ankarbergs

Torbjörn har stripptrosor......

Publicerad 2010-02-28 13:54:01 i Allmänt,

......mellan tänderna,jo,det är sant dom kommer med posten och är inte större  än att dom kan sitta mellan tänderna på jämthunn.En telefonförsäljare har förmodligen ringt upp mig när jag inte varit vid mina sinnens fulla bruk och lurat på mig dessa stripptrosor.Å jag blir lika förbannad varje gång jag tar in posten å den lilla rosa förpackningen med dessa jävla trosor har kommit tillsammans med ett inbetalningskort på 198 spänn.

Stripptrosorna går oftast i kulörerna laxrosa,pissgula,bordellröda eller gurk grön de är dom mest erotikdödande underkläder man kan tänka sig,det går inte ens att använda dom som löptiksskydd.Materialet är typ tunt tunt gardintyg som det är broderat någon form av blommor eller ogräs med hål runt varje växt.Det står stolek large  men dom är så satans små så skulle jag försöka dra på mig  ett par av dom här stripptrosorna skulle hela arselet se ut som en kasslerbit från Nylens slakteri som brukar ligga i charken på ICA.

Varje paket som kommer med brevbäraren innehåller tre par stripptrosor å jag har lyckats få tre sådana paket hemskickade.Jag har alltså köpt nio par trosor som tillsammans väger 269 gr och har kostat mig 600 spänn å som dessutom inte ens går att använda till å putsa glasögonen med.Jag har ringt och försökt sagt upp  mitt medlemskap,men ej lyckats nu har jag mailat och kräft att dom svarar att jag inte är kvar på listorna.

Ett stort antal telefonförsäljare som ringt hit hem den senaste tiden och har försökt få mig att köpa allt från el-tanborstar till hål fotsinlägg har fått samma svar allihop"- Jag köper inte ett förbannade dugg via telefon sedan ett företag har bombat mig me stripptrosom med ett kilopris 10 ggr högre en Saffran....klick" Jaa,nu vet alla tele försäljare i vårt avlånga land att Ankarberg hon har minsann stripptrosor hon,fast dom vet inte att dom sitter mellan tänderna på stor Torbjörn.

Torbjörn som är en förväxt jämthund på snart ett år fördriver sin tid här hemma med att pyssla med litte olika saker i väntan på September och att älgjakten ska starta.Han strimmlar upp vantar och hundbäddar han dukar av bord fast vi inte ätitklart han pissar i gympapåsar och nu hade han börjat plockar ut en påse med kläder som skulle på Rödakorset.Därför satt ett par spritt nya stripptrosor mellan hans tänder och det fattas fortfarande ett par som jag förmodligen får plocka upp i en hundskitpåse när Torbjörn varit på toa. 




Fusk å snusk

Publicerad 2010-02-27 14:15:48 i Allmänt,

För någon vecka sedan tog vår vårdlärare upp vilka konsekvenser det kunde bli om man fuskade,förmodligen hade dom rättat något prov eller nån inlämningsuppgift och upptäckt nått som inte stämde. Vi gick igenom vad som va fusk och inte och var efter lektionen helt överens om vad som gällde.

Det är många utav mina klasskompisar som är av utländsk härkomst och har av förstårliga skäl problem med både tal och skrift på vårt så svåra svenska språk.För det mesta hjälps vi åt med skolarbetet men en del av oss drar aldrig sitt strå till stacken som man brukar säga.

Just en sådan person fick jag brevid mig nu sist vi hade skriftligt prov på rörelseorganen och hormonerna som finns i vår kropp.Jag märkte efter en stund att denne sneglade på mitt papper och hade skrivit exakt lika och utan stavfel,aha tänkte jag nu kör vi.

Sååå på en fråga som löd följande "Vad heter lårbenet på latin" där svarade jag med skapligt stora bokstäver VAGINA.När jag var klar men hela provet suddade jag ut vagina och skrev det rätta svaret då denne inte såg på.Med ett littet leende på läpparna smög jag ut ur klassrumet.Vad jag inte tänkt på var att på lunchen sitter vi ju tillsammans å käkar,runt bordet sitter alltså tio personer med tio olika språk och förstår inte alltid som tur är vad den andra säger.

Någon frågar då vad svaret skulle vara på några utav frågorna vi hade på provet var av en är just den med vagina.Högt och någorlunda tydligt med en överlägsen min svarar denne VAGINA,ahhaa nickar de övriga runt bordet och tror förmodligen att DOM skrivit fel.-Nä hörrni,säger jag och reser mig upp från bordet -Jag måste nog till datasalen å skriva klart en grej jag innan nästa lektion.

Fatta ni när denne blir inkallad till undervisande lärare som funderar varför denne har skrivit vagina isf lårben,ja nog för att vaginan sitter i anslutning till lårbenet, men den förklaringen tror jag inte läraren köper.När denne sedan kollar om jag fick rätt på den frågan blir det intressant och se ansiktsuttrycket när jag fick rätt på just den,å denne kan ju inte säga detta till nån för vi var ju överens i klassen att skriva av någon var fusk å förbjudet.

Så mitt tips är tjuvtitta inte på grannen man vet ju aldrig hur det kan sluta,denne gör nog inte det i fortsättningen...hahaha

Pappa me Papper!

Publicerad 2010-02-25 19:21:31 i Allmänt,

Jag måste skriva ner dagens händelse med media och alla jävla papper som instanserna har slarvat bort för Herr-G.Men för er som inte känner oss så väl ska jag försöka beskriva hur hur vi är som personer Herr-G och jag för det har en viss poäng i det här inlägget.

  • Jag och Herr-G är lixom som + och - kan man väl säga,jag pratar fort och mycke medan  Herr-G pratar lugnt å säger bara det som ska sägas.
  • Jag spottar på tummed och trycker den mot vindrutan på bilen för att kunna se på ett ungeför vart ja ska
    Herr-G han skrapar från kant till kant på alla rutor det tar timmar men det blir ordentligt gjort.
  • När jag kokar knäck till jul tippar formarna å det är fulla plåten med smet å lite i formarna,Herr-G har raka rader på knäckformarna å inte en droppe på plåten,det blit ordentligt gjort
  • När jag tapetserat får vi möblera litte knepigt för att täcka där det fattas tapet,Herr-G han har laser å måttstock o grejer,det blir ordenligt gjort
  • När jag grävt en grop att sitta i uppe på fjälle sitter vi snett och vint och oftast uppepå varann på nå vis,När Herr-G grävt är det som en vardagsrumssoffa,fast chokladen har ju kallnat å sola gått ner,men det är ordentligt gjort.

Ja,ni fattar han är nå djävulskt nogrann,sååå just därför lämnade HAN i Nov in alla papper ang bostadsbidrag  och aktivitetstöd till Nicklas så det skulle bli ordentligt. Nu 3 mån senare ringer Herr-G å funderar hur det går,för det skulle ju ta 30 dagar bara,till svar får han att dom TAPPAT bort ansökan.Fatta när Herr-Noga får höra det, han gick ju i taket och ringde Dagbladet så där är han i dag på en HEL sida.....ojojoj

Johanna och jag hade tid hos ätstörningsteamet i dag när vi satte oss i bilen sa hon -Va fan pappa är både på framsidan och en helsida i tidningen i dag,skämmigt!!!När hon precis avslutat den meningen hör man på radion "-Vi fortsätter kvällen här på roch klassiker med att prata om Färjan Håkan å hans bar och Gunnar Söderström som F-kassan slarvat bort papper för" -Men va faaan,sa Johanna å höll sig för mun.Jag skratta så jag höll på kikna! Då ringer Johanna upp Gunnar för å fråga va fan han ha ringt radion för,Gunnar är upprörd å svarar -Jag har INTE ringt nån radio men jag har där emot ringt Arbetsförmedlingen ang aktivitetsstödet å då har DOM oxå tappat bort mina papper.Då skratta jag så ja var knallröd i ansiktet.

Nu ska vi ha möte med två damer på BUP å vara allvarliga,ibland kan det vara svårt att hålla tillbaka skrattet när man MÅSTE å så vart det för mig.Vissa gånger när det vart tyst runt bordet garvade jag på heltfel ställe,Johanna fatta varför så hon körde ögena i me några gånger. Ja,dom trodde nog att jag hade stora problem och inte vart det bättre när jag kliver ut ur rummet och ska ta upp mössan ur handväskan där Albins virkkrok har fastnat i ett gummiband på självaste mössan.När det tar emot rycker jag till i mössan vilket resulterar i att virknålen likt Robin Hoods pilar skjuts men en jävla fart upp ur väskan å över golvet...

Jo idag har jag haft kul på Herr-Gs bekostnad.....hahaha Herr-G han skratta inte en gång han


Hockey????

Publicerad 2010-02-25 17:02:24 i Allmänt,

Om någon frågar mig vad jag gillar mest av allt så blir nog svaret människor och är det på det viset att man gör det så betyder det även att man bryr sig om andra människor.Har man dessutom som mig gillat alla sorters människor i så många år,då har man även lärt sig hur hur dom fungerar och reagerar.

Maslows behovstrappa är en trappa som är fem steg hög och under varje trappsteg finns ett behov som vi människor behöver för att vi ska bli hela och må bra.Innan ett behov är någorlunda tillfredsställt kan man alltså inte gå vidare till nästa.

Första trappsteget är:De fysiska behovet så som att andas,äta,sova mm ja dom livsavgörande.
Andra trappsteget är: Behovet av trygghet tex att vardagen runt omkring oss fins kvar som fam,självkänsla och ekonomi.Tredje trappsteget är:Behovet gemenskap vi människor är beroende av att bli bekräftad, kontakt,vänskap och kärlek,vi är en del i det sociala samspelet.Vi tar kontakt och bryr oss om andra.Fjärde trappsteget:Behovet av att känna sig respekterad och uppskattad är att man får uppmärksamhet för sin person och blir respekterad för vad man gör.Femte trappsteget: Självförverkligande det tillgodoses när vi får skapa någonting av egen kraft tex utbilda sig,skriva eller träna inför en hockeymatch för att få vara med och göra sitt bästa.Den självförverkligande människan får då utrymme för sina inneboende resurser. Det här är alltså Marslows teori!

Jag tror på den här teorin men vad jag även tror/förstår är att i ungdomarnas hårda hockeyvärld hoppar vuxna utbildade ledare över vissa av dom här trappstegen vilket kan resultera i fruktansvärda tragedier bland barn/ungdomar.

Jag/vi har under en längre tid nu lära känna en del utav hockeypojkarna som spelar i Timrå,en del utav dom spelar på fritiden vissa går på hockeygymnasiet och en del spelar i A-laget. Dom här killarna har mycket gemensamt dom sliter som djur och dom älskar hockey och dom klagar ALDRIG fast (enligt mig) dom blir behandlade som brickor i ett spel och inte för den människa dom är under hockey utrustningen.

En utav dom här killarna har jag haft förmånen att lärt känna ganska väl sedan ett år tillbaka.Han bor som så många andra spelande ungdomar en bra bit ifrån sin familj i en student lägenhet här i Timrå.Det är en oerhört fin kille med stor empati och en vilja/tålamod av stål när det gäller att göra rätt för sig både inom skolarbetet,träningar och matcher. Han kämpar som satan det både vet å ser jag, men han klagar ALDRIG.

Den här killen har även en stor stöttning från sin familj både när det gäller ekonomi,peppning och rättvisa,dom har kallat till möten och ifrågasatt vissa delar utav hans/ungdomarnas utbildning där det var vissa frågetecken dom ville räta ut.Dom bryr sig verkligen om alla spelande ungdomar.

Deras scheman är typ från 08.00-20.00 mellan dom tiderna studerar och tränar dom så gott som alla dagar i veckan,ibland har dom även bortamatch och kommer då hem till ishallen vid midnatt för att sedan promenera hem och sova någon timme innan det är dax för skola och träning igen.Helgerna är det också matcher ibland borta och ibland här hemma,dom åket med buss på lördags morrgon vid 06.00 och kommer hem sön midnatt promenerar hem för att i ottan vara uppe på skola och träningar morgonen efter.Men dom klagar ALDRIG.

När man som dom här killar sliter så hårt tär det både fysiskt och psykiskt på dom.När dom dessutom aldrig vet om dom får spela eller inte blir det ju ännu tyngre,det är ju att få spela som är deras belöning efter all träning.Tänk er själva att efter en månads hårt arbete med mycket övertid aldrig veta om eran lön sitter på kontot den sista eller inte,jag tror inte många utav oss vuxna skulle tänka -Ä va fan jag jobba väl ännu hårdare nästa månad få se om jag får nått då rå.Men så är det och vara hockey pojke,en del har tränat som satan men fått suttit på bänken flera matcher på raken och inte vetat varför. 

Mentalträning har väl alla hört talas om,många gånger kan man höra att tränarna säga i intervjuer -Det var oerhört viktigt att han fick lyckas med dom där svåra räddningarna för självförtroendet nu växer han mentalt och då blir han bättre.Exakt så är det ju,man spelar ju inte bara med dom muskler man har byggt upp på träningarna utan man spelar lika mycket men det man har innanför pannbenet.Därför är det fruktansvärt viktigt att man får bli bekräftad och höra att man giort något bra.

Nu är det snart lov och dom som har familjer en bit ifrån har tänkt få åka hem och vara lediga, då finns det en del stackars individer som varit sjuka några dagar under nån jävla praktikplats och måste kanske stanna kvar här uppe och göra dom under dom få LEDIGA dagar dom har och kan åka hem.Är det hälsosamt både fysiskt och psykiskt det för den individen?Näpp tror jag inte.

Nå väl om jag ska skriva å förklara allt jag tycker och vet så fattas det timmar på dygnet både för mig som skriver och er som ska läsa.Men vad som fick mig att reagera var att den här killen har varit lite nedstämd ett tag pg utav han inte vet hur det blir om han få spela eller om han överhuvudtaget få vara kvar i sitt lag.Nu en kväll följde han med och träffade en kvinna som arbetar som typ coach och litte annat som har med människor att göra.Hon sa typ -Fortsätt som du gör så lyckas du tillslut för du är bra på det ska ru veta.

Med dom orden och några till i sin ryggsäck kvittrade han som en fågel hela vägen hem,det var fruktansvärt härlig känsla å höra vad glad och uppspelt han vart av dom få orden.Då kan man förstå vad ut svulten pojkarna är på att få vokabulär positiv uppackning av sina ledare.

Har man ett hockeygymnasie här i Timrå ska man vara jävligt rädd om pojkarna det är nämligen dom som gör att vi har hockeyn.De är unga människor som står med ena foten i sandlådan och den andra i vuxenvärlden, man har ju trots allt ett visst ansvar både över deras psykiska hälsa samt utblidningen.Det är de här som jag upplever inte fungerar och tänker gräva vidare i, vi får se hur det slutar för som det går till nu tycker jag som medmänniska är för jävligt rent ut sagt.

Nu har jag skrivit så fingertopparna inte känns längre.....vi höres

Råtta!

Publicerad 2010-02-22 10:23:56 i Allmänt,

Vi var ju och tittade på Linnea Sagmo när hon hopptävlade sin häst i Lördags borta på B-forsens ridstadion och kom oss in och prata om RÅTTOR.Det fick mig att tänka på en episod som hände hemma i mitt kök för några år sedan.

Jo det var så här att min kompis Ewa Svedin har en son som spelar fotboll i Timrå,med jämna mellan rum säljer fotbollslaget Newbody (underkläder) för att få in en slant i sin lagkassa. Jag hade beställt litte underkläder till familjen så Ewa skulle komma ner till mig och leverera varorna. - Jaa,men sa jag kom vid sjutiden då för då har Albin lagt sig så kan vi skvallra litte i lugn å ro!

Till saken hör att Johanna hade hört en råtta i sopskåpet tidigare på eftermiddagen så hon sa hela tiden -Ja jag tänker inte gå in i köket guuuuu va äckligt! Allt gick som planerat Albin hade just somnat när Ewa steg in genom dörren med underkläderna i ena handen och en bullpåse i den andra,härligt tänkte jag kaffebröd nya trosor och en massa skvaller.

Ewa slog sig ned på kökssoffan och jag stod vid diskbänken och skulle slå igång hurran,under tiden jag tömde ut den gamla sumpen i soppåsen talade jag om för Ewa att Johanna hade hört en råtta tidigare i em. Påsen var ganska full så jag står nerböjd över den och försöker knytaihop hantagen för att byta till en ny samtidigt som jag tittar på Ewa och säger -Men herre gud vilket jävla liv det ska bli för att jänta har hört en råtta i sopskåpe. -Ja svarar Ewa,mina katter har dragit in en och annan råtta så man har väl blivit van dom.

När jag nu tittar ner ser jag råttjäveln krypa in i tröjärmen på mig,det är bara bakbenen som sprattlar och svansen som syns.-SATAN skriker jag och kastar armen rakt ut i luften så råtta ska åka ut ur min tröja.
Råttan flyger med blixtens hastighet rakt ner i urringningen mittt mellan brösten på Ewa som sitter på kökssoffan.

-HELVETTE,skriker Ewa å kastar råttan över köksbordet och ner på golvet.Johanna står nu i köksdörren som ett frågetecken medan Ewa och jag kutar de snabbaste vi kan in i sovrummet och upp i sängen där Albin nyss somnat.Naturligt vis vaknar Albin och blir fruktansvärt rädd när jag å hans dagisfröken Ewa och Johanna står i fotändan å skriker som kniven satt i oss,Albin börjar gråta så han tappa andan.

Då kliver Herr-G in i sovrummet och styr upp situationen,Albin somnade lixom inte om på ett bra tag så skvaller vart det inte mycket av,kaffe drack vi inne i tvrummet för i äckelköket gick ingen av oss in guuuu va äckligt.


Huva huva!!!!

Jag tävlingsdiskar jag!

Publicerad 2010-02-15 10:05:35 i Allmänt,

Ja av någon outgrundlig anledning kan jag inte låta bli och tävlingsdiska när jag är i fjällen,men hur går det till och hur tänker jag? Jag ska försöka förklara hur jag tänker och agerar när det är dax för att DISKA.

Vi har i 13 år tid haft vår husvagn och förstuga på Vargenscamping uppe vid Vemdalsskalet där vi lixom har vår  frizon från tex träningar,städning,arbeten och allt annat man MÅSTE göra när man är hemma.Vad man däremot inte kommer ifrån är ju just disken.Till campingen hör ett servicehus där det finns dusch,bastu,tvättstuga och framför allt en massa diskhoar där dom flesta campare diskar.Man står alltså flera stycken på rad med smutsiga hushållsredskap som just här och nu skall rengöras. 

Du kör väl inte med doping,Annika? Nja,doping å doping vet jag väl inte, men visst har jag undet årenslopp bytt ut litte grejer i min diskbalja för att kunna diska snabbare. Om jag jämför disktiden nu 2010 och den jag hade 2000 så har jag nog korta ner den med ca 15 min, ja joo det är säkert!

Jag har bytt ut allt porslin till plast,därför att man törs ta i litte hårdare med med både diskborsten å svampen för att få dyngan att avlägsna sig snabbare.Man kan även kasta plast sakerna ner i baljan när det ar rent, vilket man tjänar djävulsk med tid på isf att ställa porslinet i diskstället på tork.Stekpannan är för mig just nu ett stort problem den är nämligen i gjutjärn så  den förlorar jag några minuter på men jag ska fixa en teflon till nästa sväng, jag har sett att dom går snabbare å få ren. Ja,sedan är jag ju rustad till tänderna med diskhjälpmedel tex borstar,svinto,olika diskmedel mm.

Ok,nu är jag på plats,me litte tur är mina motståndare en fyrbarns familj me en STOR disk.me litte otur ett äldre par me två kaffekoppar.När jag fått tag på en ledig diskho ställer jag mig med benen litte isär för att få bra balans och nå över hela bänken.Jag sneglar litte försiktigt på motståndarnas diskbalja och va dom ha för diskborste slår på vattnet å tävlingen har börjat,fast det är de ju bara jag som vet. 

Jaha,å hur blir det sedan då?Jo,då kör jag ner händerna i diskhon å diskar så in i hellvete så skummet yr och plastglasen flyger runt på golv,bänk och till sist ner i diskbaljan som jag ställt brevid för att bära hem den rena disken  i,dom andra diskarna pratar väder och vind men jag biter krampaktigt ihop käkarna för att inte tappa koncentrationen på själva disken.

Ja sen då?Jo blir jag klar först å typ vinner,lutar jag mig mot diskbänken medan jag torkar händerna och säger -Jag har alltid gillat å diskat jag! Förlorar jag skiter jag i å torka händerna å snäser -Dom har åt hellvette för hårt vatten i Härjedalen ska ja tala om för er.

Ja.nu är jag hemma där jag har dismaskin och aldrig nån motståndare, nu ska jag ladda om inför sportlovet när det är dax för å tävlingsdiska på en fjälltopp igen. Spännande!

Pubeshår eller????

Publicerad 2010-02-11 18:12:27 i Allmänt,

Ja, det ni nu kommer att få läsa är såååå sjukt så hälften vore nog och varför ska de alltid drabba mig.

Jo som ni säkert läst tidigare på både bloggen och facebook så har jag ju för det mesta bråttom och det hade jag i morse me.När håret på huvudet är ny tvättat är det ganska stort och lite lockigt,till saken hör att jag alltid brukar ha håret i en knut mitt uppe på huvudet,det är alltså så mina klasskamrater är van och se mig.

Dom flesta utav mina klasskompisar är invandrarkvinnor,som är snyggt klädda och väldigt fin i håret typ 27344528 st flätor eller blekt ny plattat hår, ja dom är måna om sitt utseende helt enkelt.De senaste veckorna har jag varit helt slut så tona håret och rita dit ögonen har jag struntat i.

Johanna har ju löshår som man limmar fast på de vanliga,de är som ett band på 10 cm med mörktbrunt hår fastsatt på, håret är ca 40-50 cm långt och ser verkligen äkta ut.

Kvällarna här hemma ser likadana ut varje kväll, lägger jag Albin sedan somnar jag i soffan till tvn för att vid 00.00 stappla in till sängen å sova resten utav natten.Kläderna hamnar dom flesta kvällar nere på golvet vid sängkanten,det gjorde dom i gårkväll med.Vad jag inte såg var att Johanna hade tappat en bit av sitt läshår brevid nu i helgen när hon sov i min säng.

När jag skulle in på skolan i dag var håret ny tvättat å stort och dom enda jeans jag kan ha låg kvar sedan i går kväll vid sängkanten.Med andan i halsen för att jag var sen till skolan ryckte jag på mig byxorna å for,vad jag inte la märke till var att löshåret hade fastna i en av knapparna på insidan byxan typ vid höften å hängde ut ca 15 cm på utsidan låret.

När lektionen börjar säger kvinnan som sitter brevid mig på knagglig svenska -Har du håret anka? Jag tror i denna stund att hon menar mitt ny tvättade hår så jag svarar -Japp,jag har nyss tvätta det!svarar jag med stolt min.
-Ahha,svarar hom med en mer frågande min. Efter en stund frågar hon igen -Men varför anka? och pekar ner på mitt lår.-Men va faaan,skriker jag och reser mig upp drar upp tröjan och säger -Men va fan ha jag hår där,och tittar ner.Inför klassen kör jag ner näven och tar upp löshåret stoppar ner det i hanväskan och säger med ett hysteriskt skratt-Ja,ni tror väl för fan inte att det är mitt.

Som om det inte va nog åker jag hem och där sitter Johanna med datan i knät,när jag nu ska läsa dagens post som ligger på köksbordet kör jag ner näven i handväskan och tar upp läsglasögonen som har trasslat in sig i just löshåret.-Varför har du löshåret med dig på skolan,frågar hon.-Ja men va fan jag har ju haft det innan för byxorna i dag.-VA,skriker hon!!!!Jaa, sen kan jag lova att vi garva.Gud va sjukt!!!

Nu har jag lagt löshåret på köksbänken för å fara till Birsta en sväng,ni vet tjejen med det längsta pubeshåret i klassen....hahahaah

KAFFEREP !!!!!!

Publicerad 2010-02-09 15:45:40 i Allmänt,

Jo nu har jag fixar å trixar så allt är klart! Vi håller till på Timråbrukshundsklubb tisdagen den 23/2 kl 19.00. 
Att det vart just den lokalen tillslut beror på att intresset var så stort,vi är nämligen i skrivandets stund 39 pers som ska på kafferep å fler kan vi ju bli innan det är klart.Skynda å anmäl nära och kära i min inkorg på facebook.

Vad kostar det? 
Själva kafferepet kostar ingeting,men istället för att hyra lokalen är det Timrå BHK som säljer kaffe me dopp till humana priser, såå en kaffeslant skall tas med.

Ska Lena Greus dit?
Japp,Lena har tackat ja till kafferepet och kommer att typ prata litte om sig själv och sin verksamhet www.godaenergier.se. Det har visat sig att det finns ett stort intresse kring just hennes mediala förmåga och vad hon hjälpt människor med i olika situationer.Såg nyss föressten att hon har en blogg som var nice å läsa http://lena.godaenergier.se

Vilka är det som kommer då?
Ja,det är ju litte skoj faktiskt,för en del som kommer har som jag varit med om husrensning/hälsan, en del har fått hjälp med sin hund och några har varit på healieng. Det tror jag blir intressant när vi får höra om varandras upplevelse, typ hur det var innan och hur det blev efter.

Vad ska man ha på sig eller med sig då?
Ja,vad det gäller klädseln ska man vara iklädd en längre klänning med palm motiv på som täcker axlar och könsorgan å på fötterna har vi sockerplast.Det har vi för att kunna utföra dom magiska danser som står på schemat i ca 45 min medan vi håller andan.Å att bero på andan ta med bricanyl om ni har astmatiska problem pg av rökelserna som vi ska tutta på under själva dansen. Kristallkulor och å kortlekar hyr vi ut i reception mellan 18.15-19.00 till bra priser 499 kr ink moms för er som vill spå varann.

Skämta ru?
Hahaha......jaa de gör jag på den sista frågan skämte ja till ett litte så den kan ni glömma.(fast erkänn visst skulle de ha varit roligt om de va sant hahaha).

Nä nu har jag bloggat klart för i dag hörrni.....vi syns på kafferepe hoppas jag.

Jo,mycke har man vare med om.....

Publicerad 2010-02-08 10:14:16 i Allmänt,

....men när det gäller snö,kyla och oförklarliga fenomen tar nog den här veckan priset.Vi börjar väl me snön,jo som vi alla märkt har det ju kommit en hel det nederbörd i form av snö de senaste vekorna och den kan ju ställa till med litte utav varje.

-Fyr hjulsdrift dä ä grejer de,har Herr-G alltid sagt ,det är bara å tuta å köra.Onsdag och Torsdag veckan som varit var det ju ett jädra väder ,det drev och snöade nå fruktansvärt dygnet runt.Johanna och jag skulle ner till mamma som bor på Wifstavarv och dricka en kopp java hade vi tänkt.Det finns tå vägar som leder till min mamma,den ena är plogad och bred men den är litte längre än den som vi kallar ko gatan,det är typ en ko stig som går igenom en STOR kohage där det går kor/får på sommaren,vintertid plogas den ibland så man kan gena även denhär årstiden.

Ja,tänkte jag men med fyr hjulsdrift ska de ju bara vara och tuta å köra,så ja valde den oplogade genvägen.Vad jag allt för sent såg var en gigantisk driva mitt på vägsträckan som var cirka 1,5 m hög å då var det för sent att vända. -Tror du de här går,frågade jag Johanna som satt brevid,samtidigt som jag tryckte gasen i botten utan att hon hann svara.-STANNA,skrek Johanna när jag hadde fått upp litte fart,men det hann jag inte göra,för det vart automatiskt tvärnit när vi med ganska hög hastighet lyckats ta oss 2 m in i drivan. Det vat snö hela vindrutan och en bra bit upp på bilfönstret så ut ur bilen var det ju lite svårt att komma,sååå där satt vi mitt ute på en åker med bara biltaket som syntes i snödriva.
 
-Jaaa men va fan ,sa jag till Johanna när jag lyckats kravla mig ut,om du sätter dig vid ratten å gasar så puttar jag på.Johanna kröp över till förarsätet och började trycka på några knappar och spakar runt ratten när hon efter en stund tittar upp på mig å säger -Vart ska jag gasa rå menar du.ÅÅÅÅÅ visst ja, hon har ju aldrig kört bil,tänkte jag medan jag försökte få bort lite snö runt om.-Akta på re,sa jag och satte mig ner starta bilen å gasa det som gick,å efter många om och men kom vi ut ut drivan,med ett par hundra meter kvar innan vi va framme sa jag åt Johanna -Ta på re bälte och håll i dig för nu jädrar ska vi fram.Å tillslut hade vi lyckats parera både grindstolpar och diken och fick vårt kaffe men hem tog vi den plogade vägen.

Fredags morgon var som alla andra dagar bråttom bråttom,efter att ha sprungit ut å in genom ytter dörren ca 7 svängar för å hämta allt vi glömt Albin och jag var det dax och hoppa in i bilen.Nu ville det sig inte bättre än att dörren på förarsidan låstes inte upp riktigt utan det klicka till åsså rörde sig bara knappen till hälften.Snö var det i mängder runt bilen å framför allt på våra skor.-Akta på re så jag får komma in, sa jag till Albin som redan satt i framsätet på bilen.Med fem kubik snö under skona och hanväska å å skolväska lyckades jag ta mig till förarsäter,å nu var jag ohyggligt stressad för jag måste på en bankomat å ta ut en slant till lunchen också.

Så efter att ytterligare en gång till ha klättrat runt i bilen för å ta sig ut å få en slant till lunchen var jag äntligen på väg.Under tiden jag utförde mina akrobatiska övningar på väg in eller ut ur bilen kom jag förmodligen åt mobilen som slog en signal till Nicklas som naturligtvis ringer upp mig när jag är på gränsen till hysterisk. -Va vill du rå?,frågar Nicklas.- Jag vill väl inte ett förbannade dugg mer än å kunna ta mig in och ut ur biljäveln som vanligt folk.- Ja men varför ringer du mig,du vet ju att jag är i stan å inte fan kan jag göra nått åt de,svarar Nicke litte brydd. -Nähä,svarar jag å lägger på.

Nu har jag hets ska jag tala om,för den snö som satt på skona när jag klättra in och som förmodligen föll ner på sätet har nu genom sätesvärmaren börjat tina vilket resulterar i att det är skapligt blött i arselet och en bra bit upp på ryggen.Å va gruvsamt och komma fram på skolan i detta skick.

Alla knappar som mar tex låser med och öppnar fönstret sitter på samma ställe, nämligen på vänster sida vid hantaget på bildörren.När jag nu sitter och kör får jag nån ide om att när jag kommer till den där stolpen DÅ kommer låst å funka,så jag börjar trycka å trycka men inte går låset upp för de inte, men det gör nämligen fönster rutan vars knapp jag råka komma åt.Men huva va kalt de blev tänker jag å trycker så den ska åka upp igen, men serru de hör den INTE för den är litte kall å trög.Precis innan jag svänger ner på Baldersparkeringen åker rutan upp men ett gnekande ljud.ÅÅÅÅ tur tänker jag.

När jag parkerat bilen å ska ut ur den, har förmodligen min hjärna tagit timeout så jag klättrar över och stiger ut på mottsatt sida, samlar ihop alla mina väskor drar låss byxorna som av allt smältvatten klibbar fast i arselet och börjar söka bilnycklarna.Tillsaken hör att kvinnan som parkerat på min vänstra sida har ju sett alltihopa å nu är jag i upplösnings tillståndet.-Va i hela helvete,säger jag högt för mig själv samtidigt som jag går runt å tittar in om nycklarna sitter i,å det gör dom.

Av gammal vana tar jag i hantaget på förarsidan öppnar dörren(som förmodligen har tinat) tar ut nycklarna och låser bilen,tittar upp på kvinnan nickar och säger hej, då i samma stund kommer på att dörren faktiskt fungerade.Tro vad hon tänkte efter att ha sett min ritual med å ta sig ur bilen,å inte vart hon väl nå klokare då jag säger så här -Haha, jag visste inte att det gick å öppna den den dörren men det gjorde re ju.

Nu ska jag hoppa in i bilen som kupevärmaren har hållit låsen tinade i under natten och köra på de plogade vägar som leder in till min skola.

Vi höres.....

Å vem är den där Lena och vad var det hon egentligen gjorde????

Publicerad 2010-02-03 17:41:54 i Allmänt,

Inledningsvis vill jag bara tala om att för det första känner jag inte Lena privat/personligen utan det var min pappa som sa att hon visst hade just den förmågan att hjälpa till med andevärlden och för det andra så trodde väl varken jag eller någon annan i familjen att hon kunde hjälpa oss,å för det tredje skulle det aldrig falla mig in att skriva något jag inte står för, det tror jag dom flesta som känner mig vet.

"Inbillning kan man dö av" var min tanke när jag ringde Lena för att be om hjälp med spökerierna här hemma som Johanna mådde så fruktansvärt dåligt av.Men skulle Johanna må bättre av att det kom hit en kvinna som gick omkring och sa typ - Aha,här känner jag en litten gubbe som står,oj oj oj här känner jag en litten gumma som sitter, åååå här står det en hel litten skolklass å sjunger " Den blomstertid nu kommer". För att sedan säga till oss -Hokus Pockus!Sååå där ja, nu har jag trollat bort allihopa,sätt in en slant på mitt konto så blir det bra ,Tack å hej! Som sakt var det de Johanna behövde höra så då gör vi väl så då,bara hon slutar inbilla sig.

Vad det gällde och vad som skedde har ni förmodligen läst tidigare både på Johannas och min blogg,men hur har vi det i dag då? Jo det kan jag tala om att sådant som jag inte reflekterat över innan gör jag nu,tex hundarna har det blivit en enorm skillnad på när det gäller att dom slåss på nätterna, dom ställer inte till med hyss som innan (det kanske ni som läser facebook har märkt Tobbe står det inte ofta om nu) dom har även slutat springa runt och stressa inomhus

Johanna är i skrivandets stund pigg som en lärka och har fått färg på kinderna hon är glad och hon kan framför allt sova här hemma,dess utom har ingen utav varken Johanna eller Albin blött näsblod sedan Lena var här (före var det mellan 1-3 ggr i veckan) när Lena sa,- Ni kommer att blöda mindre näsblod,då vart jag brydd,hur f*n kan hon veta att dom brukar göra det tänkte jag. Ja,det är ju helt otroligt vad mycke vi fick hjälp med här hemma som vi inte visste om att vi hade problem med dess utom,nä för oss var det ju vardag.

Jag kan tyvärr inte skriva ner allt som har hänt och blivit annurlunda både för endel grannar och framförallt för oss, för då blir det en bok tjock som tel katalogen om man ska förklara alla pusselbitar som nu har fallit på plats efter Lenas besök.

Men en sak kan jag göra och det är och varmt rekomendera er och ta kontakt med henne om ni behöver hjälp med knepiga saker som händer i ert hem eller har en orolig/deppad hund (hon kan tala med hundarna,det gjorde hon här med) och framför allt om ni har problem med hälsan.Allt detta har vi fått hjälp men fast vi inte (iaf inte jag) trodde att det var nått problem vi hade.

Men hur kom jag å tänka på det här nu då? Jo, för i förmiddags ringde nämligen Lena upp och frågade hur vi hade det,hur det var med Johanna och hundarna om allt var lugnt.Det var efter det samtalet jag satte mig ner och tänkte efter hur det är nu och hur det var då och det är en enormt stor skillnad.

Om jag fick som jag ville skulle vi ha ett stort jädra kafferep där jag detaljerat kan tala om vad som hänt oss här hemma och på gatan och vad Lena hjälpt oss tillrätta med. Näää men det tror ja jag ska ta å göra, vi håller till på Timrå brukshundsklubb åsså kan vi bjuda in Lena som förklarar vad hon har för tjänster att erbjuda.

Ni får anmäla ert intresse på Facebook i min inkorg så får vi se hur många som vill komma på kaffe rep!!För frågan kvarstår Vem är den där Lena!

Hej på ett tag!

Vem fan tror hon att hon är......

Publicerad 2010-02-01 12:03:42 i Allmänt,

.......jag tror inte, utan jag VET att jag INTE vart en fläck på lakanet utan en fläck i samhället! En fläck som likt rödvin på en vit linneduk kan vara svår att få bort trots att man gnuggar med allt av medel som finns att ta till.

Tyvärr kan jag inte gå in nå närmare på vad just denna sak handlar om pg av att det är andra personer som är inblandad och det är dennes/vår talan jag har fört ca 10 år och  kommer att göra många år framåt.

Nu är det dax för mig å höja garden igen för att gå några ronder emot F-kassan,Lanstinget och Kommun och med 10 års erfarenheter av just sådana möten med olika instanser har jag fått en oerhörd kunskap av vilka strängar man ska spela på för att nå dit man vill. Så i skrivandets stund sitter jag här hemma stämmer min gura för att så många strängar som möjligt går att spela på.

De möten vi hade för 10 år sedan när det gäller skola och omsorg var för det mesta kaos och vi kom sällan någon vart pg utav mitt litte för heta humör,jag uttryckte mig med vokabulär er dom oftast  fick slå upp i ordböcker (svordomar) sedan vi hade lämnat mötet Gunnar och jag.Jag skulle kunna tänka mig att dom pratade i personalrummet på skolan typ så här"- Hua hua,endära är ju inte riktigt klok hon! Men nu är det bara nått år kvar så har Ankarbergs barna gått ut den här skolan och då slipper vi såna här möten."  MEN grejen är ju den att Ankarberg hon har många ungar hon..hahah....varje gång en Ankarberg gick ut skolan dröjde det inte länge förrän klasslistorna var klara på nästa kull som skulle börja, ååå överst på klasslistan står ingen annan än ANKARBERG.

Jaha,undrar ni nu,å hur ser möterna ut i feb 2010.Ja,inte alls som vid milleniumskiftet vill jag påstå, nä jag säger som Chals-Ingvar Jönnson "allt är planerat in i minsta detalj" från klädsel,agerande och papper. Det sägs att utseendet inte har nån större betydelse,men när det gäller sådana här möten har jag kommit fram till att det har en viss betydelse.Jag går aldrig till ett sånt här möten i joggingbyxor,osminkad och en strulig knut på huve,om det har med deras sett å se mig eller om jag blir säkrare på mig själv vet jag inte, men det funkar alltid mycket bättre om man har kamma luggen och ritar dit ögan.

Hur jag agerar kan jag själv tycka vissa gånger är litte skämmit.Ett ex var nu i höstas när Albin fick problem på skolan med sin läsning och det var mycke gnabb på rasterna.Jag förstod att Albin inte skulle få någon spec hjälp för så stora problem hade han väl inte,men för Albin var det ett stort problem så det måste ju naturligt vis lösas.Rektorn har jag haft möten med förr så jag förstod att det inte bara va å kalla till möte å problemet var löst utan jag måste ha en plan.Jag tog reda på en litten öm pungt som i detta fall var att enligt lag ska varje skola ha en "Lika behandlingsplan" uppdaterad på sin hemsida med både personal och själva planen.Det hade inte skolan såååå jag tog kontakt med högstahönset och bad henne ta kontakt med rektorn på skolan och åtgärda detta snarast.Dagen efter vi fått ett mail från utbildningsansvarig i kommun så ringde jag skolan och bad om ett möte ang vår situation å det gick ju som en dans.

Nu för tiden behövs heller inga ordböcker när jag lämnar mötena jag talar lugnt och sansat utan svordomar och har i dom flesta fall ett ess i rockärmen som jag utan deras vetskap har luskat fram. När jag bokar ett möte ser jag till att få mitt möte strax före lunch därför att dom som jag träffar har oftast andra möten på em och vill inte missa sin lunch, själv ser jag till å ha all tid i världen. Ett utav mina före lunch möte jag var på satt jag säkert i 15 min och sa samma mening gång på gång därför att jag inte kom dit jag ville,meningen löd typ " ja,jo jag hör ju att ni säger det men det fungerar ju inte, så vad gör vi nu då" efter 15 min med den meningen och en kortare å kortare lunch fick JAG frågan. "- Ja men säg hur vi ska göra för att lösa problemet då!" åsså var mitt problem löst.

Papper har jag på ALLT som vi beslutar och disskuterar om på möten där samtliga deltagare får läsa igenom dokumentet och underteckna. Jag inleder alla möten vart jag än är med frågan "Vem skriver ner det vi pratar och beslutar om i dag då?" Fast ofstast blir det jag själv som får kludda ner på ett papper för att sedan be de övriga runt bordet noga läsa igenom och underteckna. När man kommer till ett möte och lägger upp dom här papperen som man noga läst igenom hemma och har en "före lunch" underskrift på ifrån olika instanser brukar mötet flyta på ganska bra.

 Till dom ronder jag nu ska gå i feb 2010 är jag rustad upp till tänderna med papper och beslut som är tagna den 5/11 -09 kl 11.45 och den 11/11 -09  och som ej är fullföljda från de undertecknade vilket resulterar i att jag hoppas på en någorlunda lätt match.Å blir det inte en lätt match, ja då får jag boka några före lunch möten eller hitta på nån annan väg å gå. För fram till MITT mål ska jag och jag tar den väg som krävs......serrru

Vi syns å hörs..........fast hoppas inte på nå före lunch möte ;-)

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela