ankarbergs

I nöd å Lust!!!

Publicerad 2014-02-01 14:06:29 i Allmänt,

Vi var på lokal i går kväll  Herr-G å jag inne i männikobyn.Jaa asså vi är ju egentligen inte så mycke för de här med ute ställen….jaa i alla fall inte Herr-G. Nää dom flesta av våra vänner sitter ju ute i skogen på en stubbe i väntan på något vilt i kikarsiktet. Nu råkade de bli lite tvärt om då Herr-G helt plötsligt vart ett byte å hamnade i en kvinnas kikarsikte på krogen.

 

Joo de ville sig inte bättre än att för några helger sedan var jag ut och åt med några gamla samt nya bekanta. Då kom de fram att en av dom nyfunna vännerna skulle spela på Qbar fredag den 31/1 så vi bestämde att vi skulle gå dit å lyssna. Grejen är den att när man jobbar med de jag gör så blir man nöjd med människor man träffar dagtid och vill lixom ha tyst och lugnt runt sig på en fredagskväll. När jag lämnade jobbet tänkte jag att i kväll blire soffan å inge party tills min kompis ringde å ville absolut ha mitt sällskap. Tjaa okej tänkte jag, en stund kan jag ju hänga med å sedan styra kosan hemåt. Nu vet ju jag att de gäng som jag ska ut med hamnar oftast på nån efterfest å kommer hem sent på natten så jag tänkte att Herr-G kan väl följa med så åker vi hem i tid han å jag.

 

Nu vet vi säkert alla att de här är INTE alls Herr-Gs grej men jag tänkte jag gör ett försök.

- Kan inte du också hänga med till stan i kväll,frågade jag medan jag dukade av middagsborden.

- Nej!!!! Svarade Herr-G kort.

- Joo men snälla,sa jag å lutade huvudet lite på sne med ketchupflaskan i handen.

-Nää hörre du de vill jag inte, sa Herr-G å bläddrade vidare i en jakttidning.

- Meen hallå!!! sa jag å satte in ketchupen i kylen .Hur många gånger har inte jag tagit bössan å följt med dig å jaga de mest konstiga arter fast jag inte haft så stort intresse, å för att inte säga alla skoterturer jag har hänkat med på  å dess utom varit rädd?...va?

Herr-G tittade upp ur tidningen å höll väl förvisso med om att jag brukar ställa upp.

- Jaa så äre ju men de är ju inte samma sak! Försökte han

- Joo i grund å botten äre samma sak fast olika aktiviteter., konstaterade jag

- Jaa men va faan Annika disco……ska jag bli tvingad å gå på disco 46 år gammal, kved Herr-G å lade sitt ansikte i sina handflator.

-Jaa de skaru!!

- Jaha….ja då kör jag,sa Herr-G och skog ihop jakttidningen.

- Jaa de ska ju bli förbaskat intressant å se dig dansa disco nykter,sa jag å skrattade.

- Jaa de har du ju rätt i……jag fixar skuts hem så jag kan ta en öl.

 

Att Herr-G ska dansa disco är ungefär som om månen skulle ramla ner så när han ringer till första personen låter de som så

- Hej de är jag……joo jag tänkte höra om du kör i kväll,

Personen svarar att han inte vet än….åsså undrar han va Herr-G ska göra

-Tjaaa……asså jag ska på disco, krystar Herr-G fram.

Personen i luren blir brydd å frågar förmodligen..VA?

- Jaa jag ska på disco till stan,förklarar Herr-G

Personen i luren tror inte sina öron utan frågar förmodligen åter igen ”Va saru att du skulle göra”

Herr-G himlar med ögonen å säger för tredje gången

-Joo jag sa ett jag ska till stan å dansa disco.

Samtalet avslutas med att personen inte kör.

- Faan dom tror ju att man har blivit helt jävla galen då jag talar om vad vi ska göra. Jaa nu ringer inte jag nån fler…..å skämmer ut mig….så äre bara Annika.

-Jaa men jag kan höra med Malin Sjödin,säger Johanna som nyss satt sig vid bordet. Hon brukar ju köra.

-Jaa gör de då. Men tala inte om vad vi ska göra, snäser Herr-G å hoppas att han ska slippa.

Malin säger att de är bara å ringa när vi ska hem.

 

Nu ska ju Herr-G muttra lite runt de här en stund att han har blivit tvingad till människobyn….jaa har ni läst boken ”En man som heter Ove”…Herr-G är lite som honom. Han sätter sig vid datorn å säger.

-Jaha disco -80 till -90 tal vilket jävla påhitt……man får väl lyssna pånå låtar så man lixom är mä när de drar igång å kan göra nå schysta mooows.

Sedan sitter han där å gnuggar runt bland disco låtar med en Sofiero i ena handen och med den andra kan man faktiskt se att han börjar trummar lite i takt mot köksbordet om än lite motvilligt.

 

 

När vi varit en stund på Q bar vill några gå ner på E street(en pub där ett band spelar)

-Jaa men vi går med dit en stund,säger jag till Herr-G som med tunga steg å trumpen min går bakom oss. Vi träffar några bekanta som vi sätter oss med vid dansgolvet å efter en stund säger Herr-G

-Ska vi inte gå och köpa oss en öl.

-Joo de kan vi göra,skriker jag tillbaka för att överösta musiken.Men då går vi ut till den andra baren.

Herr-G nickar och reser sig upp. När vi står där i kön till baren så hamnar de en karl i våran ålder bredvid oss å på sin tröja har han ett motiv på en varg……Herr-G HATAR vargar sedan en bekant till oss miste sin hund i käftarna på just en varg. Herr-G knackar mannen på axeln å frågar.

- Vet du vad de är du har för djur på tröjan?

Mannen drar ut tröjan och tittar ner å säger sedan.

-Åhåå fy faan de är ju en varg ser jag ju nu…..inge trevligt djur de inte.

Och med den inledningen vart Herr-G och mannen kompisar.

-Vi kan väl sätta oss vid ett bord, tyckte mannen som förövrigt var från Östersund och nickade mot ett ledigt bord bredvid där vi stod.

De tyckte Herr-G var en utomordentligt bra idé så vi satte oss i en soffa och mannen satte sig på en stol mittemot.

 

Jag satt innerst så bredvid Herr-G var de ledigt. Rätt som de är kommer de en bekant till Herr-G och slår sig ner bredvid honom i soffan(jag har aldrig sett honom) och dom börjar prata. Efter en liten stund kommer de en kvinna å ställer sig bredvid Herr-G och hans kompis och jag tror ju att de är frun till kompisen och de tror nog Herr-G med. Kompisen han tror förmodligen att de är Herr-Gs fru så bägge karlarna nickar artigt till kvinnan ett ”Hej” i tron om att de är någons fru. Efter några minuter ser ju jag att kvinnan är igång med att flörta med Herr-G och då förstår jag att de inte är kompisens fru och förstår ju att nu blire kaos här. Kvinnan flyttar handgripligen Herr-Gs kompis en bit bort för att sätta sig ner med Herr-G,nu tror ju kompisen att de är Herr-Gs fru så han ursäktar sig till lika gör ju Herr-G som tror att de är kompisens fru. Mannen från Östersund får bekymmers rynkor i pannan.

Just i detta skede förstår jag att de här kommer att bli kvällens isär klass bästa såpopera där ingen förstår nånting…..förutom jag.

 

Kvinnan lägger sin hand på Herr-Gs arm,Herr-G rycker bort armen som om han fått ett getingstick.Kvinnan höjer sitt ölglas och skålar med Herr-G, Herr-G lyfter sitt glas och tar en klunk samtidigt som han tittar på mig. Jaa att vara svartsjuk har aldrig legat mig i fatet utan jag har ju börjat skratta vilket gör Herr-G nervös. Kvinnan smeker Herr-G på axeln å Herr-G hoppar ett steg närmare mig som med skratt tårar rinnande ner för kinderna håller på att dö. Mannen från Östersund fattar ingenting å kompisen som kom och satte sig ser mest brydd ut och Herr-G är o chock.

-Neeej! Utbrister Herr-G och tar bort kvinnans hand.

Då tar kvinnan tag i Herr-Gs skjorta(som de är tryckknappar i) å drar honom mot sig och när Herr-G stretar emot flyger skjortan upp. Å då skrattar jag så jag får ställa ifrån mig glaset för att inte skvälpa ut ölen. Mannen från Östersund kliar sig i pannan medan Herr-G knäpper skjortan.Då säger mannen från Östersund på en bonnig dialekt

- Hucken av käringan är din av dom här då?

- Jaa endära,svarar Herr-G och nickar mot mig samtidigt som han knäpper sista knappen på skjortan.

-Njaa men hucken faan ä endära då,undrar mannen å nickar mot kvinnan på andra sidan Herr-G samtidigt som han tar en klunk öl.

-Jaa svarar Herr-G….de måste ju vara en våldtäckskvinna såna man ser på Efterlyst du vet.

-Tjaa dom verkar ju inte klok nån av dom……fast litte avundsjuk blir jag ju…Skål!!säger mannen å lyfter glaset.

-Jaa skål påre ,säger Herr-G å skakar på huvudet.

 

 

Om jag säger som så…………Nu dröjer de ännu längre innan Herr-G följer med på disco!!!

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela