ankarbergs

I bland blire lite mycke för Herr-G :)

Publicerad 2012-11-27 21:56:10 i Allmänt,

 Ja herre guuu! Ibland bara händer de där som gör att jag kan skratta i timmar åt min Herr-G,å de är då jag vill blogga för under tiden jag skriver så skrattar jag så tårarna rinner.....men de gör inte Herr-G :)
 
För att göra en lång historia kort (å de är ju jag bra på INTE) så ligger de till på följande sätt att Herr-G har hand om all ekonomi,jaa jag har inte betalat en räkning på flera år och jag har ingen aning om vad som ska betalas.....jaa de är ju skämmigt jag vet men de är lixom säkrast så.Sist jag hade ett finger med i spelet visade de sig att pengarna tog slut onormalt fort..... jaa inte på grund av att jag var slösaktig å handla å så, näää först drogs räkningarna på autogiro å sedan betalade jag samma räkningar på inbetalningskortet så Herr-G som vi ju även kan kalla Herr-Noga höll ju på å bröt ihop.
 
Herr-G är både intresserad och har sten koll på allt när de gäller våra fastigheter å skog å banker å räntor  å allt annat trams....å jag noll koll....å då menar jag noll koll.Nu sa han  ena dan här att vi skulle byta bank för de vart över 4000 kr billigare i månaden om vi gjorde de.
-Jaa haa va bra,sa ju jag i vanlig ordning å tänkte inte mer på de.
Sedan satt han här med en lunta papper som jag skulle skriva på så jag gjorde ju de jag då.
 
Å för att strula till de ännu mera så var jag ju upp till Vemdalen med några arbetskamrater i början på november å råkade tappa bort mitt bankort till swedbank så jag har ju inte kunnat tagit ut en SEK från mitt konto sedan dess.De i sig har ju medfört att de var akut dax för en stor handling just i dag då hyllorna i både kyl å skafferi gapar tomma på så när som hönsens nudlar.Nu har jag ju fått mitt nya bankort å kod men på de nya kontot är de tomt ,jaa de är de för övrigt på mitt gamla konto oxå sedan Herr-G bytte bank.
 
-Jaha å vart är mina pengar,frågade jag Herr-G när jag såg alla nollor på alla mina konton.
-Jaa i rymden,suckade Herr-G och slog ut med armarna.
- I rymden,härmade jag å kliade mig i huvudet,va faan gör dom där?
-Jaaa dom är påväg in på ditt nya konto skulle jag tro,men har väl lixom inte landat där än.
-Nähä,men serru då får du så vackert ta å följa med å handla för jag tror inte man kan betala natura på ICA å äre så att man skulle råka kunna de så äre nog förbannat svårt och få in nå rabatter å poäng på ICA kortet.
Nu hade ju Herr-G planerat å ägna kvällen till att lägga klickgolv med och åt äldste sonen, så han vart lixom litte tjurit när han måste följa med å handla.Å just å handla är en aktivitet Herr-G inte är så västst förtjust i.
 
Med en storhandling framförsig å en kärring som inte fattar nått var inte Herr-Gs humör på topp kan jag lova.Till saken hör oxå att Herr-G har en telefon som piper och ringer och visslar när de kommer typ mail till jobbet,mail privat,sms och massor med andra tjänster...å de fattar jag mig inte heller på,nää jag kan inte ens svara i hans super duper moderna tele.När vi sitter i bilen på väg in till Birsta låter hans tele som en katt....typ mjaaauu ni vet,jag tror ju att de är ett mail eller nått.
-Nu börjar den där jäveln igen,fräser Herr-G och tar upp telen å trycker på nån knapp.
 
Herr-G och jag står kvar vid bilen medan Albin går och hämtar en kundvagn då telen åter igen mjauar.
-Men jag blir skogstokig på den här jäveln skaru veta,säger han å stänger av.
Nu tror ju jag att de är nån som ska ha nått arbete utfört med traktorn så jag säger
-Jaa men han får väl höra av sig på dagarna då du har arbetstid.
-DAGTID!!!!! fräser Herr-G irriterat....han håller ju på dygnet runt för faan både med de ena å de andra.
Just då kommer Albin så Herr-G stoppar ner telefonen och vi går in på ICA Maxi.
 
Nu var de väl lön i dag så de är ju inte bara vi inne på affären utan de var många människor med långa listor som strosade omkring.Herr-G hängde så där lagom less över kundvagnen någon meter bakom medan jag små sprang mellan hyllorna och plockade saker.När vi kommer till frukten börjar Herr-G och plockar bananer i en påse då telen för vilken gång i ordningen vet jag inte börjar mjaua. Herr-G suckade och började himla med blicken samtidigt som han hala fram telefon ur fickan och när hans blick ser displayen säger han högt och tydligt till mig på andra sidan där jag står och plockar tomater.
-Nää men näää, nu äre den här jäveln igen.... å nu är han skit nödig på hela helvete!!!!....va faan äre man ska göra dårå tro???
Nu blir ju jag väldigt brydd som tror att de är en kund han pratar om.....jaa dom övriga ICA kunderna på frukt avdelningen blir ju förmodligen lika brydd.
-Va????? säger jag å tittar lite ursäktande på damen brevid.
-Jaa vart är Albin? frågar Herr-G och tittar sig omkring, nu får han fixa bort den här faan från min telefon...jaa så äre bara..Innan jag blir tokig.
-Vem???? undrar jag.
-Jaa de är ju nån katt  jag har hållt på med hela dan å mata å rasta och lagt på bädden å faan å hans moster.Halva lunchen gick ju till å rasta katt faan.
 
Ja då har ju Albin laddat hem nått på Herr-Gs telefon som kräver skötsel alla timmar på dygnet.Men fatta när dom andra gubbarna på jobbet sitter i kojan snackar skotrar och motorer och Herr-G han sitter och sköter sin lilla rosa katt med en lila rosett i luggen.Efter mycke om och men fick Herr-G tag i sin ohängde son som på nått vis avlivade katten, så i morron är förhoppningsvis Herr-G på bättre humör och pengarna insatt på mitt konto så man kan lämna dönickar å dårfinkar hemma nästa gång de är tomt i kylen.....å inte blire ju bättre av att jag har skrattat i 2 timmar åt händelsen.
 
Jag valde en bild på oss som jag tycker passar perfekt till denna em! Grejen är den att här har Herr-G nyss köpt sin nya tele och skulle visa vilka fina kort de blev med den!!! Eller hur..hahaha!!!!
 
 
 
 

Får jag lov?

Publicerad 2012-11-04 20:12:54 i Allmänt,

Jooråsatt!!!! Vi har varit på party Herr-G och jag.Vi tog å for på Bergeforsparken i går där de var 80 tals kväll för att svänga våra lurviga....jaa eller häva nå bärs.Vi är ju inte mycke får å dansa vi inte ...äschh de kan vi ju göra hemma om lusten faller på.
 
Jaa de började ju som vanligt att Herr-G ställde frågan
-Hörru ha jag nå kläder ja som man kan gå ute bland folk i Annika.
Å jag svarade i vanlig ordning
-Jaa den där skjortan du fick när du konfirmerade dig i mitten på -80 å som du har varje år vi käkar Julbord borde väl funka ett år till!
Jo för de är som så att Herr-G är inte så förtjust i att handla kläder så på de mesta som finns i hans garderob står de typ " Lennarts Tank å Slam AB" "Sölves Grustag AB" "Gundas Last å Gräv AB" jaa eller så går dom i grönt med märket Herkila på(jakt kläder).
 
Herr-G tog fram sin enda skjorta som förmodligen ursprungligen var mörk blå men har efter 30 år och ett flertal tvättar ändrat kulör till ljus blå och hoppade in i duschen.Elle näää vänta nu först tog han en öl eller två sedan sa han.
-Nää nu ska jag fli av mig dynga så äre bara å åk sedan.
Just när han hade klätt av sig så han endast var iklädd keps och kortkallingar fick han för sig att spela lite musik så han drog på ACDC på högsta volym och i otakt med nån form av juckande,gungande kroppshållning gick han omkring och spelade luftgitarr i ca 30 minuter...sedan hoppade han in i duschen.
 
När han efter ca ytterligare 30 min hade posat mimandes framför spegeln och kammat luggen åt alla möjliga håll kom han äntligen ut med en frisyr som den där dockan i Tomteverkstan dom visar en spindel för så hon blir så rädd att håret ställer sig rakt upp.Herr-G lixom åker/går/glider baklänges i nån form av moonwalk typ M.Jackson in i sovrummet för att klä på sig.
 
När dörren rycks upp och Herr-G kliver ut får alla fem hundarna syn på honom och blir livrädd,några skäller och rusar fram till Herr-G med raggarna uppe ena jämthunnstiken kutar under tvrums bordet och morrar grövre en en HD och visat tänderna.
-Men geeeeer för faaan jag hat ju bara stylat till me litte,säger Herr-G medan han knäpper skjort ärmarna.
När hundarna äntligen känner igen sin husse blir dom lika glad som dom nyss varit rädd och de medför att hela flocken hoppar upp på Herr-G som ramlar raklång baklänges i en smäll.
-Men hur gick de undrar jag skrattande och går in i sovrummet där Herr-G ligger på rygg likt en skalbagge å inte tar sig upp för hunnan.
-Jaa gick å gick,fräser Herr-G med 4 kg hundhår i käften. De ser du väl för helvete själv hur de gick å ta bort hundarna så jag får rätta till luggen.
Till slut var party prissen klar för avgång så då for vi.
 
Efter några timmar i baren och på dansgolvet hade Herr-G tröttnat å ville hem.Å nu till de bästa!!! Herr-G satt på en stol vid dansgolvet med en frisyr som har gett upp och påminner just i denna stund om ett skogsparti där stormen Gudrun gick fram,skjortan har råkat öppna sig i halsen så lite av hans bröst blottar sig.Då kommer de fram en karl böjer sig sakta över Herr-G och frågar "-Ska vi dansa?"
Om jag säger som så de såg ut som om nån kört 220 w genom Herr-G då håret åter igen reste sig på hans huvud och hela han vart stel som en pinne
-NEEEJ de tror jag INTE,jag håller inte på me sånt jag inte...de skaru ha klart för dig,stammade Herr-G och satte upp handen som ett stopp tecken.
-Inte...va synd.....jag gillar ju karlar med hår på bröstet,sa mannen och pekade på Herr-Gs bröst.
-Ja de spelar ingen roll de inte för jag dansar inte över huvud taget jag inte.....Å nu ska jag gå ut å sätta mig i bussen SERRRU!!!
Å så slutade kvällen för oss = Jag skrattar än åt händelsen.
 
 

Jaa åsså vare Tupptavlan då!

Publicerad 2012-11-01 13:06:00 i Allmänt,

Joo jag har ju facebook jag också där jag följer ett flertal vänner och läser deras statusar.Jag tycker de är ett trevligt forum då man kan sitta med en koppkaffe vid köksbordet och komunisera med ett hundratal människor PÅ köksbordet och ingen ser de kaos som råder både i hemmet och bland djuren.För de mesta skriver mina vänner att dom myzzer,tränar och äter otroligt vackra maträtter (de har dom bilder på).Mina statusar inehåller inte mycke sånt dom går mer i kaosets tecken om ni förstår!
 
En eftermiddag nu i våras höll jag på med middagen i köket och Herr-G var ute och klippte gräsmattan.Jag tog fram datorn och loggade in på FB för att kika omkring på mina vänners statusar.Vad som mötte mig då var MASSOR med reklam ni vet "Gilla och va med på utlottningen av..bla bla bla" De var alltså gratisreklam som dök upp på skärmen hela tiden hur en jag skrollade.....ingen hade skrivit nått,folk hade gillat ljustakar,armband,soffor och faan å hans moster...å man hör ju aldrig att dom vinner nått.....Nej de är ju företagens sätt att marknadsföra sig GRATIS!....Å de va då de lixom brann uppe i hövve påme!!!!
 
Jag röck av mig alla kläder förutom trosorna slet ner en tavla från väggen som jag förövrigt köpt för 18 rikstaler på Erikshjälpen,sökte reda på en hårslinga som tillhörde min dotters hårförlängning och tryckte fast den i troskanten å som grädde på mosen snurrade jag in en rosa rakhyvel i topparna på löshåret.Nu var jag redo för att ta upp kampen mot Gratis reklam på FB (trodde jag). Jaha tänkte jag nu måste jag ju ha nån som fotar mig också om de här ska funka.....Herr-G!!!!
 
Jag ställde mig på brokvisten och ropade åt Herr-G som av ljudet från gräsklipparen inte hörde min ljuva stämma på en gång så jag ropade lite högre.....å då hörde han....å framför allt såg han sin sambo naken med tupptavlan och pubeshåret hängande ner till knäskålarna med en rakhyvel som avslut!
-Kom hit,rop/viskade jag och vinkade lite snabbt med den hand som inte höll upp tavlan så inte alla grannar skulle se!
-Va faan håller du påme nurå? undrade Herr-G medan han följde mig med blicken uppifrån å ner.
-Äää inge särskilt...kan du ta ett kort på mig,undrade jag å skickade fran kameran.
-Nääää de tänker jag INTE!
-Joo de tänker du visst de...här ta kameran nu å knäpp ett kort nu ...snälla....å skyndare för faan innan de kommer nå folk.
Herr-G satte kameran framför sitt ansikte å sa
-Du ser ju för faan ut som ett psykfall Annika!
-Äää skit i de nu ...knäpp bara!
-Men du ser ju inte riktigt klok ut....du ser ut som en psykopat.
-Jaa du ser väl inte så förbannat smartare ut själv där du står med kameran å ska knäppa på nå dyligt.
Herr-G tog ett kort å kastade sedan kameran till mig som om den var smittad med pesten!
-Tack ska du ha,sa jag och tog påme kläderna.
 
Jag lade ut bilden på FB med texten " Gilla och dela så är du med på utlottningen av denna Tupptavla till midsommar...Lycka till"
Jag stängde ner datorn och dukade fram  middagen som nu var klar.När jag nästa gång slog upp FB hade min bild delats 288 ggr ,ja av dom jag kunde se + några till!
-Errbbbannat!...de där tänkte ju inte jag på,sa jag till Herr-G
-Häpp,sa Herr-G och skakade på huvudet.
 
När vi i slutet på Juli var uppe på Fäviken på jaktmässa sitter de en massa människor ca 25 st i vårt förtältet med guitarren å ölen och surrar.Å rätt vare är så går de upp för två personer att jag/vi heter Ankarberg
-Skojjaru!!!! Äre sant??? Den ene reser sig upp å sträcker ut handen mot mig å frågar
-Vem faan vare som vann Tupptavlan hörru...åsså gapskrattade han :)...de är nog de sjukaste jag sett på länge!...jag fick en vänförfrågan av de bägge sedan ifall de blev nån fler utlottning :)
 
 
Höres Hej!!!!
 
 
 
 
 

Ångra du nått????

Publicerad 2012-11-01 10:33:38 i Allmänt,

Den frågan fick jag utav en god vän för nån vecka sedan när vi satt vid köksbordet över en kopp kaffe och tomsurrade.
-Nää,de tror jag inte,svarade jag lite osäkert medan jag försökte spola tillbaka mitt liv inne i huvudet för att eventuellt upptäcka nått jag ångra.
-Ja men nått måste du ju ha tänkt att du skulle ha gjort annorlunda Annika.
-Njää......elle joo de finns faktiskt två saker som jag skulle kunna ha tänkt mig ha gjort lite annorlunda,
nu menade ju säkert min vän större saker än mig som t ex skaffa familj,utbildning och arbete.
-Jag ångrar bloggen och tupptavlan,svarade jag kort och lyfte koppen för att ta en mun kaffe.
 
Nu är ju inte jag sån som går omkring och tänker på allt som jag skulle ha gjort annorlunda från förr i tiden,nää jag funderar mer på vad jag ska hitta på i framtiden för de är ju den jag ska vara samt leva i.Å som jag har skrivit tidigare i bloggen tänker inte jag bli nån bitter fitta den dag jag hamnar på hemmet,nää jag hade nog mer tänkt mig bli en fnitter fitta :)
 
Jaa jag satt åt fel håll hela högstadiet ...typ med ryggen mot den svarta tavlan så betygen var inte nått och skryta med.Men de har gjort att jag har under årens lopp arbetat med allt från att turnera runt i vårt avlånga land med att blandannat stått på scen iklädd glitterklänning å högklackat och spela ståbas i "Hetaste laget" (musikal),jag har drivit en fjällanläggning på helt egen hand samt undervisat barn/ungdomar i skolan.Varje ny människa jag har mött har varit min lärare,så fatta vad mycke jag har lärt mig med åren å för å inte säga vad mycke kvar jag har att lära....spännande.
 
Vi bildade ju familj i väldigt unga år Herr-G och jag,så medan jag ammad å Herr-G bytte blöjor läste våra kompisar på universitet.Många tänkte nog "Hur ska de där gå"....Joorå de gick förbaskat bra nu har vi tre vuxna barn som vi umgås väldigt ofta med.....jaaa åsså har vi ju en sladdis Albin 11år som vi skaffade på gammeldagan (vi var 32 år då) och får skämma bort.
 
Jaa nu till de som jag kanske ångrar lite då,nämligen bloggen och tupptavlan!
Själva bloggen ångrar jag inte för jag gillar ju att skriva om min inte allt för lugna vardag med de är ju NAMNET jag skulle ha valt lite annurlunda.Varför??? Joo när jag skapade denna blogg tänkte jag att de lixom var dom närmaste skulle läsa de jag skrivit....ja ni vet morsan å brorsan och mina närmaste vänner...så vart de inte.Jag har förstått att den man minst anar brukar kika in och läsa de mina fingrar knackat ner på datorns tangentbord. De har gjort att jag inte törs skriva om allt jag vill när folk vet vem jag/vi är,jag måste ta hänsyn t ex för mina barn som likt mig bär namnet Ankarberg.Nu har jag ju aldrig fått några negativa vibbar från dom som läser men ni fattar va.Har jag tänkt till har jag gjort som många andra å använt mig av ett namn som typ "Fillefjonkan" och bara dom närmaste har vetat vem skribenten är.
 
Några exempel på när jag blir blyg lixom ;)
Herr-G läser ju inte min blogg så han vet ju inte vad jag har bloggat om.När vi var på en tillställning kommer de fram en kvinna till oss och säger
-Men guuud jag läste om er semester och skrattade så tårarna rann,har du läst de där när (så sa hon nått om en händelse som jag hade skrivit) sa hon och tittade på Herr-G
Herr-G förstod inte en stavelse av vad kvinnan sa utan svarade bara men en suck
-Nää hörre du de har jag inte läst och de behöver jag inte heller för jag lever i kaoset 24-7!!!
 
Albin kom hem från skolan nu för nån vecka sedan och frågade
-Mamma har du en hemsida?
-Nää inte vad jag vet hur så?
-Nää de var Alex på skolan som sa att hans mamma brukar vara inne på din hemsida och skratta!
-Jasså.....ja men de kan vara bloggen hon menade och den får du läsa när du blivit stor...serru!!!
 
En av våra två äldre söner som båda jobbar på Jakt.se (reklam) kom hem en dag och sa
-När jag skrev på ett kvitto/faktura i dag och kunden såg mitt efternamn sa han.
-Heter du Ankarberg???
-Jaa svara sonen.
-Men är din blogg jag läser då tro?
-Nää de kan vara morsans...INTE min!!!svarade sonen
-Jaa jag måste bara säga att inläggen om Glasögonen och kräftskivan var nå de bästa jag läst på länge....hahaha
Jaaa ni förstår kanske vad jag menar med namnet på bloggen :)
 
Nu har tider runnit iväg å jag har en hel lista på "att göra saker" liggandes på mitt köksbord så Tupptavlan får jag blogga om lite senare i kväll.....Tror nog den slår dom flesta rekord av galenskap!
 
Höres Hej!
 
 
 
 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela