ankarbergs

Liv och död,ätas eller begravas?????

Publicerad 2010-07-22 10:32:19 i Allmänt,

De här är ett gammalt inlägg så ni förstår hur de strulade till sig för Albin ang att döda djur! De var de jag nämde i inlägget under här i dag!

Ibland har det varit svårt att förklara för barnen de här med att vi jagar och skjuter djur i skogen och på fjälle, samtidigt som vi åker med våra hundar flera 100 mil för att få hjälp med vissa åkommor så att dom INTE dör.Albin har det strulat till sig för ett par gånger när jag har försökt förklarat vissa saker inom dehär området.

De första "liket" som Albin kom i kontakt med förutom de älgar som vi skjutit på älgjakten var en råtta som vår vorsther tik Astrid hade dödat en natt i köket på Wivstavarv.När vi klev upp en morron Albin och jag låg Astrid på köks soffan som vanligt och råttan mitt på köksgolvet likstel.
-Nä men guuud,ropade jag när jag såg råtta,Albin kom springande för att se vad de var ja hade sett.
-Är den död mamma.frågade Albin
-Ja,Astrid måste ju ha haft ihjäl den i natt nån gång,svarade jag medan jag sökte sopen å skyffeln för att kasta ut råtta.
-Nää,sa Albin och började gråta.
-Men inte ska du bli lessen Albin, sa jag och kramade om honom,de är ju bara en råtta.
-Joo,jag ä jätte lessen den är ju så liten å fin.(han hade varit på Arken å sett hamstrar med Herr-G någon dag tidigare) För att få pojken och sluta gråta sa jag
-Ja men vet du Albin om råttan hade kommit in på ditt rum då hade den gnagt sönder ALLT ditt lego(Albin älskar bygga lego).
-Hadde ren de,fråga Albin och sluta grät.
-Japp, svara jag de hadde den.

Nästa "lik" som vart lite knepigt att förklara var en trast som vi avliva. De var på så vis att vi bodde granne men en som heter Lena nere på varvet och hon hade en katt som just denna trast terroriserade dygnet runt.Herr-G bruka inte ha mycket övers för katter men Lena som grannen heter bryr sig oerhört mycket om sina djur vilket resulterar att katten aldrig störde oss,nä den satt på sin tomt och kom ibland för att bli klappad.Jaa,Herr-G hade nog fattat tycke för grann katta helt enkelt.

Så en dag började trasten att attackera katta så fort han var ute,även när katta var inne attackerade den med att skita fulla köksfönstret där katta satt.Johanna tjäna bra med pengar för hon fick putsade fågelskit på fönstret å Lena betala 10 kr varje dag hon kom hem från jobbet.En vacker dag när vi satt ute var trasten å hacka ohyggligt illa på Lenas katt ett flertal gånger,men serru då de brann för Herr-G
-Men nu jävlar ska trast satan få sig en omgång så han lämnar detta jordeliv å vivstavarv å far till himmeln utan vingar,serrru!!!! Herr-G fixa å trixa å blåste till så traste föll till marken,fast den var riktigt död utan låg och sprattlade. Då sa Albin
-Ska jag hämta en planka pappa så du kan slå ihjäl den riktigt?
-Ja gör det,sa Herr-G,Albin hämtade en planka Herr-G drämde till och trasten lämnade jordelivet utan vingar.
-Så där ja,sa Albin å borstade bort skräpet han fått utav plankan på sina händer.

Jag tyckte det var lite rått att pojken agerade så där kallt när trasten dog,så jag skulle fixa till så det vart sorgligt å hemskt att fågeln dog,så jag sa
-Men huga huga stackarn,nu får vi ha begravning med sång och kaffe å lite kakor hörrni.
-Va mena ru,fråga Herr-G och lutade sig mot plankan.
-Jo, nu gör vi så serru,svara jag och gick å sökte fram en ask att lägga liket i innan nån katt tog den.Vi snickrade ett kors och plockade blommor vi sjöng även "Till den stad jag är på vandring"(Herr-G sjöng INTE) sedan drack vi begravnings kaffe ute på uteplatsen .....jaaa,de var en väldans fin begravning staren fick av sin mördare och hans familj!

När hösten kom skulle vi äta ripa som vi skjutit för hunden,jag plockade fram fågel liken ur frysen å la dom på köksbänken(vi brukar bara stoppa fågelns huvud under ena vingen åsså fryser vi in dom så,jaa hel å hållen lixom) så att dom skulle tina.När Albin kommer in och ser fåglarna säger han
-Har du tagit upp den???? (Han menar ur graven och jag menar frysen.)
-Japp,de ska bli dagens middag svarar jag.
-Ska re!!!! utbrister han.
När vi nu sitter och äter så kan man ju få hagel i sin köttbit så de klirrar litte då och då när någon av oss spottar ut det, då säger Albin
-När man köper kött på affären då har dom inte haft nån begravning va? För när man äter de då klirrar de inte i tallriken. Då förstod jag att han mena trasten och vi ripa,så jag försökte förklarade hur dessa fåglar hamnat i frysen.

Nu i våras ringde en kompis hit hem och frågade om Rickard kunde ta bort deras katt som blivit akut sjuk.Det var helg och katten var riktigt dålig så hon ville inte att den skulle behöva lida tills veterinärerna öppnade några dagar senare.(Till saken hör att jag har förklarat för Albin att man jagar och skjuter djur för att man ska få kött)
Rickard tog på sig uppdraget att ta bort katten så upp ur källaren kommer han med bössa,Albin och jag satt vid bordet och gjorde läxor.
-Vad ska du göra,frågar jag Rille.
-Jag ska iväg och skjuta en katt,svarar Rille och tar på sig skona.
-Å fy va otäckt,säger jag och fortsätter hjälpa Albin med läxorna.

När läxorna är klar frågar jag Albin,som jag vet älskar taco
-Kanske vi ska äta taco i dag hörru?
-Nää inte jag iallafall ,svarar han och slår ihop matteboken.
-Nähä va nu rå?Du som brukar äta två stora och allt.
-Nä jag vill ha fiskpinnar i dag jag,sa Albin
-Mä varför dårå?
-Jaa,men Rickard sa ju att han skulle skjuta en katt,å de äter inte jag,sa Albin och gick in på sitt rum.
Då var det dax och försöka bena ut vilka djur vi äter upp och vilka vi gräver ner.

I går kväll var det dax igen. De ville sig inte bättre än att när vi kom hem från ett barnkalas i gårkväll hade vi besök av en liten igelkotte här ute på gården som knata omkring.Alla barn i området har lyckat sett den,ja ALLA utom Albin,äntligen var det dax!Herr-G och pojken smög fram och tittade fascinerat på vår lilla söta gäst.DÅÅÅÅ lyckas Pripps (Wachteln) ta sig ut när jag gick in,jag tänkte inte mer på de utan gick in i sovrummet och skulle tända en fönsterlampa för det hade börjat skymma lite ute.

När jag tittar ut får jag se Pripps gå till atack mot igelkotten som rullar ihop sig till en boll med alla taggar ut.Grejen är den att när Pripps sticker sig på kotten blir han inte rädd,nää han blir nå fruktansvärt aggressiv han hugger,fräser och morrar samtidigt som han ett flertal gånger kastar upp igelkotten i luften om och om igen.Herr-G har backat bak Albin och försöker på Pripps å sluta men Pripps är rabiat, det rinner blod och skum ur käften på honom och han bara fortsätter.
-Men vad i hellvette,skriker jag in i från sovrumsfönstret och springer ut.
-Nej låss för "SATAN",river jag i till Pripps men min arga grova stämma,Pripps lommar iväg gnällande och fnyser så det stänker skum och blod runt om honom.
-Jaha,och hur faan gick de med igelkotten då,frågar jag.
-Ja säg de,svarar Herr-G och hur gick de för hunn tro?

Det sista kastet Pripps gjorde med kotten resulterade i att den landade i gräs uppsamlaren som ska sitta på gräsklipparen.
-Ja men ta ur den ur uppsamlaren,sa ja till Herr-G
Herr-G tog upp samlaren och skakade ur kotten som rullade en bit ut på gräsmattan likt ett bowlingklot som är på väg att fälla de 15 käglor som står uppställda i slutet på en bowlingbana.
-Men åååå,de där var ju mitt husdjur,sa Albin.
-Jaa,å Pripps är vårat husdjur,suckade jag.Nu har det ju blivit en liten krock här mellan husdjuren våra,men vi ska försöka fixa dom bägge två så att dom på ett ungefär blir som innan.
-Är den död pappa,fråga Albin Herr-G
-Nja död och död den är väl lite anurlunda än innan vi kom hem vill jag väl påstå,svaras Herr-G medan han petar på kotten med en pinne.
-Gå in och hämta en näve hundmat för de vet jag att igelkottar gillar,säger jag till Albin som har börjat bli riktigt lessen.
-Mmm,svarar han och springer in.

Efter en stund börjar kotten röra på sig lite medan den smaskar på hundfodret,när den är på benen igen kryper den mot poolen.
-Nää men så där ja!!!!,säger jag,med våran tur går det väl hål i poolen nu och kotten dränker sig i klorvattnet!!!!! Det blir ju en väldans lätt sak för Albin och förklara för gatans ALLA barn hur det gick för igelkotten dom har matat,döpt med skyltar,byggt hus till och vårdat ömt hela sommaren,å herre guuu va poppis pojken ska bli hörru i området!
Nu är Albin väldigt lessen
-Vad ska vi göra nu med den då,snyftar Albin
-Vad vi ska göra me den?,frågar Herr-G och kliar sig under keps skärmen
-Jaa,ska vi stoppa den i frysen eller begrava den??? undrar Albin.
-Vi ska låta den vara ifred helt enkelt,svarar Herr-G och ställer ifrån sig pinnen tar Albins hand och går iväg för att kolla hunn.
                 
Pripps ser väldigt knepig ut det är blod,skum och läpparna har svällt upp till de tredubbla. 
-Jaha,det vart en helt ny ras på Pripps efter de här, man känner knappt igen han,säger Herr-G och hämtar vatten och toapapper för att se vad för skador de blev. 
-Annika,hör jag Herr-G ropa in ifrån hallen.Du får sopa upp taggarna efter kotten som ligger på hallgolvet annars äre väl nån av ungan som får in dom i fötterna och jag har ingen lust å sitta på akuten resten av sommaren.
Vi plocka loss några taggar i gommen på Pripps och sköljde rent
-Äää,sa Herr-G nu får Pripps lixom kotten ligga i sårlega nån dag så fixar de här sig nog ska ni se!  

I dag ser Pripps ut som övriga individer som är av rasen Wachtel,igelkotten har inte visat sig här på gården dom senaste dagarna.Att igelkotten inte varit här de VET jag,därför att efter detta får hela familjen Ankarberg ställa uppsig i en skallgångskedja med 1 m mellan var och en av familjemedlemmarna och valla av tomten innan någon av hundarna släpps ut för tex kvälls pinken. 

Nää hörrni vad vore livet utan Hundar Ungar å Hembryggt äppelvin!!!!!!!!!

Höres hörrni!!!!!!                 






Man blir som dom man är med!

Publicerad 2010-07-21 13:50:22 i Allmänt,

Vilken tur att jag fick vara med min bror Roger samt mina föräldrar Ulf Ankarberg och Goldis Klotz under mina första 16 år hemma på Alnö.Ni vet målar man en tiger hel grön och det kommer en regnskur så är den likt förbannat randig när färgen runnit av,ja som man säger ränderna går ALDRIG ur.Med det menar jag att som min familj har det nu så har mina föräldrar också haft det,och så kommer förmodligen mina barn att ha de den dan dom skaffar familj.

När jag var i tonåren var det alltid hemma hos oss vi var fast vi bodde träng-st.Jag minns en gång då vi hade varit ute på fest i Ankarsvik och alla skulle sova hemma hos mig, vi satt vid bordet 8 st i de lilla trånga köket och kvällsfikade vid 02.00 tiden(vi bodde i en liten trea) för att sedan söka oss en sovplats någonstans där hemma. Då kom min mor upp och instormande i köket, hejade artigt på alla oss ungdomar runt bordet,öppnade ugnen (som stod på 125 gr) tog ut en telefonkatalog (som även den var 125 gr) och gick in i sovrummet och lade sig igen.Alla vi runt bordet tittade frågande på varann.Min mamma hade gallanfall och skulle ha den varma katalogen på magen för att minska smärtan, fick vi reda på sedan.

-Va faan gjorde hon,undrade Bjarne.
-Jaa,hon tog en telefon katalog ur ugnen,svarade Marie.K och fortsatte tugga på mackan(Marie.K var en klasskompis till mig som periodvis bodde hos oss pg att hon bodde låååångt ut på norra ön, å dit gick inga bussar. Så hon kände vår fam väl)
-Jaha,svara Bjarne å fortsatte och åt han också.Morgonen efter när min pappa klev upp var det lixom en hinderbana med folk runt golvet där hemma till och med under julgranen låg två pers.Pappa dukade frukost och satte fran en ny kopp eftersom det dök upp en ny vaken ungdom i köksdörren,sedan fyllde han bilen och skjutsade hem var och en till sin adress.

Husvagns semestrar har vi varit ute på varje sommar och även då var det kompisar med.Mina föräldrar hade ju ingen hästhandlar börs att plocka pengar ur så de var inge stora fina husvagnar vi åkte runt med,men dom var fullt funktionsduglig å packad med folk och grejer i minsta vrå.Jag kan tyvärr inte skriva ner allt roligt kaos som hände för då blir det en hel novell,men några ska jag redogöra för er .Som tex,när vi fick punka på h-vagn mitt ute i skogen och min pappa (som är lite arbetselak) tog en grov trädstam (vi hade inte men oss domkraft) och skulle lyfta upp h-vagn medan mamma skulle skiftade däck,men som jag tidigare nämnde var inte h-vagn ny såååå när pappa räknade till tre och lyfte låsande hela själva husvagns väggen medan däcket fortfarande stod kvar på vägkanten. Eller när Marie.K stängde husvagnsdörren för hårt när vi gick å lade oss en kväll så den gick i baklås.Pappa skulle då hoppa ut ur fönstret och låsa upp utifrån,men han har ju aldrig varit speciellt smidig min far sååå han landade lite illa å slog upp HELA stortån Marie och jag fick offra två linnen var som mamma snodde runt pappas tå för att stoppa blodflödet,jaa de vart ett stort bandage. Eller när pappa var inne på affären och handlade och vi väntade i bilen,när pappa kommer ut på parkeringen står mamma med kjolen nere på vristerna och skriker därför det hade ramlat ner en spindel(hon är livrädd spindlar) bak i linningen.

Det här är vardag om man är född Ankarberg för det är ingen skillnad vare sig på min familjs husvagns semestrar eller labyrinter men folk som har sovit över eller frukostarna med en ny kopp varje gång det dyker upp en ungdom i köks dörren.Vad inte heller har förändrats generationerna igenom är frågan " Jaha,ååååå hur är det att vara med den här familjen dårå?" åsså ett skratt.

När folk träffade Marie Kalstrand  min barndomskamrat (ja hon som alltid var med oss när jag bodde hemma) fick hon den frågan ett antal gånger.När jag träffade Herr-G och presenterade honom för bekanta fick även han svara på den frågan ett par gånger och nu när Rickard träffat Jullan har även hon svarat på den frågan.Det var när hon fick svara på den frågan inom loppet på 2 dar som jag kom på att ränderna aldrig går ur.

Jullan har varit här hos oss i en vecka och hälsat på Rille.En kväll var vi bort bjuden på grillning till ett par bekanta.När vi suttit en stund å skämtat,spelat gura och sjungit frågade herrn i huset Jullan. -Jaha,hur är det å vara i denhär familjen då?
-Joo de är väl bra,svarade Jullan lite frågande.
Någon dag senare var vi till fam Dröse/Norberg på kalas,efter ett tag frågade herrn i huset -Jaha,å hur är det å ha kommit in i den här familjen då?
-Joorå de ä väl bra,svara Jullan fortfarande lite frågande
Efter en stund kom Camilla och Johan till kalaset,Jullan hälsade och efter en stund frågade Camilla -Å hur är det å va i den här familjen då?
-Joorå de ä bra,svarade Jullan å var ännu mer frågande.
När vi lämnade kalaset hos fam Dröse/Norberg stannade vi till hos min bror,efter en stund frågande min brors sambo -Jaha,å hur är det att vara med den här familjen dårå?
-Joorå,svara Jullan,de ä väl bra.Nu tittade Jullan med två stora frågande bruna ögon först på Rille sedan Johanna åsså sist mig.

När vi satt oss i bilen på väg hem frågar Jullan efter en stund -Men varför frågar ALLA samma fråga hela tiden.
-Vet inte,svarar familjen Ankarberg i kör och rycker på axlarna. De är bara så!
-Faan va konstigt,säger Jullan och fortsätter köra.
-mmmmm,svarar vi  ytterligare en gång i kör!Skit konstigt!!!
Jullan har förmodligen blivit som dom hon är med och tycker de mesta är normalt.

Rickard brukar säga ibland "-Vem faan vill va normal.....äre kul de tror du?!!!"

Vi höres!!!!!

"Prövningar vi möta få.....

Publicerad 2010-07-07 00:33:28 i Allmänt,

.......fast vi oftast ej förstå,Herrens vägar när han önskar att vi himmeln skola nå". Den versen har jag sjungit under eftermiddagen här hemma,jaa plus att jag har räknat till TIO ett par gånger för att inte  hela centrala nervsystemet ska ha kapitulera.

Dom senaste dagarna är det inte bara Torbjörn som har varit påtaglig här hemma, utan värmen har kommit å de med basta.Om det är värmen som har fått Torbjörns hjärna å gå i spinn de vet jag inte men i dag har han varit TOKIG och ställt till me allt förbannat.

Jag har nekat Albin att ta fram polen den här sommaren därför att utan trä runt om blir det så gräsit,lerigt och bedrövligt å hålla rent.Vi ska fixa en riktig pool till nästa år när altanen är klar,å de har Albin gått med på.Men så i morse när man för tredje natten i rad inte har kunnat sova pg av värmen tänkte jag "Nää,nu åker polen fram iallafall" Så jag väckte pojken och sa
-I dag skiter vi i holmarna åssa plockar vi fram polen
-Jaa,de gör vi,sa Albin och hoppa opp ur sängen.

Till saken hör att Torbjörn hade börjat med att terrorisera sin familj reda igår, för när Herr-G skulle hissa ner flaggan kom Torbjörn i en hastighet på närmare 250 k/h och högg Svenskaflaggan i ett naffs.Resultatet vart att Herr-G skrek till och Torbjörn axelirerade till en allt högre  hastighet och flög med flaggan över huvudet med bresidan rakt in i en solstol som tur var ingen låg i.
-Men Torbjörn för helvete ge re nu!!!,skrek Herr-G med båda händerna in trasslad i flagglinorna.
När Herr-G kom loss från flaggstången marscherade han iväg fram till Stor Torbjörn och ryckte upp flaggan som satt fast i solstolen
-Va faan, de finns ju regler att flaggan inte får ligga på backen,å nu har ju hunn för faan plöjt upp en hel pärfåra me våran flagga,Herr-G skaka på huve och provade gnugga lite på den grönska som blivit på de gula.

Torbjörn får bara vara ute på gården när vi är ute därför att han är nämligen lite rymnings benägen och drar gärna en repa på alla andras gårdar runt 060 området.Därför har han varit ute med mig hela dagen i dag,å de kan man ju ångra lite så här på kvällskvisten.Jaa, att han jagar flgor så att blomkrukorna ramlar i golv de är ju mer en regel än ett undantag nu mer,så de noterar jag inte ens,men så startade dagen.Medan jag dammsög körde ut honom på gårn därför att han skäller så förbannat när det raslar i röret av all blomjord å ungdomarna låg ju och sov.När jag efter de går ut och ska sätta mig me kaffekoppen å en rök i badenbaden som jag lagt dynan i och ställt i skuggan under körsbärsträdet har Torbjörn pissat ur sig allt hans blåsa samlat på sig under natten.Det är helt gult från där man ska ha knäna till backen.
-Men nå äre väl skälva satan att du ska måsta pissa på en dyna som är 50 cm bred när du har en tomt på 1500 kvadrat.
Jag tar slangen och spolar av dynan och sätter mig i utemöbeln lite längre bort.

Medan jag sitter där går Torbjörn förbi och raka vägen in i växthuset och kissar lite där.
-RICKARD,skriker jag,nu får du ta hunn din och gå på prommenad!!!!!
Rickard som i dagarna har införskaffat nya glasögom och börjat kamma luggen åt sidan påminner i allra högstagrad om den nygifta Vickans Daniel.
-Va ä re nu rå? undran han.
-Ja men hunn din pissar sönder allt vi äger å har jö,nu får du gå me han en sväng.

Albin och jag har byggt ihop polen och lagt i vattenslangen för att fylla den,den är 4m i genomskärning å ca 1 m hög så det tar ju lite tid.
-Nämen va fasiken de rinner vatten från baksidan,säger jag till Johanna som har satt sig i utemöbeln med en kaffe kopp.
-Jaa den kanske läker,säger hon medan hon rullar en slinga hår runt sitt pekfinger.
-Nää,men de har jag inge minne av sedan i fjol,svarar jag och reser mig upp för att kolla.
-Men nå äre väl själva faan,tror du inte att Torbjörn har bitit av slangen som går till pumpen,spring in och hämta en kökskniv så får ja försöka laga skiten.
Johanna hämtar en förskärare och ställer sig brevid mig och polen.Hon gillar inte flugor och småkryp speciellt mycket så när jag är nästan klar med lagningen av slangen skriker hon till och hugger kniven i en stor fluga som sitter på BASÄNGEN.
-Nä men va gör du,suckar jag.
-Högg en fluga,den var ju så stor äcklig.
-Ja men inte faan kan du väl hugga ihjäl en fliga med kniv i en basäng som är av gummi begriper du väl.
-Nä men visst ja svarar hon och sätter handen för munnen.

När vi fått vattnet att stanna i basängen säger Johanna
-Alex och jag ska på bio 18.15
-Nä men guud då får vi sväng iväg på pizzan annars hinner ni inte äta nått före,säger jag och börjar plocka in kopparna från bordet.
-Ja jag säger till Alexander att vi byter om nu rå,svarar hon
När vi är inne och byter om hör jag ett djävulskt liv utifrån gårn,NEEEJJJ jämthunn är ju ute,tänker jag och springer ut.Å döm om min förvåning när Torbjörn har lyckats fått in en skata i växthuset som han tänkt å slakta bland mina tomater och gurkor.
-Men nu är måttet rågat Torbjörn ditt helvette,nu kör jag snart in vattenslangen i arselet på re så ska du få en tarmsköljning du aldrig kommer att glömma SERRU!!!(Torbjörn gillar INTE vattenslangen)
Men ojdå,på andra sidan staketet går vår nyinflyttade granne två hus bort påväg till källsorteringen,å hon vet väl inte vem Torbjörn är.Jag skulle tro att hon tar en helt annan väg i fortsättningen med alla pappkartonger och förmodligen tycker väldigt synd om Herr-G som hon tror är Torbjörn.......satan

Nå väl skatan klarade sig med endast ett par fjädrar bortryckta som blev kvar i växthuset och Torbjörn hamna på isoleringen (buren)ett litet tag.Men när jag nu ska sätta mig och skriva detta i rena ilska,ja då har Torbjörn varit i kylboxen och fått tag på en av dom två kylklampar som jag skulle ner i frysen med och bitit hål i så nu är den tom.I morron ska jag INTE vara hemma med Torbjörn på gården,näe för då kommer jag inte å vara vid mina sinnens fulla bruk på HELA sommarn!!!

Ni förstår kanske varför jag nynnat på den låt jag inledde med och inte "Får man ta hunden med sig in i himmeln"
Nää,måtte Sante Per säga när han öppnar dörren till mig när den dagen är kommen.
-Välkommen Annika,här har vi hund förbud vettu!!!!

Men vem ä pojken lik???

Publicerad 2010-07-05 23:22:13 i Allmänt,

Jaa,inte är det mig iallafall! Herr-G och jag fick ju oss en sladdis på gammeldagarna nämligen lill Albin och så här med facit i hand var det en väldans tur de med tanke på all teknik som har smygit sig in hos fam Ankarberg.Ja,utseendemässigt är han ju lite likt mig och lite likt Herr-G och man kan ju se att alla syskon är stöpt i samma form lixom.Jag vet inte om färgpatron tog slut för oss fjärde barnet för Albin är aningen ljusare både i  hyn och håret än de övriga syskonen.Men som tur är har han ärvt minnet och noggrannheten av sin far det har jag fått erfara nu i dagarna när han och jag plus en kompis till Albin som heter Marcus skulle ut med bada med båten.

Herr-G har visat mig ett antal gånger vad alla knappar i båten går till (de är massor me knappar) jag har suttit brevid och tittat och nickat och trott att jag fattat.Han har även visat mig hur GPS fungerar samt visa hur man knyter knutar för att lägga till vid bryggor.Albin har varit med i båten men inte deltagit i själva undervisningen,nä han är ju bara 9 år så han förstår nog inte allt detta tänkte vi.Men grejen är det att de var bara HAN som fatta hur och varför.

-Jaha ja då ska vi se hur de va man fick igång den här båten dårå,säger jag medan jag kliar mig i huve och tittar på alla knappar.
Marcus och Albin sitter på sätet brevid med håvar och hinkar för att fånga små fisk när vi kommer fram.
-Du måste slå på batteri där bak först,säger Albin
-Ja visst ja,svarar jag och kryper bak å vrider på de.
Sätter mig vid ratten å vrider om nyckeln och de händer ingenting
-Men va faan äre nu rå för fel,säger jag å biter mig i underläppen.
-Jaa,suckar Albin och ställer ifrån sig håv å hink kliver ner från sitt säte och ställer sig brevid mig å instumentpanelen.
-Du har ju inte slagit på fläckten till motorn som ska gå i 2 min innan du startar(han drar ut en knapp) också har du inte pumpat på den där spaken nåra gånger som pappa brukar göra.
-Nä hänä,svarar jag och tittar på när han fixar allt.

Efter att Albin fixat allt med själva starten och låssat alla knutar så är vi på väg ut ur båthamn. Då tittar Albin på mig och säger
-Ja men slå på GPSn mamma för det är bara 2 knop i båthamn vettu.
-Ääää skit i den jag har kört båt till holmarna i snart 20 år så inte behöver jag nån GPS för å hitta dit.
-Nää,men då ser vi hur många knop vi kör.

Albin trycker på den lilla apparaten så det blir en bild med en massa cirklar som snurrar runt.
-Nä men va har du tryckt på nu då?frågar jag medan cirklarna snurrar på dataskärmen.
-Den söker bara reda på en sattelit nu,svarar Albin medan han fixar fiskhoven som det var ett litet hål i.
-Jasså ru!
-Hupp upp upp nu kör du 3,9 knop och de är bara 2 i båthamn sa ja ju,skriker Albin till och kollar om det blir några vågor på de båtar som står i hamn.
-Men vart har du fått de ifrån?frågar jag
-Jag hörde när pappa lärde dig de sist vi åkte.
-Jasså ru men de hörde aldrig jag.

När vi kommer fram hoppar han i land på bryggan och knyter å spänner så båten ligger perfekt.Medan jag står och tittar på Albin och väntar på att alla knutar är som dom ska plus att få plocka fram fika,då är det som om jag hade Herr-G med mig fast i ett mycket mindre format.Det är alltså Herr-G pojken är lik!

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela