ankarbergs

En helt vanlig torsdag!

Publicerad 2016-01-07 19:48:27 i Allmänt,

Ja men då var äntligen vardagen tillbaka med jobb och skola …..jaaa för alla utom Herr-G. Han har varit ensam hemma hela dagen och hunnit med 2 ggr mer än Slug Majvor bruka göra dom dagar hon är ensam å har fri tillgång till huset. Just till detta inlägg vill jag passa på att tillägga en liten detalj……vi har sedan en månad tillbaka och förhoppningsvis en lång tid framöver blivit familjehem, vi har alltså glädjen att få ha en Fröken S 15 år boende hos oss.

Nå väl, Fröken S och jag åkte i morse till skola och jobb……Herr-G gick som en osalig ande fram å tillbaka genom den öppna planlösningen vi har å efter sig hade han ett lämmeltåg av fällande jämthundar så han påminde lite om Sante Per då hundhåret bildade små vita moln under hans fötter å då å då öppnade han ytterdörren så hunnan en och en fick gå ut å tömma sin blåsa.
-Höööva…..fy faan va kallt, fräste han efter varje in å utsläpp.
-Jaa du får fixa mer ved till kamin i dag då du är ledig,sa jag å samlade ihop mina väskor.
-Jaa jag far upp till Västanå å hämtar nå säckar ur vebon där för den hinner aldrig bli uppeldad.
-Gör så hörs hej,sa Fröken S och jag åsså for vi.

Ni som hängt med i bloggen ett tag vet ju att Herr-G periodvis är barnsligt förtjust i tv-spel,å jag fattar inte riktigt vart han gör av dom, jag misstänker att ett är i Stugan Bortom Bråttom och ett uppe i husvagn i Vemdalen….å exakt i dag vart Herr-G spelsugen förstod jag efter hemkomsten från jobbet.Jaa de var väl de han vanka fram å tillbaka över på morron också,han visste väl inte hur fort han skulle få iväg oss.

När vi rullade in på parkeringen stod soptunnan kvar ute vid vägen efter tömmning å i postlådan låg en Glossybox till Fröken S som hon fått av sin pappa i julklapp 12 månader framöver.
-Men vad äre nurå när Herr-G inte tagit in posten och soptunnan, undrade jag lite oroligt.
-Inte vet jag,sa Fröken S å hoppade av lycka över boxen hon höll i sin hand.
När vi kom upp på brokvisten kunde man klart och tydligt se att Herr-G hade utfört sitt uppdrag ang veden,jag lade min hand på hantaget som förövrigt är nytt och digitalt….jaaa han gillar ju sånt Herr-G….de blinkar rött och grönt åsså ska man slå en kod som han noga delat ut till familjen…jaa vi fick välja var sin,om man råkar trycka eller dra lite för fort eller hårt så spelar dörren som om man vunnit bonusspelet på Super Mario.Ååååå när de går igång gör även alla 5 hundar de…typ som vid ett upptag på äljakten……så vart de för mig i em då jag råka snava på ett veträ som rullat ut på brokvisten.

Väl inne efter bonusspelet på dörrn möter jag 4 härssande (Herr-G har eldat) skällande hundar
-Hallåj,ropar jag
-Satan,hör jag in ifrån sovrummet
När jag tittar in ser jag Herr-G ligga med en kontroll på sängen som ser mer ut som en koja barnen byggt än en säng som en 48 åring bäddat
 
-Va göru?undrar jag å försöker få bort hunnan.
-Inget svarar Herr-G och vrider sig som en mask man försöker trä på kroken vid en fiske utflykt (han ser ut så då han håller på att bli skjuten eller kidnappad på spelet.
-Spelar du eller haru byggt koja?
Herr-G svarar inte
-Haru hittat spelet,undrar jag
-Japp,svarar han kort.
-Jaha,säger jag å ställer varorna på bänken och går in i krigssonen (sovrummet) för att lämna arbetsväskan.
På hunnburen ser jag att de sticker ut en kartång under min morronrock
-Försöker du gömma kartången till de nya spelet, undrar jag
-Japp,svarar Herr-G och krigar vidare.
Fröken S sätter sig framför kamin och plockar upp sminket hon fick i boxen…….då hörs Herr-Gs rap mellan spraket från brasan.
-Jaa inte vet jag,säger Fröken S till Herr-G…men jag tycker du uppför dig som en tonåring nu
jag
-Jag nähähäh,jag ska kliva upp nu säger han och kommer ut till köket där Fröken S har plockat upp allt ur boxen och ska ha en genomgång för oss vad allt används till.Hon förklarar och instruerar och Herr-G fattar ingenting men vill ändaå verka intresserad. När allt är förklarat håller hon upp en lite flaska och frågar Herr-G
-Va va de här då?
-Humm…jaaaa…hummm LÄPPSTIFT,svarar Herr-G
-Näääää suckar Fröken S….de är rouge.
-Jahaaa….typ parfym,säger Herr-G som aldrig hört rouge.
Som en räddande ängel kliver Nicklas in genom dörrn å frågar
-Äre nån midda klar här snart!

Lugnet lade sig i ca 1,5 h……..tills Herr-G förlorade ytterligare ett krig ! Nu kommer Johanna så nu blire kvällskaffe med henne

// Hörs Hej

Vapen!

Publicerad 2016-01-06 13:16:32 i Allmänt,



Kära läsare, jag har råkat glömma lösenordet till min blogg å därav så få inlägg den senaste långa tiden. Nu under jullovet har jag städat och rensat å längst in längst under allt bråte i ena skrubben hittade jag laddaren till min gamla dator där lösenordet är sparat så jag kommer in med ett klick 

Jag har två vapen, fast bara ett där de krävs licens,de andra sitter i den nedre delen av ansiktet, kalibern är ganska grov och stundom har orden samma utgångshastighet som kulan i min älggstuddsare när den lämnar loppet för att fälla ett vilt. Resultatet efter att jag använt mina vapen är i grund och botten väldigt lika……de blir knäpp tyst. Efter att jag sakta kramat avtryckaren på Tikkan mot tex en älg tystnar hjärtslagen för viltet och skallen för nån av hunnan mina…..de är över. Efter att jag fyllt mina lungor med luft och svarat nån/några som inte riktigt är sjyst med en liiite vassare ton……blire också tyst…..de är över. De hände i går em

Jo jag går ju på gym….jaa inte för att jag ska bli nån sorts broiler å inte för att jag ska banta utan för att de är ett sätt att tömma mitt huvud på tankar som snurrar (å de går med en sådan hastighet inne i hövve på min så de går inte att förklara för er…jaa jag fattar inte själv) De florerar många olika människor med många olika kroppsvikter,mål och framför allt märken och stuk på träningskläder. En del har åtsittande glansiga märkeskläder och en del har lite pösiga t-shirts, jag tillhör dom sist nämnda + att jag för de mesta har ett reklamtryck någonstans på tröjan,ibland stort å ibland smått…….men för de mesta jakt relaterat då vi genom vårt stora intresse för jakt har fått enormt mycke kläder genom olika företag. På min t-shirt stod de visst Starlon i går inte Craft och tilläggas bör att på vattenflaskan står de ”BOB original blandsaft JORDGUBB ” inte Adidas.

När jag hade gått en sväng på gåbandet gick jag in i gymet för att göra några övningar för axlarna, jag drog nå gånger i en maskin åsså väntade jag å under tiden tog jag en klunk vatten ur BOB flaskan. De var två yngre förmågor som tränade ihop å dom hade märkeskläder å bälten å tatueringar å muskler å en solbränna som gjorde att när dom flinade såg tänderna ut som på reklamen.( de här märkte jag inte förrns dom pratade med mig) Jag kan förstå att när man ser mig där och då kan man inte tro att jag är kunnig/aktiv inom dom flesta jakter Nääää men tänk er själv en lång mager genomskinlig (blek) gråhårig osminkad kärring iklädd glasögon drickandes ur en saftflaska…….jaa vad dom tror eller inte skiter jag fullständigt i……bara dom håller käften om de!

Efter en stund står en av grabbarna bredvid mig med sin vattenflaska i näven å säger med aningen dryg ton
-Jaha,Starlon
Nu har ju jag ingen aning om att de står de på min rygg så jag säger.
-Va?
-Jaa jag sa Starlon,sa killen å flina samtidig som han peka med vattenflaskan mot min axel.
-Jaa jag hörde de men jag fatta inte,sa jag undrande.
-Haha,näää jag har jagat några år så jag vet vad de är för reklam du har på ryggen,säger snorvalpen som i mina öron låter riktigt drygt.
De är ju sådana här tillfällen som gör att hornen växer ut på mig, jaa då man lixom ska göra bort en människa inför polarna på gymmet, meeen nu har du gett dig på fel kärring tänkte jag…..så då åker vi lill gubben inför polarna dina.

-Jaaaahaaa, du menar de här, säger jag å vänder mig mot spegeln å pekar med saftflaskan mot ryggen. Jaa de är en fantastisk bra ljuddämpare som inte bara tar bort ljudet från smällen utan även tar bort 30% av rekylen. Den funkar lika bra som om jag skulle köra ner den här saftflaskan i halsen på dig = de skulle bli knäpptyst på skitsnacket och drygheten…..tro ni inte,sa jag frågande mot polarna hans.Men dom svara inte….de blev knäpptyst.

Nästa träningspass tror jag att de får bli PEMA skyttecenter på ryggen……..fatta vad jag kan göra med flaskan å alla skivstänger samtidigt som jag diskuterar ett skott i råttan, eller ett skjut…hehehehehe. Skaråm hare 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela