ankarbergs

Bröstförstoring hos Tandläkaren

Publicerad 2011-10-28 15:57:28 i Allmänt,

Joo som ni kanske tidigare läst i min blogg så missade jag under en perion massor med tandläkartider,dom tänkte nog som så
"Jaha,nu har hon gått å blivit rädd igen åsså avbokar hon inte ens sin tid utan struntar bara i alltihopa...huva huva vilken människa!"
Varje gång dom ringde från min tandläkare (jaa de var ju inte bara en gång) å meddelade att jag missat min tid bad jag dom skicka en ny tid.De var ganska mycket här hemma just då Nicklas hade flyttat hem en sväng och Johanna hade insjuknat och jag studerade, så jag tänkte om dom skickar en tid med posten kan jag ju inte missa den.

Efter ytterligare några veckor med missade tider fick jag äntligen en kallelse i brevlådan ifrån min tandläkare där det på kuväret stod
"VÄLKOMMEN till Sundsvalls Inplantat och laserklinik"
Jaa jag går alltså inte på folktandvården utan till en privat som jag dessutom umgås med å då vare ju ännu skämmigare å missa tiderna.När jag kom in lade jag högen med post på köksbordet där Nicklas satt och fikade å sa
-Men äntligen har dom skickat ut kallelse till mig, va faan jag trodde ett tag att dom blivit helt galen där inne när dom gång på gång ringer å påstår att jag missat tiderna när jag ALDRIG fått nån kallelse.
Nicklas lyfte kuväret och läste just INPLANTAT och LASERKLINIK..åsså sa han.
-Såna där haru fått skit många av förut.
-Nää de är de jag inte har fått å där av alla samtal från tanläkarn.
-Joo när jag har tagit in posten har de varit såna kuvär.....men dom har jag kastat för jag trodde inte att du var intresserad av att förstora brösten å läpparna....jaa du är ju inte sån typ!!!

När jag tittar närmare på kuväret står de ju inte att de är en tandläkare.....å därför har Nicklas trott att de var reklam/rabatt på bröst å läppförstoring när de står Inplantat..jaa han öppnade inte kuväret.Nog för att jag tror tandläkaren har hört många ursäkter för missade tider...men den här var väl att ta i ,tur jag känner Lena å hon oss när jag ringer å säger
"Jaa Hej....joo min familj har kastat mina 10 tider ni skickat för dom trodde att ni skulle förstora brösten å läpparna påme" :)

Nu när jag rensade i räkningskorgen hittade jag min nya kallelse som ni ser på bilden.Tack Lena!!!!Jag var förmodligen inte hemma när Nicklas tog in posten så han kunde inte visa...men han la den i räknings korgen!!!!

15 min av min dag!

Publicerad 2011-10-26 22:24:55 i Allmänt,

Jaa äre inte de ena så äre de andra....sa kärringen som blödde näsblod!!!!!.Albin har varit väldigt förkyld så han har varit hemma från skolan nu i 2 dagar och Johanna har varit snäll å passat honom så Herr-G å jag har kunnat jobbat på som vanligt.I gengäld hade jag lovat Johanna å åka med henne på Birsta nu i em å köpa en vinterjacka hon hade hittat på Intersport.Herr-G hade snö möte med kunderna som bokat snöröjning av honom å traktorn i vinter så han kunde inte följa med,men de måste ju däremot Albin när ingen skulle vara kvar här hemma.

När kl var 17.00 stod vi i samlad trupp runt bilen ute på gårn där Johanna kämpade febrilt med att få fast övningskörnings skylten på bilens bagagelucka som vi förövrigt har kört på leriga skogsvägar med när vi jagade i helgen, så den påminner mer om ett sandslott än en Nissan X-trail.Albin stod och röck i dörrhandtaget på den låsta bilen och undrade oavbrutet om den hade frusit fast för de var ju kallt för nån natt sedan hade han hört Herr-G sagt.Själv stod jag och sökte tändaren i min nya handväska som har lika många fack som börsen hästhandlarna hade förr....jaa ni vet dom ser ut som ett dragspel med ett gummiband runt.Jaa nu ska ni inte tro att handväskan var splitter ny å super modern.....nää handväskan fick jag så lov å gräva fram i en utav kartongerna nere i källaren där vi sparat fula/roliga/töntiga saker som barnen brukar använda när dom klär ut sig. Gunnel har nämligen ätit ur min rätta handväska som jag brukar använda,när jag skriver ätit ur hela handväskan menar jag att de enda som påminner om att de en gång har varit en handväska är axelremmen och själva locket med en liten guld knapp,resten är uppätet och ligger förmodligen i små högar ute på gården efter att det ha passerat Gunnels tarmpaket.

Nå väl efter mycke om å men var vi på väg mot Birsta, Johanna vid ratten, Albin med sin sparade slant i jackfickan och jag med ut klädnings handväskan över axeln innehållande endast plånboken för allt annat jag brukar ha med mig har ju även de tiken ätit upp.Vi köpte jackan och åt på Doddes för att sedan svänga in på ICA Maxi å handla några delar innan vi återvände hemåt

När vi kommer till frukten kommer de en liten ljus  kvinna och tränger sig mellan min kundvagn och ett stort bord med bananer och i samma veva hon hamnar framför hörs ett ljud som om man drar nageln emot svarta tavlan...jaa ni vet så där så de skär i öronen och man får gåshud.
-NEEEJ!!!! skriker kvinnan och drar till sig uppmärksamhet från ytterligare ca 10 pers med kundvagn på fruktavdelningen samtidigt som hon kastar sig under vår kundvagn.
Johanna,Albin och jag står blick stilla och håller krampaktigt i vår kundvagn som vi nyss stoppat en 5 krona i för att få med oss den in i butiken,vi kikar försiktigt ner bland varorna i vagnen för att kunna se vad kvinnan gör där under. 
-Helvette!! stönar kvinnan och tittar upp mellan Gevalia paketet och 1 l mjölk som vi ställt i vagnen. Nu fåre faktiskt bli ett lim som håller 1 ton för nu är jag jävligt lee de här.
Familjen Ankarberg svarar inte utan tittar upp lite ursäktande på dom övriga 10 kunderna som är lika frågande till kvinnans agerande.
-Här...Här är den jäveln,stönar kvinnan och håller upp en klack till sin ena sko medan hon kravlar sig upp efter våran kundvagn.
-Jaha...va bra,svarar jag i samma veva som kvinnan ska rätta till frisyren som har strulat till sig något den stund hon befann sig under vår vagn.Men som av en händelse fastnade klacken i håret eller kragen och föll ner mot golvet där den studsade under bordet med bananer.
-Nää men jävlar hörru,utbrister kvinnan och kastar sig ner på golvet igen för att återfå sin klack som nu har rullat under banan bordet där det endast är 3 cm mellan kanten å golvet.
Nu har övriga kunder börjat avlägsna sig så jag tänker att jag ska hjälpa kvinnan med att lyfta bananbordet så hon når klacken.Men om jag säger som så ett stort bord med massor med bananer på väger en hel del.Min stil när jag försöker lyfta bordet påminner mer om en över sexuell Gorillahane som inte fått ett skjut på över 20 år utan hysteriskt juckande och högt stönande försöker stjäla alla ICAs ekologiskt odlade bananer som tröst.Dom nya kunderna som kommit till frukt avd ser ju inte kvinnan under bordet som söker sin klack utan bara mig juckande å stönande.Johanna och Albin har förstått den sjuka situationen så dom låssas titta i fiskdisken bakom och inte känna mig.Efter några minuter kommer kvinnan fram med ett leende på läpparna å säger
-Nä nu jävlar stoppar jag den i hanväskan på en gång...Tack skaru ha hörru!
Åsså haltar hon iväg mot kassan.

-Kom nu ropar jag till barnen med sammanbitna käkar....NU åker vi härifrån!!!!
-Jaa tack gärna,svarar Johanna och tar de långa benet före mot kassan.
Albin har pratat om att göra trolldeg till veckan när han har lov så vi hade köpt 5 kg mjöl.
-Mjölet får inte plats i kassen,säger Johanna när jag betalat.
-Etta bära mjöler,ropar Albin som vet att de är till hans trolldeg.
-Nää glöm de,säger jag....de är tungt och ömtåligt å jag tänker inte stå på parkeringen å skämma ut min me mjöl över jävlar allt.
-Jooo men snälla mamma,kvider Albin och lägger huvudet på sne.
-Jaa men lova å vara försiktig...å håll den så här,säger jag och visar ett stadigt grepp!
-Ok,säger Albin å gör som jag säger och bär försiktigt med en glad min.

När vi lyckats komma ut där kundvagnen ska parkeras vänder sig Albin hastigt om för att säga något till mig,men de hinner han inte för än jag har fått sladd på kundvagnen och kör rakt in i mjölpåsen som han har i famnen.Mjölet börjar sippra ut i samma takt som Albin försöker få åt sig andan och mjölet har spritt sig som ett snötäcke en kall dec dag på ICA Maxis parkering morron ska jag försöka mig på att fixa nya ingredienser till trolldegen på en helt ny ICA affär......å ingen av barnen vill följa med.....å själv hoppas jag på att övriga kunder i butiken har sockiplast å inte klack.

Go Natt!!!!

En familj i KRIS!!!!!!

Publicerad 2011-10-12 23:39:32 i Allmänt,

Jaa kära läsare de ni nu ska få ta del av är en av dom galnaste kvällar hemma hos familjen Ankarberg som har inträffat hit tills.....i dag skrattar jag...å i går skrek jag..å inte bara jag...nää hela familjen åt olika saker men med samma decibell.

Rickard den store hade blivit nerbjuden på älgjakt till typ Uppsala trakten någonstans nu i måndags,han kom hem och hämtade Stor Torbjörn på söndakväll och lämnade Tequila(yngsta jämthunn) hos oss.Efter en lyckad jakt på några dar var  Torbjörn åter hemma för att vila upp sig inför helgen då vi ska jaga med honom uppe i jämtland.När jag kom hem efter jobbet nu ena dan kokade jag som vanligt en kopp kaffe å satte mig ute på brokvisten för att njuta av både koffein och nikotin å som vanligt kom Torbjörn och satte sig brevid å ville bli klappad.Jag smekte och kliade honom bakom örat då jag plötsligt fick känna en liten knöl.
-Men hälle duttane halu dott illa de på nån litten pinne lill pubben mattes,sa jag och ställde ifrån mig koppen för att se efter.
När jag särat på den tjocka pälsen möts jag av en FÄSTING som vinkar glatt med sina bakben då både huvudet och hela överkroppen är inborrad under Torbjörns hud. 
"Nää men neej" han har en fästing konstaterar jag och tittar ner på hans framben där det KRYPER en till i ett knappnålshuvuds storlek.Jag svär och muttrar samt ryser åt parasiterna medan jag plockar bort och ihop dom för att elda upp dom.

Till saken hör att jag HATAR fästingar dels för att dom smittade en av mina hundar med ilischias så den tiken fick gå i en allt förtidig pension + att dom borrar sig fast under huden.Naturligtvis har väl mina barn uppfattat min rädsla och avsky för denna parasit...så dom reagerar och agerar ju som jag.Albin var ju hemma när jag plockade bort dom 3 första på Tobbe och tyckte de var skit otäkt,han undvek hunden resten av kvällen.När det var dax att hoppa i säng ville Albin sova med mig
-Varför då,undrade jag.
-Ja men jag är ju så rädd för fästingar.
-Jaa men gö de då,sa jag.
När vi lagt oss i sängen kommer ju naturligtvis både Torbjörn och Gunnel in och lägger sig brevid mig på golvet där dom alltid sover om nätterna.
-Men åååå måste vi ha hundarna här inne i natt,undrar Albin medan han då och då lixom föser med handen på sina armar å ben för att han inbillar sig att de finns fästingar på honom.
-Jaa men naturligtvis.....dom sover ju ALLTID här brevid mig,lägg dig å sov nu för klockan har dragit iväg till sent,säger jag och slår upp boken. för att börja läsa.

-Mamma....jag är rädd för fästingar,säger Albin efter en stund.
-Jaa ett onödigt djur kan jag tycka,svarar jag och fortsätter läsa.
-Kan dom bita sig fast på mig oxå,undrar Albin oroligt.
-Mmm,svarar jag lite likt Alfons Åbergs pappa och fortsätter läsa.
-Men åååå jag är så rädd mamma säger Albin och brister ut i gråt.
-Nä men lilla gubben säger jag den risken är ju jätte liten att dom kommer på dig....åsså fortsätter jag å förklara å trösta tills han lugnat sig....då säger jag
-Ok du får en 500 ring till den där miniskotern du tänker köpa  för varje fästing som sitter på dig...ok
-Få jag..undrar Albin mellan snyftningarna
-Jajje men,svarar jag och tror jag har löst problemet.
-Ååå va äkligt,säger Albin och rynkar på näsan.
-Ja men de är lugnt säger jag...du kommer inte få ett  enda öre för de kommer inge fästingar på dig.
-Men ååååå jag vill ju ha en mini skoter säger Albin i en både besviken och arg ton.
Jag lägger ifrån mig boken och säger
-Jaa de kan ju bli så endå vettu...men nu släcker vi lampan och sover för kl är 22.00...å fästingarna väljer ju Torbjörn före oss...eller hur??...ingenting å oroasig för!
-Mmm,svarar Albin halvägs in i en gäsp.

Både Albins och mina bruna har börjat å lååångblunda... vi ävar äntligen påväg in i drömmarnas land ......då rycks ytterdörren upp och där står Rickard.
-HELVETE hörrni...jag har en FÄSTING på magen....fram med fästingplockaren FORT!!!!Fyyy faan va äkligt!!!(Rickard gillar dom visst inte heller)
Jaa ni kan ju tänka er Albins reaktion..ojojoj...Torbjörn,Tequila och Gunnel trodde ju att de var dax för jakt så dom gick ju i taket för de med och hoppa å skälla(de är ju bara då Rickard kommer hem oftast)....Herr-G flög upp ur soffan och Johanna skrek "Fy Faan va du är äkligt...du går faan inte nära mig iallafall"
När lugnet hade lagt sig lite satte sig Rickard vid köksbordet dör ljuset var som bäst och Herr-G hjälpte sin son att få bort parasiten.Vi andra sitter blickstilla av både rädsla och nyfikenhet.
-Huva vilka äkligt vidriga onyttiga djur de där är,säger Rickard och drar på sig tröjan.
-Jaa svarar jag som sitter på en stol mitt emot Rickard med Albin brevid.Tomas som brukar vara mycke på Gotland har ju haft en del,han säger att dom oftast sitter i ljumskar ......mer än så hinner jag inte säga för än Rickard hysteriskt knäppt upp byxorna och typ kastar upp hela agrigatet på köksbordet.
-Aaaaaaaa!!!! skriker jag när jag ser picken liggande på köksbordet och lägger handen över mina ögon.
-Aaaaaaaa !!!!skriker samtidigt Albin som varit på helspänn medan Herr-G eldat upp fästingen och trodde väl den hoppade på honom.
-Aaaaaaaa !!!!skriker Rickard som tror jag ser en fästing i ljumsken.
-Men va i helvete,skriker Herr-G och kommer springande med alla 3 jämthundarna i antåg.
-Åååå vart är den mamma ??!!!skriker Albin och menar fästingen
-På bordet skriker jag med handen för ögonen och menar picken.
-Men va faan håller ni på med undrar Herr-G med en förkolnad fästing på ett kaffefat i sin hand samtidigt som han knäpper med fingret och ber jämthundarna gå på sina bäddar.
-Jaa men de här är ju olagligt å visa picken fär mamma sin begriper du väl...skriker jag till Herr-G
-Men vaa faan de var ju morsan som sa att dom sitter i ljumsken ju.....kolla durå farsan säger Rickard och vänder upp mot Herr-G
-Nää de där får du kolla upp själv jag har ju fästingen jag,säger Herr-G och går mot slasken för att spola bort krypet.
-Vaaa ha du oxå en fästing pappa skriker Albin.
-Men nu jävlar drar du påre byxorna Rickard å Albin å mamma går å lägger sig....nu fåre va nog med galenskap i kväll...kl är ju snart 23.00...Herr-G skakar på huvudet.

Jaa men ni förstår vilken kris de vart för samtliga runt köksbordet för samtliga inblandade....jaa Johanna hon satt vid datorn och sa inte så mycke...skakade på huvudet då och då likt sin far.Nåväl...Rickard hade en fästing till på magen och på Torbjörn plockade vi 4 till nu innan jag får på jobbet....Men de vet INTE Albin...Tack o Lov!!
Nu är kl mitt i natten och jag arbetar å har en hel del jobb kvar att göra....men först en kafferast så man piggnar till lite.

Andlighet = Hemlighet!

Publicerad 2011-10-09 12:26:03 i Allmänt,

Vi lever i en tid där invanda mönster snabbt kan förändras.Media överöser oss med rubriker om bla systemskifte,nermontering av folkhemmet,stora kriser inom den offentligasektorn så som sjukvård,skolor och omsorg mm och en permanent arbetslöshet,i dessa otroligt oroliga tider ökar intresset för en annan verklighet vill jag påstå.Nämligen de andliga och alternativa......men de är hemligt för dom flesta.

Vad som fick mig att fundera i just dom här banorna var att i kväll (lör 8/9) var jag iväg och inhandlade mat till Johanna och mig på en utav alla pizzerior vi har här i byn.Där i kön står en man i den övre medelåldern, vi känner inte varandra så väl men ni vet som Timråbo typ hejar och pratar väder och vind.Till saken hör att jag i vintras var med i ett reportage i Sundsvallstidning ang en husrensning som en kvinna vid namn Lena hade varit här å gjort,å de hade den här mannen läst.När vi träffades i våras skrattade han och frågade vad som hade varit problemet,så jag berättade de och nämnde även de namn som mediet hand nämnt som var här å störde oss.Den här mannen är född och uppvuxen på just de villaområde där vi bor så han vet ju en hel del om vad/vilka som har bott i området.När vi skildes åt då i våras var de med ett gapskratt och ett skakande huvud från hans sida.

Nå väl han står där i kön när jag kliver in och väntar på sin mat.
-Hallå,säger han och nickar till hälsning
-Hallåj,svarar jag och ställer mig sist.
Då kliver han ur kön och går bak till mig å med sammanbitna käkar viskar
-Du va faan Ankarberg de har ju bott en Assar på gatan din.
-Va????undrar jag som glömt vårt samtal i våras.
-Jaa men hon hade ju rätt hon som var hem till dig.
-Vem????undrar jag.
-Jaa men hon .....mediet eller var de va.
-Jaha de,jasså hare...undrade jag som nu var med på noterna
-Jaa jag tog å kollade upp de sedan jag snackade med dig.....å då minns ju både brorsan och jag att pojken längre bort på tvärgatan hette ju så.Han bodde där i början på 50-talen kanske -53 tror vi.
-Nä men ojdå va spännande...då hade hon ju rätt då iallafall Lena.
-Mmmm.....mummlade mannen.

Efter en stunds tystnad sa mannen
-Du, nu i somras var jag till en sån där kvacksalvare med eksemen jag har haft såna problem med i flera år,å du jag fick nå jävla droppar och en salva hon hade rört ihop...å titt.
Mannen kavlade upp ena tröjärmen och visade.
-Ser du helt borta!!!
Man kunde ana en rodnad på huden från armbågen och ner till handleden som förmodligen hade varit eksem tidigare.
-Oj va fint,sv jag.
-Ja du vet jag har ju haft cortison å allt förbannat som läkaren har skrivit ut å kladda med...men de har kliat och vätska jävlar dygnet runt.Näää nu äre bra ser du.
-Jaa dom kan kvacksalvarna hörru,sa jag å skrattade.

Efter ytterligare en stund viskar mannen
-Du Ankarberg,brorsans kärring var ju dit hon å med ryggvärken( hon hade fått healing)......å du Ankarberg nu får hon sova hela nätterna utan värktabletter...helt otroligt.
-Jaa man ska inte döma ut alternativa behandlingar tror jag.
-Nää men faan.....fast man vill ju inte att de ska komma ut....då tror folk att man blivit tokigt.
Jaa tänkte jag många har provat och blivit bättre/bra men ingen törs berätta.....nää de är HEMLIGT för vi förstår inte hur de går till.

Den alternativa medecinska behandlingen är kanske de som lockar mest i dag.Healing är slagordet och är typ samlingsnamnet för en rad olika metoder som kan vara tex med kristaller ,massage,tankekraft och färger..Den alternativa metoden lägger stor vikt vid omvårdnad och beröring,vid att lyssna å se hela människan.Jaa man erbjuds helt enkelt de som av stor del saknas i den offentliga sjukvården i dag.Titta på akupunktur vettja som för ett 10 tal år sedan uppfattades som mystiskt,du de används i dag innom sjukvården å dom flesta kvinnor som fött barn blir i dom flesta fall erbjuden akupunktur på förlossningen därför de påverkar inte barnet....typ som andra smärtlindringar gör.

FLUM!!!!! Var samlingsordet jag hade som uppfattning när det gäller de jag nu bloggat om,men efter att ha varit i kris pg av sjudom och greppa efter alla halmstrån man kan(inom sjukvården)  har jag/vi haft turen att få komma i kontakt med Lena och provat på www.godaenergier.se "andliga smörgåsbord" där de mesta innom alternativ behandling erbjuds även för våra djur faktiskt.Jag tror så här jag......om direktörerna skulle ta å prova på lite "FLUM" skulle dom återvända till sina skrivbord med ett mer öppet sinne och VI skulle slippa stå och viska va bra de var å va frisk vi vart i pizzakön en lördakväll.

Hade hörrni.... och förrästen har ni nu lust att prova på de alternativa behandlingarna kan ni tala om de för mig...för de har ju jag gjort....å vipps har vi en "HEMLIS" hörrni ;)....spännande

Nä men!!!

Publicerad 2011-10-08 01:03:17 i Allmänt,

Jobbar natten i natt och som ni alla vet vid de här laget är ju min del av hjärnan ...jaa den som ska kunna fixa tekniken fortfarande på ledighet å har så varit dom senaste 44 åren, vilket i sig har gjort att jag varken kan svara i min nya telefon eller få igång den tv jag just nu sitter mittemot där bildrutan är svart.För övrigt kör jag i helgen runt i en cykelhjälm(svärfars lilla lilla näst intill obefintliga Ford,jaa den är inte större än en cykelhjälm) där dansbandsmusiken strömmar på högsta volym ut högtalarna och dansbandsröster förklarar till toner om brustna hjärtan å där emellan eldar som tändes......å jag kan inte ändra till fm kanalerna där även tekniken spelar en viss roll på steriohelvete!

När det gäller telen har familjen tagit ett beslut att jag har en aldeles för omodern telefon som jag förövrigt har ärft efter Herr-G och trivts ganska bra med....jaa tycker jag men inte dom,därför har dom köpt mig en ny som vart igång slagen i går kväll.Min tidigare mobil använde ju jag som väckarklocka å de hade jag ju en önskan om å kuna använda den ny till oxå.När Herr-G hjälpte mig med å ställa klockan i gårkväll på väckning 07.00 så tänkte jag att....Njaa de där litar jag inte på jag ställer klockradion oxå.Till saken hör att jag köpte klockradion på Erikshjälpen för ett tag sedan å de var ju inte för inte den tidigare ägaren hade lämnat ifrån sig apparaten...njaa jag vet inte om tåtarna går riktigt ihop inne i själva radoin för den ringer bara då å då eller inte alls.Så för att vara på den säkra sidan bad jag Herr-G ringa hem..eller på nya mobilen för hem telen funkar ju inte sedan Herr-G stal en kabel till PS 3 där han efter 1,5 år fortfarande är på samma bana å krigar.När jag lade mig tänkte jag.."-Jaa Herr-G är ju de starkaste kortet när det gäller uppstigning i morron"...åsså somnade jag sött.

Jag vaknade av att någonting tjöt på nattuksbordet brevid så jag tog telen å gjorde som familjen hade visat nämligen drog fingret över displayen utan att nånting hände"-Men herre guu"sa jag tyst för mig själv medan jag sökte reda på läsglasögonen som är ett måste när man har kommit upp i medelåldern.När glasögonen var lagd på nästippen och telen fortfarande tjöt satte även klockradion igång som inte har hört av sig på flera veckor.Panik utbryter på sängkanten för att få tyst på skiten så inte Johanna ska vakna jag rycker ut kontakten på radion och formligen gnuggar displayen på telen som om de vore en trisslott.....å då blire äntligen tyyyyst...jaa förutom att jag hör hjärtat slå som klockorna i kyrktornet pg av stressen som har uppstått!

Jag går ut i köket för att få morronkaffe å hinner bara komma fram till köksbordet så börjat telefon å låta igen...nu är jag ju mer samlad å ser att jag har tryckt på snooz så jag trycker på AV och lägger telen på köksbordet.Men när kaffekoppen är till hälften fylld börjat telefonsatan å väsnas igen så jag går med ilskna steg mot köksbordet och sätter mig ner å börjar gnugga displayen...men den slutar INTE.
-Men vad i helvete äre för fel på telefonjäveln som ringer HELA satans tiden,säger jag med käkarna ilsket hop pressan å kastar den på duken som ligger mitt på bordet.
-Jaa HALÅÅÅÅ jag skulle ju ringa hem å kolla så att du kom upp hör jag Herr-G säga i telen med lugn röst.
-Jaha,skriker jag tillbaka utan att ta upp telefon.Du de kan du gere faan på att jag ä å nu ringeru inte en gång till för då flyttar jag ut i hönshuse....äre förstått elle????
-Du borde göra nått åt ditt dåliga morronhumör Annika svara Herr-G och lägger på luren.

Herr-G och Albin har bestämt att åka till fjällen i helgen då jag jobbar så på eftermiddagen for Herr-G och handlade de dom skulle ha med.Efter en stund kliver svärfar innanför dörren med en tom äggkartong å säger
-Hörru kan du fylla på den här för de är ju skillnad på dina ägg å ICAs,jag ska fara å handla nu innan jag far hem till stuga.
Då kliver Herr-G in
-Tjena farsan äre du som är ute å far
-Jaa svara svärfar jag skulle ner å handla lite.
-Jasså,jaa själv är man ju påväg till fjälls,säger Herr-G och börjar bära ut väskor.
-Jasså,svarar  svärfar  å tar en mun kaffe.
När alla väskor och Gunnel är i bilen säger Herr-G till Albin
-Jaa men då far vi Albin så vi är uppe i tid.
-Jasså äre dax nu,svarar svärfar.Jag ska bara skölja ur koppen så kommer jag.
Herr-G blir som förstelnad och Albin oxå....jaa jag å Johanna med om jag ska vara ärlig.När koppen är sköljd tittar svärfar på Albin och frågar
-Ska du eller jag sitta fram.
Just i denna stund är Herr-Gs ansiktsutryck betalbart ska jag tala om.
-VAAA????...säger Herr-G
-Jaa skulle vi inta åka saru???är svärfars motfråga.
-Jaa ska du med till Vemdalen du då...klädd så där??Herr-G pekar på svärfar som är iklädd finskor,gå bort byxan(han skulle ju på affaren) en skjorta å en tunnare fin jacka.
-Jajja men...samme va jag gör...åsså sätter han sig i bilen.
-Ja men va faan farsan du har ju inga kläder för fjäll vädre.
-Joho,ropar svärfar å smäller igen bildörren å spänner fast bilbälte.
-Ja men de är ju helt jävla otroligt,suckar Herr-G.Annika kan du packa nå kläder till farsan äru snäll för han sitter resklar i bilen NU.
-Jajjemen....sa jag så å torkade skratt tårarna medan jag fixade en påse kläder till svärfar som redan var på resande fot...trodde han :)

Så medan svärfar andas fjäll luft lånar jag hans cykelhjälm(Ford) med dansbandsmusik i helgen.Men nu är jag så trött så jag ser dubbelt nu de är dax för kaffe å en puff...tro hur mycke fel de vart i denna text mitt i natten...men ni kanske fattar endå :)
Trevlig Helg på er!

"Gå mot ljuset!!!"

Publicerad 2011-10-05 15:19:49 i Allmänt,

Joo man kan ju ofta höra att dom som är andlig talar med någon förvirrad själ från andevärlden att dom ska gå mot ljuset där lugnet och paradiset finns.Men för att följa de rådet måste vi ha lämnat denna frekvens...med de menar jag jordelivet.Är vi fortfarande kvar här på jorden är mitt tipps "-Gå för faan inte mot ljuset om ni är ute nån kväll....nää för då hamnar ni hos mig!" Å de kan jag ju informera att er om att de är inte jämförbart med vare sig paradiset och framför allt inte lugnet.

Jo ni förstår att vart ni än befinner er i vårt avlånga land förmodar jag att ni kan ....om än svagt se ljuset. De beror på att jag har tjatat på Herr-G om att få lyse ut till hönsen nu när höstmörkret har infunnit sig.Nu i lördags tog förmodligen Herr-G ut halva sin pensionsförsäkring och for till Birsta City och köpte dom flesta utelampor som finns ute i handeln för den.Å med facit i hand kommer han att få ta ut den andra halvan när elräkningen kommer för dom sitter förmodligen lite fel genom att så fort nån går på gatan utanför tänds lamporna=ofta.....jaa för utom dom som sitter på UTSIDAN hönshuse dom lyser helatiden å så pass starkt att jag får köpa kepsar med skärm på i julklapp till pullorna så dom inte ska bli bländ skadad.Jag överdriver INTE om jag säger att vi har 2 st lampor mindre än Midlandas landningsbanor...jaa men då kan ni ju tänka er själv.

Å skulle ni mot all förmodan trotsa och gå mot ljuset så ni hamnar här hemma så gäller det att ni har gått på Friskis o Svettis å tränat er att gå med höga ben när gräsklipparen vart undanställd i början på september...för det stod de "att göra denna månad" i min enda tidning jag prenumererar på....ofrivilligt.Men nu har jag efter ca ett år hittat problemet med den prenumerationen......Herr-G betalar ju avin som kommer med sista tidningen fast jag sagt upp den 4 ggr både på tele å internet

.De är ju på så vis här hemma förstår ni att jag betalar inte räkningarna...jaa jag vet de är skamligt å inte vart de bättre när Albin för nått år sedan spelade fotboll å en mamma sa
-Nu hade dom höjt avgiften för fotbollen i år
-Jasså,svarade jag frågande?....den avin hade väl Herr-G
-Jaa men vi fick ju räkningen förra veckan,sa mamman och tittade på mig
-Jaa jag vet inte alls jag för jag betalar aldrig några räkningar.
-Nä...häää,svarade mamman ännu mer frågande?.....typ kan man skita i sånt

Jaa från de ena till de andra så fick man i postlådan ett erbjudande för ca ett år sedan att om man tog 3 nr av "Allt om trädgård" fick man en sekatär...heter dom så dom man klipper grenar med + en liten liten blommig bricka som man kunde ha en kaka å en kopp på.Brickan fick Torbjörn tag på och åt först upp kakan å sedan delade han brickan på 4 med sina hörntänder.Sekatören är fortfarande oanvänd genom att de enda träd vi hade på gården tog Herr-G bort med traktorn ink häcken,dom få grenar och kvistar som jag skulle ha kunnat använda denna satans sekatär på har Torbjörn lyft på benet över å dränkt med sitt urin.....så dom dog av den anledningen...alltså en onödig prenumeration helt enkelt. Nu har jag sagt upp tidningen 4 ggr men får likt förbannat tidningen med ett medföljande inbetalningskort varje månad......så jag tog å ringde till förlaget far att säga upp den för sista gången nu i veckan.

-Vad äre som är så förbannade svårt att förstå i meningen"Härmed vill jag säga upp min prenumeration"...frågade jag med arg röst när jag ringde.
-Inge,svarade receptionisten???????
-Nää men ge f*n i å skicka tidningen och inbetalningskort då!!!!!!
-Vad har du för kund nr,undrade hon
Jag räknade upp alla 100 siffror.
-Hukkmm...harklade hon sig...nu har ju du betalat för 10 nr till ser jag å då skickar ju vi dom tidningarna förståss.Du måste SLUTA betala om du inte vill ha tidningen vet du.....varje gång du betalar förlänger du ju prenumitionen.
Så inbetalningskortet hade alltså hamnat bland räkningarna som Herr-G betalat å med de förlängt min Allt om trädgård.Å de var just i de senaste nr de stod att hösten är här å vi klipper gräsmattan för sista gången......grejen är att gräsmattan slutade ju inte växa som det står i min dyra premenation...errrbbbannat.


Ja ja de har ju kunnat vare värre........gå mot ljuset ni hörrni så syns vi i hög gräset ute på gårn eller på brokvisten.Alltid trevligt med lite kaffe främmande!

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela