ankarbergs

De tar en stund innan vi är på plats!

Publicerad 2013-03-24 21:13:19 i Allmänt,

Jaa vi har tillbringat helgen uppe i Jämtland där vi har stugan, de har varit,mycke folk,hundar,ungar och ett otroligt vackert väder.Helgen startade i vanlig ordning här hemma då Herr-G hakade på släpvagnen och ställde sig i grindhålet kliandes i pannan med kepsen i handen och ifrågasatte ALLT jag skulle ha med mig!
 
Entrén i stugan vintertid är likadan varje gång,typ jag söker maten som jag packat ner i en viss ordning och som Herr-G oftast har tappat ut på släpvagnen och packat om så jag tror jag har glömt de mesta hemma i Sörberge.Herr-G är ju barnsligt förtjust i att elda och de är ju tur de då de oftast är 8 grader inne när vi anländer så han bygger med vedpinnar som ett barn bygger dupplo.När de brinner i kamin går Herr-G ut och hämtar alla hundar som likt en skenande hästflock kommer in i köket och för andra gången i ordningen river ut maten ur mina kassar och då hittar jag för de mesta dom saker jag sökt på köksgolvet fullt i hundhår.Så var de ju även i fredags em då vi kom fram!
 
Gunnel (ena jämthundstiken) kan ibland få för sig att hon ska vakta saker och ting för dom andra hundarna och valde på fredagskväll att vakta ett vedträd som Herr-G lagt vid kaminen.Nu är grejen den att Herr-G vaktar även han veden de är bästa han har ......jaa efter barnen hoppas jag.Så när Herr-G står på alla fyra och petar in ved i kamin utbryter ett litet hundslagsmål och de blir ett djävulskt liv både på hundarna och de saker som ramlar över Herr-G.
Jag springer in och ryter i typ " Heyy ge er!!!" hundarna avbryter å försvinner under bordet och några upp i soffan,Herr-G reser sig sakta upp med en liten bit näver hängande i luggen suckar och säger
-Va faan håll dom på mä???
-Jaa de måste ha varit Gunnel som vaktade en vedpinne å flög åt dom andra,svarar jag och nickar under bordet där Gunnel lagt sig.
Herr-G ruffsar till luggen för att avlägsna nävret sätter sina händer i sidan och fyller sina lungor med luft för att i ca 15 min förklara för Gunnel.
-Men Gööönnel!!!!Va faaaaan håll du på mä??? De här är ved jag har huggit å släpat hem......de finns fulla jävla skogen om du promt ska ha pinnar fåru väl plocka själv osv...osv..osv!
 
Efter en stund har hundarna ätit och lixom gjort kväll och man skulle kunna ha skrivit en status på FB att lugnet har lagt sig och vi har fredagsmyyyyzzz,men tur i oturen gjorde jag aldrig de.Dörren rycks upp och in kommer Nicklas och Runken "stövarn" och när man släpper in stövaren ska ni veta är de ungefär som när man blåser upp en ballong och struntar i å knyta å bara släpper,han är överallt samtidigt , både fågel,fisk och mitt emellan på en och samma gång.Herr-Gs vedstapel rasar,chipsen faller som snöflingor och de vi alla har i glasen blandas som en bål över hela glasbordet.Disktrasor,toapapper och diskhandukar rycks fram och suger upp dom utspillda vätskorna medan hundarna hysteriskt äter chipsen som landat på golvet.
 
Efter nått som liknar en SOS utryckning lägger sig äntligen lugnet, skålar och glas fyllts åter upp å myzzzet ska börja.De vill sig ju inte bättre än att båda våra äldre pojkar Nicklas och Rickard arbetar ju i en jaktbutik och har oftast de senaste nytt i allt vad hjälpmedel heter vid jakt.
-Hör här då farsan,säger Nicklas och slår igång en liten apparat som låter som en hare när den blir tagen av ett annat djur.Den skriker,piper och kvider( fejkat alltså) och ska göra så att man lockar till sig räv när man sitter på pass.Men om jag säger som så.....den lockade även till sig Ankarbergs ALLA hundar som just hade gjort kväll,cirkusen var alltså igång ytterligare en sväng inne i stugan.När Nicklas efter en stund stack in huvudet och frågade om vi inte ville höra en hackspett som skrek också skrek både Albin,Herr-G och jag
-NEEEEJJJJ!!!!!!
Sedan vart de fredags myzzz iaf!

Ett första möte med fam Ankarberg!

Publicerad 2013-03-20 20:33:26 i Allmänt,

 Jag måste knacka ner några rader om händelsen som utspelade sig här hemma på våran gård nu i kväll när Albin och jag bara skulle svänga iväg på ICA för att inhandla 2 l mjölk.
Joo mjölken var ju som sagt var slut och ny måste inhandlas så jag och Albin startade upp Tant Grön (Golf disel -97) och åkte iväg.Tant Grön har på ålderns ringa höst fått problem med centralåset så ibland går hon i baklås rätt vare är och man kommer inte ut...jaa eller in!
 
När vi kom fram till ICA gick inte passargerardörren att öppna innifrån så Albin fick klättra bak å gå ut den vägen,samma när vi skulle hem då gick den inte att öppna utifrån heller,så Albin satt sig bak.När vi svänger in på parkeringen här hemma står de två yngre killar och försöker få upp grinden till vår gård,jag tror ju att de är kompisar till Nicklas.Albin hoppar ur bilen och ropar hej till dom,i samma veva upptäcker jag att även min dörr har slutat funka så jag ropar till Albin.
-Hallå nu har jag fått problem! Jag tror tame faan jag håller på och bli tokig (på bilen menade jag)
Albin suckar och vänder om och går mot mig och Tant Grön samtidigt som han säger
-Näää men ååååååå mamma,inte just nu!(han vill in å se hockeyn)

Jag skäller och svär för mig själv där jag sitter inlåst med bilrutan nere medan Albin springer runt bilen och rycker i dörrarna för att få ut mig.
-Nääe jag får hämta pappa,säger Albin och går mot grinden där dom två yngre männen står och rättar till kläderna efter att dom just lyckats komma över på insidan.Å då ser jag portföljen den ene har i hande samt ett blad i den andra och förstår att de är Jehovasvittne som är ute å inte Nicklas kompisar.
 
Albin öppnar snabbt grinden (som grabbarna hållt på med i 20 min) och springer förbi dom ute på gården rycker upp ytterdörren å ropar -PAAAPPPAAA!!! Lika snabbt stänger han dörren för att inte hundarna ska smita ut.Kvar ute på gården står alltså två förvirrade Jehovas, bländade av alla dom lampor Herr-G fick tag i för en billig peng och kopplade in samtliga så hela gården lyser upp å ser ut som en landningsbana nere på Midlanda och man kan slipa kniven på elmätaren då dom slår igång.Grabbarna tittar på varandra och sedan på mig där jag sitter inlåst i bilen,jag vet inte riktigt vad jag ska säga/göra så jag lyfter lite på handen och gör nått liknande Sylvia vinken samtidigt som jag säger -Haalåååj!
 Grabbarna nickar lite osäkert tillbaka och går sedan upp på bron och ringer på klockan (som inte funkar) i tron att nån ska öppna.Albin tror ju som jag att de är Nicklas kompisar så han släpper inte in dom då man för de mesta kliver rakt in här hemma hos oss uten slår upp dörren så bägge grabbarna ramlar bak mot stolarna som står på brokvisten och river ner en lycktan.
-PAPPA!!!!...ropar Albin rakt ut och lixom ser inte grabbarna, jag förstår att Herr-G är ute med Torbjörn där jag sitter i bilen 10 meter ifrån.
 
Då kommer Nicklas ut för att stänga dörren så inte hundarna smiter ut,han ser grabbarna och säger -Jaa Hej! å tänker stänga dörren, då tror dom förmodligen att Nicklas är pappan så dom pekar mot bilen där jag sitter och vinkar och säger. -Hon har problem! Nicklas ser inte mig utan tittar utöver å svarar -Jasså,åsså stänger han dörren.Kvar på bron står nu Albin och Jehovas,jag ser att dom säger nått till Albin som öppnar dörren och ropar på Nicklas som sticker ut huvudet och rycker av dom papperet å smäller igen dörren.Jehovas börjar sakta gå nerför trappan då Albin får syn på Herr-G efter vägen å ropar
-Skyndare å kom pappa....mamma har låst in sig igen!!!!
-Jasså!svarar Herr-G och kliver in på gården iklädd endast långkallingar jakt jacka och en keps,jaaa han ser lite ut som Televinken
Han nickar artigt åt Jehovas när dom möts i trappen och säger -Go kväll!! samtidigt som han släpper in Torbjörn till dom övriga tre hundarna å lång jagisen startar men en smäll när kopplet fasnar i skohyllan(de hörs ut till parkeringen).Nu ser jag hur grabbarna från Jehovas lxom småspringer längre ner på gatan samtidigt som dom då och då tittar över axeln så ingen av oss på denna adress följde efter....jag skulle tro att nästa gång de är dax för denna gata å få besök hoppar dom nog över oss...jaa av förstårliga själ :)
 
 

Ibland blir även jag brydd!!

Publicerad 2013-03-11 20:01:11 i Allmänt,

Joo jag har ju varit uppe i Kiruna en sväng här i vinter å grejat lite med nå turister som rest från världens alla hörn för att få uppleva norrsken,släd hundsturer,skoter turer och ett jäkligt kyligt men fantastiskt vackert landskap.Bland alla dessa frusna turister måste jag säga att de var kineserna som förvånade mig mest,jag ska delge er en kväll då stjärnorna glimmade på den svarta himlen ikapp med månen som lyste upp så gott den kunde i dom mörka men ack så sagolikt vackra snöfyllda tysta skogarna där kvicksilvret var och varannan dag visade -40.
 
Jag och Jullan hade transporterat ca 18 kinesiska turister till slädhundarnas mecca Jukkasjärvi där dom skulle ut på slädar med guider.När gruppen anländer går vi in i ett omklädningsrum och delar ut skoteroveraller,varma skor,mössor mm.mm så dom ska klara den stränga kyla hela kvällen.När alla turisterna hade fått var sitt kit så gick jag ut och rökte för att de skulle bli en person mindre och lite större plats för att hoppa i overallerna.
 
Medan jag står där ute hör jag hur dom stundom pratar högt på sitt språk som i mina öron mer låter som kåta kattor i mars månad...ni vet...Mjaauuoooååå jimjååå yuaiiååå...än ett sätt och kommunicera människor emellan.Efter en stund öppnar jag dörren för att välkomna dom ut men blir i samma ögonblick helt stillastående med käften på vidgavel då halva gruppen har tagit på sig overallerna bak å fram...jaa ni vet typ 12 st står men luvan fram på bröstet likt en pelekan.Jag tog ett steg tillbaka och tänkte "I Kina har dom humor".....elle? Men så var inte fallet!!! Jag klev in och förklarade på svensk engelska att" nu jävlar ha vi som problem ni mast ju turnörand i the overall begrip ni väl"....En efter en snurrade jag runt dom inne i overallen så huvan hamnade bak å dragkedjan fram samtidigt som jag vände på mössorna där samtliga även dom satt åt fel håll.Humor hade dom INTE iaf då ingen rörde på munnen då de visade sig att allt satt fel.
 
När jag högröd i ansiktet  hade fått ordning på hela gruppen backade jag bakåt för att informera om vart vi skulle gå nu.Då hör jag en kvinnoröst mitt i gruppen ropa på knagglig engelska "-Åhåå skona är för tung"...åsså small de.Man kunde se hela gruppen lixom gunga till vi smällen men ingen rörde en min utan dom stod där som ett gäng smurfer alla iklädd blåa skoteroveraller.Jag tittade på Jullan å frågade
-Va faan vare där nurå?
Jullan ryckte lika frågande på sina axlar hon å fatta inte heller vad som hänt.
-Nähä,suckade jag och började flytta undan smurferna en efter en för att se vad som satte alla i gungning och när jag kommer till mitten av gruppen ligger de en kvinna raklång på golvet fullt påklädd.
-Jaha å vad är problemet här då,undrade jag å böjde mig över kvinnan.
-Skona är för tung,svarade hon åter igen å pekade mot sina fötter.
-Ok,sa jag å bad Jullan ta i under ena armen medan jag lyfte i den andra för att sätta na på en bänk .
När vi efter 30 min fått av människa skona upptäckte vi att hon har ju inte tagit av sig sina egna skor utan stoppat ner och fasnat i vristen på skon lixom, jag kan ju förstå att i samma stund hon ställde sig upp föll hon som en fura.De är inte ofta jag blir brydd men de vart jag den här kvällen! .....jaa inte bara den kvällen :)
 
 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela