ankarbergs

Tänt vare här!!!!

Publicerad 2013-09-21 10:22:33 i Allmänt,

Vaknade tidigt trots sovmorgon så jag tänkte jag skriver ner några rader om gårdagen nu medans hela huset sover. Rickard har tagit Stor Torbjön och Tjock Gunnel å åkt upp till Graning å jagat älg över helgen då hans tik Tequila löper å får bo hos min mamma Goldis. Jaa han har alltså typ växlat in Briska = 1 st Karelisk björnhund 8 månader mot 2 jämthundar Tobba 4 år och Guggen 2 år här hemma hos oss. Jag kan på rak arm utan o ljuga säga att de är lättare å ha 6 st jämthundar här hemma än 1st Karelare, Briska är inte som andra hundar. Nää ska man vara med henne en hel helg måste man vara fullt frisk fysiskt gärna lite tränad å snabb i starten så man hinner springa efter/ikapp å plocka av henne den inredning man är rädd om å hemskt gärna vill ha kvar, då hon likt en dokumentförstörare flisar upp en köksstol eller ett armstöd på soffan på en tredjedels sekund. En fungerande stelkrampsspruta i sin kropp är också en viktig ingrediens då Briska oftast bjäbbar tillbaka då man tar av henne delar av inredningen. De är heller inte helt fel å ha skyddskläder i form av lite tjockare byxor då hon är glad å tillgänglig å med jämna mellanrum hoppar efter benen på oss för hon vill prata å bli kliad. Ha man allt detta äre ingen som helst konst att umgås med Briska en hel helg, de är väl inte för inte hon föddes med en Ying & Yang teckning i sitt ansikte. De är därför jag väljer att blogga nu på morron för så länge jag sitter still ligger Briska bredvid å sover.

 

 

Nå väl!! I går vare fredag å de brukar innebära att man åker hem från jobbet lite trött men ändå lyckligt vetande att man har en helt osprättad helg framför sig med ledighet å myzzzz! Jaa helst ska man duka upp en romantisk middag med tända ljus å ett glas rött för att ta de berömda fotot till instagram å FB å skriva ”Fredagsmyzzzz med mina hjärtan”. Å oss emellan så har jag någon enstaka gång fått till de jag med…..jaa de här med ett myzzfoto mena ja. Meeeen då ska gudarna veta att de är tur att de inte är ljud på dom foton jag lagt upp då de för de mesta är en ganska hög ljudnivå av gitarrspelande familjemedlemmar som sjunger ful visor, hundar som brottas, morrar å skäller under köksbordet så de skvimpar i de vinglas jag just håller på att ska fota med dom billiga IKEA ljus som bakgrund. Herr-G snickrar så fort han får en ledig stund över vilket bidrar med 300 ekande hammarslag i minuten så jag får oftast ropa ”-Va???” när Albin ideligen kommer å frågar om jag vet vart en de ena en de andra är. Men de ser förbannat bra ut på dom bilder jag lägger ut…hihihi!

 

Joo jag var alltså på väg hem från jobbet trött å tom i huvudet i går em då helt plötsligt min mobil ringde å i andra endan hörde jag min kompis Millans röst.

-Hej va göru? De var ju så länge sedan vi hördes av…lever du?

Jaa jag förklarade att jag levde och hon talade om att de var tänk att hon å hennes familj skulle åka upp till Vemdalen men nått kom emellan så de vart inget.

-Jaa men jag kan kolla om nån här hemma kör in mig  till stan å hämta mig senare så kan vi ta en öl å surra å fira att solen tittar fram för första gången denna vecka ,sa jag.

-Jaa gör de å hör av dig senare, sa hon å lade på luren.

När jag svängde in på gården var inte Johanna hemma och Herr-G hade några spekulanter här på Klitt-Marie så jag tänkte jag lägger mig på sängen å laddar telen å kollar FB medan jag väntar på skjuts. Vilket var ett ganska dumt beslut en fredag em då de förmodligen bara tog 3 sekunder så hade jag somnat.

 

Till saken hör nu att Herr-G har ju nu i sommar satt in en braskamin i vårt lilla hus å har väntat å längtat på att få tända den. Vårt hus är litet och oftast fullt med både folk och hundar, när jag skriver fullt menar jag typ 5-7 pers å 5-7 hundar. Att huset dessutom är välisolerat gör att den värme som vi levande individer utsöndrar stannar innanför våra väggar å gör att temperaturen oftast ligger på + 25 utan att vi slagit igång nån värme. Ett flertal gånger när Herr-G har passerat kamin har han muttrat typ ” Ja den där kamin lä man ju aldrig kunna elda i” eller som i torsdags då sa han

-Jaa ska man elda i den där jäkla kamin får väl på sin höjd ställa in ett värmeljus, man får väl tredje gradens brännskada om man lägger in ett vedträ.

-Jaa vi har inte så mycke å skryte å skrävle om du å jag, men en sak är jag säker på Herr-G å de är att nu har vi nog den dyraste ljuslyckta i hela Svedala.

- Höö, fnös Herr-G å öppna ytterdörren för att försöka sänka dom + 25 grader som råka bli av sig själv här inne.

 

Jag vaknade av Herr-G ropade

-Nej sa ja!….Men nej sa ja ju!...Låt bli mä ….Låååååt bli määää sa ja!...Fyyy påre!

Jag tittade på telefonen och kunde konstatera att jag sovit 2,5 h å hade 4 missade samtal från Millan som funderade vart jag tog vägen…..Shiiit, tänkte jag å öppnade sovrumsdörren som går ut till allrummet där jag möttes av Herr-G stod endast iklädd t-shirt, kortkallingar å mina foppatofflor. I samma veva som jag öppnade dörren slog en oerhörd värme emot mig…..jaa de var lite som när man öppnar dörren till grillen på ICA där kycklingarna hänger på rad å grillas. Herr-G som nu inte hade skyddsbyxor på sig stod med mobilen riktad mot kaminen som han tjuv tänt eld i medan jag sov å skulle försöka ta ett myzz foto för att lägga ut FB. Han hade stora problem att försökte parera Briskas hoppande mot sina bara ben där hundens klor redan skapat röda svällda klösmärken i ett vackert rosa mönster.

-Men va faan håll ni påme nu, suckade jag nyvaken i dörröppningen.

-Hallåj Mami, kvittrade Johanna. Jullan och jag har köpt lite vin å gott till Idol och pappa har tänt en brasa.

-Meeen va faan äre för fel på hunn, skrek Herr-G som efter ytterligare 5 min fortfarande hoppandes å studdsandes för att parera hunn inte fått ett foto på den sprakande brasan med sin mobil för att Briska hoppat.

-Pappa de ser ut som du dansar Hipp Hopp,sa Albin med chipsskålen i knät framför tvn.

-Jaa men hunn ha ju damp…Annika ropa på na durå!...stönade Herr-G.

Jag ropade in hunn å Herr-G fick äntligen en stillsam myzz bild på kamin utlagd på sin FB sida å alla kunde sätta sig å se Idol.

 

 

I samma takt som spänningen steg på Idol steg ju värmen i huset vilket resulterade i att dom 2 glas rödvin jänterna druckit gjorde att dom vart aningen berusad.

-Åhååh va varmt kved Jullan med glänsande panna å pionröda kinder å tog av sig tröjan.

-Jaaa nä djävulskt, stöna Johanna å tog även hon av sig tröjan.

-Men vi får ju öppna alla fönster ett tag tror jag, sa jag å öppna även ytterdörren.

I varje paus på Idol kutade alla ut på brokvisten för att kyla ner sig lite å efter kom naturligtvis Herr-G å pekade på en hög vedträn han radat upp på bron.

-Dom där ska jag också elda, sa han.

-Nää nu eldar du inte en pinnjävel till Herr-G…de skaru ha klart för dig! Du tar du ihjäl både hundar å ungar å mig, å de kan ju inte va meningen att vi ska måsta sitta som nå nudister i soffan för att du ska elda upp all din ved,sa jag med pekfingret i högsta hugg

-Nää men ifall vi ska ha mer ved så har jag ett litet förråd där, sa Herr-G å drog ytter dörren emot sig samtidigt som han pekade på en vetrave bakom dörrn.

-Jaa men va bra då vet vi de hörru!!!,sa Johanna å torkade bort en svettdroppe från sin glänsande pannan.

 

När röstningen startade på Idol öppnade Herr-G dörren in till sovrummet å sa glatt.

-Åååå har vare svalt å skönt…åsså lade han sig där inne…..å somna. Nu hade ju vi öppnat alla fönster under kvällen för att över huvud taget kunna se slutet på Idol å de kan jag ju lova att man vart varse om i morse då man klev upp 06.30 å de var 17 grader här inne. Nu har Herr-G  fått elda en sväng till på morron, så nu hoppas jag innerligt att han är nöjd ett par veckor framöver

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela