ankarbergs

I bland blire tokigt!!!

Publicerad 2011-08-24 08:47:00 i Allmänt,

Jaa vi vart ju med en mindre jordbruks/skogs fastighet förra helgen från ena dan till den andra uppe i Jämtland/Lövudden, å i där har vi tillbringat helgen tillsammans med goda vänner,pojkarna+ deras flickvänner och min mamma.Huset var ju helt tomt förra helgen när ju köpte de så under veckan som varit har jag jagat ihop lite grejer så pass man kan sova där.De är ju 5 rum,matrum å kök som ska möbleras så de är ju långt ifrån klart,å till saken hör att de är även där vi jagar,så om 3 veckor ska hela familjen ( 7 pers + svärfar) bo där i lite över en vecka för att få en skymt å ev kasta iväg ett skott på Hälge.

Nå väl i helgen har jag varit med om de där ni vet bara min familj kan vara med om....som folk tror jag överdriver när jag delger er de på min blogg eller FB......men som tur är har jag även denna gång vittnen närvarande som kan intyga att allt jag skriver HAR hänt.

Joo som jag tidigare nämde har jag jagat ihop möbler till detta hus å som vanligt har Herr-G stått frågande bakom släpvagnen å upprepat samma mening hela veckan.
"-Va faan skaru släpa med allt de där för?"
Tex hade jag 2 köksbord och 11 stolar, en köksoffa, 6 sängar å en bäddsoffa för 2 pers med på släpet å de tyckte Herr-G var lite onödigt. Men om jag säger som så,de låg människor i alla sängar å stundom var alla stolar upptagen + köksoffan.

På lördag var de dax att sprida doften av surströmming över Lövudde så jag samlade ihop alla mina stolar och bord för att alla 14 personer skulle ha nånstans att sitta.När dukningen var klar går jag ut för att ta en rök å i samma veva jag blåst ut tänstickan och lyfter blickan ser jag Herr-Gs pappa komma åkande på grusvägen som leder upp till stugan med sin särbo Gun.(jaa svärfar har ni väl läst om tidigare när vi hade kräftskiva i fjol å han stoppar in en hel kräfta i mun så vi fick lägga han framstupa sidoläge med luftvägarna fri för att han inte skulle kvamna av skaldjuret)Jag sprang in och fixade 2 platser till för sällskapet som nu stod på brokvisten.(Gun är till åldern kommen och har blivit lite glömsk).Jag öppnade dörren och välkomnade sällskapet.

Efter att dom gått husesyn undrade Gun om vi hade en toalett som hon kunde låna,jag visade vart och förklarade att toasitsen var lös så hon fick vara försiktig.Efter några sekunder hör vi ut till köket Guns ljuva stämma i en låt av Harry Brandelius,Mogge(en kompis till oss som oxå hade hängt med upp över helgen) nickar lite chockartat bort mot toan så jag går fram å tittar vad de är han har sett.Jaa då har Gun inte stängt dörren till toan, så svärfar som även han kikar fram säger
-Men stäng döra Gun.
-Nää svarar Gun,jag sjunger ju.Tycker du inte jag sjunger bra......jaa tycker du inte om Harry så kan jag ta en annan låt.
-Gäär hä du,svarar svärfar och går in i köket igen samtidigt som Gun drar igång en annan låt inne på toan.
När Gun kommer ut från toan ropar hon på svärfar,hon pekar på de runda  rökfärgade glasbordet vi brukar ha framför soffan som jag nu ställt in i duschen för att vi ska få plats å säger.
-Titta Birger dom har till och med studsmatta i badrummet.....joodu de här huset går inte av för hackor ser du ju.
-Nää de gär de inte,svarar Birger och tar Gun armkrok för att slå sig ner på köksoffan.

Gun har alltid varit en människa som älskar att laga mat och bjuda stora sällskap på middag, så hon ville ju hjälpa till ute i köken,men de gick lixom inte så jag sa
-Sätt dig ner nu Gun så ska ni få förätt.
-OOO jag tackar jag svarade Gun och slog sig ner.
Jag tog en bit smörgåstårta och serverade dom,tanken var ju att då satt dom still medan jag ställde fram till surströmmingen.När jag ställde ner deras tallrikar lade Gun sin hand på min arm och frågade.
-Å hur länge har du arbetat här då?
-Hela sommaren,svarade jag.
-Men tänk va härligt Birger när ungdomarna har jobb...inte sant Birger.
-Joo absolut,svarade Birger med en liten räka hängande i mingipan.
Jag bad Nicklas hämta lite servetter till dom å när han gav Gun dom frågade hon
-Ursäkta hur länge har ni öppet......jaa i kväll alltså.
-Jaa till sen nån gång tror jag,du får fråga mamma, svarade Nicklas
-Jaa de är ju bästa tiden de Birger eller hur....åsså drog hon igång å sjöng "Den bästa tid är nu,vem minns den snö som kanske föll i fjol".
Jaa sedan fortsatte kvällen i yrhetens tecken.

När kl var strax över 00.00 hade samtliga gäster lämnat gården och jag dukade av de sista medan Herr-G som förövrigt hade drukit snapps å inte var vid sina sinnens fulla bruk skulle bädda ut soffan.Jag hade ju flyttat in soffan lite för att få plats med köksborden så de gick alltså inte att bädda ut den som den stod nu utan att flytta Albins säng men de fattade INTE Herr-G.Han svor,stönade,kliade sig i pannan samtidigt som han med jämna mellanrum gjorde en å annan kullerbytta i underslafen som var halvägs ute å inte gick å rubba.Ja ja tänkte jag,jag går ut å röker medan han brottas med bäddsoffan.När jag kommer in igen står Herr-G rakt upp å ner med Albins säng gavel bakom sina två smala ben iklädd keps,tshirt,kortkallingar, strumpor å skor å jag får känslan av att han försöker gömma säng gaveln på 90 cm bakom sina två snövita smala ben.
-Va gör du Herr-G,undrade jag och tittade på Mogge som stod mitt på golvet med en Sofiero i sin hand å kanske kunde förklara.
-Inge,svarade Herr-G å såg ut som om han inte fatta vad jag menade.
-Den låssnade visst,sa Mogge å tog en klunk öl.
-Jaa haa du menar den här,säger Herr-G och kliver bakom säng gaveln som nu hamnar framför honom.
-Jaa jag menar den där,säger jag å pekar på gaveln.
-Jaa den lossnade lite grann, så den får vi fixa i morron,säger Herr-G och lutar gaveln mot väggen.
-Jaha,stönar Albin som sitter i sin säng och har en lutning likt en av dom svarta slalombackarna i Vemdalen.Hur ska jag kunna sova nurå tror du pappa.
-Gör som mig säger Herr-G och kastar sig i säng och somnar innan kepsen nått huvudkudden.

-Jaa jag är inge trött sa jag till Mogge,jag sätter mig i köket på FB en stund.
-Ja mä,sa Mogge å slog sig ner på köksoffan.
Efter en stund hör vi hur Herr-G och hans yngste son snarkar ikapp så Jämthundarnas hår yr ända ut i hallen.
-Men va konstigt att säng gaveln bara lossnade de är ju för faan furu de tycker man ska hålla för att ligga på...eller hur,säger jag till Mogge.
-Lossna,säger Mogge med ett ansiktsuttryck som om jag inte vore klok.
-Jaa,svarar jag
-Herr-G tröck ju för faan låss den de barra small.
-Vaa???

Joo då förstår ni skulle Herr-G skjuta in Albins säng mot väggen för att få ut underslafen på soffan.Han tar i upptill på säng gaveln och trycker till med Albin sittande i sängen,med ett brak låssnar gaveln och Herr-G far huvudstupa med nyllet ner i sängen (han släpper inte gaveln) bägge benen upp i luften så skona flyger åt alla håll.
-Skare va så här pappa,undrade Albin och kollade vart skona hamnade.
Efter en stunds tystnad med ansiktet fortfarande i bäddmadrassen hör Mogge Herr-G säga
-SATAN!!!!!
Å de är just när Herr-G kommit upp på benen igen jag kliver in och ställer frågan "-Vad gör du?"
Så efteråt förstår jag ju att han försökte ju faktiskt gömma en 90 cm gavel bakom sina 25 cm smala ben men misslyckades totalt.

Jaa hörrni ibland blire tokigt!!!Lägger in en bild där alla stolar är tomma..å ett då vi fyllt upp dom med släkt å goda vänner 

Hårresande!

Publicerad 2011-08-23 21:41:47 i Allmänt,

När vi satt i bilen på väg upp till Jämtland i fredags frågade Albin helt plötsligt om vi kände någon som var kriminell.
-Hur menar du nu,undrade Herr-G och kliade sig i pannan.
-Ja nån som har varit tjuv,sa Albin
-Jaa svarade jag jag känner en som har varit kriminell,sa jag.
-Satt den i fängelse var Albins följdfråga.
-Nää svarade jag h*n fick fotboja ett tag.
Åsså förklarade jag vad de innebar med boja å att de får man ha om man inte följer Sveriges Rikes Lag.

Nu är de på detta vis förstår ni att min far var i unga år ett busfrö som vid ett tillfälle inte lyckades med sitt dåd utan vart tagen av länsman och hamnade på kåken där han fick knyta ryamattor i 12 månader,å de har väl Albin snappat upp.Dom senaste 45 åren har han hållit sig innanför skaklarna och varit en laglydig person som i skrivandets stund är en glad pensionär med ett silver grått hår som står rakt upp pg av både självfall och tjocklek.....påminner kanske om dom mattor han knöt i ca 1 år med dörren låst.

Så efter ett tag frågar Albin
-Visst har morfar suttit i fängelse va?
-Jaa för länge sedan typ på den tiden allt var svart/vitt,jag fanns inte ens då,svarade jag.
-Var morfar en tjyv,undrade Albin
-Nää svarade jag......han var som Dynamit Harry i Jönssonligan...typ.
-Vadå kände han Sickan?
-Nää morfar och en kompis till honom skulle prova spränga ett kassaskåp men använde för mycke dynamit så explotionen vart så stor så hantaget på kassaskåpet flög rakt ut genom fönstret på ytterdörren å flera meter ut på parkeringen......hela Sverige skakade till....åååå då kom polisen.
-Small de så högt,undrade Albin i baksäte.
-Ja Huva Huva...vilken jävla smäll...som Dynamit Harry bruka säga.....sa jag.
Efter en stunds tystnad säger Albin
-Då äre därför morfars hår står rakt upp på hans huve NU va?
-Jaa kanske de hörru,svarade jag och la handen över munnen och låtsades hosta.:)

De måste ju ha varit en jädra smäll hörrni om håret står rakt upp efter 45 år på pappa min!

Läsning för smutsiga ögon!!

Publicerad 2011-08-12 11:51:59 i Allmänt,

Jag sa som alla andra präktiga fruar/mammor och kvinnor när vi skulle på kräftskiva...ni vet de där klassiska..."-Jaa men guuud...jag SNOR IHOP en västerbottenostpaj till på lörda jag...inga problem!!" Joo jag kunde se på Herr-Gs min när jag precis avslutat meningen att han vart nog bra jävla stolt över kärringen sin som efter 25 år äntligen sa som alla andra......de ska bli förbannat intressant å se om minen kvarstår när jag ställer pajen på de vackert dukade borden å tar av folien......tror jag inte den gör!!!!!!

Jaa nu för tiden har man ju inte kokböcker...nää man har Internet med flera 1000 jävla recept....vilket i sig kan vara bra om man ger faan i knapparna och har ett full laddat batteri......de hade inte jag...å inte kunde jag ge faan i knapparna heller....så mina pajer...jaa jag snodde ju ihop två när jag lix höll på...dom är alltså en blandning av ca 34 st olika recept.....jaa de kom upp ett nytt den gång batteriet svek och ytterligare 33 när jag kom åt en knapp...sååå jag fortsatte ju naturligtvis på de recept som var uppe på skärmen.

Att jag sedan har ett nytt kök sedan nått år tillbaka gör ju inte saken ett förbannade dugg bättre..nää de är modernt så man kan ju endast koka nudlar åt hönsen ....... de är displayer å tidtagning å larm å pip p fläcktar å faan å hans moster...spis jäveln påminner om nått mellan en kuvös på IVA och en svårt sjuk astmatiker

Sedan får jag ju ändra graderna varenda gång jag får upp ett nytt recept..å då larmar den faan....man ska ju även kunna grädda flera grejer samtidigt....men den knappen måste man ha gått 40 v på mittuniversitetet inne stan för att förstå sig på.Å inte blire bättre av att hundarna har varit in i diskmaskin å stulit dom 2 dl mått jag ägt för att på 2 sekunder i hundsängen pulverisera upp plasten,så mängden i själva degen stämmer förmodligen inte heller......fick ta på en höft som mormor min alltid sa....de vart en jävligt kladdig deg....vi har förmodligen inte lika höfter mormor min å jag.

När Albin kliver upp är den ena pajen strax klar inne i ugn
-Å va gott de luktar,gäspar han och tittar in i min moderna ugn.
Jag svarar inte utan tar upp ett nytt recept på datan.
-Men va äre för nått,undrar han i samma stund
-De är en paj Albin...svarar jag med sammanbitna käkar.
-Ska den va så där,är Albins nästa fråga
-Jaa enligt ETT av recepten..serru.....fast kanske inte riktigt så då
Albin går fram till datan som står på köksbordet för att se bilden ......å de gör han.....en vackert guldgul gräddad paj är på helbild på dataskärmen.....Albin tittar in i ugnen en gång till å frågar
-Ska vi ha med oss den till Häggström.
-Japp...de ska vi...svarar jag kort.
-Om du vill mamma kan du säga att jag har gjort den!!!!

Jaa ni förstår hur pojken tänkte va...hahaha....

Men jag säger som så ja...."Även i fula ryggsäckar kan de finnas goda smörgåsar"
Nu ska jag ta reda på disken som vart efter detta hysteriska pajbak......å jag kommer ALDRIG mer säga att jag SNOR I HOPP nån maträtt.


Trevlig Helg på er allihopa!!!!!!!

Jag undrar just ja???

Publicerad 2011-08-12 09:00:05 i Allmänt,

Joo ibland händer de att de finns lugna stunder här hemma då jag kan sätta mig ner å undra eller fundera som en del kallar de,jaa de är ju inte ofta men vart 10 år ungefär....å de räcker för mig.Vad som fick mig att undra lite just nu var att Albin fick besök av en kompis för några dagar sedan som aldrig har varit hemma hos oss tidigare,å jag kan säga som så.....han fick nog de han funderade på han oxå...å säkert hans föräldrar med......eller så tänkte dom som så "Men vilken härlig fantasi vår son har.....han MÅSTE bara bli författare"......å då har jag de rätta svaret..."Nää han kan göra en dokumentär vettja på ca 246 avsnitt"

De var en liten gråmulen dag och jag hade satt igång med storstädning här hemma då jag plötsligt hör någon ropa Albins namn från utsidan staketet,när jag tittade ut genom köksfönstret står där en pojke iklädd keps och med en skatebräda i handen tittande in mot brokvisten.Jag går ut på brokvisten iklädd en huvudbonad som oftast små prinsessor har (jag lägger in en bild) iform av ett diadem med två hjärtan som står upp.(min mamma har berättat att min mormor Anny Klotz var lika dan)...Här ser ni dom huvudbonader som vi använder mest här hemma just i dag ;)


Jag har i alla år haft nått på huvudet när jag pysslar här hemma,de kan va vad faan som hellst....jag vet en gång när vi bodde i lägenheten och Johanna var i den åldern att hon gillade å klä ut sig,städade jag hennes rum och fick tag på en peruk...ja ni vet en sån där dåligt gjord som jag utan att tänka på trädde över huvudet.Å ni vet när man har haft på sig en sak ett tag glömmer man bort att man har de.När kl var 19.45 den kvällen ropar jag till Herr-G som sitter inne i tvrummet.
-Ja åker upp på lill Svantes (en ica butik) å köper mjölk å cigg (han stängde 20.00)
-OK,ropade Herr-G tillbaka.Köp snus till mig mää.

När jag kommer hem går jag raka vägen in till Herr-G och Johanna(hon var väl ca 5 år) med snusen.
-Haru varit på affären,undrar Herr-G med ett ansiktsutryck som ser ut som han just klämt hela huve i ett par saloons dörrar...jaa avlångt lixom.
-Jaa,svarar jag  medan jag gräver i kassen efter snusen.
-Haru varit på affärn så där,undrar Herr-G och nickar mot mig.
-Jaa,va faan tror du jag tänker byta om till nån aftonklänning för att svänga iväg å köpa 3 l mjölk å en dosa snus va?
-Nää Annika...men du har väl för faan kunnat ta av dig peruken i alla fall.
Jag lägger den hand som inte ICA kassen hänger i mitt uppe på huvudet och känner då ett konstgjort hår (typ som är på dockor)
-Men va faaan...den glömde jag. 
När jag går in på badrummet å ser min spegelbild brister jag ut i gapskratt...de var tame faan de värsta jag har sett.
Då förstår ni har Johanna lixom klippt bort en bit av ena sidan så de nät där nylonhåret var fast knutit syntes rejält mellan stubben,bak hänger min riktiga hästsvans å i tinningen kan man tydligt se tvättrådet samt "Made in China"!
Nu hade vi ju tur att de var hjärt diademet som hade hamnat på huve mitt när Albins nya kompis kom hem till oss.

Jag och Jämthundarna går ut på bron och välkomna pojken,han tar av sig skona i hallen och går ner till källaren där Albin sitter och spelar PS 3.Efter en stund kommer pojkarna upp och ska gå ut å bygga en skateramp på gården,i samma veva kommer min mamma med Rickards Jämthunn Teqila som ska vara hos oss medan mamma uträttar några ärenden(mamma var i sin tur hundvakt år Rille)
-Vi har nyss gått eljuspåret med Renee så hon är rastad,säger mamma å ger mig kopplet å far.
Å som alltid blir de ett jagande å härjande på alla 3 jämtar när dom träffas,då vill de sig inte bättre än att Torbjörn ska väl visa tikarna att de är han bestämmer så han får tag i ett älghorn som ligger ute på gårn å kommer i 290 in genom dörren me hornet i käften som i sig lixom stångar till pojken i förbifarten innan Torbjörn når sin bädd.
-Aaj,säger pojken
-Oj säger Albin..gick de bra....MAMMA Torbjörn stånga Jonatan.
-Jaha vi får ta av han hornet nu medan de är folk här,säger jag å plockar av Tobba hornet å lägger de på köksbordet.

Efter ca 20 min dyker Nicklas upp med stövarn Rikki.
-Han har ätit å varit ut så han är rastad...jag åker till studion ett par timmar så han får vara här va?..åsså far han
Stövarn som inte kan vara i möblerade rum flyger upp i soffan och river ner den förövrigt enda blomma jag har kvar i ena fönstret.Jag rusar fram med min hjärtformade huvudbonad tar stövarn i nackskinnet och ställer han mitt på golvet säger några väl valda ord och slår på dammsugaren för att få upp blommjorden.Sövarn som är livrädd dammsugaren flyger i en sju helvetes fart upp på en sittbänk under köksfönstret där han likt skooby doo står en stund och slirar med sina långa seniga ben så reklamen sprutar likt skiten från en götselspridare.När tassarna väl får fäste mot själva träbänken flyger han upp i köksfönstret där han drar med sig prydnadslampan,digitala termometern och en Fredskalla...PANG!!!!........Pojken står stum i hallen,Albin surrar medan han knyter sina skor.....som om ingenting har hänt lixom.

De första pojken säger är
-Albin.....varför kommer de folk med hundar för.....fårom de elle???...han vet ju inte att de är Albins mormor och bror som varit här.
-Tjaa...dom har väl saker dom ska göra skulle ja tro,svarar Albin och reser sig upp när skona är knuten.Ska vi åka bräda nurå,undrar Albin och går ut.
När ordningen är återställd här inne åker samtliga hundar på bur.....å de är dax för hönsen att få vara ute på gården.........errbannat....nu fick jag främmande så jag får försöka hinna klart senare.......jag har bloggat en hel del som inte har kommit ut på bloggen......för om man inte skriver på ett par dar när man sparat som utkast försvinner de......så jag skickar ut de här ialla fall....nu ska jag bju främmande på kaffe...Hörres hörrni!


Vi klara de.....Den här gången iallafall!!!!!

Publicerad 2011-08-09 12:29:58 i Allmänt,

Jaa kära läsare efter att i över ett halvår ha kämpat mot både en svår sjukdom och försäkringskassan äre i dag en glädjens dag här hemma för vår familj.Johanna (dottern) vann stort över sin sjukdom hon lidit av i snart 1,5 år och jag/vi över försäkringskassan och deras satans kryphål och regler.Jag är tacksam för att jag föddes med en del av Satans humör,Djävulens kämpa glöd och svavel på tungan så  vi kan fira denna dag.

Samhället har ju hårdnat enormt för de svaga och sjuka dom senaste åren och som följd blir de väldiga påfrestningar...... jaa å  kostnader både för individen i fråga och för den offentligasektorn.
Nu har vi haft en satans tur att Herr-G har ett fast jobb med en skaplig lön,vi har haft fulla frysen med div kött från vilt,jag hade 2 extra jobb utöver skolan under höst/vintern där lönerna var insatt på ett sparkonto för tänkta renoveringar på huset nu i sommar.De som också är en bidragande orsak till att vi klarade den här kampen just med försäkringskassan är förmodligen att JAG var ju inte sjuk utan orkade lusläsa regler samt sitta i telefonkö där 184 handläggare arbetade för att hjälpa mig och jag oftast hade plats 198 i kön i 6 månader,Å där förövrigt samtalet kunde spelas in i utbildnings syfte...sa data rösten varje gång jag ringde.Många samtal mina samtal var det nog bara handläggare med smutsiga öron som klarade av att lyssna på skulle jag tro......ni vet svavlet på min tunga.

De här har lika bra kunnat sluta med ett kaos om vi inte hade haft turen med oss på vår sida vill säga,man kanske ha tagit till central stimulerande medel för att slippa oro och ångest för den inkomst som som lyser med sin frånvaro i kapp med dom räkningar som på samma sätt lyser röda av sin närvaro, som i sig har framkallat en skilsmässa där barnen blivit lidande och skolan har fått satt in extra resurser (som inte finns med räknad i deras budget= finns inga pengar, så de uteslutes)......som ett kommer på posten har en hel familj splittrats och ALLA familjemedlemmar har hamnat i den kriminella undre världen........eller inlagd på sjukhus/behandlingshem/fosterhem......som även dom pg utav alla indragningar/sparpaket i sig är kriminell på ett eller annat sätt.Jaa listan kan göras lååång på vilka förödande följder som kan.... å säkert har/kommer att drabbar en del personer/familjer......olyckligtvis

Nog för att jag är en strittspitt men nog har de varit många tunga stunder under resans lopp,med en väldigt sjuk dotter som man inge hellre vill ska bli frisk  och försäkringskassan som ger en den tyngsta match man nånsin gått.Om man blir sjuk måste man kunna känna sig trygg och få bra hjälp för att bli frisk och kunna arbeta igen.
Regeringens nya regler tvingar sjuka människor att leva på socialbidrag, eller att säga upp sig.
Det blir man inte frisk av.

För oss vart de ett lyckligt slut.....Johanna har kämpat nå fruktansvärt och vunnit över sjukdomen å är en pigg 18 åring i dag.Tis den 9/8 -11 har F-kassan gjort en utbetalning för vår sjukdomsperiod sedan slutet på Januari.

Till er som läser min blogg säger jag "Hörrni sluta ALDRIG kämpa vad de än gäller..... en vacker dag får vi/ni fira" 








Foto :)

Publicerad 2011-08-07 13:25:39 i Allmänt,


De har inte blivit mycke skrivet dom senaste veckorna pg av semester....... som i sig de skulle gå å skriva om hur mycke som helst,jaa ni vet ju vilket liv jag/vi lever i fam Ankarberg Söderström.Men de som hände på bara några minuter i går em bara måste jag lite snabbt knacka ner några rader om ...... de vart lixom så sjukt.

Joo de har ju varit Timrå Folkfest här i byn i helgen och på den var ju vi dårå,på lördagen firade Arbetarörelsen 100 år så vi skulle dit och äta buffé samt ta en öl kl 18.00.Till en början var det bara Herr-G och jag som köpte oss en biljett men innan det var dax å åka hade även Nicklas,Johanna och Jullan investerat var sin matbiljett och ville följa med.

Jag hamnade på ena kanten utav ett bord och mittemot mig satt Johanna och Julle.Vid bordet brevid oss...ja typ brevid mig ca 1/2 meter bort satt en äldre dam på ca 70 år och åt med sin man.Ja som ni säkert vet när man är ute så där och har trevligt vill man ju alltid föreviga de med att ta en bild, så jag halade upp kameran ur handväskan och bad flickorna se glad ut.Jag knäppte å knäppte å knäppte men hur än vi gjorde vart de lixom inge bra tyckte dom,så för att få till de rätta glada sommarfotot innan batterierna tog slut i kameran suckade jag å sa
-Ja men säg fitta samtidigt då så blir nog leendet bra ska ni se.
Dårarna gjorde som dåren sa.... så i kör lite tyst sa Johanna och Jullan de kvinnliga könsordet för att få till de rätta leendet på fotot.Vi tittade på kamerans display och konstaterade alla 3 att de vart ju riktigt bra.

Jag stoppar ner kameran i väskan tar mina bestick och fortsätter äta.När jag fyllt min munhåla med div delikatesser tittar jag upp på flickorna som då sitter blickstill och har ett ansiktsuttryck som är svårt att beskriva...men de är lixom något mellan skräck,skam och skratt.
-Va äre?..undrar jag
Dom rör inte en min utan har blicken fäst på damen brevid mig, jag vrider på huvudet för att kolla vad de är som får flickorna att sitta så förstelnad och får då se damen i fråga sitta med en servett för munnen samtidigt som hennes kropp lixom guppar krampaktigt på nå vis.Jag vänder tillbaka blicken frågande på Johanna som lägger sin hand över munnen och förstår då i denna stund att damen har både sett och hört vad vi nyss gjorde och sa när vi knäppte kort.
Jag tittar åter igen på damen samtidigt som jag ler och nickar lite ursäktande.......typ ...ooppps va tokigt de kan bli ibland.

Efter ca 10 min har damen fått ordning på den blåa mascaran som av skratt anfallets tårar runnit ner för kinderna,damen samlar sig och fortsätter även hon att äta......lugnet har lagt sig.
Johanna som ju är väluppfostrad av sin mor ;-) tyckte att de var för bedrövligt att den äldre damen hade behövt utstå med att höra könsord komma ur våra munnar bara för ett foto så hon böjer sig fram mot damen lite ursäktande och säger
-Vi sa pizza!!!
Då brister damen ut i ett gapskratt som påminner om de värsta vulkanutbrott mänskligheten nånsin skådat här på vår jord,de bara sprutar mat ur hennes mun.Johanna lutar sig sakta tillbaka, å nu ser flickorna ut som första gången jag tittar upp,nu skratt krampade damen i 10 nya minuter.När damen åter igen fått åt sig andan lägger hon sin hand på min arm å säger.
-Jag måste få titta närmare på dig......jag funderar om du kan ha varit min elev.......å i sådana fall vem utav er alla kan ha blivit så här galet tokig...åsså skrattade hon igen. 
När hon lite senare lämnade bordet kom hon åter igen å la sin hand på min axel å tackade för att vi gjort hennes kväll helt galet rolig.

De sjuka i de här var ju att vi förstod ju inte vad de var som var så kul...vi skrattade inte.....vi skulle ju bara ta ett foto.....på vårt vis ;-)

Nu lägger jag in ett foto där flickorna inte skrattar...jaa eller de gör dom ju inte på de andra heller......nää för där säger dom ju fitta......men dom ser glad ut.



Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela