täcket inne i sovrummet kunde jag höra hur Herr-G muttrade om "filtjävetn" å "fläktsatan" ute i allrumet.

Natten förbipasserade utan några större problem...jaa för Albin och mig alltså.När jag kliver ut ur sovrummet på morgonen möts jag av en något indianröd Herr-G med ett djupt mönster av rutor och fyrkanter i ansikte och en frisyr som ser ut att vara fixad med 220 volt.
-Go morron älskling,säger jag och är minst lika röd i ansiktet som Herr-G fast pg av att jag kämpar för att hålla tillbaka skrattet av den syn som möter mig.
-Jaa....gomorron påre själv du,muttrar Herr-G sittandes i soffan och tar en mun kaffe. 
-Hur haru haft ne i natt då???,undrar jag och försöker se så allvarlig ut som möjligt.
-Jaa hur faan troru...filt jäveln vart hetare än vare är i helvete så jag har förmodligen tredje gradens brännskada på över halva kroppen.
-Ja men vad haru gjort i ansiktet då,undrade jag å la handen över min mun för att se så brydd ut som möjligt.
-Inge,svarade Herr-G å kände med handen över kinden.
Ja men då förstår ni har han ju legat på dom virkade kuddarna som vi har i soffan så mönstret på dom har gjort hela hans ansikte till ett vackert rutmönster.

..jaha nu börjar ju fuskbyggarna på tvn så jag hinner inte skriva nå mer i kväll...de får bli en följetong helt enkelt.

Höres hörrni ;)

Lärarinna...Lärarunnit...Rinnerän :)

Publicerad 2012-02-28 18:48:51 i Allmänt,



Jaa här är jag på mitt jobb!Rubriken är ju som ni förstår ett direkt utdrag ut en svenskalektion som jag hade innan jag körde igång med geografin som just denna bild visar :)....hahaha...nääärå!

Jag måste bara säga att jag har världens bästa jobb för tillfället...så mycke skratt blandat med galenskap som i sig resulterar i stor kunskap tror jag inte många vare sig pedagoger eller elever får vara med om...men de får jag och mina goa elever.Pg av tystnadsplikten kan jag skriva ner så ingående men de ska ni veta att en dag som just denna hoppas jag de blir många fler av :)

Hundliv är ett väldans trevligt liv!

Publicerad 2012-02-24 20:31:35 i Allmänt,

Jaa kära läsare som en del av er säkert hört ryktas om så har de kommit en ny familjemedlem hit hem till oss vid namn Ester.Ester är en labb tik på 12 veckor från Härnösand som jag har väntat på i ca 3 år och nu har hon äntligen kommit.Mitt hjärta är extra stort och slår extra fort just för rasen labrador,riktigt varför vet jag inte men de här är min fjärde labb och jag ska kortfattat berätta lite om dom andra tre som lunkat vid min sida.

Den allra första labben vi hade var de mina föräldrar som införskaffa,han hette Barabas och var en förväxt labrador hane på 44 kg,jaa... man kan väl säga att de var nått mitt emellan dinosaurier och hund.Han var STOR,han var SNÄLL och han var fruktansvärt TJURIG,med de menar jag att ville inte barabas gå åt de håll jag/vi ville så la han sig helt sonika platt ner på marken...å då vare ju bara å vända. De var väldigt enerverande när jag som 8 åring skulle tävla lydnad med honom och tävlingsledaren sa "Till höger om marsch" åsså ville inte Barabas de just då...nähä då vare bara å ta nästa moment.Jag vill minnas att Barabas hade grova höftleds fel så pg av de vart han inte så gammal.

Labb nr två var en hane de med som jag tog från hundskolan -85,han var döpt till Loke men som vi alla vet delar man in labbarnas hjärna i 2 delar,ena halvan är fylld av matlust å andra halvan sexlust...så vi döpte om han till Rasken(stam).Att de vart en labb den gången tror jag beror på att jag jobbade ju i ladugårdar som avbytare på den tiden och på många bilder kan man se ju ryttare med labbar runt hästens ben,även på bondgårdar finns de bilder där labbar ligger harmoniskt ute på gårdarna omringade av kreatur...men de va på bild de! Efter att Rasken varit hos mig nån månad tänkte jag att nu äre dax för honom och hänka med ut i ladugardarna så de blir som på bilderna lixom :) De vart de inte!Nää för när jag satte ner labben på ladugårdsgolvet började den ena sidan hjärnan å gå på högvarv...jaa matlusten alltså.Han for men samma hastighet som en lerduva ur en lerduvekastare ner i mockarännan där hans käftar likt packman öste i sig koskit.Nu villere sig inte bättre än att kona hade ju aldrig förr sett en hund så dom bockade å kastade i rena paniken vilket i sig resulterade i att 3 st kvigor slet sig lös från sin plats och sprang ut i foder rumet.
Efter mycket om och men, springande i skitränna hade jag fått tag på valpen som mätt och belåten full i dynga fick tillbringa resten av min arbetstid i bilen.De tog mig en timme å bara bjäsa (sätta fast) kreaturen där dom var innan Rasken gjordr entré och jag har väl aldrig blivit så illa sparkad som den dan pg av stressade och rädda kor.

Men Rasken vart en otroligt trevlig arbets kompis på apell/ lydnadsplan, en tävling hade vi 198 p av 200 möjliga han kämpade även åt sig en silver medalj i nordiska mästerskapen inom drag hundsporten där han även samlade ihop 3 cert till champion.Han var med på allt och framförallt gav han allt när de gällde en förbaskat ärlig hund.Vid 10 års ålder fick han svår epilepsi så han fick jaga vidare i de sälla jaktmarkerna på egen hand.

Min tredja labb var en liten tik även hon från hundskolan som var döpt till Simpa.Ojojoj de är mitt livs stora kärlek de...jaa alla hundar vi haft har jag ju fäst mig vid men Simpa hon var speciell på alla sätt å vis.Jag minns en morgon i oktober när vi skulle ut på en söktävling och när jag tar Simpa ur bilen har hon på nå vis skurit bort en stor bit av den stora trampdynan.
-Hur faan gör jag nu,frågade jag domaren.
-Tja prova ett skick å se vad hon säger.
Jag tog på rullen å sökskynke riktade upp henne efter rutkanten å sa
-Sök om du vill!
Simpa sökte ut i klockrena skick och tog fram alla figuranter inom utsatt tid å vi fick 8p av ena domaren å 9 av den andra (10 är de högsta)
Lydnaden fixade hon oxå,vi hade några poängs avdrag pg av sent sättande men de var för då tog trampdynan i gräset så de gjorde ont.Jaa de är en grej..å de finns 1000 till som hon har impat med...mattes lilla prinsessa.Simpa vart 13 år och pg av ålderskrämpor fick även hon fortsätta jagandet i de sälla jaktmarkerna.

Jaa åsså den fjärde å nuvarande labben som även den vart en tik och döpt till Ester.Hon har ju precis bitit av start snöret på sin karriär som jag hoppas blir både stor å lång.Jag har ju sedan Simpa försvann sökt och tänkt köpt mig en ny liten labb...men jag har lixom inte hunnit,för vipps kom den ene jämten efter den andra å en stövare på de.När jag var uppe i fjällen efter nyår ringde min pappa å sa
-Va faan skulle du inte ha en labbtik du.
-Jo jag har skickat förfrågan till en kennel söder ut...så till våren me lite tur,sa jag.
-Ja men Lena känner en kvinna uppe i Härnösand som har en tik kvar och hade tänkt behålla den själv...men kom de nån som gillade å jaga å tävla så kunde hon tänka sig att sälja henne.
-Jaa men då slår jag väl till sa jag.
-Ja gör de sa pappa de är nog hundar med de motorer vi vill ha...hon är lev klar på onsdag.(veckan efter)
Snabba grabbar tidig kväll ;)

Jaa så nu har jag äntligen min labb igen och förhoppningsvis en god arbets kamrat inom både jakt å bruks,Å framförallt ett vackert kutter smycke bak på akteruff till Klitt-Marie i sommar...Labbar gillar vatten å de gör jag med.

Höres hörrni ;)

Fjärde "ungen" gillt!

Publicerad 2012-02-13 23:11:44 i Allmänt,

Jaa i dag har Albin följt med mig på jobbet, jaa som speclärare på skolan.Albin kom in springande i köket i onsdags morse helt överlycklig över att ha fått en "finne" på foten som vid närmare undersökning visade sig vara vattkoppa.Han vart ju sjukskriven (säger han själv) en hel vecka för de hade Hampus i hans klass varit för samma åkomma å som dessutom hade hafr 1005 st koppor.Oturligt nog(i Albins ögon) fick Albin bara 56 st så i morron ska han på skolan.

När jag kom hem ifrån nattjobbet i morse och skulle byta om frågade jag Albin om han ville följa med mig istället för att sitta hemma själv...å de ville han.Grejen är den att trots att jag undervisat flera hundra barn och ungdomar i närmare 15 år så går de INTE att undervisa mina egna.Nää så fort dom ber mig om hjälp å vi sätter oss ner med läxorna och jag förklarar så säger dom "-Jaa men så säger inte min fröken"..eller .."-Jaa men vi har inte den där boken på våran skola" 

Hur jag en förklarar att 1:a världskriget,mellankrigstiden å 2:a världskriget ändras ju för böveln inte beroende på vilken bok man har.....nää de är samma händelseförlopp lixom....."-Näää svarar dom i våra böcker på våran skola äre andra bilder",jaa å de är helt andra tal å gångertabeller i matteböckerna på deras skola.Detta har resulterat i att dom får åka till mormor Goldis med skolarbetet...ja för dom är jag ju mamma inte lärare.

Så när lbin följde med i morse så hade jag ju inte en tanke på å undervisa honom.Men efter ett tag vart de ju tråkigt för unge herr Ankarberg så jag plockade fram några häften till  åk6 Albin går ju i åk 4 där man skulle lära sig decimaltal åsså ett hjälpmedel i form av några klossar som jag använt för att instruera till andra elever.Jag visade Albin om 10 delar å hundradelar mm mm,Albin satt och räknade å pysslade med dessa klossar å de kopierade matte häftet, när lektionen var slut tittade jag på de uppgifter han gjort.Han hade löst uppgifterna alldeles rätt å riktigt.

-Nää men kan du de här,frågade jag Albin å pekade på häftet.
-Njaa lite kanske de där med 0,03 är svårt...jaa dom röda klossarna.
-Ja men har ni räknat de här på din skola,undrade jag.
-Nää men DU sa ju hur man räknade med klossarn...elle
-Jaa men fattade du vad jag säger durå...har ni såna här på din skola,undrade jag å pekade på staplarna i plast..eller klossar.
-Nää de vet jag inte,sa Albin och började ta på sig jackan.
-Ja nu vart jag både glad å brydd...å va duktig du var,sa jag till Albin när vi lämnade klassrummet

Vad som slog mig senare var att tänk när Albins klass ska börja med decimaltal å klossarna är i andra kulörer...jaa då kanske Albin protesterar säger..."-Nää så äre INTE för på min mammas skola är en hel grön,en tiondel gul och en hundradel röd."
Ja men jag vart iaf glad att fjärde barnet gick att undervisa...fast man ska ju inte ropa HEJ..förrän man hoppat över bäcken...än äre många år kvar med skolarbeten som ska göras här hemma vid köksbordet ;)

Nu ska jag hoppa i säng för i morron väntar en heldags utbildning i Härnösand...Gunatt!!!

Oj då!

Publicerad 2012-02-08 20:42:18 i Allmänt,

Nu vare visst en hel månad sedan jag skrev här i min blogg,ni förstår jag är ju periodare...jaa när de gäller jobb alltså å just nu äre mycke av den varan.Men den som väntar på nå gott....

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela