ankarbergs

Jag gör som Herr-G!

Publicerad 2013-04-25 20:29:46 i Allmänt,

Joo utan att gå in nått närmare på mina planer så hade jag ju tänkt att hitta på nått annat än arbeta på skolan...jag tror jag är nöjd nu ett tag på att vara Lärarinna,Lär ha runnit, Rinner än..typ :). I mitt (å Jullans) projekt behövs ca 5-7 islanshästar för ridturer i skog och mark ...jaa lixom vildmarksturer. Nu har vi kommit på att de kanske finns dom som hyr ut små söta hästar över sommaren å en liten bit in på hösten så slipper vi köpa....meeeen om så inte är fallet gör jag som Herr-G.
 
Herr-G och jag har lite delade meningar om vad vi ska köpa/behöver å inte,jag gillar ju djur,å äventyr och båt,han gillar tekniska prylar,plocka bär och skotrar.Jag sparar å fixar å trixar så jag kan handla de jag vill ha,Herr-G kommer på nått åsså kastar han sig i bilen å inhandlar de som för en stund sedan bara var en tanke.Jag säger oftast
 när han handlat
-Mhä de där tyckte jag var onödigt å de blir säkert snart billigare på rea.Då jag funderar på att köpa nått säger Herr-G oftast
-Jag fatta inte vare sitter i...åk å köp vettja.
 
I fjol sommar pajade min laddare till datorn så Herr-G beställde en ny över internet och den skulle anlända med posten efter nån vecka.När de hade gått ca 10 dagar ringde min telefon och en mansröst sa
-Hej!De här var från DHL och vi har ett paket du ska ha men ingen verkar vara hemma på adressen dit den skulle levereras.
-Nää jag är på jobbet till 15.00,svarade jag.
-Ja men då får jag återkomma en annan dag,sade mansrösten.
Nu trodde ju jag i min enfald att de var min datakabel han skulle lämna så jag sa
-Tjaa men lägg den i postlådan du så tar jag den då jag kommer hem.
De vart tyst i luren en stund åsså sa han
-Njaa jag tror inte direkt att den går ner i postlådan
-Jasså inte,sa jag frågande.
-Njää de är ju embalage runt den.
-Jaa så du menar att dom har snodd in den i så jädra mycke papper å skit så den inte går ner i postlåda????sa jag lite smått irriterande.
-Jaa den är ju i en reält stor kartong.
-Men de var väl förbannat onödigt å paketera en datorsladd så in i nordens så man ska måsta ta ledigt från jobbet för att med skottkärra transportera in den i kåken.
-Datorsladd????sa mansrösten frågande.
-Jaa de är ju en sån jag har beställt.
-Nää de är en högtryckstvätt jag är här med
-Ja då kan du ta med dig den tillbaka för en sån har vi redan...de måste ha blivit nått fel.
Mannen bad om ursäkt å tog med sig paketet å for.
 
När jag kommer hem från jobbet talar jag om för Herr-G vad som hade hänt.....Herr-G blir tyst en stund sedan kvider han som den gällaste kastrat.
-Neeeeej jag sa ju att dom INTE skulle ringa till dig.
-Har DU köpt en högtryckstvätt till Herr-G då vi redan har en,undrade jag
-Näää!!!!svarade Herr-G kort.
-Jo men de måste du väl ha efter som dom körde hit en.
Herr-G vart tyst en stund med bekymmersrynkor i pannan åsså klämde han till med
-Nähähäh jag köpte avfettning å då FICK man en högtryckstvätt med på köpet
 
Nu gör jag en Herr-G helt enkelt.....Jag åker iväg å köper mig 5 st hästar å när Herr-G frågar om jag köpt 5 hästar då svarar jag.....-Nääääää!!!Vet du, jag köpte spån till hönsen å gjorde man de den här veckan...jaaa då fick man 5 hästar med på köpet
 
Herr-G - Ankarberg 1-1
 
 
 

Kan bli knepigt i morrn!

Publicerad 2013-04-17 20:47:51 i Allmänt,

Joo vi har haft Herr-Gs pappa här i natt för han skulle på sjukhuset och göra en ultraljudsundersökning i morse 08.30 och skulle vara fastande,å risken var överhängande att han 04.30 i vanlig ordning hade klivit upp å kokat gröt.Så för att vara på den säkra sidan tog vi ner honom hit.
 
Herr-Gs pappa ser sällan eller aldrig nyheter så vad man än frågar honom om han brukar se på tv svarar han
-Näää fy faaan...sån där skit.
Nu äre ju på de här viset att varje morgon kliver vi upp och slår på nyheterna här hemma till morronkaffe. Herr-Gs pappa kom uppstapplande i samma veva som nyheterna började och slog sig ner i soffan brevid mig.Rätt som de va så visades en stor bild över hela tvrutan på Margrete Thatcher som skulle begravas i dag 12.00 svensk tid.
-Näää men titt....titt på den dära nu.....sur kärringen!!! rev svärfar i så jag höll på sätta morronkaffe i vrångstrupen.
-Jasså du gillade inte henne inte,sa jag å satte ner koppen.
-Näää fy faan va hon leve om inne på ICA i Liden,sa gubben å skaka på huvudet.
-Va???? sa jag.
-Jaa varenda torsdag då vi åker ner med bussen till Liden å handlar ä endära med å hon gapar och skriker om nå jävla skinkskivor i charken...huva huva,sa han åsså skakade han på huvudet.
-Ja men Birger de där är ju Margrete Thatcher,säger jag.
-Jaa inte faan vet jag va hon heter,säger gubben å suckar.
-Ja men hon bor inte ens i Liden Birger,säger jag å tänker att kanske tioöringen ramlar ner.
-Nääääää de vet jag väl.....hon bor väl i Järkvissle skulle jag väl tro...jaa hon kliver då på bussen där,säger gubben nästan lite ilskt.
 
Efter en stund får man se när dom bär en kista på tv inför begravningen å då säger jag.
-Ja Margrete T ska ju begravas i dag kl 12.00 vettu.
-Jaa dom får göra vicket faan dom vill mä na,säger gubben å skakar på huvudet igen.
De som blir intressant i morron när gubben ska till Liden å handla på TORSDAG,är när kärringen kliver på
bussen i Järkvissle livs levande...hahaha!!! I den bussen skulle jag vilja sitta när svärfar frågar ....jaa gud vet vad han kommer å säga :)
 
 

När radion kom på besök!

Publicerad 2013-04-09 20:19:39 i Allmänt,

Jo båda bröderna Ankarberg jobbar ju i en jaktbutik i Skönsberg och som dom flesta av er förmodligen känner till så är ju E4 bygget i full gång alldeles brevid butiken med både traktorer och en hel del sprängning.Nu var de väl dax för media å få igång nått att diskutera om typ sprängningen, så en snubbe från radion stegade glad i hågen in i butiken med mickrofonen i högsta hugg helt ovetande om vilka dårar han tänkt ställa frågorna till.
 
Rickard den äldste är duktig att spela teater han lixom kan gå in i en roll ganska snabbt,han kan även hålla sig för skratt är snabb både i huvudet å käften å kan bju på sig själv.Nicklas är den som är den ordentliga å håller sig gjärna i bakgrunden men förstår ganska snabbt vad hans äldre bror har i görningen.
 
Reportern kliver in och möter Nicklas i kassan
-Hej jag är från radion och tänkte ställa några frågor ang sprängningarna dom gör här utanför,går de bra.
-Nää du får fråga han,säger Nicklas och pekar in mot vapenvalvet där Rickard står å fixar nå fäste på ett kikarsikte.
 Rickard hör vad reporten säger ute i butiken och blir lite less på denna fråga som media varit in förut och frågat,så han förvandlas till typ Roger i "Macken"
 
Rickard ställer sig bakom disken inne i vapenvalvet och stretchar mot själva disken.
-Hallå,säger reporten.
-Ja Hej själv! svarar Rickard och ställer sig givakt brevid disken(han är 196 lång)
Reportern tittar upp och ställer några frågor som Rickard svarar kort å fel på.När reportern kommer till frågan
-Har ni märkt av nått av sprängningarna här utanför?
Svarar Rickard
-Nähähähäää hörre du de kan jag inte påstå.....att övervakningskameror och div lysrör ramlar ner och skadar både kunder å personal ska vi väl inte sticka under stolen med.....men nääää vi har inte märkt nått serru!!!
Reportern blir tyst och lite stel å börjar lite diskret se sig om efter någon fler personal,han kniper ihop munnen för att  inte brista ut i skratt.Nicklas står ute vid kassan och låssas skriva på en lapp samtidigt som skratt tårarna rinner under kepsskärmen
 
Efter en stunds tystnad inne i butiken fyller Rille sina lungor med luft, avslutar med en djup suck samtidigt som han böjer sig fram över mikrofonen å säger lite allvarligt
-Ja mycke ska man va med om innan Tomten tar av sig masken!!!!
Men då brast de för reportern och Nicklas iaf.
 
Bröderna Bäver :)
 
 
 
 
 

I vilket liv????

Publicerad 2013-04-06 15:03:03 i Allmänt,

Vi tror ju lite olika ang tidigare liv,de liv vi har nu och de liv som komma skall den dag vi byter frekvens,jag personligen tror att vi har flera liv,Herr-G han vet att vi lever bara en gång å sedan äre Game Over...Klart Slut!!!!!
 
Ni som hängt med i bloggen ett tag har väl förmodligen förstått att Herr-G är barnsligt förtjust i att spela tv spel,ja han tog ju och införskaffade ett PS 3 för några år sedan där man ska ta sig genom olika banor genom att vinna över sin motspelare(Albins kompisar 12 år) å de har väl inte gått nå vidare.Herr-G kämpar även i dag på samma bana som för 2 år sedan medans Albins kompisar klarade ut spelet redan i höstas och har förmodligen bytt spel å är snart klar med 2 an.Men Herr-G är en sann kämpe, han spelar lite då och då å han svär som en borstbinda varje förlust,jaa jag kan väl säga som så att dom fulaste orden Albin kan har han snappat upp brevid sin far å framför tv spelet.Själv är jag inte de minsta intresserad av allt vad spel heter.Jaa elle jooo jag har väl gått nån gå bingo uppe vid Korpen nån Söndag för att miljöträna hundarna men mer än så äre inte.......åsså har jag hållt i handenheten till PS3 en gång för 1,5 år sedan då Herr-G ville visa va fränt de var att den lixom skakade när han hoppade över en mur på tvn.
 
Nu har ju Herr-G en väldigt modern telefon där man visst kan spela spel å byta banor,men de där har ju jag ingen aning om heller.Han sitter ju ofta å klöser på sin Samsung, jag har ju trott att de har med jobbet å göra då han även har sin jobbar mail i telen.Tillsaken hör ju också att allt som jag INTE är intresserad av lägger jag inte ens ner 3 sek på att försöka förstå utan jag håller lixom med. T.e.x När Herr-G pratar om alla traktorer med tillbehör nere i garaget, svarar jag oftast -Jaa haaa va bra!....elle....-Näää hääää va synd!...Samma gäller skotrarna som är ett av hans stora intressen, Herr-G har ju införskaffat en ny Polaris som han ett flertal ggr förklarat hur man gör å varför...å jag svarar som med traktorerna för att lixom verka delaktid.....fast jag fattar ju inte ett skvatt....men de tror väl han.
 
I går kom vi hem efter en vecka i fjällen med en packning som var enorm,Herr-G kom ju på i sista sekund där uppe i Vemdalen att de skulle komma en hantverkare hit hem för att fixa skorsten å sätta in en kamin, så de var ju lixom ingen strukturerad packning vi hade på släpvagn då vi hade kastat på allt.Den här helgen är ju också Johanna hemma och hälsar på så vi skulle fixa en middag samma kväll så vi ALLA äntligen kunde träffas....De var lite kaos kan man väl säga.
 
Medan vi pysslar med packningen här hemma säger Herr-G
-Faan jag måste ha tag på en nyckel för att fixa (han sa nått konstigt ord) nu i dag.
-Jaa haaa! svarade jag..Jag visste ju att dom ringt från kommun ang sopningen i centrum så jag fick för mig att de var nån typ skiftnyckel till nån borste på traktorn han måste byta.
Herr-G går ut till släpvagnen tar upp telen då och då å krafsar lite medan han lossar skotern å när han kommer in säger han.
-Jaa å nu är jag på 54 och behöver få hjälp med nått lösen oxå,stånkar Herr-G lite lätt irreterad! Jag fattar inte va faan de sitter i.....ja måste få tag på nån som kan skicka de till mig.
Nu tror ju jag att de är skotern han pratar om då den skulle in på servic efter visst många körda mil så jag svarar
-Jaa haa...men skulle du inte lämna in den på service sa du ju?
Herr-G stannar till och tittar på mig som om jag inte var klok å svarar
-Men hur tänkte du nu Annika????
-Ja att dom (skoter firman) har nått lösen eller va de är du ska ha! säger jag å rycker på axlarna.
-Jaa joo jag fick ju en nyckel så jag fixade från 50 till 54 å de var väl tur de.
-Jaa haa, äre samma folk som har dom där nycklarna som har koderna menaru.
-Jaa de kan man väl säga,suckar Herr-G å går ner i källarn.
Herre guu va rörigt med alla motordrivna fordon,tänker jag å fortsätter plocka tvättkläder.
 
När middagen är överstökad och kvällen kommer sitter Herr-G  med en väldigt trumpen min i soffan och med mobilen i sin handen, de ser ut som om han har sålt smör å tappat pengarna.
-Men hur äre märe?undrar jag och börjar plocka i diskmaskin.
Han lägger sitt skäggiga solbrända huvud i sina händer och säger med uppgiven röst.
-Jag har inget liv kvar Annika!
Herre Guuu!!! Tänker jag och blir ju riktigt rädd. Men vad har nu hänt med min så tidigare levnadsglade livskamrat som gör att livet känns så dystert.
Jag sätter mig brevid homom i soffan och säger med lite låg och omsorgsfull röst.
-Ojdå.....Jaa men de här fixar vi nog Herr-G,vi har ju mött prövningar förr du och jag genom åren!
Då lyfter han sitt huvud och tittar upp,jaa man kan rakt se att de tänds en liten gnista av lycka i hans ögon.
-Va skojaru Annika!!!! Spelar du också Candy Crush.....kan du skicka ett liv troru? Jullan lovade att hon skulle göra de men hon har INTE gjort de än.
Ja men då förstår ni är de ju ett spel han har surrat om hela em...Nycklar,koder och liv tillhör hans spel på telen å jag har ju lixom varit i denna värld jag!
 
Nu har jag som i vanlig ordning bara haft 15 min på mig att blogga så de kan vara både stavfel och fattas ord...skriver ju lika fort som jag pratar :) Nu ska jag å Herr-G på Janne Sagmos 40 års fest!!!!
 
 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela