ankarbergs

Ju mer vi är tillsammans....Ju gladare vi blir!!!

Publicerad 2013-11-13 21:07:59 i Allmänt,

I em har jag och Jullan varit på Statshuset för att lära oss om bokföring inför starten av ett litet företag vi drömmer om. Å jag kan ju bara informera er om att siffror är de värsta jag vet…jag fattar INGENTING av NÅNTING, näää teknik å mattematik är nått som jag aldrig lär mig.

= Obildbar!

 

Nåväl dagen gick väldigt fort å innan jag var klar med mina sysslor på skolan så hann klockan slå 16.45 vilket gjorde att jag inte hann hem mellan arbetat och föreläsningen, den startade ju 17.30 mitt i stan. Jag hoppade in i Tant Grön och gasade på lite för att hinna i tid då jag både skulle hitta en parkeringsplats och guida Jullan till Köpmangatan. Jag öppnade bilrutan å lutade mig lite närmare fönstret för att tjuvröka i bilen då de inte fanns nån tid att ta en puff innan jag for.

 

När vi kom fram till Statshuset möttes vi i dörren av två väldigt tjecka damer, den ena såg ut som Cruella de Will(  kvinnan dom 101 dalmatinerna) och den andra glittrade som en discokula då hon hade trätt på sig typ 6 st liknande halsband som våra hundar har.

-Heeeej å Välkommna!!!! sa dom i kör och öppnande dörren åt oss,samtidigt som dom pekade med handen mot garderoben och studerade mig uppifrån å ner..

Dom hade ställt ut ett 30 tal stolar samt några knepigt disagnade fåtöljer som påminde mer om en brännmanet en ett ställe å slå ner arselet på, å när jag satte mig i en sådan kom samma känsla tillbaka som när jag låg i gynstolen och barnmorskan sa till att de var dags å krysta.

 

 De var  ljuslyktor i alla möjliga storlekar utsatt på både golv och bord där de glittrade vackert av lågorna som fladdrade från blockljusen å de mesta av kulörerna gick i rött (lite bordell över stället helt enkelt) Vi var först av alla deltagare så jag satt mig och bläddrade i en folder som dom lagt ut på stolarna. När folket började strömma in såg jag att den ena var finare klädd än den andra, en del karlar hade vattenkammat hår å kavaj och kvinnorna hade hårspray så inte ens den starkaste tyfon hade kunnat vika ett enda hårstrå fel på vissa av dom. ” Oj!!!!! tänkte jag där jag satt iklädd ett rött pann/hårband, en stor ljusblå skjorta, slitna jeans och ett par svarta/röda tenniskor”…typ Hippi!!

 

-Jag går på toa innan dom börjar, sa jag till Jullan å gav henne min handväska.

Å om jag tyckte att jag såg knepig ut före toalett besöket så vare ingenting då jag lyfte blicken å mötte min spegelbild. Ja men ni förstår då jag tjuvrökte i bilen lutade ju jag huvudet mot den öppnade rutan vilket gjorde att vinddraget lixom sög ur min lugg ut pannbandet och skapade typ en lugg som Tinn Tinn hade….den stod rakt upp å rakt ut. Jag skrattade tyst för mig själv å gjorde vad jag kunde med frisyren för att se mer ut som en Annika än en seriefigur.

 

När dom började föreläsa så försökte jag hänga med en stund iaf ,jag hörde då och då hur några lixom dömde ut föreläsarna…särskilt ett par som satt bredvid mig. Dom tittade ner på mig flera ggr….jaa dels för jag satt i en av dom där låga gyn fåtöljerna å hamnade mycke lägre än dom som satt på stolar, men jag fick en liten känsla att dom ville vara för MER än både mig å föreläsarna. Ibland viskade dom nått till varandra samtidigt som dom antecknade på ett papper. Ett litet problem jag har, är att jag retar upp mig på att någon tittar ner på en annan människa å framstår som mycket finare/bättre…jaa elle mer värd än nån annan lixom…..nää då måste jag spä på elle chocka elle nått…å helst nå sjukt så jag kan ha roligt själv.

 

”Huummm!!!” tänkte jag vad ska vi hitta på med er då??  Jag hade ju med mig några papper från jobbet i väskan som jag skulle läsa igenom när jag kom hem, å en penna finns ju alltid med i handväskan så jag tog fram de….jaa jag prasslade å rörde om i handväskan ordentligt så dom skulle bli intresserad/störd av vad som hände…..å börja fundera vad de va jag var så angelägen om å skriva ner. När jag fått fram allt samt deras uppmärksamhet vek jag ut hela A4 papperet i knät så jag kunde skriva stort å så dom kunde läsa. Jag tittade intresserat på dom siffror å staplar dom visade med PowerPoint presentationen å som handlade om hur viktigt de är att bokföra allt som kommer in å allt som ska betalas ut. Mitt på papperet ritade jag nått som såg ut som de manliga könsorganet (som i mina ögon var en stapel) åsså skrev jag IN på ena pungkulan å UT på andra …åsså en ring runt …ni vet början på en sån där tankekarta som eleverna brukar göra. Jag riktade blicken fram å nickade till de föreläsaren sa….å rätt vare va drog jag ett streck å ritade en bil (dom pratade om finansiering av lisning bilar )

 Nu hade jag inte den rätta tankekartan kvar så jag gjorde typ en lika som den jag kluddade ihop då! Typ så här såg den ut!

 

När jag hade ritat några bubblor med bara tok i sneglade jag mot paret som båda två satt å tittade på min ”Tankekarta” och nickade stolt lite som Mr Bean brukar göra. När våra blickar hade mötts ett par gånger log jag, nickade å gjorde tummen upp mot föreläsarna och verkade ha förstått allt samt fått massor med nya tipps. De är sådana här gånger men skulle kunna höra andra människors tankar…tro vad dom tänkte om mig…Typ ”  Jaa hon är väl på resa här i livet å resultatet är ju givet, en lodis hippi som bara flyter omkring utan mål”  ..joo tänkte jag ni skulle bara veta att skrattet de är födan, å skapa rykten är grödan..hahaha!!!

.

 Höres Hej!

Tänk efter före!!!

Publicerad 2013-11-05 18:50:53 i Allmänt,

Tänkte jag skulle skriva ner några rader om ett möte jag hade med en man för ca 2 veckor sedan. Jaa asså de var bara en snabbis ute på ICA parkeringen som han förmodligen sent ska glömma….Hoppas jag! ….missförstår mig rätt nu hörrni..hahaha!

 

Joo de ville sig inte bättre än att när jag kom på mitt arbete visade det sig att jag hade endast 1 Gul Blend kvar i mitt paket. Jaa Jaa tänkte jag, jag får väl springa bort på ICA å inhandla ett nytt paket under dagen då tid finnes. Grejen var den att de var mycke jobb just den dagen så jag hann aldrig på ICA.

 

När klockan slog 16.30 hade eleverna gått hem å skrivbordet städat så äntligen skulle jag få mig en rök. Jag rullade bort till ICA å parkerade Tant Grön inom dom 2 vita linjerna som var dragna på asfalten. Jag sprang in på ICA och plockade åt mig några delar som behövdes till middagen samt ett ciggpaket,när jag kom ut på parkeringen tände jag en cigarett och började gå sakta mot bilen. Väl framme vid Tant Grön ser jag att bilen som parkerat bredvid på förarsidan har ställt sig väldigt nära min så jag kan inte få in min kasse utan att slå i den andra bilen.

 

Ääää tänker jag,jag stoppar in kassen i hundburen bak åsså drar jag in magen så ska de nog gå å komma in bakom ratten. Jag sätter cigaretten i mungipan för att kunna använda bägge händerna för å öppna både bagageluckan å hundgrindarna. När jag fått in allt å är på väg att stänga luckan hör jag en mans röst säga

-Jag tycker att du är en väldigt äcklig människa som röker!!!!

Jag stannar upp med luckan till hälften stängd å ser då mannen som står och lutar sig med ena handen lite överlägset mot sin baklucka.

 

De snurrar 1000 tankar i huvudet på mig……Vem i helvete är du som har mandat eller rättighet att säga till en annan människa att h*n är äcklig…..i min värld finns de inga äckliga människor…nää de finns sjuka, roliga, galna, långa, smala, korta, tjocka och framför allt DUMMA …men ÄCKLIGA…nähähähääru! Jag ska knäcka dig verbalt utan att låta arg….å jag ska knäckare så du aldrig mer våga säga till en annan människa att h*n är äcklig. De hinner jag tänka men förstår även att jag behöver mer tid att få fram ett svar på, så med luckan till hälften stängd å svart i ögonen säger jag.

- Vasaru??!!??!!??

- Jo jag tycker du är en äcklig människa som röker, upprepar mannen i 65 års åldern igen.

- Jasså de tyckeru, suckar jag och stänger luckan sakta samtidigt som jag tar ett djupt halsbloss från en av dom få  cigg jag rökt på hela dagen.

- Jaa men då upplever jag att flytningen jag har är äckligare än rökningen, säger jag och tar ett steg fram.

Nu äre gubbens tur å bli chockad.

- Va?!?!?!, säger han samtidigt som han tar ner handen från sin bil och stoppar den i jackfickan.

-Jaa jag har en grön/gul seg illaluktande flytning som inte luktar mumma kan jag lova å den upplever jag äckligare, säger jag och lägger ena handen mellan mina ben å liksom drar ut byxorna som om dom klibbat fast.

Nu börjar gubben spana mot ICAs entré i väntan på sin fru…förmodar jag.

 

Efter en stunds tystnad säger jag

- Nää nu ska jag hem å byta trosor å spola undereda……sedan äre väl dags å äta lite midda. Hörs Hej!

 

Nu i em när jag skulle gå in på ICA å handla middag å då står gubben alldeles innanför dörren där man spelar på ATG med en nr lapp i handen. Exakt när han möter min blick säger jag

-Hallåj!!!, stannar till å drar ut byxorna som om dom klibbat fast mellan benen tar en korg å går in.

Gubben snodde runt på klacken å ställde sig å titta upp på displayen i väntan på sin tur.

 

Tro vad han tänkte…Tro om han byter ICA….Tro om han törs säga att nån är äcklig fler ggr…..Å tro om han har berättat detta för nån…typ frun???

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela