ankarbergs

Utegångs förbud!

Publicerad 2012-06-15 23:50:57 i Allmänt,

Jaa ibland möter man sig själv i dörren när man har barn,å de gjorde jag i kväll då vi hade planerat att åka upp till stugan men jag fick sådan huvudvärk så vi blev hemma.

Albin formligen älskar att vara uppe i stugan där han kan fiska och snickra älgpass med dom övriga hanarna i familjen.Men oturligt nog fick jag en djävulsk huvudvärk nu i em så jag trodde min sista stund var kommen,jaa jag brukar sällan vara så dålig så både jag och övriga familjemedlemmar vart brydd.Jag tog en stark värktablett och lade mig i sängen men en kudde över huvudet.

När Albin förstod att vi inte skulle åka förrän i morgonbitte kom han in å satte sig på sängkanten å sa:
-Jaha å hur äre här då?
-Å huva huva,kved jag.Jag tror hela huvudet går i tusen bitar.
-Jaa men jag tror vi gör så här mamma att du dricker lite vatten och tar en banan så får vi se hur de blir.
-Nää då spyr jag,mummlade jag under kudden.
-Joo men nu provar vi med min idé iallafall,fortsatte Albin.
-Nääääää de går inte säger jag ju!!!
Då drog Albin åt sig andan suckade och sa
-Nähä men då vet du lika bra som jag att de blir inte å vara med nån kompis eller åka nånstans om man är sjuk.
-Näärå sa jag.Jag vet vilka regler vi har.
-Jaa för är man så sjuk så man inte orkar åka till stugan då äre bara å vara hemma som gäller...eller hur!!!!

De var exakt mina ord när han påstår att han är sjuk och inte vill/ska gå på skolan ibland.Nu har ju jag utegångs förbud så jag hoppar väl i säng då....jaa Herr-G han är ju frisk han så han är uppe på Kävstabronscamping å roar sig med kompisar :)...Go Natt!!!!

Jahapp!!!!

Publicerad 2012-06-07 23:21:55 i Allmänt,

Jo i kväll har vi varit på ett studentfirande hos Herr-Gs storebror vars son Oskar tog studenten.Dagen var planerad in i minsta detalj så vi skulle hinna med både jobb och transport ut till Alnö både för svärfar Birger och självaste Ankarbers lilla familj.Alla skulle stå uppradade ute på brokvisten kl 16.00 färdig för avfärd,just därför hade Herr-G ringt 2 gånger till färdtjänsten för att vara säker på att gubben skulle vara HÄR exakt den utsatta tiden och åka med oss ut till kalaset. 

Att Herr-G ringde 2 gånger å kollade beror på att när vi på julafton ringde å fixade så att gubben skulle infinna sig till själva julbordet kl 16.00 fick vi efter 1,5 timmars väntan äntligen tag på gubben som hade råkat ändra adressen när han klev in i taxin så han satt på blomster affären i Vivsta å väntade.Så fick de inte bli i eftermiddag för tiden var knapp.

När Herr-G kom hem från jobbet frågade han
-Jaha...å vart faan är farsan nurå????
-Jaa inte vet jag, krystade jag fram medan jag försökte träffa ögonfransarna med mascaran.
-Ja ja han kommer väl snart,sa Herr-G och hoppade in i duschen.
När Herr-G efter ett längre tag hade försökt fått ordning på sin nya frisyr som förövrigt hans son har klippt till så de är ingen riktigt som vet hur den egentligen ska se ut säger han
-Va faan nu ä klockan 16.25 å farsan är inte här fast jag ringde färdtjänsten å sa till...ääää jag får ringa han.

Jag hör Herr-G inleder samtalet
-Jaa hej de är jag...hörre du vart faan äru?
-Har inte en aning,svarar svärfar.
-Ja men äru inte på väg hit hem till oss,säger Herr-G och börjar nu gå upp i falsett.
-Joo de är mycke möjligt de,svarar svärfar.
-Men farsan fråga taxichauffören vart ni är.
-Jaa hon säg vi är i Granloholm.
-I GRANLOHOLM,skriker Herr-G...Farsan va faan gör du i Granloholm de är ju åt helt fel håll???
-Njaa hon sa hon hade en körning hit å då sa jag att jag kunde åka med...de är väl desamma vad man gör,sa svärfar med nöjd stämma.
-Nu kommer du HIT OMEDELBART!!!!
-Ja ja jag är ju på väg,suckar svärfar.

Efter mycket om och men var vi äntligen framme och skulle ta emot Oskar med skumpa å sång ute på gården.
-Nu kommer han,ropade mamma Viktoria
-Hucken faan då,undrade svärfar och svept skumpan.
Vi fick god mat och dryck så efter några timmar vare dax för hemfärd...jaa Herr-G hade ju även beställt färdtjänst hem ifrån oss till kl 21.00 år svärfar.Johanna gav Elin (dottern i huset) en kram och tackade för sig å de gjorde ju även Albin.Nu var ju grejen den att de var en man på samma kalas som oss(vi känner honom inte) å som hade med sig tre thailänska kvinnor och ett litet barn.När svärfar såg Johanna och Albin tacka med en kram skulle han göra lika dant...meeen blandade ju naturligtvis ihop dom thailändska kvinnorna med värd folket.Så med stappliga steg å armarna ut sträckta går han emot kvinnorna å säger.
-Jaaa få jag en kram jag årå!!!
Kvinnorna tittar frågande på varandra men hinner inte mer än så förr än svärfar kramar dom en efter en samtidigt som han klappar dom på axeln å talar om för dom vad stor dom har blivit.

Jag har ju sett hur de hela har gått till men de har inte Herr-G så jag knackar honom på axeln och nickar bort mot svärfar samtidigt som jag skrattar så tårarna rinner.När Herr-G får se sin far krama den sista thailändskan som med ett tydligt ansiktsuttryck visar att hon inte riktigt vill,utbrister Herr-G
-Men vad i hellvete håll han på me nurå,åsså hämtar han svärfar och förklarar att NU SKA VI HEM!!!
När vi kommer ut frågar Johanna om de är hon som ska köra
-Nää sa jag,jag drack bara lite skumpa när vi skålade så jag kan köra.
Då vänder sig svärfar om och ropar
-Jag har inte druckit ett förbannade dugg jag inte!
-Nää men DU kör inte en meter de ärå en sak som är jävligt säkert,nu sätter du dig i bilen å ta på bälte farsan...nu äre kväll serru!!!!

Nu äre läggdax för mig hörrni för i morgon äre skolavslutning och mitt sommarlov börjar....GILLA!!!

Nu äre klippt!

Publicerad 2012-06-02 08:16:14 i Allmänt,

Hur de blir med semester för oss i år vet vi inte riktigt...jaa inte för att vi inte vet vad vi vill göra ...ååå inte för att vi inte har råd.Nää ni förstår Rickard har klippt/friserat sina två yngre bröder Nicklas och Albin inklusive sin far Herr-G,å om jag säger som så Rickard kan inte ens klippa ut en rektangel på ett A4 papper utan att de blir snett eller taggigt.

De hela började med att jag,Rickard och Nicklas satt i soffan för att se finalen på Lets dans,då Nicklas 23 år helt plötsligt säger.
-Men tänk att de ska va så jävla svårt å få låna en unge över sommarn ba...jag har frågat flera stycken om dom vet vart man typ kan låna elle hyra en lite slem tomte (barn) en helg.Men näää ingen vet!!!!
Rickard 24 år tittar på sin ett år yngre bror som om han presis hade landat från en annan planet å säger.
-Haru söpe Nicklas????
-Nää, svarar Nicklas.Men jag ska åka ner på tomteland å skulle behöva ett litet camouflage lixom.Jag har hört att de ska va skit fränt där för när man kommer dit får man stå utanför åsså öppnas portarna å ut kommer de en liten tomtenisse och sträcker ut sin hand så man får följa med in till tomteland åsså är man med i en fantastisk tomtesaga...typ teater.Fränt va!!(De här har Nicklas nämnt flera ggr till mig så han vill verkligen dit)
-Jaa Nicklas,svarar Rickard.Då behöver du nog en hyrunge vid din sida för inte faan skaru tro att tomtenissen går fram till DIG elle.Jaa asså inge illa ment men fattaru om de står 20 ungar utanför troru nissen går fram till dig Nicklas som är 23 år gammal med tatueringar halva armarna å en frisyr som om du skulle ha fått 220 volt ire...va troru de.(Nicklas var ju lite långhårig å har ju korkskruvar så de låg ju lite i Riller beskrivning)
-Nää suckade Nicke.Men jag får väl åka dit på lågsäsong dåre bara är jag där...jaa då har nissen ingen annan å välja.Föresten Rille kan du ta rakaparaten å klippa lita på sidorna för de har blivit lite långt.
-Jajja men broschan,hoppa upp på kökstolen kirra Rille frillan,sa Rille och halade fram trimmern.

Efter en stund går Nicklas in på toan och speglar sig och konstaterar att Rille har missat på vissa ställen så Nicklas blir tillsagd att sätta sig så ska Rille putsatill missarna.När Nicklas kommer ut ufrån toan andra gången säger han
-Va faan de är ju molnigt hela vägen Rille,åsså drar han med handen efter sidorna.
-VAAA....MOLNIGT???? svarar Rille.
-Jaa de ser ut som moln,kom morsan fåru serå!
Jaa då har ju Rille jonglerat med trimmern medan Nicke var in på toan å spegla sig första gången så själva klipp apparaten är inställd på 3 mm isf 9 mm som i början...Om jag säger som så...de var väldigt molnigt...hack överallt.
-Gör om gör rätt,säger Nicklas och får efter mycke om å men en frisyr med 3 mm och inte 9 mm som var tänkt.

När allt hade lugnat sig å hela familjen satt sig ner i soffan, kaffet var framdukat framför tv där finalen på Lets dans strax skulle gå av stapeln tittar Rickard på Herr-G som sitter brevid honom å säger
-Faan farsan skulleru inte ha haft dig en ny frisyr du å.
-Njaa de är väl inte så akut elle,svarar Herr-G medans han halvägs in i en gäsp drar fingrarna genom håret.
-Joo men de är väl skönt med en liten luftig frilla nu när de är 1 juni å värmen kommer.Titt på pojken din där...var han inte snygg tyckeru? undrar Rille och pekar på sin nyklippta ett år yngre bror (jaa va ska Herr-G svara när Rickards tidigare kund poserar i den andra soffan)
-Joo de vart ju snyggt de där...inge fel på de inte,svarar Herr-G och börjar skruva på sig i soffhörnet.
-Jaa men va faan farsan de är ju modernt...seru inte va modern Nicklas blev,säger Rille å drar stolt fingrarna genom de få hårstrån som finns kvar på Nickes huvud efter Rilles framfart med trimmern.
-Jaa...jooo...jaaaa de ser ju väldigt modernt ut,nickar Herr-G medan han tar en mun kaffe å riktar blicken mot tvrutan.
-Kom igen nu farsan ska bröderna Ankarberg kirra barret på dig också,säger Rille å klappar Herr-G på axeln medan han reser sig upp och går å rigga stolen å klippmaskin.
 
När batteriet i trimmern inte orkar längre äre Herr-Gs tur å kolla sig i spegeln inne på toan.
-Men va faan de är ju en massa hack här Rille säger Herr-G när han mött sin spegelbild.
-Jaha nu skare börjas,suckar Rille som i denna stund har lessnat på å vara frisör.Ja sätt dig då så fixar jag de.
När Herr-G för femte gången kommer ut efter att ha mött sin spegelbild å påstår att de fortfarande inte är rakt ställer sig Rickard lite tjurigt med armarna i kors å säger för att försvara sig.
-Jaha...men nu äre så här... att de inte blir rakt beror helt å hållet på dig själv farsan... de skaru veta....Du har oturen att vara född med en stor jävla virvel bak i nacken å när jag är runt den å klipper blir jag helt jävla yr...å där av hacken...om jag säger som så...de kan INTE bli rakt på dig!!!!
-Nähänä...suckar Herr-G och tar på sig keppsen å åter går till soffan.

Efter att jag har varit ut med Ester i en av reklam pausarna och kommer in på gården står Herr-G,Nicklas och Albin på brokvisten för fotografering.Den som fotar är ju naturligtvis Rickard.Jaa men tro ni inte att då har dom klippt Albin i samma frisyr....jaa Rickar kunde bara den förklarade han när jag ifrågasatt va faan dom hade ställt till mä nurå.
-Nu behöver ju inte jag gå till frisören innan skolavslutningen mamma,utbrister Albin glatt.
-Nää just de ja,suckar Rille å kliar sig i pannan...jag kan nog inte gå på din avslutning ja.(me tanke på att han var frisören)
-Näää svarade Herr-G och Nicklas i kör likt smurfarna.... men de ska vi.
-Mmm mummlade Rille å de är ju en av anledningarna att inte jag kan gå.

Höres Hörrni ;)

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela