ankarbergs

Sommar!

Publicerad 2013-05-30 22:35:20 i Allmänt,

Jaa så kom då även sommarvärmen hit upp till Norrland och med den träder både motionärer och trädgårdsarbetare fram. Nu är de ju som så att jag tillhör inte någon utav dessa kategorier människor fullt ut lixom…njaa hela min familj är nog i sig en helt egen kategori som man lixom inte har namngivit än…..elle så har man de men törs inte säga de högt J

 

Om vi börjar med de flesta motionärerna man möter utefter gångvägarna den här årstiden å deras utstyrsel så äre lixom inte bara. Nä dom har pulsklockor runt bröstkorg och armleder, hörselproppar, RunKeeper, fickpluntor fyllda med energidryck som dinglar likt julgranskulor runt deras midja som egentligen skulle guppa på ett sladdrigt sätt om de inte vore för deras glänsande åtsittande cykel/joggingbyxor håller in allt de överflödiga dom försöker jogga bort.

 

Grejen är den att de här funkar inte för mig vare sig på de ena eller andra sättet. nä ni vet när Gud skapade mig tänkte han nog nått i stil med varningstriangel. Mina ben är så fruktansvärt smal så att få ett par byxor å sitta åt runt lår och vader är som att åka till månen å köpa en Big Mack på lunchen = omöjligt…tro mig jag har provat. Höfterna är ju då bredare och har efter fyra graviditeter även fått tagit ansvaret att bära upp lite överflödig hud som lixom farit/åkt ner och samlat sig som en sackosäck typ. Jaa å efter att ha ammat hela barnaskaran så äre väl mer än bara hud som har farit ner kan man väl säga,tjaa vid närmare eftertanke kanske de skulle gå att fylla ut cykelbyxbena med de som är kvar av pattarna……jaa om jag skiter i BHn å stoppar ner ett bröst i varje byxben så kanske byxan smiter åt å glänser som på alla andra motionärer ;)Vad de gäller alla tekniska prylar som pulsklocka å RanKeeper så skiter jag i de med då jag har STORA problem å bara få på radion på telen som förövrigt är sedan 2010 å inte utrustad med sådana moderniteter.

 

Nää jag motionerar iklädd nå fladdriga träningsbyxor med rejäla fickor som jag fyller med hundskitpåsar för att kunna städa upp efter mina doggar i dikena. Radio kan jag lyssna på hemma å dricka vatten gör jag direkt ur kran, vad jag har för puls skiter jag i huvudsaken att jag har en, hur långt jag har sprungit/gått  får jag känna dan efter på graden av träningsvärk jag drog påme.

 

Nu vart klockan så mycke så jag får fortsätta blogga ang skillnaden mellan våran trädgård å grannarnas en annan dag....Godnajt!

Å kära nån!

Publicerad 2013-05-20 18:15:32 i Allmänt,

Jaa inledningsvis måste jag ju åter igen säga att sex de är grejer de ….om jag säger som så  de finns ju en statistik kurva på bloggen där jag ser hur många läsare jag har, å den har under några dagar här i början på maj (då jag skrev inlägget) varit skyhög…..vissa dygn typ över 1000 pers. Å då blir jag helt plötsligt blyg lixom.

Jag har på FB i chatten både fått ris och ros och några frågor ang mitt sätt och agera i bilköer, jaa åsså några inlägg här på bloggen…å de tackar jag allra mjukast för :)

 

En fråga som många ställt är vad jag skulle göra om den tutande personen tackade ja, å de vet jag faktiskt inte så här på rak arm, Förmodligen skulle jag nog börja tugga mitt saliv till nått form av skum som sakta började rinna utefter mungiporna och samtidigt fråga om denne inte ville titta i mina journalerna innan, då de med all säkerhet kommer att krävas en hel del  specialist sjukvård å framför allt lååånga sjukhusvistelser efter akten…..elle jag vet i skrivandets stund inte alls. Jaa nu är ju inte jag en sådan som springer runt i bilköer och frågar en massa snubbar om dom vill banka bäver en sväng i baksätet innan vi rullar vidare. Nähähähäää sånt kladdgöra är inte min grej

 

Vi höres!!! 

Sex...de är grejer de ;)

Publicerad 2013-05-01 21:39:11 i Allmänt,

Jag har kommit på den smarta idén (eller inte) att ta till sex när jag blir förbannad eller om nån annan person blir förbannad och skäller på mig, jaa nu menar jag alltså vokabulärt. Jag ska förklara lite närmare.

 

Joo under årens lopp kan de väl hänt att jag har blivit arg över nånting och läst lusen lite onödigt mycke av nån, men många gånger har de inte gett nått utan de har mest blivit nån form av pajkastning där en stor portion energi har gått till spillo…jaa man har lixom slösat i onödan. Jag har likt Baltazar spatserat omkring här hemma på köksgolvet med händerna knäppta bak på ryggen å fundera på hur man ska kunna gå ur en hård diskussion lite snabbt som vinnare å då med all energi kvar..... vipps kom jag visst på de….SEX…

 

Första gången jag använde mig av de var för två år sedan då vi var ute och övningskörde Johanna och jag, vi var i Birsta City och skulle öva på att köra i rondeller, de var ganska mycket trafik. Vi vart stående lite länge då hon skulle in i ena rondellen och i takt med de växte kön bakom oss och Johanna vart mer å mer osäker å stressad.

-Näää mamma jag kommer inte å klara de här, kved jänta med svettdroppar glänsande i pannan.

-Johoorå ,sa jag ….kör på du.

-Jaa men tänk om dom kör på mig då.

-Nää men bilen är väl försäkrad å jag tror inte de blir så stora personskador i dom här hastigheterna, kör du! sa jag lugnt men med en puls i 290 (jag är fruktansvärt åk rädd)

Rätt som de var börjar bilen bakom tuta åt oss å Johanna fick ett stressat motorstopp

-Bry dig inte Johanna sa jag .Dom måste väl se Övningskörnings skylten på bakluckan.

Johanna startade bilen för att åter igen försöka köra ut i den trafiktäta rondellen då plötsligt bilen bakom tutade igen, men denna gång aningen lite mer hysteriskt. Men då brann de i huvudet på mig ska ni veta.

- Stäng av bilen Johanna, sa jag med hop pressade käkar.

- Varför??? undrade Johanna.

- Därför jag ska kliva ur å gå bak för att höra vad de är han vill, sa jag å kastade upp bildörren.

 

Nu förstod ju jag att om jag skulle inleda samtalet med den tutande dåren på ett argt sätt skulle han börja gapa å skrika åt mig då han var uppretad på oss som inte körde. Johanna skulle höra allt och aldrig mer tordas övningsköra vare sig med mig eller in i en rondell. När jag kom fram till bilen hade mannen vevat ner rutan och förmodligen laddat för att skälla. Då sa jag.

- Vill du ligga med mig???

- Va? sa gubben bakom sina stora berättar glasögon som täckte hela hans ansikte.

-Jo jag undrar om du vill ligga med mig…ha sex lixom,sa jag och började knäppa upp knappen i blusen.

-Näää tack,sa gubben å greppade ratten bed bägge händerna och flacka med blicken.

-Nähä men du tutade åt en bil med en ÖVNINGSKÖRNINGS skylt på, suckade jag och nickade mot min Nissan X-trail.

-Jaa men jag menar ju att ni ska köra, sa gubben och lutade sig fram för att börja skälla.

- Jaa men tutar man åt en bil med en övningskörnings skylt betyder de ju att man vill ligga med nån i bilen. De är ju lixom en oskriven regel, för man tutar ju absolut inte annars då man bör förstå att de sitter en nervös, orolig nybörjare bakom ratten…eller hur?

- Jag har bråttom, fräste gubben.

-Vi kan ta en snabbis, sa jag.

Då vevade gubben upp rutan å backade in på Biltemas parkering å får i en väldans fart åt andra hållet. Jag gick tillbaka till Johanna och satte mig i bilen

-Va sa han? undrade Johanna

-Nää han bad om ursäkt då han hade missat övningskörningsskylten, kör nu, sa jag.

 med en känsla av att den gubben aldrig mer kommer att störa någon med övningskörningsskylt igen J….jaa de var väl här idén föddes skulle jag tro.

 

I går råkade de hända igen då jag hade ett utvecklingssamtal inbokat kl 15.45  med Albins lärare och Albin här hemma i Sörberge och råkade hamna i en låååång bilkö inne i stan. Jag jobbar ju på andra sidan stan och måste därmed igenom hela Sundsvall där E4 bygget pågår för fulla muggar och de oftast bildas köer. De händer dagligen att folk tar den yttre filen och försöker tränga sig före…..jaa jag släpper inte in nån före mig utan ligger så nära jag bara kan den bil som är framför. Grejen var den att i går att de hade visst hänt en olycka så kön var både längre och mer stillastående än vanligt…..å jag stressad till vårt utvecklingssamtal.

 

I samma sekund som jag inser att jag inte kommer att hinna glider de upp en ljusgrå bil med en yngre förmåga bakom ratten jämte mig…jaa han anser väl att han har mer värd och har mer bråttom än mig. Jag ser honom i ögonvrån hur han sakta kör bredvid och har slagit på blinkersen för att svänga in framför mig, men jag håller mina 5 cm fram till nästa bil så han kommer inte in. Han börjar gunga fram och tillbaka med sin överkropp för att jag ska ta ögonkontakt med honom så han kan be mig stanna…..men de gör jag INTE. Då kör han fram med ett ryck tutar till och kör ner rutan på passagerare sidan, Tant Grön är ju sedan förr i tiden så jag får veva med armkraft för att få upp bilrutan å de tar en stund, jag ser hur han skakar på huvudet, suckar å dömer ut mig….Men din lilla pajas tänker jag där jag sitter med hjärtklappning å stress mjäll. När rutan är nere ropar jag högt å med en sån där sjukt snuskigt fult överdriven kåt blick.

-Vill du ligga mä mä!

- Va?? ropar ynglingen tillbaka å tror väl han hörde fel…..Jag vill komma emellan åsså pekar han framför Tant Grön.

- Jasså mellan bena mina mena ru…alltid en bra början,vill du ligga mä me...vill du dä?? ,åsså flörtar jag å slickar mig runt mun.

Nu kan man ana en viss rädsla i ynglingens ansiktsutryck då han tittar i backspegeln å ser att han kan inte backa å han kan inte köra framåt …näää han sitter fast i en bilkö och råkat tagit kontakt med en kärring som visade sig vara översexuell och ute efter yngre män. Plötsligt ser jag hur han börjar hissa upp sin ruta med blicken fäst rakt fram….å då kunde jag inte låta bli å skrämma han ännu mer så jag häver mig ut med överkroppen genom min ruta å ropar.

-Hörrö jag kan komma över till dig om du vill!!!!!!

Han har lagt upp sin armbåge mot ruta på bildörren och lixom drar med fingrarna över sitt skäggstubb som om han funderade…han låssas varken se eller höra mig. Å som en skänks från ovan rullar kön fram nån meter, jaa han stod kvar och väntade på att få hamna framför nån annan än mig. Även här känns de som om jag lärt i alla fall en yngling att inte tränga sig å stressa andra i trafiken med hjälp av sex ;)

 

 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela